mtkov 12.03.08, 08:51 Mam ochotę wybrać się ze znajomymi na sushi. Czy możecie polecić jakiś sprawdzony bar gdzie je dobrze przygotowują? Będę wdzieczny za wszystkie odpowiedzi i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa202 Ja nie mogę nic polecić. IP: *.umcs.lublin.pl 12.03.08, 09:28 Za to zastanawiam się, dlaczego jak susi to bar. Bar nie kojarzy mi się z niczym przesadnie eleganckim. Bar to cerata, najlepiej brudna, jednorazowe sztućce, "pierogi ruskie dla pani bez tłuszczu! Flaki na jedynkę!". Tymczasem susi jedzą u nas ludzie lepsi, ludzie wyrafinowani, ludzie niebiedni. ludzie niebanalni, z gestem i gustem. I ludzie ci w BARZE jedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Ja nie mogę nic polecić. 12.03.08, 09:40 Słuszna uwaga. Bar u nas kojarzy się nienajlepiej. Ale na forum był już wątek o sushi i najlepsze oceny zebrał lokal z Piotrkowskiej w okolicach Nawrot. Odpowiedz Link Zgłoś
mtkov Re: Ja nie mogę nic polecić. 12.03.08, 10:03 Dzięki wielkie za info - nie przeglądałem zbyt dokładnie wcześniejszych wątków. I rzeczywiście chyba lepiej było spytać o lokal lub restaurację. Odpowiedz Link Zgłoś
panelvis Re: Ja nie mogę nic polecić. 12.03.08, 12:33 Ja jem sushi w resturacji ale rowniez jem poczciwego schabowego w "barze" bo uwazam ze im mniejszy (nie ma masowki) "bar" to lepsze jedzenie. Wiec jestem gorszy niz ty, jestem banalny ? Nie oceniaj ludzi a przede wszystkim nie wydawaj na nich wyrokow tylko po tym gdzie jedza. Bo moze probujesz ukryc swoja banalnosc zrzucajac ja na innych. Ad. mtkov restauracje Tokyo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jime kabotyni i smakosze:) 13.03.08, 01:21 "sushi jedzą u nas ludzie lepsi, ludzie wyrafinowani, ludzie niebiedni. ludzie niebanalni, z gestem i gustem" - no wybacz, ale snob z ciebie jak diabli i bardzo płytka osoba. Wcale się z tym nie zgadzam. Na sushi chodzą ludzie, którym ono smakuje (i wcale nie muszą być bogaci, ani wyrafinowani - bo jedzenie kwestia gustu, a o nim się nie dyskutuje). Chodzą na nie również snoby, bo jak moda to należy podążać (i im często to żarcie nawet nie smakuje). Wniosek - nie widzę żeby te grupy były w jakikolwiek sposób "lepsze". Ludzie jak ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allo Re: sushi... IP: *.forweb.pl 12.03.08, 10:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=546&w=71611403&a=71611403 Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: sushi... 12.03.08, 11:01 Życzę smacznej degustacji i przyjemnych wrażeń. Ja jeszcze tam nie byłam, ale mam ochotę się wybrać. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: sushi... 12.03.08, 12:24 ale sushi kojarzy sie wyłacznie z barem :) Błedem jest kojarzenie baru z czymś .. powiedzmy.. obskurnym. Dla japonczyków sushi to taka przekąska, robi sie to szybko, taki Sushi Bar. Nie polecam Manufaktury, drogo i mało ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś