Dodaj do ulubionych

To już jutro Raz Dwa Trzy

24.05.08, 22:49
koncert w parku na Zdrowiu, godz. 17.00
Obserwuj wątek
    • longeta Jutro jest 24.05.08, 22:53
      Trzeci Festyn Franciszkański
      W najbliższą niedzielę 25 maja o godz. 15.30 w amfiteatrze im. Jana Pawła II
      rozpocznie się organizowany już po raz trzeci Festyn Franciszkański. Festyn
      organizowany jest przez klasztor o.o. franciszkanów w Brzezinach oraz Miasto
      Brzeziny. Gościem specjalnym będzie aktor Włodzimierz Matuszak - serialowy ks.
      Antoni z „Plebanii”. W I części Festynu Franciszkańskiego, trwającego od godz.
      15.30 do 18.00, wystąpi także kabaret z Łodzi i Jadwiga Paduch. W II części od
      godziny 19.30 wystąpi zespół muzyczny „Przyjaciele św. Franciszka” z Krakowa.
      Poza tym odbędą się pokazy umiejętności strażackich, medycznych i policyjnych
      połączone z prezentacją sprzętu przez te służby, czynny będzie ogródek z
      egzotycznymi zwierzętami, prowadzona będzie loteria fantowa oraz konkursy i
      zabawy dla dzieci i dorosłych. Jest to doskonały pomysł na spędzenie
      niedzielnego popołudnia.

Tego nie przebijesz,nawet do potęgi 1-2-3;-)
      • diogenespies Longeto jesteś nie do przebicia! 24.05.08, 23:00
        Bedzie piwo?
        • longeta Re: Longeto jesteś nie do przebicia! 24.05.08, 23:02
          Niestety nie, ale jest tuż obok;-)
          • longeta No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedziałek 24.05.08, 23:05
            26 maja zawita do Brzezin Piotr Polk
            26 maja o godz. 18.00 zapraszamy wszystkich do odwiedzenia kościoła św. Anny w
            Brzezinach. Tego dnia bowiem odprawiona tu zostanie msza święta w intencji
            wszystkich Matek. Uczestniczyć w niej będą Zbigniew Zamachowski i jego
            przyjaciel – Piotr Polk - gość Zbigniewa Zamachowskiego. Po mszy odbędzie się
            spotkanie z aktorami. Uroczystość uświetni swym śpiewem Janusz Nowański. Okazją
            jest oczywiście obchodzony tego dnia Dzień Matki. Na uroczystość zapraszają
            członkowie Komitetu Odbudowy Kościoła Św. Anny w Brzezinach.

Tak przy okazji to ten kościółek
            src="fotoforum.gazeta.pl/photo/4/qa/he/5gu0/nvc42eaI5e8eeDg1GB.jpg"
            alt="2008_0214Brzeziny0026"
            • diogenespies Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:06
              gdyby Doda jeszcze była...
              • longeta Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:07
                diogenespies napisał:

> gdyby Doda jeszcze była...

Stary była niedawno w okolicy ale może to cię zadowoli:

D n i B r z e z i n 2 0 0 8 – Ostry dla młodzieży - Jarocka dla rodziny
                Przez dwa dni - 31 maja i 1 czerwca w Brzezinach odbywać się będzie coroczne
                święto. W tym roku zmieniła się nieco jego forma, gdyż będzie to po raz pierwszy
                święto Brzezin, a nie Ziemi Brzezińskiej. Główna część imprezy odbywać się
                będzie na Stadionie przy ul. Sportowej. Sobota - 31 maja przewidziana jest
                zwłaszcza dla młodzieży. O godz. 17.00 święto rozpocznie się - pokazem tańca hip
                - hop w wykonaniu dziewcząt z Działu Oświatowego Muzeum Regionalnego w
                Brzezinach. Planowany jest także koncert rodzimego zespołu GREEN / GAJOWY, a
                później DJ Bartech i zespół „KONCEPT” rozgrzeje publiczność przed występem
                hip-hopowego zespołu „O.S.T.R.”. Na zakończenie sobotniego wieczoru wystąpi
                zespół „Dwa tygodnie”.Niedziela ma charakter bardziej rodzinny. O godz. 9.00 w
                kościele farnym odprawiona zostanie msza św. w intencji mieszkańców Brzezin.
                Stadion zatętni życiem o godz. 13.00. Po dwudziestominutowych występach zespołu
                „Brzezinianki” i uczniów Państwowej Szkoły Muzycznej I stopnia w Brzezinach,
                planowana jest godzinna bajka dla dzieci w wykonaniu Teatru Zwierciadło -
                „Tajemnicza skrzynia”. Aktorzy łódzkiego teatru po zakończeniu bajki bawić będą
                jeszcze młodą publiczność przez dwie godziny organizując gry i zabawy. Wybory
                Małej Miss poprzedzi 20 - minutowy koncert orkiestry strażackiej z Brzezin. W
                przerwie między dwoma wyjściami finalistek Małej Miss odbędzie się występ grupy
                teatralnej z Działu Oświatowego Muzeum Regionalnego w Brzezinach.
                g.k.
                • diogenespies Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:11
                  "O godz. 17.00 święto rozpocznie się - pokazem tańca hip
                  - hop w wykonaniu dziewcząt z Działu Oświatowego Muzeum Regionalnego
                  w Brzezinach" - dobrze, ze poza historią skończyłem jeszcze jedne
                  studia, bo jakbym musiał dygać na scenie jako pracownik muzeum...
                  Ciekawe czy fajne to kobitki :-)
                  • longeta Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:16
                    diogenespies napisał: > "O godz. 17.00 święto rozpocznie się - pokazem tańca hip
                    > - hop w wykonaniu dziewcząt z Działu Oświatowego Muzeum Regionalnego
                    > w Brzezinach" - dobrze, ze poza historią skończyłem jeszcze jedne
                    > studia, bo jakbym musiał dygać na scenie jako pracownik muzeum...
                    > Ciekawe czy fajne to kobitki :-)

To małolaty,nawet bardziej niż małolaty.......także sobie nie obiecuj;-)
                    • diogenespies Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:20
                      nie jestem miłośnikiem Poznańskich Słowików, ten punkt programu
                      pomijam w takim razie :-)
                      • longeta Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:21
                        diogenespies napisał:

> nie jestem miłośnikiem Poznańskich Słowików, ten punkt programu
                        > pomijam w takim razie :-)

jakbyś zgadł.....też sie nie wybieram
                • przyslowie Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:16
                  No, herr longi, jako przyszły i doszły religioznawca rehabilitujesz
                  się w moich oczach.
                  Gdyby nie mój wątek, to byś siedział cicho jak mysz pod miotłą.
                  A w tych Brzezinach to nic , tylko balować można, od imprezy do
                  imprezy... hulaj dusza... piekła nie ma...
                  • diogenespies Przysłowie mam wino o "delikatnym smaku i 24.05.08, 23:23
                    swieżym owocowym aromacie"
                    Napijemy sie jutro na koncercie - brać kubki ?
                    • przyslowie Re: Przysłowie mam wino o "delikatnym smaku i 24.05.08, 23:25
                      Nie będzie mnie na koncercie.
                      • diogenespies Wybrałaś Brzeziny? 24.05.08, 23:30

• longeta Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:28
                    przyslowie napisała: > No, herr longi, jako przyszły i doszły religioznawca
                    rehabilitujesz
                    > się w moich oczach.

Nie wysilaj się,za to ty mi POdpadłaś na Amen;-)
                    • przyslowie Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:31
                      To jasne jak piwo, że prawda musi boleć.
                      • longeta Re: No masz,Brzeziny bawią się nawet w poniedział 24.05.08, 23:34
                        przyslowie napisała:

> To jasne jak piwo, że prawda musi boleć.

Żeby to choć szczypta prawdy była.....to owszem,na szczęście nic mnie nie boli:-)))
        • nakole Piwo??? 24.05.08, 23:04
          Co tam piwo, jako specjalnie sprowadzona (przemocą) gwiazda basować
          a capella będzie Longeta :)
          • longeta Re: Piwo??? 24.05.08, 23:06
            nakole napisał:

> Co tam piwo, jako specjalnie sprowadzona (przemocą) gwiazda basować
            > a capella będzie Longeta :)

Bez przemocy będę ,zawsze jestem;-)
            • nakole Re: Piwo??? 24.05.08, 23:15
              Pozazdrościłes wiecznego zywota Leninowi?
          • diogenespies Re: Piwo??? 24.05.08, 23:09
            to wsiadam na rower /od dzisiaj posiadam!/ i jadę do Brzezin!
            • nakole Re: Piwo??? 24.05.08, 23:14
              Jaki rowerek nabyłeś?
              • diogenespies Re: Piwo??? 24.05.08, 23:17
                tani(!) po rosyjsku GEPARD na nim pisze, ma strasznie grube opony,
                21 biegów i 2 lata gwarancji...
                • nakole Re: Piwo??? 24.05.08, 23:24
                  Uff, najpierw odczytałem Leopard. No, gdybys tak tym wjechał do
                  Brzezin, III wojna gotowa.

Grube opony...hmm...taka moda w kraju nastała. To na skroty do B.,
                  przez PKWŁ ! Po zbyrach i piaskach...
                  • diogenespies Re: Piwo??? 24.05.08, 23:28
                    przez PKWŁ nigdy w życiu, pracowałem tam kiedyś i uraz mam do tej
                    pory! A te Leopardy to chyba przereklamowane, wolałbym cos ruskiego:-
                    )
                    • nakole Cos rudego? n/t 24.05.08, 23:30
                      • diogenespies Uwielbiam RUDE zwłaszcza 24.05.08, 23:33
                        jeśli są piegowate, maja lekkiego zezika i nóżki w iksik :-)
                        • nakole Re: Uwielbiam RUDE zwłaszcza 24.05.08, 23:36
                          Kiedyś znałem takie indycze jajo :)
                          • diogenespies Re: Uwielbiam RUDE zwłaszcza 24.05.08, 23:38
                            masz numer telefonu albo zdjecie???
                            • nakole niestety :( 24.05.08, 23:41
                              • diogenespies Re: niestety :( 24.05.08, 23:43
                                smaku mi narobiłeś....
                                • nakole To tak na dobranoc :) 24.05.08, 23:44
            • longeta Re: Piwo??? 24.05.08, 23:14
              Daj kontakt tel. na pocztę GW......oddzwonię w odpowiedzi,jeszcze tego by
              brakowało byś poczuł jakiś dyskomfort w Brzezinach albo piwa szukał,dopiero by
              mnie tu zjedli gdybyś złapał choćby gumę;-)
              • diogenespies Re: Piwo??? 24.05.08, 23:19
                na rowerze pić nie będę a złapanie gumy... Taka jedna Ewe z Brzezin
                znałem na studiach...
                • longeta Re: Piwo??? 24.05.08, 23:23
                  diogenespies napisał: > na rowerze pić nie będę

Rozumiem;-) ORMO czuwa;-)
                • nakole Re: Piwo??? 24.05.08, 23:26
                  Ostatecznie możesz prowadzic rower. Unijnym asfaltowym traktem to 23-
                  25 km.
                  • diogenespies Re: Piwo??? 24.05.08, 23:29
                    ORMO zapomniaem o nich...
                    25 km to jak długo na rower bo doświadczenia nie mam..
                    • longeta Re: Piwo??? 24.05.08, 23:30
                      Bez doświadczenia to półtorej godzinki
                      • nakole Re: Piwo??? 24.05.08, 23:32
                        Chciałes napisać, że bez zakwasów nazajutrz.
                      • diogenespies Re: Piwo??? 24.05.08, 23:32
                        to sie poddaję, dzisiaj calą Włókniarzy przejechałem i chyba mi sie
                        odciski na dupie zrobiły /miałem siodełko!/
                        • nakole Re: Piwo??? 24.05.08, 23:35
                          Kup sobie rowerowe majty z pampersem, a dupa to i Armstronga bolała.
                          Musi spancernieć.
                          • diogenespies Re: Piwo??? 24.05.08, 23:38
                            pampersa do roweru??? A normalnie zejść z roweru i sie wysikać nie
                            mozna jak się jest cyklista?
                            • nakole Re: Piwo??? 24.05.08, 23:42
                              kazde zatrzymanie na sikanie to strata do peletonu ciezka do
                              odrobienia, a bez zartow majty ze spec wkladka zapobiegaja
                              odparzeniu.
                              • diogenespies Re: Piwo??? 24.05.08, 23:46
                                ja kupiłem ten rower dla przyjemnosci a nie z mysla o
                                peletonie /biegi firmy falcon mam, kumpel mówił, że nie mogłem za
                                230 zł trafć lepiej/. A jak mi sie dociski na tylku bedą robić to
                                przekażę go w darze do zakonu żeńskiego..
                            • staahoo Re: Piwo??? 25.05.08, 12:43
                              Coś dodam. Pewien oszołom cyklistyczny bijacy rekord w jeździe
                              rowerem non-stop, aby nie tracić czasu na złażenie z roweru i
                              podnoszenie nogi pod drzewem zastosował cewnik zewnętrzny na swoją
                              końcówkę i tak ciurkał na asfalt jak aparatu do destylacji.
                              • longeta żałuj Diago 25.05.08, 19:08
                                świetna bezalkoholowa atmosfera,msza na świeżym powietrzu itp.a to wszystko w
                                klasztorze w Brzezinach;-)
                                zdjęcia już dodałem także sam zerknij na foto longeta
                                • przyslowie Re: żałuj Diago 25.05.08, 19:12
                                  A ja też mogę zdjęcia obejrzeć?
                                  • longeta Re: żałuj Diago 25.05.08, 19:13
                                    oczywiście.wejdź w zdjęcia longeta
                                    • przyslowie Re: żałuj Diago 25.05.08, 20:20
                                      A ja klucz do Twoich zdjęć sama znalazłam. Ładną pogodę mieliście.
                                      Nie to co my. Muzeum macie super. Podoba mi się. Obejrzałam też
                                      zaskrońca w Rogowie. To Wasze muzeum jeszcze lepiej widać na
                                      zdjęciu: Widok z parku.
                                      • longeta Re: żałuj Diago 25.05.08, 20:24
                                        przyslowie napisała:

> A ja klucz do Twoich zdjęć sama znalazłam. Ładną pogodę mieliście.
                                        > Nie to co my. Muzeum macie super. Podoba mi się. Obejrzałam też
                                        > zaskrońca w Rogowie. To Wasze muzeum jeszcze lepiej widać na
                                        > zdjęciu: Widok z parku.

Mimo że cię nie lubię........z przyjemnością oprowadzę po okolicach B. skoro ci
                                        się podobają, na całuska nawet nie licz!
                                        • przyslowie Re: żałuj Diago 25.05.08, 20:28
                                          Longi, wiem, że z natury jesteś gościnny facet, ale ja się Ciebie po
                                          prostu boję. Boję się, że zaraz swoim mieczem skróciłbyś mnie o
                                          głowę...
                                          • longeta Re: żałuj Diago 25.05.08, 20:31
                                            przyslowie napisała:

> Longi, wiem, że z natury jesteś gościnny facet, ale ja się Ciebie po
                                            > prostu boję. Boję się, że zaraz swoim mieczem skróciłbyś mnie o
                                            > głowę...

Ja tam swoje wiem;-)
                                            pl.youtube.com/watch?v=47XW0Z1_4hE&feature=related
                                      • diogenespies Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Longety! 25.05.08, 20:26
                                        czy to wpływ jego tworczosci fotograficznej??? :-)
                                        • longeta Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 20:27
                                          też mnie to dziwi........trzeba zachować czujność;-)
                                          • przyslowie Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 20:32
                                            Masz rację, Longi. ORMO zawsze powinno czuwać. Cudów nie ma.
                                        • Gość: cd ani chybi wigilia sie zbliza IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 20:27
                                          no bo jak inaczej...
                                          • diogenespies Re: ani chybi wigilia sie zbliza 25.05.08, 20:29
                                            albo w mysl zasady Ochrany "rozpoznać, rozkochać, rozwalic" ... :-)
                                            • longeta Re: ani chybi wigilia sie zbliza 25.05.08, 20:31
                                              diogenespies napisał:

> albo w mysl zasady Ochrany "rozpoznać, rozkochać, rozwalic" ... :-)

w samo sedno:-)))
                                        • przyslowie Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 20:35
                                          A czy ja kiedyś do niego nieludzkim głosem przemawiałam?
                                          • longeta Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 20:40
                                            przyslowie napisała:

> A czy ja kiedyś do niego nieludzkim głosem przemawiałam?

nie no, skąd:-)))
                                            Rozumiem że można się bać bandy kiboli Donka z łódzkiego forum,ale chyba nie
                                            kobiety hymm?
                                            ;-)
                                            • Gość: cd Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:03
                                              kibole donka, to juz w samym tym chamsko debilnym epitecie longi
                                              ukazuje sie kultura kiboli kaczorkow i bywalcow brzezinskich
                                              parafiad, wesolej zabawy
                                          • diogenespies Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 20:40
                                            moze i po ludzku ale bez krzty sympatii i ludzkich uczuć, takicj jak
                                            sympatia, wyrozumiałość, tolerancja... :-)
                                            • przyslowie Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 20:46
                                              Przemawiam do Longiego tak, jak na to on zasługuje. Jeśli coś mi się
                                              podoba, to chwalę.
                                              • diogenespies Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 20:49
                                                on nie zasługuje na to, po prostu ma inne poglądy..
                                                • przyslowie Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 21:04
                                                  Nie muszę się z jego poglądami zgadzać. A im głupiej myśli i
                                                  zachowuje się, tym mnie bardziej irytuje i nie muszę się z nim
                                                  zgadzać.
                                                  • przyslowie Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 21:06
                                                    Głupoty nie potrafię tolerować.
                                                  • Gość: cd Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:10
                                                    oprocz wlasnej, te akceptujesz i kochasz jak widac, rzeklbym
                                                    pielegnujesz
                                                  • przyslowie Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 21:18
                                                    twojej głupoty też nie toleruję
                                                  • Gość: cd Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:23
                                                    zacznij od wlasnej masz blizej i pamietaj nie mucha o beton tylko w
                                                    beton, bo trzeba miec w glowie beton zeby do tego stopnia nie
                                                    rozmuiec gramatyki w twoim wieku
                                                  • przyslowie Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 21:29
                                                    ty sam nie wiesz, co piszesz
                                                  • Gość: cd Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:32
                                                    jak zwykle bez sensu, i jeszcze raz powtarzam mimo twoich
                                                    doswiadczen osobistych beton to rodzaj meski wiec: o sciane mucha
                                                    tak, ale nie o beton tylko W BETON!! W... wiem ze to twoje ulubione
                                                    powiedzenie ale trudno, przynajmniej tym sie nie kompromituj juz
                                                  • przyslowie Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 21:44
                                                    to ty nie rozumiesz, że to zmienia znaczenie
                                                  • Gość: cd Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:50
                                                    tak sie tlumacz, ale to tylko pograza, nie badz walesa i przyznaj
                                                    sie zamiast krecic ze to bylo glupie i wlasciwie stosuj, rodzaj
                                                    zenski-o, rodzaj meski-w, i juz o ten beton sie nie trafiaj, a lacze
                                                    sie w tym wrazeniu zreszta obcujac z toba nasila sie ono, ze beton
                                                    to powinien byc jednak rodzaj zenski
                                                  • przyslowie Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long 25.05.08, 22:00
                                                    ty szowinisto męski nie rozśmieszaj mnie wyjeżdżając tu z wałęsą
                                                    ty naprawdę musiałeś się z księżyca chyba urwać
                                                    równie dobrze może być w ścianę, tylko ty będziesz wbijać gwóżdź o
                                                    ścianę, bo to żeński, rozumu też sobie nie wbijesz do głowy ani w
                                                    głowę, bo to żeński, a wg twoich mundrości jeno rozum będziesz
                                                    wbijał o własną głowę-głupotę
                                                  • Gość: cd Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 22:06
                                                    skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem kompromituj sie dalej to
                                                    zdaje sie twoja specjalnosc, jezyk polski jak mozna sie bylo
                                                    domyslac jest dla ciebie obcy, trafilas glowa o beton, hehe, w
                                                    dziecinstwie czy to wrodzone?? no w sumie nie ma sie co martwic to
                                                    sie w oczy nie rzuca, gorsze braki w urodzie
                                              • Gość: cd Re: Przysłowie-ludzkim głosem przemówiłaś do Long IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:04
                                                zasluguje na pochwale za to ze go tu czasem nie ma przede wszystkim,
                                                trzeba mu zalozyc forum brzeziny bo sam nie da rady, juz nauka
                                                obslugi klawiatury go wykonczyla
                                • Gość: diogenespies a ja Twoje zdrowie wine "o delikatnym smaku IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 19:33
                                  i swieżym owocowym aromacie" wypiłem, poczułeś to?
                                  • longeta Re: a ja Twoje zdrowie wine "o delikatnym smaku 25.05.08, 19:35
                                    za cholerę nie........ale dzięki(łyk harnasia) w rewanżu;-)
                                    • diogenespies Re: a ja Twoje zdrowie wine "o delikatnym smaku 25.05.08, 19:44
                                      podeslij link do zdjec, bo wszystko poznikało co bylo w wizttowce
                                      Twojej...
                                      • longeta Re: a ja Twoje zdrowie wine "o delikatnym smaku 25.05.08, 19:45
                                        fotoforum.gazeta.pl/5,2,longeta.html
                                        • diogenespies Re: a ja Twoje zdrowie wine "o delikatnym smaku 25.05.08, 19:49
                                          fajne mini mają.. a te macewy to u chłopa oparte o stodołe stoja?
                                          • longeta Re: a ja Twoje zdrowie wine "o delikatnym smaku 25.05.08, 19:51
                                            diogenespies napisał:

> fajne mini mają.. a te macewy to u chłopa oparte o stodołe stoja?

