Gość: piter IP: *.toya.net.pl 18.03.08, 21:07 już to widzę jak ktokolwiek z perspektywami chce zostać w tym brudnym mieście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olek Re: Młodzi w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:28 trzeba po sobie więcej sprzatać, będzie czyściej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: Młodzi w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 22:53 Kolega piter chyba z Sewilli albo Duseldorfu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: Młodzi w Łodzi IP: *.anonymouse.org 18.03.08, 23:17 "prezes Ericpol Telecom. - Nasza firma się rozwija i ciągle potrzebujemy nowych pracowników. A jest o nich dużo trudniej, niż 5-6 lat temu." Pięć lat temu traktowali kandydatów do pracy jak intruzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: administratywista Młodzi w Łodzi IP: *.toya.net.pl 19.03.08, 01:00 A to uwazacie ze w Łodzi jest czysto, swietnie i wspaniale? Lubie Łódź tylko dlatego ze sie tu urodzilem i wychowalem - innych powodow nie mam za specjalnie. Super ze sie cos dzieje, ze sie miasto rozwija. Za 5 lat mam nadzieje bedzie duzo przyjemniejsze do zycia niz teraz. W kwestii artykulu...odnioslem wrazenie ze "Młodzi w Łodzi" jako program, tyczy sie tylko studentow politechniki. Jesli tak to bardzo to przykre...bowiem miasta generuje potezna liczbe mlodych wyksztalconych a nie oferuje im pracy i mozliwosci rozwoju w Łodzi, tak by mogli przyczynić sie do rozwoju miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszkin Re: Młodzi w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 09:24 Zgadzam się z przedmówcą, że miasto niczego specjalnego nie oferuje. Wynurzenia pani z firmy badawczej, że młodzi absolwenci bez doświadczenia znajdą pracę za 4tys., a ci z jakimś doświadczeniem za ponad 5 tys. to mżonki. Szczególnie informatycy - jedynie informatycy i to wybrani. Skąd te dane, że już zarobki inżynierów sa na poziomie 4,7 tyś. i nawet jeśliby takie były to średnia dotyczy wszystkich grup wiekowych zatem kształtowana jest w sposób zdecydowany przez samodzielnych specjalistów w wieku 40- 50 lat. Porównywanie takiej średniej do średniej życzeń zielonych absolwentów jest jak porównanie konia do zebry lub osła, gratuluję. Takie akcje to zaklinanie deszczu. Miasto zniechęca absolwentów przede wszystkim tym, że ci widząc jak wiele w mieście brakuje i jak niewiele miasto robi by samo korzystało z tej nowej wiedzy. Nie ma rzadnej migracji pokoleniowej w kadrach - zmieniają się prezydenci, a zakały średniego szczebla ze swoją stalinowską mentalnością trwają i kształtują myślenie dla "rozwoju" miasta. Tu są ogromne możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Młodzi w Łodzi 19.03.08, 09:32 Absolwent, który siłą rzeczy nie ma doświadczenia zawodowego byłby zadowolony, gdyby dostał na rękę 2 do 3 tys. zł. Buhahaahahaha, powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter Młodzi w Łodzi IP: *.toya.net.pl 19.03.08, 09:58 z inzynierami to pół biedy, gorzej z młodymi lekarzami, komputery moga nie dzialac ale ludzie nie moga umierac... o tym zdaje sie łódź zapominac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszkin Re: Młodzi w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:46 tak, tak wszyscy mogą wyginąć z dinozaurami na czele ale lekarze muszą przetrwać żeby zrobić sekcję tym wyginiętym, bo to przecież wyjątkowi ludzie, tacy nadludzie, już tacy byli w historii. Naprawdę już nie można słuchać o tych, jak oni się na zywają, lekarzach. Dajcie spokój pieszczochy, jak wam nie pasuje jeździe gdzie indziej jak muszą to robić wszyscy. Nie widzę powodu by ta grupa była jakoś szczególnie uprzywilejowana jeszcze ponad swoje kompetencje. Wiele grup zawodowych bardzo wysoko wykwalifikowanych jest w gorszej sytuacji, bo nie przysługuje automatyczna pensyjka co miesiąc, a trzeba wręcz inwestować w przyszłość. Szantaż przwilejem leczenia ludzi to wogóle nie jest argument, to argument haniebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaegas Re: Młodzi w Łodzi IP: *.toya.net.pl 19.03.08, 13:57 zobaczymy jak dostaniesz skretu kiszek i pogotowie zostawi cie w domu bo nie