Dodaj do ulubionych

Nowe magazyny Rossmanna

• Gość: piętrowy Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 15.05.08, 21:24
      Ja o pięciu tysiach nie maże choć bym nie pogardził,ale zbliżyć się
      do średniej w naszym województwie to bardziej realne.
    • Gość: jeden z Was Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 15.05.08, 21:43
      Witam
      Wszystkich ja chciałbym by kierownictwo zainteresowało się Koordynatora wejścia
      towaru.
      Ten Pan to totalny ściemniacz. Ma czas na naukę w pracy ciekawe czy gdybym ja
      nagle podczas pracy zaczął się uczyć jeszcze bym pracował. Co się wchodzi do
      wejścia towaru to szanowny pan Koordynator siedzi w Internecie umawia się przez
      telefon (firmowy) na piłkę!!!
      Czy ktoś z szanownego kierownictwa zainteresuje się tym panem? Raczej nie, bo
      teraz zrobił się uczony i może wreszcie wyrwie na upragnione stanowisko szefa
      zmiany.
    • Gość: racjonalizator Nowe magazyny Rossmanna IP: *.net.euron.pl 15.05.08, 23:04
      Nie pracuję obecnie w firmie ROSSMANN i nie chcę pouczać tak wykwintnych umysłów jak Pan Piotr,Artur i Paweł, rozwiązanie z tej sytuacji wydaje się proste:
      Pracownicy wyrabiający 140% normy (jest to możliwe) dostają +500 zł/netto, z obecnie pracujących na zmianie 150 osób 40 idzie do zwolnienia, jest to kwiat leserstwa Rossmannowskiego, starych zasiedziałych obiboków i siejących zamęt.
      Efekt jest taki, wydajność rośnie, uczciwie pracujący (a jest ich większość)czują się wreszcie doceniani.
      Po łodzi rozchodzi się wieść o zarobkach i można znaleźć naprawdę
      wartościowych pracowników.
      Nie trzeba płacić 40 ZUS-ów i pensji, brak nadgodzin, każdemu zależy na pracy i uwagi kadry zarządzającej odnoszą efekty.
      Jest mniej złodziejstwa i uszkodzonego towaru, poprawia się bezpieczeństwo (mniejsza ilość komisjonujących)
      Pracujący czują się prawdziwą elitą bez względu na funkcję, którą wykonują, strata dobrej posady ich mobilizuje.
      Najważniejsze jest to ,że poprawia się atmosfera, ludzie myślą o pracy a nie o buntach i zakładaniu związków zawodowych.
      Szefowie zmian, koordynatorzy, brygadziści koncentrują się na swoich obowiązkach a nie na przesuwaniu tras, upomnieniach i procedurach związanych ze zwolnieniem lub przyjęciem (przyuczeniem) nowego pracownika.
      Mam świadomość,że motywowanie pracownika gratyfikacją finansową nie jest zbyt dobre, ale od ostatnich kilku latach sytuacja na rynku pracy uległa diametralnej poprawie, na korzyść pracownika i taką alternatywę trzeba brać pod uwagę.
      Uwagi zawarte na tym forum (w 150 postach) dotyczących de facto rozwojowi miasta i firmy wpływają negatywnie na obraz całej sytuacji.
      Pozdrawiam wszystkich pracowników Rossmann.
    • Gość: ŁKS Łódź na zawsze Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 15.05.08, 23:44
      Witam.
      Dzis odbyło sie zebrnie z szanownym kierownictwem firmy ROSSMANN.
      Ja niestety jestem bardzo zbulwersowany tym zebraniem. Naprawde nie
      sadzilem ze kierownictwo ma nas za jakis przyglupów po max 4klasach
      szkoly podstawowej...
      Pan Cieślak tlumaczył nam rozne sprawy i ogolnie to kłamał ile
      mogł...
      Pierwsza kwestja jaka byla poruszona to palarnia a wlasciwie jej
      brak. Sz.P. Cieslak mowil ze palarnie moze zrobia, ale przepisy BHP
      i administracyjne uniemozliwiaja jej zrobienie na ten czas. Po tych
      pierwszych slowach odrazu bylo widac ze to cale zebranie to farsa.
      Bo wlanie przepisy BHP nakazuja zeby w tak wielkich firmach byla
      palarnia. To jest szok...Wystarczy zeby panstwowa insepkcja pracy
      dowiedziala sie ze w firmie niema palarnii i Rossmann by musial
      zapłacic ogromne kary!!! No ale jak zwykly szary pracownik ma takie
      cos powiedziec skoro panowie kierownicy i wyzsi sa decydentami tej
      firmy...TO NIE JEST ROZMOWA JAK ROWNY Z ROWNYM i taka nie bedzie
      nigdy. Brakuje tu zwiazkow zawodowych ktore wystepuja w imieniu
      pracownikow. W zwiazkach powoluje sie spolecznego inspekrota pracy
      ktory wystepuje wlasnie w naszym imieniu. Taki spoleczny inspektor
      pracy dostaje informacje od pracownika ze brakuje palarni. Sporzadza
      pismo do kierownicta i firma ma 2 tygodnie na zrobienie tego. Jezeli
      sie niewywiaze a kodeks pracy nakazuje ze palarnia musi byc, to cala
      sprawa jest kierowana do panstwoej insepkcji pracy, no ale ci
      panowie robiacy zebranie napewno tego nie chca i mydla nam wszystkim
      oczy...
      To jest naprawde smutne ale i prawdziwe...niestety bez zwiazkow
      zawodowych zawsze bedziemy traktowani jak jakis plebs nieznajacy sie
      na niczym.
      Pozatym dla tak wielkiej firmy to jest wstyd i hanba zeby
      pracownikowi za nadgodziny nie wyplacac pieniedzy tylko jeszcze na
      dodatek odbierac je w proporcji 1 do jednego... gdzie kodeks pracy
      wyraznie mowi ze za jedna nadgodzine przysluguje nam poltorej
      godziny odbioru...Jak panu nie wstyd tak okradac wlasnych
      pracownikow...jeszcze raz powtorze...HANBA !
      Kolejna rzecza a raczej klamstwem pana Cieslaka jest zapewnianie nas
      ze w calej firmie rossman niema platnych urlopow pod tw. grusza. Czy
      pan uwaza ze po tym jak nas kierownictwo traktuje uwiezy ktos panu
      na slowo. Tak tego sie nie robi. Nalezalo by powolac komisje ktora
      by zbadala czy to jest prawda. Na wszystko powinny sie znalesc
      papiery i odpowiednie zarzadzenia przedstawione nam pracowniką, że
      tak wlasnie jest !!!!To samo tyczy sie trzynastek i innych podobnych
      rzeczy.
      Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd...mi szaremu pracownikowi jest
      naprawde wstyd ze mamy taka kadre zarzadzajaca. Chyba naprawde
      wypadalo by zmienic prace bo dopuki nie bedzie zwiazkow zawodowych i
      spolecznego inspektora pracy, do puty bedziemy dymani przez tych
      ludzi...Pracownicy w nas sila , nie dajcie sobie zamydlic oczu!!!
      pozdrawiam

• Gość: pocisne_Ci Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gdynia.mm.pl 16.05.08, 00:32
        Szkoda, ze nie byles taki wygadany na zebraniu :)
    • Gość: ZWIĄZKOWIEC. Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.08, 00:37
      Panowie,a moze zaprosicie kogos takiego na teren firmy z zarzadu regionu?Opowie Wam jak to jest naprawde ze związkami.Firma ma niestety obowiązek wpuscic kogos takiego na teren zakładu.Dajcie znac jesli jestescie zainteresowani.Zapraszam do Zarządu regionu ŁÓDŹ ul KAMIŃSKIEGO 18 tel 042 677 26 00.Pozdrawiam.
    • Gość: agitator Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 08:16
      KOCHANA KADRO KONKRETY!!!
      1.PODWYŻKA (ŻYWNOŚĆ I MEDIA ZDROŻAŁY)
      2.NADGODZINY PŁATNE LUB DO ODBIORU 1 DO 1,5
      3.PALARNIA
      4.SPRAWA POSIŁKÓW
      5.SPRAWA NOWYCH BRYGADZISTÓW-JAWNYCH DONOSICIELI(wstyd)
    • Gość: Stanisław Anioł Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 16.05.08, 08:20
      Chcialbym podziekowac panu Cieślakowi ze poruszyło go forum i przejeły problemy czerwono - zielonych. Wielka szkoda że nie był Pan sam z 3 zmianami. Ale początek jest bardzo udany, sam miałem wiele pytań wiele wątpliwosci, ale osoby ktore z Panem stały niestety też maja swoj wklad, tworza problemy. Wydaje mi sie ze wiele osób tak jak ja chciało cos powiedzieć ale to w końcu Artur Michalski i Paweł Gorczyca podejmuja decyzje dlatego milczenie bylo słyszalne gdy zapytał Pan o pytania. Ja mam dla Pana propozycje. Niech Pan zamieni rozmowy szefów z nami na skrzynke do ktorej mogli bysmy pisac swoje uwagi. Państwo byście się przygotowywali i raz w miesiacu uslyszeli byśmy co nas boli czego nam trzeba i kiedy mogli byśmy oczekiwac rezultatów. Czerwono - zieloni nie powiecie wprost naszym szefom co jest nie tak na magazynie tak ja to widze.
      • Gość: wola bykowska Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.piotrkow.pilicka.pl 22.05.08, 13:31
        pani e.s. obiecala pol roku temu ze sekcja wyjscia dostanie podwyzki
        i bedzie zarabiac wiecej niz komisja.....ale jak narazie to
        niektorzy z komisji zarabiaja wiecej niz my....
    • Gość: agitator Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 08:28
      ten od POCISKANIA to chyba stał na zebraniu i patrzył w sufit
    • Gość: agitator Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 08:44
      przepraszam,czy PIĘTROWY to WINDOWY ????
    • Gość: inny spokojny Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 09:53
      Panie i Panowie. jak ktoś ma trochę rozumu, to proszę nie brać słów pana co się
      podpisuje ŁKS coś tam i tym podobne. Tak się może tylko podpisać prymitywny
      kibol, jeden z tych co jeździ po magazynie i wymazuje mazakiem skrót nazwy klubu
      piłkarskiego. Z takich ludzi przykładu się nie bierze, no chyba że ktoś też jest
      prymitywny. Przy okazji szacunek dla prawdziwych kibiców piłki nożnej i
      wszelkich innych sportów. A teraz do rzeczy:

1. Chcecie wiedzieć po co są brygadziści na magazynie ? Kodeks Pracy art. 94
      punkt 2) "Pracodawca jest obowiązany w szczególności organizować pracę w sposób
      zapewniający pełne wykorzystanie czasu pracy, jak również osiąganie przez
      pracowników, przy wykorzystaniu ich uzdolnień i kwalifikacji, wysokiej
      wydajności i należytej jakości pracy." oraz art. 100 &1 " Pracownik jest
      obowiązany wykonywać pracę sumiennie i starannie oraz stosować się do poleceń
      przełożonych itd" i &2 punkt 2) "Pracownik jest obowiązany w szczególności
      przestrzegać czasu pracy ustalonego w zakładzie pracy." I teraz zastanówcie się
      czy wszyscy na magazynie przestrzegacie np. czasu pracy. Czy też są wśród nas
      tacy co nie pracują 15 minut przed przerwą i tacy co kończą pracę 30 minut przed
      końcem zmiany? Czy są tacy co mówią że więcej pozycji się nie da skomisjonować a
      gadają w alejkach po kilkanaście minut i więcej? Dbanie o wysoką wydajność i
      jakość pracy jest OBOWIĄZKIEM pracodawcy! Ja więc pracy brygadzistów nie
      traktuję jako podpier...nie. Oni po prostu muszą wyławiać spośród nas nygusów i
      ściemniaczy i cwaniaków co za te same pieniądze robią mniej niż pozostali. Ale
      według większości wypowiedzi tutaj jest ok, że solidny uczciwy pracownik zarabia
      tyle co nygus. Według mnie jest to zwyczajnie nie fair i cieszy mnie że takie
      osoby są wyławiane i zwyczajnie zwalniane. Praca brygadzistów nie jest łatwa, są
      narażeni na ciągłe ataki, ale u nas na zmianie jest akurat w miarę dobrze. Nikt
      nas nie ściga żebyśmy ciągle robili więcej i więcej. Weszliśmy na dobry poziom
      wydajności i go utrzymujemy. I z tego co wiem jesteśmy najwydajniejszą zmianą,
      chociaż mało liczną. Praktycznie nie ma u nas upomnień, brygadziści są pomocni i
      nie jeżdżą tylko i wyłącznie z makulaturą jak to ktoś pisze (może na innych
      zmianach). A że się czepiają tych co źle coś robią, to taki mają obowiązek z
      kodeksu pracy > dbanie o jakość pracy. A tutaj większość postów to nagonka na
      nich. Chociaż myślę że 90% tego piszą właśnie największe nygusy i ściemniacze
      oraz zakompleksieni i zazdrośni, że to nie ich wybrano (chociaż będą zapewniać
      że w życiu by takiej posady nie przyjęli). Myślę też że bardzo dużo z tego co tu
      napisano to złośliwe docinki, zasłyszane nieprawdziwe plotki i tym podobne. Bo
      niby skąd macie wiedzieć jacy są wszyscy brygadziści skoro jest po 2 na zmianę?
      Jedynie od tych co przez nich wylecieli i od reszty nygusów.

2.Piszecie że firma łamie prawo nie dając nam za 1 nadgodzinę 1,5 godziny
      wolnego. Powołujecie się tu na kodeks pracy art 151 ze znaczkiem 2 &2
      "Udzielenie czasu wolnego w zamian za czas przepracowany w godzinach
      nadliczbowych może nastąpić także bez wniosku pracownika. W takim przypadku
      pracodawca udziela czasu wolnego od pracy,..., w wymiarze o połowę wyższym niż
      liczba przepracowanych godzin nadliczbowych, jednakże nie może to spowodować
      obniżenia wynagrodzenia należnego pracownikowi za pełny miesięczny wymiar czasu
      pracy." Wszystko to prawda, ale... to nas nie dotyczy. Nas dotyczy art 151 ze
      znaczkiem 2 &1 "W zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych
      pracodawca, NA PISEMNY WNIOSEK PRACOWNIKA, może udzielić mu W TYM SAMY WYMIARZE
      CZASU WOLNEGO OD PRACY." Powołujecie się na kodeks pracy a sami go nie
      rozumiecie lub nie umiecie czytać. Lub nie wiecie co podpisujecie w pracy. A
      przecież każdego miesiąca, każdy z nas, podpisuje właśnie taki wniosek o
      udzielenie czasu wolnego od pracy w zamian za godziny nadliczbowe. Dlatego 1 do
      1 jest jak najbardziej legalne i zgodne z prawem. Swoje lata już przepracowałem,
      w różnych firmach, i wiem jak się poruszać po przepisach kodeksu pracy, czego
      większość pieniaczy na tym forum zwyczajnie nie umie.
      Bulwersujecie się też, że firma nie płaci za nadgodziny tylko daje wolne.
      Przecież nie zawsze tak jest! Taką mamy specyfikę pracy, że raz jest dużo
      zamówień a raz mniej. W jednym okresie sklepy mają duże obroty a w innych mniej.
      Czy jak ktoś z was miałby firmę to chciałby trzymać w pracy ludzi z nadgodzinami
      i im za to płacić, jeżeli przez np tydzień prawie nie ma co robić? Bylibyście
      tacy rozrzutni i hojni? Szczerze wątpię. W tym miesiącu mamy akurat dużo pracy i
      z tego co wiem nie będzie odbiorów. Jak komuś taka praca nie pasuje, to nikt tu
      na siłę nikogo nie trzyma. Wszyscy byli pracownicy co tu się wypowiadali
      znaleźli już przecież o wiele lepsze prace. Na jedną zmianę bez nadgodzin i 2200
      netto. Skoro tak dajecie wiarę swoim dawnym kolegom we wszystko co piszą, to
      idźcie pracować tam gdzie oni.

3. Krytykujecie nasze kierownictwo a pojęcia nie macie jakie mają obowiązki,
      czym się zajmują i ile mają na głowie. Na pewno każdy z tych krytykujących byłby
      dużo lepszy na takim stanowisku. Ogłoszeń o pracę na stanowiska kierownicze jest
      sporo, czemu więc na nie nie odpowiedzieć? Może zamiast pustych słów pokarzecie
      jakieś czyny. Tak jak powiedział nasz były trener skoczków narciarskich > "W
      Polsce jest 40 milionów trenerów i każdy wie lepiej co zrobić żeby Adam Małysz
      lepiej skakał." I każdy z nich jest tylko mocny w gębie.
      chciałbym tez zaznaczyć, że tak jak każdy człowiek, nasze kierownictwo nie jest
      nieomylne. Dla przykładu Pan Sławek zwany Smalcem, był zdaniem chyba wszystkich
      na magazynie zupełną pomyłką. Ale kto z nas się nie myli? Znajdzie się wśród nas
      ktoś kto np nigdy nie wydrukował za mało lub za dużo etykiet? Taka prosta rzecz
      a każdy sie czasem pomyli. Od kierownictwa naturalnie wymaga się więcej, ale
      trochę wyrozumiałości. Kierownictwo nie może tylko i wyłącznie kierować się
      dobrem pracowników, ale i jak najlepszym interesem firmy. Powinno naturalnie
      wyważyć i wypośrodkować oba te zagadnienia, ale to nie jest takie łatwe jak 2+2.
      Dlatego nie każdy zostaje w życiu kierownikiem. Trzeba mieć do tego odpowiednie
      kwalifikacje i predyspozycje. A ich praca to nie tylko kawka i rozmowy przez
      telefon. To wielka odpowiedzialność i długie godziny w pracy, często pewnie
      dłuższe niż nasze 10h.

4. Podoba mi się pomysł ze skrzynką na wszelkiego rodzaju żale lub pomysły
      pracowników. Jednak po poziomie większości wypowiedzi tutaj obawiam się, że
      mogłoby to szybko upaść. Tak sobie myślę czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby
      stworzenie wewnętrznego forum na serwerze Rossmanna. Admin forum dbałby o
      odpowiedni poziom kultury, wypowiedzi niecenzuralne i obraźliwe byłyby kasowane.
      Mieliby do niego dostęp tylko aktualni pracownicy firmy, występujący pod własnym
      imieniem i nazwiskiem lub anonimowo jako gość.

5. Apeluję do wszystkich o rozwagę, rozsądek, kulturę i wzajemne poszanowanie
      wszystkich pracowników (z wyjątkiem nygusów za których musimy nadrabiać i ciężej
      pracować), wszystkich sekcji na magazynie. Proszę się nie wywyższać że jedni są
      lepsi od drugich. Wszyscy tworzymy jakby jedno ciało. Jedni bez drugich nie
      mieliby pracy.
      Chcecie żeby szanowano nas pracowników, to szanujcie swoich kolegów i
      kierowników, a wszelkiego rodzaju pretensje zgłaszajcie w sposób kulturalny i
      uzasadniony.

