the-skin 27.03.08, 19:06 znpwu ta idiotyczna akcja zamalowywania napisów? I jak zwykle znów selektywne podejscie do tematu..polonofobicznych i antyreligijnych napisów się nie usuwa. usuwa się tylko te antyżydowskie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nett1980 Re: Kolorowa Tolerancja IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 19:54 >polonofobicznych i antyreligijnych Nie zaluj sobie, dawaj foty, adresy. Pojde i zamaluje. Zzera mnie ciekawosc, gdzie takie sa. Ja tam widze raczej żydzewy kontra ełksy. Ewentulanie tworczosc Haikopsychola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che. che, che. Re: Kolorowa Tolerancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 00:25 Są jeszcze "RTS King" (ewentualnie "ŁKS King"), ale te malują nie antysemici tylko monarchiści. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Kolorowa Tolerancja 27.03.08, 22:41 Z tego co ja widziałem to zamalowywane są różne nieestetyczne i wulgarne napisy a nie tylko antyżydowskie. Akcję warto poprzeć choćby z tego względu, że zwraca uwagę na problem, który w mieście występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoMe Re: Kolorowa Tolerancja IP: 212.51.205.* 28.03.08, 07:43 I zapewne usuwa także przyczyny, nie? Na razie to likwiduje jedynie skutki, bo gdyby likwidowała przyczyny nie trzebaby powtarzać jej corocznie. Cała ta akcja to kabaret i nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
perlista5 Re: Kolorowa Tolerancja 28.03.08, 09:13 Skin nie jest z Łodzi, nic nie kuma. Odpowiedz Link Zgłoś
brite usuwanie przyczyn 28.03.08, 11:06 > I zapewne usuwa także przyczyny, nie? Problem w tym, że akcja to społeczna inicjatywa prywatnych osób, która może tylko w symboliczny sposób walczyć z problemem. Usuwanie przyczyn to już gestia władz, polityki, sił porządkowych, etc. - a jak to wygląda, sami widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZXZ Kolorowa Tolerancja IP: *.maxima-fides.pl 28.03.08, 15:36 opie..ie się od graffiti podczas tej akcji!!!!! to też sztuka< czy się to komuś podoba czy nie. a jeżeli ktoś nie potrafi przeczytać napisu< to nie znaczy że jest on anty!! Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Kolorowa Tolerancja 28.03.08, 16:00 > opie..ie się od graffiti podczas tej akcji!!!!! > to też sztuka Jeżeli jest namalowane na cudzej własności bez zgody właścicieli, to jest to tylko wandalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: Kolorowa Tolerancja 29.03.08, 09:28 Niedoczekane twoje marzenie. Zajmijcie się lepiej czytaniem książek, a nie smarowaniem po murach. Wielcy odważni, smarujący w kominiarkach pod osłoną nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad1 Naprawianie szkód a nie "kolorowa tolerancja"... IP: *.toya.net.pl 31.03.08, 22:33 Czy w tym chorym kraju wszystko musi mieć jakiś polityczno-narodowościowy kontekst?! To powinno mieć chyba nieco inną nazwę bo co ma wojna kibicowska z tolerancją?! chyba jedynie z taką że kibic ŁKS powinien tolerować kibica Widzewa i odwrotnie...czy o to chodzi? Kto tam widział jakiś antysemityzm?! czy napis widzew - jude to właśnie jest to? może...niech mnie ktoś oświeci a jakby było napisane widzew - islam albo widzew - deutsch to by było antyislamskie czy antyniemieckie?! Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: Naprawianie szkód a nie "kolorowa tolerancja" 01.04.08, 10:25 Tolerancja? Wytłumaczę praktycznie. Załóżmy, że masz standardowe nazwisko Kowalski. Na murach możesz przeczytać sobie: Hitler wróć, Kowalskich truć! Je... Kowalskich, forza RTS (czy ŁKS) Wyobraź sobie, że Twoje nazwisko jest nagminnie stosowane jako odpowiednik wyrażania złych emocji. Tak jest z Żydami. Żyd w mniemaniu stadionowych bandytów jest kimś (czymś nawet chyba) gorszym, podkategorią ludzką i do niej świadomie przyrównuje się kibiców drużyny przeciwnej (w Łodzi). Weźmy taką działalność wrw gang i ich znaczek Anty-jude front. Ktoś normalny nie musi wiedzieć, że chodzi o drużyny piłkarskie, natomiast dostrzeże antysemityzm, o którym później opowiada znajomym, wrzuca na youtube i propaguje taki wizerunek. I oto głównie chodzi. A że przy okazji można zamalować dzieła innych kretynów (loty,ntk,dbs,tms itd) to akcja ma pozytywne znaczenie. Tylko szkoda, że urzędasy i policja nie potrafią zaprowadzić w tym mieście porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: Kolorowa Tolerancja IP: *.kopernik.lodz.pl 01.04.08, 13:46 A mnie to wszystko guzik obchodzi ja chcę chodzić i mieszkać w otoczeniu kolorowych i odnowionych bloków ,a nie pomazanych przez pseudo kibiców Odpowiedz Link Zgłoś