Gość: De mono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 21:02 To Wiolka Paprocka poszła do polityki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luntek Szpitalna dieta cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 21:51 Tak się składa, że miałem okazję być raz na takiej kuchni, gdzie firma cateringowa gotowała dla szpitali. Jakość tego jedzenia to skandal. Warzywa wielkości arbuzów, pastewne i bez smakowe, ziemniaki kilogramowe, a mięso z najtańszych źródeł. Natomiast w zoo, warzywa i owoce muszą być jak na eksport, bez plamki bez niczego, zwierzęta są lepiej traktowane niż ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manna Re: Szpitalna trutka cud IP: *.iwacom.net.pl 31.03.08, 09:18 A w szpitalu Sonnenberga to po szpitalnej diecie reanimuje się zatrutych pacjentów i jakoś nikt tego nie sprawdza. Dyrekcja doskonale wie, że są masowe zatrucia i nie reaguje. Ogólnie szpitalne jedzenie jest gorsze niż żarcie dla świń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Szpitalna dieta cud IP: *.lodz.dialog.net.pl 31.03.08, 09:29 jak zawsze p.kuna ma receptę na wszystko...medialny dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Szpitalna dieta cud IP: *.4web.pl 31.03.08, 11:48 W Centrum Rehabilitacyjno-Opiekuńczym na ul.Lodowej podawano skiśniętą szynkę, jedzenie często było nieświeże i po prostu nie do zjedzenia. Serwował to Gastroserwis, który opanował chyba wszystkie szpitale. Firma ta prowadziła również kiosk, gdzie ceny wołały o pomstę do nieba. Może wreszcie ktoś się zajmie tą wielce niehumanitarną firmą. Liczą wyłącznie własny zysk nie licząc się ze zdrowiem chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Szpitalna dieta cud IP: *.193.160.246.b.tvsat364.lodz.pl 31.03.08, 13:01 Darmowe jedzenie nie może być smaczne. NFZ płaci za leczenie. Nawet to jest niedowartościowane. Dieta jest elementem leczenia, ale tylko w niektórych przypadkach. Pacjent powinien płacić za jedzenie. Płacisz - wymagasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: Szpitalna dieta cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:11 Pacjent ma płacić za wyżywienie???Ja chyba śnię.... Może jeszcze zamiast w szpitalu, ma leżeć w domu i płacić za dojazdy lekarza??? A co do posiłków...Bez komentarza to pozostawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sariin do Olafa wygodnisia IP: *.toya.net.pl 31.03.08, 23:52 A jakby Twoje schorzenie wymagało nie leczenia w szpitalu, tylko w domu, to co , też byś zażądał od szpitala finansowania Twoich posiłków?! Jesz tyle samo w szpitalu co i w domu. NFZ nie płaci za żarcie, tylko za leczenie. Żarcie finansuje szpital z tego co mu łaskawie przyzna samorząd. Rozróżniasz samorząd terytorialny od rządu? Jeśli nie, to nie zabieraj głosu w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutka Szpitalna dieta cud IP: *.p.lodz.pl 31.03.08, 17:38 hm... nie wiem jak jest teraz, ale w ubiegłum roku miałam okazję poleżeć trochę w Jonscherze na Milionowej i moim zdaniem jedzenie było dobre. Pewnie, że nie takie jak domowa kuchnia mamusi. Żadne bigosy, pieczone kurczaki, czy takie tam. Ale zarówno jeśli chodzi o jakość, jak i ilość było w porządku. Natomiast z mojego pobytu pamiętam sąsiadkę z sali, której rodzina donosiła różne rarytasy. Miało to niestety poważne konsekwencje, czytaj całonocne rewolucje. Po czym jak pielegniarkom udało się opanować sytuację gdzieś nad ranem, to następnego dnia wspomniana pani uraczyła się śledzikami przyniesionymi przez przyjaciółkę. Rezultat chyba łatwy do przewidzenia. Powiem tylko tyle, przez 6 dni wspólnego rezydowania w kilkuosobowej sali, wszystkie pacjentki miały serdecznie dość tej pani i jej rodziny. A co do wygórowanej ceny za posiłki w szpitalu MSW, to faktycznie dosyć to dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indygo Re: Szpitalna dieta cud IP: *.nrth.cable.ntl.com 01.04.08, 02:30 Leżałem w szpitalu w Northampton UK. Na śniadanie z karty dań, cztery zestawy do wyboru i to samo na kolację. Obiad, trzy zupy i tyle samo drugich dań z deserami!! Nikt mi nic nie kazał dopłacać. Smaczne, pachnące jak u mamy!!!!! Czy polska leży w Europie? Czy może w jakiejś afryce!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Re: Szpitalna dieta cud IP: *.193.160.244.b.tvsat364.lodz.pl 01.04.08, 10:00 > Nikt mi nic nie kazał dopłacać. Dopłacał Twój ubezpieczyciel. Nie ma za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
ribentrup Szpitalna dieta cud 05.04.08, 22:22 Pani JOlu proszę lornetę i meduzę (2 setki i zimne nóżki) Odpowiedz Link Zgłoś