nakole 20.04.08, 21:34 Jakieś zmagania z pozimowym sadełkiem? Bieganie, rower, kopanie piłki? Dzisiaj spotkałem w okolicach Łodzi mrowie kolarzy, ale to ciagle ci sami old boy'e oraz nieco zwykłych rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyslowie Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 22:12 Pozdrawiam Cię serdecznie i gratuluję wspaniałego wątku. Miałam ochotę właśnie spytać Cię, jak Ci się kręci. Czy tych oldboyów widziałeś może w rejonie Arturówka, bo słuchy mnie doszły, że coś tam miało się dziać? Ze mnie żadna sportsmenka. Nie pójdę nawet na fitness. Zmagać zamierzam się przez gimnastykę, taniec i wiosenne randkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 22:16 w tym wieku???? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 22:51 Owszem w Arturowku było kielbaskowo i rowerowo, ale tam nie byłem. www.cyklomaniak.pl/ Tych szosowcow spotkałem bardziej na północ okolice Palestyny i Swędowa. Oni tam zawsze brykają. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 22:55 Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 23:04 Wspomniałaś wyżej o wiosennym randkowaniu. To też pochłania moc kalorii :) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 23:08 Wiążę i z tym takie nadzieje. A jeszcze bardziej to mobilizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia_my cześć, cześć :-) 20.04.08, 22:23 wiosenne podrygi rekreacyjne zapoczątkowałam 2 tygodnie temu...grabieniem liści, oczyszczaniem żywopłotu a i na łazenie po lesie czasu starczyło chcę nabyć skuter,żeby po smardzewickich polach i ścieżkach poszaleć...ależ mnie korci ten mały pojazd doradź nakole, kupić? rower mam ale skuter to coś fajnego Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: cześć, cześć :-) 20.04.08, 22:53 Praca w ogródku to niezła wbrew pozorom zaprawa, a jaki później apetyt! Skuter powiadasz...hmmm, nie znam sie na spalinowcach, ale to pewnie tez przyjemne kolowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia_my Re: cześć, cześć :-) 21.04.08, 18:53 nakole napisał: > > Skuter powiadasz...hmmm, nie znam sie na spalinowcach, ale to pewnie > tez przyjemne kolowanie. tak i to bardzo przyjemne ale mam pewne wątpliwości - czy mam mieć kartę albo prawo jazdy na te wiejskie drózki i drożyny? a może i na okoliczny asfalt? czy kupować kask? pytam wcale nie na żarty Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: cześć, cześć :-) 22.04.08, 18:55 Uff, te przepisy. Zgodnie z art. 87 ust.3 pkt.1 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20.06.1997r. (Dz. U. z 2003r. Nr 58, poz. 515 - tekst jednolity), nie wymaga się uprawnienia do kierowania rowerem, motorowerem lub pojazdem zaprzęgowym od osoby, która ukończyła 18 lat. Jeśli zaś chodzi o obowiązek używania w czasie jazdy hełmu ochronnego, to zgodnie z art. 40 Prawa o ruchu drogowym, ciąży on na każdym kierującym oraz osobie przewożonej motocyklem lub motorowerem, bez względu na pojemność silnika, a więc także i skuterem. Obowiązek posiadania prawa jazdy kat. A lub A1, jest wymagane w przypadku gdy "motorower" ma pojemność skokową silnika przekraczającą 50 cm3. Chyba tymi informacjami rozwiałem twoje wątpliwości :) A jaka maszynę masz zamiar kupić? Może gdzies w necie jest foto wymarzonego pojazdu? Daj ewent. link. Bedziemy podziwiac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szprota Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? IP: *.zdnet.com.pl 20.04.08, 22:31 cieniutko, na razie 200 km na rowerze w tyn roku. Ale bo co się trochę rozjeżdżę, to pogoda się psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 22:57 Wiem, wiem :) Nowy rowerek. Trenuj, trenuj, niech każda górka będzie Twoja! Pogoda nie jest zbyt zachęcajaca. Te nawracajace chłody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:56 lavinka zaobserwowała poszerzenie się obwodu bioder i ma nadzieję to utrzymać(brzuszek jest wypukły, o to to to). Toteż nie szaleje z rekreacją. Byłą dopiero w Karczewie i Otwocku,ale nie na rowerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 22:59 Lavinka misiowacieje? Co to, to? Proszę tyle nie jeść! Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 23:03 Ale Lavinka chce to utrzymać? No, no. Może to lepsze od misiowacienia? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 23:07 No, tak, ale kiedy kobieta staje sie obła to potem nie zawsze może powstrzymać ten proces i przychodzi czas umartwiania się. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 23:09 Ale może w tym przypadku chce być obła, by to utrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 20.04.08, 23:11 Pewnie tak. Z pewnościa wie co robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Do obłości brakuje mi ze 20kg :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:01 Ja się tylko cieszę,że mi brzuszek przybrał przyzwoitsze rozmiary... znaczy nie jest wklęsły jak kiedyś... jak byłam mała to dzieci przezywały mnie Oświęcim... a rodzina dzieckiem Ghandiego.... lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunk.s Bieganko na Polesiu IP: *.toya.net.pl 20.04.08, 22:57 Może ktoś chce pobiegać w Poniatowskim albo na Zdrowiu (tj w Piłsudskim). Jestem cienki bolek więc każdy dotrzyma mi tempa. Dni i godziny dowolne. Na wszelkie rowerowe aktiwitis także się piszę. Wiosna! Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Bieganko na Polesiu 20.04.08, 23:02 Myśle od jakiegoś czasu o truchtaniu, ale do Poniatowszczaka mam troche daleko. Natomiast rower...Ty pewnie po lasach i gruncie jeździsz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunk.s Re: Bieganko na Polesiu IP: *.toya.net.pl 21.04.08, 08:35 Z oponami 2.1 jak tylko wyjeżdżam na asfalt to mnie babcie na rometach biorą z lewej - wolę rozbijać się po błocie. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Bieganko na Polesiu 20.04.08, 23:17 Ja od niedawna mieszkam rzut wilgotnym beretem od Parku Helenowskiego i obiecuję sobie, że będę po nim truchtał. Obaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Sadło, sadło, sadło. 21.04.08, 09:20 Byłam wczoraj w Łagiewnikach i, usmarkawszy się do pasa, ogłosiłam koniec sezonu rekreacyjnego. W ogóle mówię "nie" sportowi dla sportu, machaniu rękami dla machania rękami, kopaniu dla kopania itd. Zamiast tego wolę na co dzień jak najmniej wyręczać się samochodem i innymi ludźmi, a w przypadku zaobserwowania dodatkowych wyobleń ciała, czasowo ograniczyć spożycie majonezu. W ogóle człowiek powinien być nieco tłusty. "Zmaganie z poziomowym sadełkiem"? Nakole! Ja ciężko haruję na te kalorie i nie będę ich wypalać po próżnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
saylen Re: Sadło, sadło, sadło. 21.04.08, 18:07 bo majonez to wogóle powinno się wyciąc albo utopić, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Sadło, sadło, sadło. IP: *.toya.net.pl 22.04.08, 18:59 Tak sobie cicho mysle czy tez nie masz na mysli pewnego forowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
saylen Re: Sadło, sadło, sadło. 22.04.08, 19:17 mam na mysli mieszanine jajec i takich tam sztywna, smierdzaca, po dodaniu gorczycy zamienia sie w musztarde??? nie jestem pewien czy sie zgadza ale nie trawie i nie ruszam, dla mnie tak wyglada ta substancja, sorry jesli ja lubisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Sadło, sadło, sadło. IP: *.toya.net.pl 22.04.08, 19:30 Czasem uzywam, fakt ze jest tuczacy, ale na mnie nie dziala. Lubie tez kanapki z musztarda, z chrzanem zurawinowym. Dziwne rzeczy lubie jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Majonez to żółtka, olej i ocet 25.04.08, 21:59 a nie "jajca i takie tam". Śmierdzi na tyle, na ile mogą smierdzieć żółtka, olej i ocet. W musztardzie nie ma jaj. Nie musi być też oleju, bo ziarna gorczycy są tłuste. Potrzebny jest tylko ocet, wino. Są ludzie, którzy wielu rzeczy nie ruszą. Nie ruszą sera z błękitną pleśnią, tatara, kawioru, szynki parmeńskiej, soczewicy, krewetek, baraniny, żurawiny, kaparów, przegrzebków, ślimaka, czarnego puddingu, ryby z okiem, kaczki z jabłkiem i wielu, wielu innych rzeczy, ale... cóż oni wiedzą o świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sadło, sadło, sadło. 21.04.08, 19:10 Ludzie miśkowaci są łagodniejsi i bardziej sympatyczni, dobroduszni. Kobiety bardziej apetyczne. A wszystko dzięki temu, że największym Twoim przysmakiem jest nic innego tylko majonez. Hellmans czy Motyl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejskie_narty Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? IP: *.toya.net.pl 21.04.08, 16:38 U mnie słabo. Może powinienem zacząć biegać? Zdrowie by mi odpowiadało:) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 21.04.08, 18:34 Spacer do samochodu. Jak schudnę jeszcze parę kilo to do domu będę wchodził przez szparę pod drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Jak u forumowiczów z rekreacją tej wiosny? 22.04.08, 19:37 Juz od niemal miesiąca wróciłem do dwóch kółek. Zaliczyłem pierwsze przeziębienie spowodowane szaleństwami po okresie zimowego uśpienia:) Z tego tez powodu zmuszony byłem zaniechać na chwilę tego co tygrysy lubia najbardziej:). Odpowiedz Link Zgłoś
evonka u mnie średnio... 25.04.08, 21:05 wygrzebuję sie spod kontuzji, jakiej nabawiłam sie siedząc przed komputerem.. ;) uprawiam zatem spacery i generalnie trzymam sie w pionie.. :) wącham las łagiewnicki co rusz. "z buta" mam na mostek a Arturówku jakieś 20min.. wiec idealnie spacerowo.. Odpowiedz Link Zgłoś