hymm tylko tyle się ostało,reszta poszła pod stodoły;-)
                                            • diogenespies Re: a ja Twoje zdrowie wine "o delikatnym smaku 25.05.08, 20:01
                                              no to teraz bedzie, ze w Brzezinach własciciele stodół sa
                                              antysemitami...
                                              • longeta Re: a ja Twoje zdrowie wine "o delikatnym smaku 25.05.08, 20:03
                                                Nie tylko.......kamienice rozbierali i wywozili do wszawki i tak zbudowano naszą
                                                stolice :-)))
                                                • diogenespies Re: a ja Twoje zdrowie wine "o delikatnym smaku 25.05.08, 20:09
                                                  odszkodowanie od stolicy trzeba jakos załatwić dla Brzezin:-)
                          • przyslowie Re: Piwo??? 24.05.08, 23:41
                            Ja onegdaj miałam podobny problem. To pupunia nie będzie już gładka
                            jedwabiście? Będę trzymać się już z dala od rowerów i koni.
                            • nakole Pani Wąsowska nie narzekała na konie n/t 24.05.08, 23:43
    • nakole Mówie wszystkim :- Arlabunakt ! 24.05.08, 23:45
    • Gość: Łódź Re: To już jutro Raz Dwa Trzy IP: *.eranet.pl 25.05.08, 20:55
      Zapraszam na stronę internetową o Łodzi - www.lodz-naszemiasto.pl.tl
      lub w wersji niemieckiej www.lodz.de.tl
      • przyslowie Re: To już jutro Raz Dwa Trzy 25.05.08, 21:51
        a po co proponujesz od razu wersję niemiecką?
    • diogenespies Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 21:12
      Bo nie lubi „Słońca Peru”?
      • Gość: cd Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:21
        nie to akurat nie gra roli, jest to tylko skladnik jego debilizmu ze
        sie tym ciagle chwali i jeszcze szuka wrogow, bo kto tak naprawde
        lubi donalda?? nawet zona chciala sie z nim rozwiesc ale jak sie
        pojawily perspektywy to sam wiesz jakie sa kobiety, poczytaj
        regulamin co go tak linkowales
        • diogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 21:26
          na niewiele mnie stac z tego regulaminu...będę zdrowszy:-)
          • Gość: cd Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:30
            ja bym i tak nie skorzystal, poza tym musze teraz oszczedzac
            • diogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 21:31
              na co zbierasz?
              • Gość: cd Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:33
                lato, wycieczki, itd
                • diogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 21:35
                  a ja kiedys modliłem się /jak jechałem pod namiot/ by cały czas
                  padał deszcz... :-)
                  • Gość: cd Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:37
                    sorry ale jak zestawilem sobie tresc twego wpisu z jego tytulem,
                    hehe, fajnie sie tu plecie, namiot wlasnie nie wchodzi juz w gre
                    dlatego oszczedzam
                    • diogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 21:41
                      Korzonki... Longeta i ja hetero jesteśmy, wszyscy o tym wiedzą,
                      nawet kiedys dostało nam sie za zwracanie sie do kogos
                      per "homoseksualista" zamiast per z angielskiego...
                      • Gość: cd Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 21:46
                        nie korzonki nie, po prostu juz nie ten etap zycia zeby autostopem
                        do holandii jak kiedys bywalo, a czemu wtraciles na temat za
                        przeproszeniem gejow wtret, ja nie jestem ani pedalem ani homofobem,
                        ale sie nie koleguje na wszelki wypadek, mam inne zainteresowania
                        niz oni
                        • Gość: diogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 21:52
                          Ja i Longeta raczej z homo i kseno fobami się tu kojarzymy...
                          A tak namiot nad Jeziorskiem, stare dobre czasy...
                        • przyslowie Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 22:08
                          z lesbijkami też nie możesz się kolegować?
                          • Gość: dogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 22:12
                            je uwielbiam! A kolegować mogę sie ze wszystkimi bez znaczenia jest
                            płeć, rasa, upodobania seksualne... Co mnie to obchodzi???
                          • Gość: cd Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 22:16
                            moc moge ale czy musze??? no wiec skoro nie musze to chyba jest
                            tolerancja a nie przymus
                            • przyslowie Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 22:20
                              jednym słowem nie możesz, masz opory, nie tolerujesz
                              A czy to jakiś gorszy sort ludzi i kobiet?
                              • Gość: cd Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 22:23
                                moze lepszy... nie zastanawiam sie nad wieloma rzeczami wiec i nad
                                tym nie musze, mysle glownie o tym co mam do zrobienia to moja
                                mantra i nikt mnie naprawial nie bedzie, taki juz umre, trudno nie
                                kazdy jest doskonaly, spojrz w lustro to sie przekonasz
      • przyslowie Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 22:02
        Longi nie musi lubić Słońca Peru. Może sobie lubić kogo chce.
        • Gość: diogenespies Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 22:04
          ?
          • Gość: cd Re: Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 22:07
            no to ma slonce brzezin co chce, nikt go nie kocha skoro nie lubi, w
            czym problem
            • przyslowie Re: Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) 25.05.08, 22:10
              Właśnie, Longeta nie lubi być kochanym. Coś w tym jest, tylko co?
              • nakole Re: Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) 25.05.08, 22:11
                Masochizm?
                • Gość: diogenespies Re: Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 22:14
                  ja i tak go lubie i cenię!
                  • nakole Re: Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) 25.05.08, 22:18
                    To dobrze, to bardzo piękne wyznanie.
                  • przyslowie Re: Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) 25.05.08, 22:22
                    Czasami całkiem przyzwoicie się prowadzi.
              • Gość: cd Re: Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 22:13
                reakcja obronna, zna swoja wartosc i wie ze kazdy go skresli wiec
                sam sie obsadza w roli outsidera daje mu to poczucie kontroli
                sytuacji, schematyczny w sumie jest ale zabawny
              • longeta Re: Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) 25.05.08, 23:02
                przyslowie napisała:

> Właśnie, Longeta nie lubi być kochanym. Coś w tym jest, tylko co?

To proste.........dobranoc;-)
                • Gość: cd Re: Słońce Peru lubi być kochane Longeta nie :-) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.05.08, 00:12
                  No wlasnie. Outsider z wyboru, mysli ze tak lepiej niz skasowany za
                  glupote. Jesli mu z tym lepiej. Patrzac na jego wyczyny mozna by go
                  nazwac usypiacz. Zawsze zyczy dobrej nocy jak zaczyna wychodzic na
                  madrego inaczej
        • nakole Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 22:11
          Ładnie to tak kpić z najwyższych odznaczeń zaprzyjaźnionych państw?
          Jak sie Peru obrazi to nas obłoży bananowym embargo. O !
          • Gość: diogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 22:15
            w dupie mam banany/w przenosni/ jak ustawić hamulce w rowerze, bo
            tra o koło????
            • Gość: cd Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 22:17
              no to teraz wpadles... nosisz je tam zeby osiagac satysfakcje
              seksualna czy to fetysz
            • nakole Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 22:19
              Uff, dobrze, że nawias dodałeś ;)

Jakiego typu sa hamulce?
              • Gość: cd Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.08, 22:21
                hamulce typu banan w d
              • Gość: diogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 22:22
                takie na ramionach z plastiku a gumki na imbusy mocowane
                • nakole Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 22:32
                  Przejrzyj to i porównaj:

pl.wikipedia.org/wiki/Hamulec_V-brake
                  pl.wikipedia.org/wiki/Szcz%C4%99ki_hamulcowe_roweru
                  vbrake
                  www.sheldonbrown.com/canti-direct.html
                  www.cyf-kr.edu.pl/rowery/vbrejki.html
                  www.rower.com/porady-ustawianie-hamulcow-v-brake.asp
                  www.bikeworld.pl/rower/artykul/255/3/
                  www.bikeboard.pl/index.php?d=porady&g=34&art=426
                  mtbikes.info/readarticle.php?article_id=34
                  cantilever

www.ii.uj.edu.pl/~zbooy/polish/canti.html
                  • Gość: diogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 22:37
                    pl.wikipedia.org/wiki/Hamulec_V-brake
                    to są takie, widze, że noc mam z głowy...
                    • nakole Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? 25.05.08, 22:41
                      W nocy śpij, a za dnia wejdź z rumakiem do serwisu. Bez wprawy mozna
                      szału dostac przy regulacji.
                      • Gość: diogenespies Re: Skąd u Was tyle nienawiści do Longety? IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 22:46
                        koło wyrka go postawiłem, bedzie mi sie śnił...
                        Kolorowych:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka