Dodaj do ulubionych

prawo jazdy łódź

14.03.08, 10:32
witam,
chcę się zapisać na kurs prawa jazdy w łodzi, ale totalnie nie mam pojęcia
jaką szkołę wybrać, czy może mi ktoś doradzić ??
Obserwuj wątek
    • yennyfer11 Re: prawo jazdy łódź 14.03.08, 20:16
      a z jakich rejonow Lodzi jestes?
    • Gość: pinkie5 Re: prawo jazdy łódź IP: *.astral.lodz.pl 04.04.08, 10:47
      Ja też chciałabym, aby ktoś mi doradził autoszkołę, najlepiej z okolic Olechowa,
      a już ideałem byłaby instruktor-kobieta ;) Jestem po kursie, ale potrzebuję
      godzin dodatkowych. Ważne, aby plac manewrowy był gdzieś blisko , bo mam dosyć
      jeżdżenia 2 godziny po to tylko, zeby zdążyć na kilka minut na plac po drugiej
      stronie miasta.
      • Gość: titi AB autoszkoła Mróz- odradzam!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:44
        Odradzam i to bardzo. Bardzo dlugie terminy, w sekretariacie balagan, nic nigdy nie jest na czas. Zle wypelniono mi papiery do WORDu. Ogolnie jest tak, ze jezdzisz z zupelnie przypadkowymi instruktorami, a potem na egzaminie wewnetrznym dziwia sie, ze tak malo umiesz. Totalnie odradzam Sewerynskiego. Totalnie!!! Ogolnie mysle, ze to byla strata pieniedzy, ze tam chodzilem.
    • Gość: kamila Re: prawo jazdy łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 15:04
      Na Olechowie jest tylko jedna szkoła,
      zajęcia mają w podstawówce przy Dąbrówki a plac
      manewrowy przy Tesco na Widzewie.
      Ja byłam dość zadowolona z zajęć teoretycznych (prowadzi właściciel)
      ale jazdy były tragiczne. Mój instruktor był DO BANI, nic mu się nie chciało, prawie cały kurs woziłam go po mieście a on gadał przez komórkę, nie nauczył mnie nic :(
      Potem wzięłam jazdy doszkalające w Delcie i wreszcie zobaczyłam co to znaczy instruktor, który czegoś uczy. Uczyłam się prawie wszystkiego od początku, na przykład jak kręcić kierownicą (wcześniej na zakrętach puszczałam kierownicę tak, ze przelatywała mi między palcami - w Delcie od razu mi zwrócono uwagę na ten błąd).
      Ja bym zrobiła tak, wykup sobie kurs na Olechowie bo to jednak jest blisko i sporo czasu mozesz zaoszczędzić na dojazdach na kurs czy też same jazdy (na Olechowie umawiasz się na jazdy na Zakładowej);
      a potem wykup sobie godziny doszkalające w szkole z prawdziwego zdarzenia (ja polecam Deltę i pana Marka). Jeśli dojazdy do miasta nie są dla ciebie problemem to od razu idź do Delty lub innej renomowanej szkoły bo jednak po kiepskim instruktorze trudno oduczyć się złych nawyków.
      Ja już mam prawko i teraz jak już jeżdzę sama to widzę, ze wszystkie dobre rady i dobre nawyki mam z Delty, nie z Olechowskiej szkoły.
      Aha, nie polecam również szkoły SafeDriving (oni się nawet reklamuje jako szkoła przyjazna kobieom czy coś w tym stylu. Jeździłam tam z 2 instruktorami i nie byłam zadowolona (jeden na przykład pracuje w banku i ze mna miał jazdy po swojej pracy o 18.00, przez całe 2 godziny narzekał jaki to on jest zmęczony! - głupio się jeździ jak ktoś ziewa i patrzy cały czas na zegarek).

• pinkie5 Re: prawo jazdy łódź 05.04.08, 17:15
        Bardzo Ci dziekuję za te odpowiedź, bedę wiedziała, ze trzeba unikać szkoły na
        Olechowie. Jak już pisałam, kurs mam za sobą, średnio jestem zadowolona
        (autoszkoła z centrum miasta) i na pewno muszę wziać lekcje doszkalające. Mam
        trudną sytuacje z dojazdami do miasta, bo mogę jedynie w godzinach szczytu
        (16-18 - a wtedy same korki, o dojeździe z Olechowa MPK-iem szkoda gadać) i tak
        właśnie jeździłam na kursie, co było koszmarnie niewydajne. Instruktor
        przyjeżdżał pod mój dom z kursantem, którego ja musiałam oczywiście odwieźć
        (najczęściej na Retkinię) i potem, jeśli zostało troche czasu jechałam na plac
        za Manufakturę. W weekendy szkoła nie prowadziła zajęć. WIdzę ze jedynym dla
        mnie wyjściem bedzie nauka w niedzielę i chyba takiej szkoły powinnam poszukać
        ;) Szkoda, ze te wszystkie najlepsze i polecane są na Teofilowie albo na
        Retkinii ;(
        • Gość: kamila Re: prawo jazdy łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 21:23
          Ups, nie doczytałam,że jesteś już po kursie.
          Jak nie chcesz jeździć do centrum miasta to nie pozostaje
          ci nic innego tylko znaleźć dobrego/ polecanego instruktora
          z okolic Widzewa, najlepiej ze szkoły która korzysta z placyku przy Tesco. Mając już kurs za sobą jesteś w o tyle dobrej sytuacji, ze nie jesteś skazana na konkretną szkołę. Jak ci instruktor nie odpowiada to go zmieniasz i idziesz gdzie indziej.
          Ja w 'olechowskej' szkole jeździłam z jednym instruktorem (którego jak już pisałam nie polecam, brr..) ale moze inni są lepsi.
          Życzę powodzenia w nauce.
          A
        • Gość: Breblebrox Re: prawo jazdy łódź IP: *.toya.net.pl 08.04.08, 07:51
          Auto szkoła Perfekt - bardzo przyjemni instruktorzy, elastyczne godziny jazd (także niedziela)
          • Gość: Breblebrox Re: prawo jazdy łódź IP: *.toya.net.pl 08.04.08, 07:54
            Aha, placyk mają na Przybyszewskiego, niedaleko wiadktu (mieli kiedyś przynajmniej).
    • voker Re: prawo jazdy łódź 06.04.08, 11:07
      www.word.lodz.pl/informacja_o_auto_szkolach.pdf
      • pinkie5 Re: prawo jazdy łódź 06.04.08, 18:12
        dzięki! z tego linku wynika, ze moja szkoła ma wysoki procent zdających. A
        jednak uważam, ze maja stosunek zbyt olewający. Albo to ze mnie taki lewus... Na
        kursie mnie chwalili, a egzamin oblałam...
    • Gość: Zosia Re: prawo jazdy łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 00:34
      Nie polecam szkoły "Zygmunt Sobański"ul.Piłsudskiego 159.
      07.04.2008 ok.godz.18.00 jechałam z ciocią samochodem aleją
      Włókniarzy od ulicy Lutomierskiej. Nagle zauważyłyśmy jak samochód z
      tzw.eLką należący do szkoły "Zygmunt Sobański" jadący z prędkością
      przekraczającą dozwoloną prędkość zajeżdża drogę innemu autu. Zdaje
      się, że prowadząca samochód (kobieta ok.25lat) i mężczyzna
      (ok.50lat) nie bardzo przejęli się tą sytuacją i nadal auto
      poruszało się z prędkością przekraczającą dozwoloną prędkość na tym
      odcinku drogi.Nie mam jeszcze prawa jazdy, ale wiem ,że gdy
      zdecyduję się na kurs nauki jazdy, to szkołę "Zygmunt Sobański" będę
      omijała z daleka.
    • Gość: Ktoś Auto Szkołą Driver - śmieciarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 19:42
      Tych łobuzów z Lutomierskiej nie polecam. Zaśmiecili ulotkami na latarniach pół
      Łodzi. Już zgłosiłem do Straży Miejskiej.

K.
    • Gość: IGNES Re: prawo jazdy łódź IP: *.146.169.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.08.17, 09:30
      Ja z własnego doświadczenia mogę polecić ci szkolę www.autoszkolalider.pl/. Robiłam tam kurs i wszystko było ok. Instruktorzy sa cierpliwi i wiedza jak nauczyć jeździć szczególnie osobom takim jak ja która nigdy wcześniej nie siedziała za kółkiem. A teraz pomykam po mieście jak Kubica:)
    • tomciokoc Re: prawo jazdy łódź 12.01.18, 11:49
      Ja kurs robiłem w tej szkole www.autoszkolalider.pl/. I jestem zadowolony. egzamin zdałem za pierwszym razem. Maja dziewczyna tez robi u nich kurs i tez jest zadowolona. Mam nadzieję ze szybko zda egzamin bo znowu się zmieniają się jakieś przepisy i niebawem pewnie będzie zamieszanie z egzaminami.
    • janciojan Re: prawo jazdy łódź 09.09.21, 13:33
      Polecam szkołę Jolka. Mają świetnych instruktorów. Ja jeździłem z panem Irkiem. Spokojny i doświadczony instruktor z fajnym poczuciem humoru. Ma wiedze i doświadczenie i potrafi ją przekazać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka