koza-k21 23.04.08, 19:56 Witam! Chciałbym się dowiedzieć na cześć jakiego Wasiaka został nazwany staw, który powstanie na rzece Sokółówce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skunk.s Re: Staw Wasiaka IP: *.toya.net.pl 23.04.08, 19:58 Wiesława Wasiaka Odpowiedz Link Zgłoś
koza-k21 Re: Staw Wasiaka 23.04.08, 20:17 To może jezcze ktoś mnie oświeci kim był (jest) Wiesław Wasiak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunk.s Re: Staw Wasiaka IP: *.toya.net.pl 23.04.08, 20:31 picasaweb.google.com/grupa.pewnych.osob.lodz/HaikupsycholBazgroCzOwiek7ByO Odpowiedz Link Zgłoś
koza-k21 Re: Staw Wasiaka 23.04.08, 20:37 To jest straszne jakim ludziom się teraz Stawy kopie :P Aż mi się wierzyć nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Staw Wasiaka 23.04.08, 21:15 Znając pomysły łódzkich radnych, pewnie chodzi o jakiegoś księdza albo błogosławionego, możliwe że i jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktakPL Re: Staw Wasiaka IP: *.pai.net.pl 23.04.08, 23:58 Wasiak to nazwisko dawnego właściciela terenu, na którym ma być wybudowany staw. Ten Pan wygrał pokaźną sumę w totka, kupił istniejący tam staw i na powstałym po wysuszeniu go polu pasł krowy. Chodziłam do niego w latach 80-tych kupować mleko „prosto od krowy”. „Stawy Wasiaka” to taka zwyczajowa nazwa dla mieszkających w okolicy ludzi. Ten Pan raczej doprowadził do wysuszenia istniejącego wcześniej stawu, więc nie wiem czy nowy zbiornik powinien nosić jego imię. Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent Re: Staw Wasiaka 24.04.08, 00:04 bo ja zauważyłeś to zwyczajowa nazwa, a na tym forum większość to strażnicy tradycjów więc chyba ok?? Odpowiedz Link Zgłoś