bedzie obsady lekarskiej na oddziale, madry polok po szkodzie nie wiesz co to choroba jeszcze i obys sie nie dowiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszkin Re: Młodzi w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 14:31 >zobaczymy jak dostaniesz skretu kiszek i pogotowie zostawi cie w domu bo nie bedzie obsady lekarskiej na oddziale, madry polok po szkodzie nie wiesz co to choroba jeszcze i obys sie nie dowiedzial< A nauczyciel powie: zobaczymy jak twoje dziecko będzie analfabetą, a pompiarz na stacji benzynowej powie: zobaczymy czym dojedziesz do pracy lekarzu, a policjant powie: mam was w dupie - pozabijajcie się, a weterynarz powie: jedzcie co chcecie - co mnie to obchodzi, itd. itp. każdy coś powie - człowieku to jest myslenie dziecka, dziwię się, że lekarz choćby i młody może tak głupio mysleć, szok. Wam dać 10 x tyle i wszystko zmarnujecie, bo nie wiecie co to umiar i gospodarność, a że nie wiecie to po twojej wypowiedzi widać zadufany w swobie człowieku. Mówisz jakbyś jedyny miał "szyb" z ropą i jak ci nie zapłacą to go zamkniesz. Nie ty jedyny, nie szyb i wcale go nie masz, a prócz ciebie jest jeszcze kilkaset tysięcy innych, a za granicą to nawet miliony lekarzy łącznie z chińczykami, hindusami i innymi nacjami. Jeśli się dobrze przyjrzeć kto pracuje w szpitalach w stanach, które są często podawane za przykład to znajdzie się tam każdą nację. Poznacie i wy wolny rynek, będzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panajotow Re: Młodzi w Łodzi IP: 192.193.245.* 19.03.08, 11:57 Wyjechalem z Lodzi i przyznam sie, ze tesknie za tym gnijacym smietnikiem, moze jestem turpista? Tesknie chyba za moim wyobrazeniem Lodzi, ktore pewnie przez niekompetentnych urzednikow nigdy nie stanie sie rzeczywistoscia. Tak sie zastanawiam, czy prezydenti podlegli mu urzednicy naprawde nie chce mieszkac w ladnym, zadbanym, dobrze oznakowanym i przyjaznym mieszkancom miescie? O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Młodzi w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:21 www.praktyki.lodz.pl - Najnowsze oferty praktyk 0 z 0 - Gratuluję portalu, ciekawę ile kosztował ? Jestem programistą i oferty jakie dostawałem z łodzi były najgorsze !!!. Kropiwnicki i jego banda konserwatywnych katoli nie robią nic. Po byle opadach miasto tonie, na codzień poza terenami Politechniki i Manufaktury - śmierdzi. Łódź nie ma przyszłośći - zaorać i ziemniaki posadzić :) Jedna wielka melina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniana Re: Młodzi w Łodzi IP: *.toya.net.pl 19.03.08, 14:00 rzadko kiedy ale tu sie muszę zgodzić, Łódź to dno, zresztą takie jak cała Polska i Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam ach Ci młodzi optymiści.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:59 i tak wylądujecie w pracy za 1300-1400 netto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indygo Re: ach Ci młodzi optymiści.... IP: *.nrth.cable.ntl.com 19.03.08, 16:15 Ja już wylądowałem, 1200F na miesiąc, a ciekawe oferty pracy to mam ale z Warszawy i jeśli wrócę do Polski to do wawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LODZIAK Re: ach Ci młodzi optymiści.... IP: *.toya.net.pl 19.03.08, 17:01 Pukniety w glowe jestes. Tu jest syf malaria i szczury. Noi mlodziezowka SLD p. Jonski Pan Makowski. Dostaje torSJI JAK O NICH MYSLE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYSLD Re: ach Ci młodzi optymiści.... IP: *.toya.net.pl 19.03.08, 17:03 CZY TO MOZE sld? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemalkontentka Re: Młodzi w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 22:59 Rozwalają mnie Ci wszyscy malkontenci co zawsze o tym samym .. że brudno, że szaro, że bez sensu ... Nie potraficie docenić ze coś się zmienia to wyjedźcie ... Ci co doceniaja zostaną. A jak się chce żeby nie było brudno to trzeba posprzatac, żeby nie było szaro pomalować a żeby nie było bez sensu trzeba zaczac robić coś z sensem. Łatwiej jest narzekać niż wziąść sprawy w swoje ręce, ale z takiej postawy nigdy nie wyniknie nic dobrego. Do przemyślenia dla malkontentów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś