Dodaj do ulubionych

Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny

IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 07:24
srututu majtki z drutu,
Obserwuj wątek
    • brite Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 08:19
      Bardzo dobry pierwszokwietniowy żart :)
      • Gość: bankrut Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 10:25
        nawet jak by to niebył prima prillisowy kawał to jak znam życie to
        ten wieczny obibok zwany prezydentem miasta niejaki kropiwnicki
        gotów jest wcielić go w życie za nasze podatki.
        • michal.jagiello Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 10:49
          szybko zostałem zdemaskowany...:))) To żart. Mam jednak niejasne
          podejrzenia, że PKP po lekturze może wpaść na pomysł reaktywacji
          dworca:)))
          • Gość: karoolka Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: 212.191.32.* 01.04.08, 11:07
            TO nawet jest ciekawy pomysł....
            Oby tylkoKropa go nie przeczytał:)
            • Gość: PT Dobre dobre ;-) IP: *.lodz.mm.pl 01.04.08, 14:09
              Mnie natomiast bardzo ciekawi, kiedy i czy w ogóle doczeka się realizacji
              projekt połączenia Fabrycznej i Kaliskiej podziemnym tunelem - to byłby koniec
              Łodzi jako bocznicy na linii Kolei Warszawsko-Wiedeńskiej ;-)
              • Gość: hefalump Re: Dobre dobre ;-) IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 15:04
                ..ten dzień bedzie świętem Łodzi i końcem Koluszek i Kutna
            • hubar Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 23:48
              Gość portalu: karoolka napisał(a):
              > TO nawet jest ciekawy pomysł....
              > Oby tylkoKropa go nie przeczytał:)
              ==
              W Izraelu, gdzie obecnie przebywa, chyba mu nie dostarczyli prasówki :->

P.S. Nieco o samym dworcu: pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81%C3%B3d%C5%BA_Chojny
          • Gość: ERG Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 18:58
            Optymista z Pana Redaktora...ale trzeba ich nękać.Dworzec w takim stanie prawie
            w centrum naszego miasta to wstyd i dla PKP i dla miasta.Tylko czy urzędnicy w/w
            instytucji pamiętają,że taki dworzec jest w Łodzi.....???Może Pan ich o to
            zapyta Panie Redaktorze???A może jedna strona Gazety to fotoreportaż z terenu
            tego dworca???W końcu coś musi dotrzeć do decydentów PKP i tego miasta....!!!A
            może teraz ja jestem optymistą (?).
    • Gość: xxx Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:25
      pryma aprylis, dobre
    • Gość: xxx Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:28
      chociaż byłby to całkiem dobry pomysł, odciążył by zakorkowane centrum i zarazem
      ożywił trochę chojny
      • Gość: kvs Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:38
        Bzdura.

Po co reaktywować zapomniany dworzec, skoro rolę Fabrycznego może
        przejąć Widzew. I tak przejeżdżają tamtędy i zatrzyują się wszystkie
        pociągi jadące na i z Fabrycznego. Nie rozumiem.
        • Gość: profes79 Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:56
          A ja tak, bo jeszcze pamietam czasy jak na Chojnach zatrzymywaly sie pociagi
          miedzynarodowe...Szkoda ze to tylko prima aprilis :(
        • Gość: pan Tograf Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 12:11
          > Bzdura.
          >
          > Po co reaktywować zapomniany dworzec, skoro rolę Fabrycznego może
          > przejąć Widzew.

może, ale część pociągów mogłaby faktycznie dojeżdżać na Chojny (wszystkich
          pociągów ten dworzec i tak nie byłby w stanie obsłużyć).
          o kończeniu trasy na Kaliskim czy w Zgierzu nawet nie marzę.
          • Gość: gość Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 18:11
            Wirzew nie zastąpi bo nie dostanie licencji, a na dodatek go
            zdegradują
        • Gość: Swen Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 18:59
          BO JEST PO PROSTU ZA MAŁO POJEMNY!!!!!!!!!!!!
    • Gość: gg Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: 193.238.18.* 01.04.08, 13:14
      prima aprylis
    • Gość: kosmos Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:30
      niby żart, a tak naprawdę to wołanie o namiastkę normalności: odremontowany
      dworzec, posprzątana okolica, doprowadzona komunikacja
    • Gość: Hefalump ...EKSTRA... IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 15:01
      ... ale sie usmiałem.... a na tej konferencji prasowej z udziałem
      dignitarzy miejskich i PKP mówiono jeszcze o lądowisku dla
      helikopterów :P
    • Gość: ERG Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.tktelekom.pl 01.04.08, 15:57
      Dzisiejsza data tłumaczy wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Ajax Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 16:41
      Wy sobie tu zbytki robicie a ja ponad 2 lata pracowałem w firmie "przez płot"
      graniczącej z tym dworcem. Smutny widok przedstawia. Brud, z tyłu jakiś skład
      styropianu walającego się po okolicy. Taka łódzka rzeczywistość.
    • Gość: er szkoda że to tylko zart na prima aprilis! IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 18:42
      ten zakątek dzielnicy wyglada jak najgorsze i najkoszmarniejsze
      miejsce w Europie!
    • ww_lodz Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 19:59
      'choć jeszcze miesiąc temu krańcówka przy ul. Śląskiej miała być
      zlikwidowana'

Niech w ogóle zlikwidują tramwaje w Łodzi =/

INFO o dw. b. dobra. Mam nadzieję, że nie zamkną go potem ponownie...
    • Gość: zarkali Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 20:16
      Przez ten dowcip to mi się smutno zrobiło:( Codziennie przechodzę niedaleko tego
      dworca i się zastanawiam, czemu jest nieczynny... A teraz tylko wielki syf
      którego nikt nie ma ochoty sprzątnąć... Szkoda, że to prima aprilis...wielka szkoda
    • witul85 Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 23:10
      "Oczywiście trzeba będzie przeprowadzić niezbędne remonty budynków i remontów."
      chyba pana redaktora dopadł wirus z Filipin:/
      • michal.jagiello Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 02.04.08, 09:01
        Chyba nie mnie... W wersji papierowej jest tylko o remontach
        budynków. Wirus ew. dopadł kogoś, kto wrzucał tekst do internetu. A
        swoją drogą remont remontu nie jest w Łodzi niemożliwy: niedawno
        ekipa ryła się w ziemi obok niebieskiego wieżowca i na ścieżce
        rowerowej, a teraz widzę, że znów rozkopano wszystko i od nowa
        Polska Ludowa...:)
        Podobnie było z rurą przecinającą Kilińskiego za terenem ośrodka
        kultury przy Siedleckiej. Para waliła tak długo, aż ekipa zamast
        uszczelnić ciepłociąg postawiła tam na chodniku mini-komin (chyba ze
        starej latarni)i teraz para wali z niego, a nie wedle własnego
        uznania.
        Dworzec na Chojnach to wstyd. PKP jest podzielone na tyle spółek, że
        samo już nie wie, która ma się zajmować porządkami. Jedna jest od
        torów, druga od peronów, trzecia od torowisk, czwarta od
        nieruchomości itd.
        • Gość: podatnik A każdej spółce prezesem były krzykacz związkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 09:22
          Dlatego tyle tych spółek.
          PKP powinno być jedną całością jak w PRL-u.
          A dworzec Chojny powinien zostać wyremontowany, bo łączy ogromne skupisko ludzkie ze światem.
          • camelot Likwidacja pętli tramwajowej. 02.04.08, 21:22
            Prima aprilis tak czy nie ale padło tam hasło o ewentualnej likwidacji pętli
            tramwajowej na Kilińskiego przy Śląskiej. Warto się temu przyjrzeć.
            • Gość: kaktus Re: Likwidacja pętli tramwajowej. IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.04.08, 12:56
              niedługo wszystko zlikwidują i będziemy stać w autobusowych korkach
            • Gość: w Re: Likwidacja pętli tramwajowej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 13:53
              tak tak, ktos puscil zart to trzeba sie przyjrzec. No to idz i sie
              przyjrzyj i napisz co zobaczyles.
    • Gość: magik >>> St. Żakowice i Andrzejów zostaną zburzone! <<& IP: *.retsat1.com.pl 24.04.08, 22:34
      My tu gadu-gadu a w piątek (25.04.) lub w poniedziałek (28.04.2008)
      rozebrane zostana budynki stacji PKP Żakowice pod Koluszkami.
      Podobny los czeka w najbliższym czasie dworzec PKP Łódź-Andrzejów.
      • Gość: . Re: >>> St. Żakowice i Andrzejów zost IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.08, 00:03
        Ja p***. O Andrzejowie było od dawna wiadomo. Ale demolka bardzo fajnego
        budyneczku w Żakowicach - coż - jak to na PKP: zniszczyć, zburzyć i postawić
        jakiegoś kaszalota. Pewnie pierd...ą wiatę typu Kami, albo w ogóle zostawią łyse
        pole, bo przecież czekając na pociąg można sobie moknąć, a co tam...
        • Gość: Krzychu Re: >>> St. Żakowice i Andrzejów zost IP: *.piotrkow.net.pl 25.04.08, 21:58
          Dobrze, że udało się uratować przed zkausami rozbieraczy z PKP
          zabytkową poczekalnię z Czarnocina:
          www.skansenpilicy.pl/index.php?id=akt/99&licz=0&mr=0
          www.skansenpilicy.pl/akt/zaproszenie/plakat.jpg
          • Gość: . Re: >>> St. Żakowice i Andrzejów zost IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.08, 22:09
            Szkoda tylko, że budynek stoi w przypadkowym otoczeniu. Oczywiście nie chcę tu
            dyskredytować ogromnej pracy jaką na rzecz regionu wykonuje Skansen i pan
            Andrzej Kobalczyk. Ale stacja kolejowa stojąca gdzieś między drewnianym młynem a
            transporterem opancerzonym nie jest w stanie w pełni zaprezentować swoich
            walorów. Jednak, jako, że była to ostatnia szansa czapki z głów dla Skansenu za
            uratowanie zabytku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka