Gość: ttt IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 07:24 srututu majtki z drutu, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brite Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 08:19 Bardzo dobry pierwszokwietniowy żart :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrut Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 10:25 nawet jak by to niebył prima prillisowy kawał to jak znam życie to ten wieczny obibok zwany prezydentem miasta niejaki kropiwnicki gotów jest wcielić go w życie za nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.jagiello Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 10:49 szybko zostałem zdemaskowany...:))) To żart. Mam jednak niejasne podejrzenia, że PKP po lekturze może wpaść na pomysł reaktywacji dworca:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoolka Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: 212.191.32.* 01.04.08, 11:07 TO nawet jest ciekawy pomysł.... Oby tylkoKropa go nie przeczytał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PT Dobre dobre ;-) IP: *.lodz.mm.pl 01.04.08, 14:09 Mnie natomiast bardzo ciekawi, kiedy i czy w ogóle doczeka się realizacji projekt połączenia Fabrycznej i Kaliskiej podziemnym tunelem - to byłby koniec Łodzi jako bocznicy na linii Kolei Warszawsko-Wiedeńskiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hefalump Re: Dobre dobre ;-) IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 15:04 ..ten dzień bedzie świętem Łodzi i końcem Koluszek i Kutna Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 23:48 Gość portalu: karoolka napisał(a): > TO nawet jest ciekawy pomysł.... > Oby tylkoKropa go nie przeczytał:) == W Izraelu, gdzie obecnie przebywa, chyba mu nie dostarczyli prasówki :-> P.S. Nieco o samym dworcu: pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81%C3%B3d%C5%BA_Chojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERG Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 18:58 Optymista z Pana Redaktora...ale trzeba ich nękać.Dworzec w takim stanie prawie w centrum naszego miasta to wstyd i dla PKP i dla miasta.Tylko czy urzędnicy w/w instytucji pamiętają,że taki dworzec jest w Łodzi.....???Może Pan ich o to zapyta Panie Redaktorze???A może jedna strona Gazety to fotoreportaż z terenu tego dworca???W końcu coś musi dotrzeć do decydentów PKP i tego miasta....!!!A może teraz ja jestem optymistą (?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:25 pryma aprylis, dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:28 chociaż byłby to całkiem dobry pomysł, odciążył by zakorkowane centrum i zarazem ożywił trochę chojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kvs Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:38 Bzdura. Po co reaktywować zapomniany dworzec, skoro rolę Fabrycznego może przejąć Widzew. I tak przejeżdżają tamtędy i zatrzyują się wszystkie pociągi jadące na i z Fabrycznego. Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:56 A ja tak, bo jeszcze pamietam czasy jak na Chojnach zatrzymywaly sie pociagi miedzynarodowe...Szkoda ze to tylko prima aprilis :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Tograf Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 12:11 > Bzdura. > > Po co reaktywować zapomniany dworzec, skoro rolę Fabrycznego może > przejąć Widzew. może, ale część pociągów mogłaby faktycznie dojeżdżać na Chojny (wszystkich pociągów ten dworzec i tak nie byłby w stanie obsłużyć). o kończeniu trasy na Kaliskim czy w Zgierzu nawet nie marzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 18:11 Wirzew nie zastąpi bo nie dostanie licencji, a na dodatek go zdegradują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swen Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 18:59 BO JEST PO PROSTU ZA MAŁO POJEMNY!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: 193.238.18.* 01.04.08, 13:14 prima aprylis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmos Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:30 niby żart, a tak naprawdę to wołanie o namiastkę normalności: odremontowany dworzec, posprzątana okolica, doprowadzona komunikacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefalump ...EKSTRA... IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 15:01 ... ale sie usmiałem.... a na tej konferencji prasowej z udziałem dignitarzy miejskich i PKP mówiono jeszcze o lądowisku dla helikopterów :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERG Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.tktelekom.pl 01.04.08, 15:57 Dzisiejsza data tłumaczy wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajax Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 16:41 Wy sobie tu zbytki robicie a ja ponad 2 lata pracowałem w firmie "przez płot" graniczącej z tym dworcem. Smutny widok przedstawia. Brud, z tyłu jakiś skład styropianu walającego się po okolicy. Taka łódzka rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er szkoda że to tylko zart na prima aprilis! IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 18:42 ten zakątek dzielnicy wyglada jak najgorsze i najkoszmarniejsze miejsce w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 19:59 'choć jeszcze miesiąc temu krańcówka przy ul. Śląskiej miała być zlikwidowana' Niech w ogóle zlikwidują tramwaje w Łodzi =/ INFO o dw. b. dobra. Mam nadzieję, że nie zamkną go potem ponownie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarkali Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 20:16 Przez ten dowcip to mi się smutno zrobiło:( Codziennie przechodzę niedaleko tego dworca i się zastanawiam, czemu jest nieczynny... A teraz tylko wielki syf którego nikt nie ma ochoty sprzątnąć... Szkoda, że to prima aprilis...wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
witul85 Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 01.04.08, 23:10 "Oczywiście trzeba będzie przeprowadzić niezbędne remonty budynków i remontów." chyba pana redaktora dopadł wirus z Filipin:/ Odpowiedz Link Zgłoś
michal.jagiello Re: Dworzec na Chojnach zastąpi Fabryczny 02.04.08, 09:01 Chyba nie mnie... W wersji papierowej jest tylko o remontach budynków. Wirus ew. dopadł kogoś, kto wrzucał tekst do internetu. A swoją drogą remont remontu nie jest w Łodzi niemożliwy: niedawno ekipa ryła się w ziemi obok niebieskiego wieżowca i na ścieżce rowerowej, a teraz widzę, że znów rozkopano wszystko i od nowa Polska Ludowa...:) Podobnie było z rurą przecinającą Kilińskiego za terenem ośrodka kultury przy Siedleckiej. Para waliła tak długo, aż ekipa zamast uszczelnić ciepłociąg postawiła tam na chodniku mini-komin (chyba ze starej latarni)i teraz para wali z niego, a nie wedle własnego uznania. Dworzec na Chojnach to wstyd. PKP jest podzielone na tyle spółek, że samo już nie wie, która ma się zajmować porządkami. Jedna jest od torów, druga od peronów, trzecia od torowisk, czwarta od nieruchomości itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik A każdej spółce prezesem były krzykacz związkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 09:22 Dlatego tyle tych spółek. PKP powinno być jedną całością jak w PRL-u. A dworzec Chojny powinien zostać wyremontowany, bo łączy ogromne skupisko ludzkie ze światem. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Likwidacja pętli tramwajowej. 02.04.08, 21:22 Prima aprilis tak czy nie ale padło tam hasło o ewentualnej likwidacji pętli tramwajowej na Kilińskiego przy Śląskiej. Warto się temu przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Likwidacja pętli tramwajowej. IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.04.08, 12:56 niedługo wszystko zlikwidują i będziemy stać w autobusowych korkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Likwidacja pętli tramwajowej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 13:53 tak tak, ktos puscil zart to trzeba sie przyjrzec. No to idz i sie przyjrzyj i napisz co zobaczyles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik >>> St. Żakowice i Andrzejów zostaną zburzone! <<& IP: *.retsat1.com.pl 24.04.08, 22:34 My tu gadu-gadu a w piątek (25.04.) lub w poniedziałek (28.04.2008) rozebrane zostana budynki stacji PKP Żakowice pod Koluszkami. Podobny los czeka w najbliższym czasie dworzec PKP Łódź-Andrzejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: >>> St. Żakowice i Andrzejów zost IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.08, 00:03 Ja p***. O Andrzejowie było od dawna wiadomo. Ale demolka bardzo fajnego budyneczku w Żakowicach - coż - jak to na PKP: zniszczyć, zburzyć i postawić jakiegoś kaszalota. Pewnie pierd...ą wiatę typu Kami, albo w ogóle zostawią łyse pole, bo przecież czekając na pociąg można sobie moknąć, a co tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: >>> St. Żakowice i Andrzejów zost IP: *.piotrkow.net.pl 25.04.08, 21:58 Dobrze, że udało się uratować przed zkausami rozbieraczy z PKP zabytkową poczekalnię z Czarnocina: www.skansenpilicy.pl/index.php?id=akt/99&licz=0&mr=0 www.skansenpilicy.pl/akt/zaproszenie/plakat.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: >>> St. Żakowice i Andrzejów zost IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.08, 22:09 Szkoda tylko, że budynek stoi w przypadkowym otoczeniu. Oczywiście nie chcę tu dyskredytować ogromnej pracy jaką na rzecz regionu wykonuje Skansen i pan Andrzej Kobalczyk. Ale stacja kolejowa stojąca gdzieś między drewnianym młynem a transporterem opancerzonym nie jest w stanie w pełni zaprezentować swoich walorów. Jednak, jako, że była to ostatnia szansa czapki z głów dla Skansenu za uratowanie zabytku. Odpowiedz Link Zgłoś