6. Serdecznie pozdrawiam wszystkich uczciwych i solidnych pracowników naszej
      firmy. Bądźmy cierpliwi i wydajni w pracy a na pewno zostanie to docenione.
      • Gość: czerwony Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:31
        Napisałeś:Nas dotyczy art 151 ze
        znaczkiem 2 &1 "W zamian za czas przepracowany w godzinach
        nadliczbowych
        pracodawca, NA PISEMNY WNIOSEK PRACOWNIKA, może udzielić mu W TYM
        SAMY WYMIARZE
        CZASU WOLNEGO OD PRACY." Powołujecie się na kodeks pracy a sami go
        nie
        rozumiecie lub nie umiecie czytać. Lub nie wiecie co podpisujecie w
        pracy. A
        przecież każdego miesiąca, każdy z nas, podpisuje właśnie taki
        wniosek o
        udzielenie czasu wolnego od pracy w zamian za godziny nadliczbowe.
        Dlatego 1 do
        1 jest jak najbardziej legalne i zgodne z prawem.
        A próbowałeś kiedyś tego nie podpisać i nie wyrazić zgody?Wtedy
        byłoby 1,5 wolnego za 1 przepracowaną.Próbowałeś czy tylko rżniesz
        mądralę.Jak Ci się uda tego nie podpisać to osobiście Ci pogratuluję.
    • Gość: czerwony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 10:59
      to nie inny spokojny tylko wazeliniarz, tak powinienes sie podpisac, a moze szmata?
      • Gość: rudy Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 15:26
        "to nie inny spokojny tylko wazeliniarz, tak powinienes sie podpisac, a moze
        szmata?" = widać nie umiesz podawać żadnych argumentów tylko drwić i kpić z
        innych, jesteś po prostu przykry. ciekawi mnie czy "kturyś" z was analfabetów
        piszących o zorro , odtylnym, szmacie itp ma odwagę do nich podejść i tak się
        odezwać. bo z tego co widzę na magazynie to jak macie jakieś sprawy to się do
        nich normalnie zwracacie, prośby macie, przysług chcecie. ma któryś odwagę? czy
        same tchórze? jak tak chcecie kogoś zlinczować to co was powstrzymuje? pare
        minut jak ktoś się myje po robocie? jak tylko klikacie po klawiaturze a w
        rzeczywistości jesteście przymilni to zwyczajnie wami gardzę.
    • Gość: czerwony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 11:39
      Fajne jest to ze ci panowie w krawatach tak sie wystraszyli. Ludzie ktorzy
      pracuja juz kilka lat, pana Cieslaka zobaczyli po raz pierwszy. Czy to jest
      normalne, do tej pory ten pan nie mial powodow zeby spotkac sie ze swoimi
      pracownikami. Przekonalismy sie o potedze internetu. Teraz panowie koordynatorzy
      i brygadzisci zaczynaja dzien pracy od wejscia na forum, maja mniej czasu na
      pasjansa.
      • Gość: o zebraniu Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 16.05.08, 12:44
        Witam wszystkich czytelników i piszących forum .Jestem też po tym zebraniu i sam
        mam mieszane odczucia lecz moim zdaniem jeśli na forum pisze sie żeby to
        przeczytał pan Cieślak bo do innych nie mamy zaufania to cel w 10. Pan Cieślak
        przeczytał i na pewno teraz sam śledzi forum ,jak było zebranie wiadomo że
        trudniej jest coś powiedzieć jawnie niż na forum ale zgadzam sie z tymi co piszą
        co można zmienić na lepsze i czego oczekujemy .Mam tylko prośbę byśmy teraz dali
        im czas na po prawe ale wszystko obserwowali czy nas nie zlekceważyli i sami w
        tedy zobaczymy czy jesteśmy ważną ORGANEM TEJ FIRMY czyli ludzie
        CZERWONO-ZIELONI .Jak sie nic nie zmieni to ich w ten sam sposób potraktujemy co
        oni nas OLEWKA i sami będą ryrać ok
        • Gość: amido Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.4web.pl 16.05.08, 21:28
          powiem wam trza zmienic kadre tych wszystkicz brygadzistów i
          kordynatorów na tych luzi co są na magazynie i co myślą wtedy
          bendzie pewnie lepiej.Są tacy co pewnie by dali rade .To moje
          stwierdzenie sam tam pracowałem na komisjach a jak chciałem rzeby
          zrobili mi uprawnienia na sztaplarki to muwili że pan przyda sie na
          komisjach poprostu niema szans na jakis tam awans zmiane kwalifikacj
          czyli jak tos był robolem i robotem to nim zostanie w rosmanie takie
          jest moje zdanie na ten temat pozdrawiam tak ludzie niemoze byc ze
          tylko komisjonujemy ale zawsze człowiek hce zmienic kwalifikacje a
          nie jak tresowana małpa tylko
          tyrac ...............................................................
          ............................reszte sobie kazdy z was moze
          dopowiedziec
    • Gość: PRACÓŚ Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 12:42
      PRACUJE W ROSSMANNIE PARE LAT "PANIE SPOKOJNY", MAM 100%
      FREKFENCJI,I KAWAŁ CIĘŻKIEJ TYRY DLA FIRMY .
      I CHCJAŁEM PANU NAPISAĆ PANIE SPOKO...ŻE KIEDYŚ SOBOTY BYŁY NA UMOWE
      ZLECENIE ZA 200 I 300 ZŁ,KADRA PRZYNAJMNIEJ RAZ W MIESIĄCU ROBIŁA
      ZEBRANIA I ATMOSFERA BYŁA DUŻO LEPSZA .
      KIEDY DO WŁADZY DOBRAŁO SIĘ KILKU SPOKOJNYCH ,ATMOSFERA SIĘ
      POGORSZYŁA NORNA NIBY SPADŁA A NA MAGAZYNIE PRACUJĄSAME ŚMIERDUCHY I
      STARE NYGUCY TAKIE JAK JA(OCZYWIŚCIE PRUCZ ZNAJOMKÓW SPOKOJNYCH)
      KIEDYŚ STARAŁEM SIĘ DAĆ Z SIEBIE WSZYSTKO ,A TERAZ? TAK CZY SIAK I
      TAK JESTEM STARYM
      NYGUSEM.........................
      • Gość: o zebraniu Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 16.05.08, 13:00
        Witam i mam pytanie od razu do pana Cieślaka , mówił pan że kilka rzeczy pana
        zszokował ponieważ o nich pan nie wiedział czy nie ma pan pretensji do swoich
        współpracowników czyli pana Artura i Pawła.G oraz Pawła.J i pana Stańczyka
        którzy mieli zapewne trzymać firmę w doskonałej formie ,ale że przed panem
        ukrywali coraz większy rozłam miedzy magazynem a panami z zarządu .Dam panu
        przykład i bardzo pana proszę by pan ten przykład mógł rozwiązać na zebraniu z
        nami podaje:ROK TEMU NA STAREJ JADALNI MIELIśMY ZEBRANIE Z PANEM ARTUREM I
        RESZTą ZARZąDU +PAN Z BHP W SPRAWIE OMóWIENIA WYPADKU NA MAGAZYNIE PO CAłYM
        ZEBRANIU PAN ARTUR.M ZAPEWNIAł KILKA KROTNIE żE BEDA ZEBRANIA CYKLICZNE Z NAMI
        PRZYNAJMNIEJ RAZ W MIESIąCU I CO I NIC ,żADNEGO NIE BYłO .Mam jeszcze raz prośbę
        o rozwiązanie tego i niech pan Artur to panu wytłumaczy dlaczego nas oszukał
    • Gość: kolorowy Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 16.05.08, 13:32
      Ja mam propozycję i proszę was o opinię. A może napisać petycję by rozpoczynać
      pracę 13:45 i kończyć 21:45. To pozwoli wszystkim zdążyć na autobus.
    • Gość: pracownik Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 13:40
      Czemu np. pracownicy z nocnej zmiany nie moga skorzystac z parkingu, ktory stoi
      pusty tylko musza zostawiac samochody na ulicy, a podobno nie ma lepszych i
      gorszych. Czy firmy nie stac na to by na magazynie byla dostepna do picia woda
      mineralna, robi sie coraz bardziej cieplo, a od tej ktora jest to mozna sie
      tylkjo przeziebic, ponadto nigdy nie ma przy niej kubkow. Kpina. Pracujac od 12
      trzeba czekac do 17.30 by sie czegos napic.
    • Gość: mg--- Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 16.05.08, 15:27
      mam pytanie do P. Cieslaka czemu np. zostal zwolniony jeden z pracownikow ktory mial jedna z najwiekszych norm na mg3 tylko czasami wyglaszal swoja opinie na glos o tym jak nas traktuja, pracowal juz dwa lata i tak poprostu zostal zwolniony bo nie bal sie odezwac przy kordynatorach i powiedziec co mu sie nie podoba to lepiej bylo go usunac?? skad mamy wiedziec ze teraz tez tak z nami nie bedzie ze ktos sie odezwie a za 3 tygodnie zostanie zwolniony z pracy bo komus sie nie podobalo co ta osoba powiedziala???? a pozatym nie mamy zaufania do naszych przelozonych chcielibysmy aby sam Pan z nami przeprowadzal te zebrania bez zadnych kierownikow i tym podonych ludzi sam dyrektor aby byl pozdrawiam.
    • Gość: mg Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 16.05.08, 15:32
      mam pytanie co do parkingow mowil pan ze kazdy jest rowny bioro=magazyn czemu my parkujemy przed plotem a oni za plotem gdzie tu jest rownosc?????????
    • Gość: komisja Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 16.05.08, 15:49
      pracownik chcesz wiedziec czemu nas na nocce chociaz nie wposzczaja na parking??? kiedys mozna bylo na nocna zmiane parkowac ale zaczely sie nadgodziny do 8 rano i jak przyjezdzalo biuro to zaczelo dla nich brakowc miejsc wiec juz nam zabronili wjezdzac ale nie ma to jak rownosc miedzy biorem a magazynem
    • Gość: Gość Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 16.05.08, 18:14
      Panie "inny spokojny" pisze Pan, że powołujemy się na kodeks pracy a sami go nie rozumiemy lub nie umemy czytać oraz że odbiór nadgodzin w stosunku 1 do 1,5 nas nie dotyczy. Jest Pan w wielkim błędzie. Ja również mam sporo lat przepracowanych i znam się na przepisach bardzo dobrze. Przepis odbioru nadgodzin 1 do 1,5 nas dotyczy. Wystarczy nie podpisać jednego miejsca z wydruku który dostajemy co miesiąc do podpisu. Niestety nawet jeśli się tego nie podpisze to zakłąd tego nie respektuje. Nie podpisałem go 2 razy. Za pierwszym razem miałem odbiór nadgodzin w stosunku 1 do 1, a w drugim przypadku przyszedł koordynator i kazał mi złożyć podpis tam gdzie go nie złożyłem. Więc co Pan na to???
      • Gość: ok Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:51
        Jak może być inaczej jeśli zgodę na odbiór wypracowanych nadgodzin
        podpisujesz dopiero po zakończeniu miesiąca kiedy odbiory stały się
        faktem a wypłaty są już naliczne.Przecież oni z góry zakładają że
        się zgodzisz.Podpis jest po to aby sobie był i ich krył.
      • Gość: ok Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:58
        Jak może być inaczej skoro zgodę na odbiór wypracowanych nadgodzin
        podpisujesz dopiero w następnym miesiącu w momencie kiedy odbiory
        stały się faktem a wypłaty zostały już naliczone.Oni z góry
        zakładają że się zgodzisz a podpisy są po to aby sobie były i ich
        kryły.
    • Gość: Wielbicielka Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 16.05.08, 18:44
      ARCZI - WRACAJ ROSSMANN W POTRZEBIE a Ty przynajmiej nie klamiesz.
    • Gość: NOWE FORUM Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 16.05.08, 18:46
      Witam..zapraszam na nowe forum pracowników www.rossmann.fora.pl/
      Posty będą tam bardziej widoczne i "poukładane" odpowiednio do tematu...no i
      może będzie bardziej kulturalnie
      Mam nadzieje że z każdym dniem będzie nas tam coraz więcej...
      Nadmieniam iż nie jestem z kadry tylko szarym pracownikiem MG
      Pozdrawiam XXX

www.rossmann.fora.pl/

• Gość: Piętrowy Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 16.05.08, 18:58
      Odp. Piętrowy to nie windowy i to co napisałem to fakty , bez podtekstów i komentarzy proszę,bo takiej rady udzielił jeden ze sztaplarzy i to nie był żaden kula.Dla niektórych może to wydaje się dziwne,ale można o coś poprośić,a druga strona tego nie oleje [wbrew pozorom].
      • Gość: ktos :) Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gprs.plus.pl 16.05.08, 19:28
        Brawo dla kolegi ktory zalozyl to forum byloby jeszce lepiej gdyby niektore dzialy byly na haslo a osoby rejestrujace sie wryfikowane!! Wiem z doswiadczen na innych forach ze takie cos jest potrzebne gdyz sa dzialy do ktorych np brygadzisci niepowinni miec dostepu chodzi mi o nasza wlasna wymiane zdan na jakis temat!! Moglby byc tez dzial w ktorym Pan Cieslak ktory ma unas Respect jakby niebylo mogl sie do Nas konkretnie wypowiadac bez obawy an to ze tzw. podpie..cze to przeczytaja!! Mam nadzieje ze ktos kto zalozyl to forum pomysli o tym !!Zamieszcze tego posta na Forum :) Prosze o wypowiadanie sie pod nim na ten temat !! Kazdy pomysl jest dobry ale niekazdy musi byc wprowadzony :)

P.S Ciekaw jestem czemu Kadra chce tak zatuszowac zebraniami to forum i to zeby nic niewychodzilo poza magazyn!! Mowia o zebraniach?? Ok!! Ale ile osob zostanie po nich zwolnionych?? To pytanie retoryczne bo niezawsze musi tak byc!! Pozdrawiam wszystkich bez podzialu na Nygusow czy Pracusiow :)
    • Gość: król normy do wszystkich IP: *.lodz.mm.pl 16.05.08, 19:20
      Nie róbcie sobie szopki z rossmanna chodzi mi o to ze juz zaczynacie zakladac
      fora po co to ? jak zrobi ktos z zarzadu rossmanna to ok moze byc.

Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: Ankieta Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:29
      Witam.

Też jestem za tym aby powstała skrzynka do której można by było wrzucić swoje
      propozycje. Wydaje mi się że jest to lepszy pomysł, wiele osób będzie bało się
      powiedzieć wprost co ich boli.
      Takie kartki oczywiście podpisywali byśmy swoim nazwiskiem, żeby nie było że
      ktoś napisze stek bzdur i się nie podpisze.

Przypadek opisany wyżej o pracowniku który pracował solidnie, miał wysoką
      wydajność (ponad normę) a został zwolniony tylko za to że nie bał się mieć
      swojego zdania. Z nami będzie inaczej?

Kiedyś na zebraniach kierownicy mówili o tym że chcą powstrzymać rotację
      pracowników. I co? Została powstrzymana, mamy stałą "ekipę" a o podwyżkach
      dowiadujemy się dopiero po takim trzęsieniu ziemi. Może trochę wdzięczności za
      to że ludzie pracują solidnie i nie odchodzą?
      Tak jak ktoś napisał potwierdzam to że szkoda że na zebraniu nie był Pan sam
      (Sz.P Cieślak).

Jeszcze raz apeluję o "skrzynkę na propozycje".

Pozdrawiam.
    • Gość: Teofilow Nowe magazyny Rossmanna IP: *.sttb.pl 16.05.08, 19:34
      Piszecie ze nie mozna powiedziec wprost przelozonemu co sie onim sadzi. Bylem
      swiadkiem jak ktos powiedzial cos na pana za biurkiem wydajacego komisje i
      koordynator spytal sie do kogo to powiedzial bo myslal ze moze do brygadzisty.
      Ale facet mial jaja i powiedzial ze do drugiego koordynatora i zostal za to
      upomnienie.Jak sie zapytal co by sie stalo to odpowiedz byla krotka. Dostal by
      to samo upomnienie tylko bez nazwiska osoby ktora obrazil. Co do zebrania to
      prawda!!! Nie ufamy panu Pawłowi G. wiele spraw chcielismy z Nim zalatwic lecz
      jednak on tlumaczyl ze nie da sie po prostu. Nie jestem anonimowym moge podac
      swoje imie i nazwisko a takze nr personalny ale po co?? By dostac upomnienie,
      nagane albo zwolnienie z pracy?? Co do Nygusow to nie jest tak ze wiekszasc z
      Nas sciemnia, ale normy sa zbyt wysokie by je osiagnac. Jak bylo pelne MG 2
      potrafilem wyrobic norme i miec godzine "zapasu", ale pracowalem dalej. Lecz
      pytam sie teraz po co ?? By byc w rankingach i statstykach ze robie duzo? Od
      czasu do czasu tylko w sumie moze 3 razy na pare miesiecy dziekuje oid
      koordynatora ze wiecej robie. Przeszedlem teraz na MG 7 gdzie nie potrafie
      zrobic normy nie wiem moze przez TALKMANA albo przez towar lub zmeczeniem lub po
      prostu bez motywacji. Piszecie ze zazdroscimy jak ktos szybko awansuje lub pnie
      sie po szczebelkach w tempie szybki. Tak to prawda bo tzw Swiezak od razu
      zostaje opiekunek brygadzista albo koordynatorem nie wiele wiedzac o tej pracy
      to jednak kluje w oczy. Pomysl ze skrzynka jest dobry ale jednak caly czas
      jestesmy zbyt malo cywilizowanym krajem by moglo byc to realne. Irytuje mnie to
      jak najezdzacie sami na siebie zieloni na czerwonych i wzajemnie zgadzam sie
      jestem czerwonym i tak sie wydaje ze czasami u was jest lzej ale znam wiele osob
      ktore przeszlo po komisji na wejscie albo wyjscie towaru i bardzo tego zaluja.
      Teraz jest czas bysmy mogli cos zmienic w tej firmie i to od Nas zalezy. Co do
      Piotrkowa maja stawki takie jak my majac nawet zblizone normy do naszych a
      starsi pracownicy pamietaja pierwsze rajki z MG2 i czesciowe z MG1 jak walilo
      sie zarcie dla zwierzat i puchy. Z buta to naprawde ciezka sprawa. Tak dla
      Waszej ciekawosci. My mamy basen i aerobic nie zaleznie czy robimy normy czy
      chodzimy na zwolnienie itp. Oni maja to wlasnie w formie nagrod za wyrobienie.
      Ale nie wypowiadam sie na ten temat bo nigdy nie korzystalem bo po prostu nie ma
      kiedy ani nie ma sie sily. Mozecie mnie ostro skrytykowac i pojechac.

Pozdro dla wszystkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka