unikorn 22.09.03, 12:37 Czy ktoś orientuje się i mógłby napisać jaki jest cennik łódzkich rikszarzy? Np. od al. Piłsudzkiego do Pasażu Rubinsteina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ELVIZ Re: Riksze - cennik IP: *.mipro.pl 22.09.03, 12:57 Mnie raz chciał bubek więcej policzyć bo powiedział, że jestem wysoki i jak jadę z jeszcze jedną osobą, to oprócz za dwie osoby powinienem dać coś extra. Powinno być jasno ustalone co i za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Riksze - cennik 22.09.03, 13:04 chyba 2,5zł od osoby, bez względu na długość trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: Riksze - cennik IP: *.mipro.pl 22.09.03, 13:10 Jeden próbował od dwóch osób wyciągnąć 8 zeta za przejazd od Zielonej do Centralu. Pewnie chciał coś do własnej keiszeni bez dzielenia sie tym z szefem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Chyba jest inaczej 23.09.03, 11:36 Cos mi sie zdaje, ze zadnego szefa nie ma. Riksiarz wypozycza riksze na caly dzien, odpala firmie kilkadziesiat zl (jakies 25 jak pamietam), a pozniej to juz jego zmartwienie ile zarobi. Ale moge sie mylic, choc myle sie niechetnie:-) dzierżbór!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Chyba jest inaczej 23.09.03, 17:49 dziad_borowy napisał: > (jakies 25 jak pamietam) Czyli jeżeli przewiezie 10 osób to mu się zwraca a potem wykręca "dniówkę". Trzeba by zapytać kiedyś któregoś, ale pewnie tacy skorzy do rozmowy jak do targowania się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mothqueen Re: Riksze - cennik 22.09.03, 16:27 wieczorem, póżno często sobie liczą więcej. a jak się zjedzie z piotrkowskiej to jeszcze wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Riksze - cennik 23.09.03, 11:28 2,50 zł po samej Piotrkowskiej - bez względu na dystans. Nie idzie się targować, niestety. Kurs na Plac Wolności spod Centralu II 2,50 a do ul. Moniuszki tyle samo. W sumie to połowa drogi, więc do 2 zł można by spuścić z ceny, ale nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrita Re: Riksze - cennik IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.09.03, 19:53 a dziwicie się ze nie chcą się targować? taka męcząca praca, zarabia się mało a tu jakiś chcę się o 2 zl. kłócić.... chociaż nie uprawnia ich to do oszustw.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Piotrkowska-Saspol ----> Teofilów Rogatki IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 23.09.03, 20:50 20 zł o 3 w nocy. taniej niż taryfą :-) Odpowiedz Link Zgłoś