Dodaj do ulubionych

Ale się wściekłem!!!

08.01.02, 15:31
Jak już nieLOT odwołuje notorycznie wszystkie rejsy do i z Łodzi to może by tak
chociaż ktoś tam ruszył czterema literami i uwzględnił to na stronie w necie???

Chciałem w piątek załapać te 500 mil, zerknąłem na stronę - rejs jest. Dzwonię -
nie ma, anulowany!!! :-(

Żenada!

gREETZ - pERRY
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: Ale się wściekłem!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 09.01.02, 11:48
      Witam

Moze to jest okazja abys napisal skarge przy okazji opisujac sytuacje lodzkich rejsow
      w ogole i poslal do zarzadu LOTu, a do wiadomosci do ministerstwa transportu?

Pozdrawiam, MarcinK
      • perry. Re: Ale się wściekłem!!! 09.01.02, 11:55
        Poddałeś mi pod rozwagę niezły pomysł! A co, cholera, w wolnej chwili napiszę i
        wyślę poleconym!!!

Dzięki & pozdrawiam - Perry
        • perry. Re: Ale się wściekłem!!! 09.01.02, 12:02
          A nawet właśnie zaczynam pisać! Tak jest za każdym razem, kiedy mam zamiar
          wybrać się do Łodzi! :-(

Once more greetz - Perry
          • Gość: MarcinK Re: Ale się wściekłem!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 09.01.02, 12:10
            Witam

To dobrze, ze sie zdecydowales. Jak jest kazdy widzi, ale nie mozna dac tematowi
            przyschnac.

Pzdr, MarcinK
            • perry. Re: Ale się wściekłem!!! 09.01.02, 12:30
              Oto, co przed chwilą wysłałem z okna na ich stronie, do ewentualnego
              wykorzystania, najlepiej w troche zmienionej formie:

"Szanowny Panie Prezesie,

Nie mam zwyczaju składać reklamacji przy każdej okazji, kiedy coś mi się nie
              podoba - ta reklamacja jest dosłownie drugą - pierwsza dotyczyła ewidentnej
              pomyłki w systemie billingowym mojego operatora sieci komórkowej.

Do rzeczy - zachęcony zamieszczonymi w rozkładzie od sezonu letniego
              informacjami o lotach miedzy Warszawą a Łodzią postanowiłem korzystać na tej
              trasie z transportu lotniczego. Niestety, udało mi się to tylko raz, pod koniec
              lipca ubiegłego roku. Od tego czasu za każdym razem, gdy dzwonię pod numer
              Państwa biura rezerwacji otrzymuję informację, że jedyny rejs, jaki pozostał w
              rozkładzie jest anulowany. Ostatnio sytuacja pogorszyła się (o ile to w ogóle
              jeszcze możliwe) o tyle, że w poniedziałek 7.01.02 spojrzałem na Państwa stronę
              internetową, wpisałem odpowiednie dane i system poinformował mnie, że rejs w
              tym dniu jest. Kiedy jednak zadzwoniłem do biura rezerwacji, zostałem uprzejmie
              poinformowany, że rejs jest - ale anulowany.

Panie Prezesie, jeśli już firma, którą Pan zarządza, traktuje połączenia
              Warszawa - Łódź tak jak traktuje, odwołując ostatnio praktycznie wszystkie
              rejsy tłumacząc to niskim zainteresowaniem klientów (co przy ustaleniu tak
              absurdalnych godzin odlotów z WAW i LCJ nawet mnie nie dziwi), to może
              przynajmniej możnaby zadbać o podawanie rzetelnych informacji na firmowych
              stronach internetowych, tak aby potencjalny klient nie poczuł jeszcze większego
              zniechęcenia.

Nie odmówię sobie podzielenia się refleksją, że postępowanie Państwa w stosunku
              do tej linii jest co najmniej trudno zrozumiałe - przy ustaleniu korzystnych
              dla pasażerów godzin połączeń, na przykład w porze porannej i wieczornej,
              frekwencja nie powinna odbiegać od typowej dla rejsów krajowych. Niezrozumiałe
              jest dla mnie zarówno rezygnowanie z klientów, jak i dodatkowe ich zniechęcanie.

Z wyrazami szacunku - "

I z pozdrowieniami dla wszystkich, którym jeszcze zależy - Perry
              • perry. Re: Ale się wściekłem!!! 09.01.02, 12:34
                Marcin, jeszcze raz dzięki za pomysł - od tej pory będę wysyłał reklamację za
                każdym razem, kiedy dowiem się o anulowaniu rejsu!!!

Pozdrawiam - Perry
              • Gość: MarcinK Re: Ale się wściekłem!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 09.01.02, 12:39
                Bardzo kulturalnie ale i rzeczowo. Daj znac jak cos Ci odpowiedza.

Pozdrawiam, MarcinK
                • perry. Re: Ale się wściekłem!!! 09.01.02, 12:56
                  Ależ oczywiście! :-) Czekam przepisowe 48 godzin i w razie czego pcham to
                  jeszcze raz, tym razem z "analogową" kopią!

Pozdrawiam - Perry
                  • Gość: geograf Re: Ale się wściekłem!!! IP: 10.0.219.* 09.01.02, 18:28
                    kurcze- jak się wysyła takie uwagi mailem to powinno się czekac 48 godzin bo inaczej to już traca o niekulturę? a jak ja napisałem do MPK i dostałem odpowiedź po 2 tygodniach, a ajk napisałem do TVN-u 2 miesiace temu i na żaden z 3 mali nie dostałem odpowiedzi to co mam powiedziec???
                    • Gość: Krzys Ja napisałem trzy miesiące temu! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 21:15
                      Ja także już wysłałem list do Biura Obsługi Podróżnych LOT-u, z moją opinią na
                      temat funkcjonowania tego połączenia. List wysłałem X.01 i odpowiedzi do tej
                      pory nie otrzymałem! Napisałem m.in. o tym, że chciałbym uzyskać rekompensatę
                      za podróż odbytą na pokładzie busika LOT Ground Services a nie samolotu.
                      Podałem przykłady rekompensaty jaka by mnie zadowoliła: znizka w następnym
                      locie lub 5000 mil w Qualiflyer za każdy nieodbyty lot na który miałem
                      zakupiony bilet (łącznie 9). Z tego co ostatnio od nich otrzymałem to tylko to
                      że Qualiflyer z ostatnim dniem marca ulega rozwiązaniu!

PS Trzy dni temu jechałem EuroStar'em z Paryża do Londynu. Pociąg spóźnił się
                      40 minut z tego powodu że od tunelu do Londynu przed pociągiem jechał inny
                      wolniejszy. Wszyscy pasażerowie otrzymali gratisowy bilet w jedną stronę lub w
                      dwie strony ze zniżką 50%!
                      • Gość: MarcinK Re: Ja napisałem trzy miesiące temu! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 23:17
                        Witam

Ja bym napisal jeszcze raz ze skarga na nieudzielenie odpowiedzi w terminie. Do wiadomosci
                        Ministerstwa Transportu bym to poslal.

Pozdrawiam MarcinK
                        • perry. Re: Ja napisałem trzy miesiące temu! 10.01.02, 08:44
                          48 godzin wzięło się stąd, że taki termin odpowiedzi jest podany na stronie
                          nieLOTu.

Kiedy doczekamy się takich standardów...??? Chociaż jakieś pierwsze jaskółki
                          już się pojawiają, mile zaskoczył mnie właśnie Plus - nie dość, że uwzględnili
                          moją reklamację, to jeszcze dorzucili pakiet minut w następnym okresie
                          rozliczeniowym. Ale tylko raz coś takiego mi się zdarzyło.

BTW, w tym tygodniu na EuroNews usłyszałem ciekawą informację, że Komisja
                          Europejska ma zobowiązać linie lotnicze krajów UE stosujące tzw. overbooking,
                          czyli sprzedawanie na dany rejs większej ilości biletów niż jest miejsc w
                          samolocie (komu ja to tłumaczę... :-) ) do wypłacania każdemu nieprzyjętemu na
                          pokład pasażerowi z wykupionym biletem określonej sumy odszkodowania. Kwot nie
                          pamiętam, ale w każdym razie sumy były czterocyfrowe w euro. Były dwa progi
                          zależne od długości czy też czasu rejsu, na który bilet sprzedano.

Nie jestem zwolennikiem przeregulowywania rynku, ale w tym przypadku się
                          zgadzam. BTW, nieLOT też stosuje overbooking, jest na ten temat jakaś maleńka
                          notka w bilecie.

No to nadal czekam na odpowiedź a Was serdecznie pozdrawiam - Perry
                          • Gość: Krzys Re: Ja napisałem trzy miesiące temu! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 15:43
                            Kary jakie zapłacą linie lotnicze za nieprzyjęcie pasażera na pokład samolotu
                            to: 750 Euro na trasach do 3,5 tys. km i 1500 Euro powyżej wspomnianej
                            odległości. Warto też wspomnieć że nie jest to odszkodowanie dla pasażera tylko
                            jest to KARA wpłacana na konto odpowiedniego organu Rady Komisji Europejskiej.
                            nieLOT stosuje overbooking tylko na rejsach transatlantyckich.
                            • perry. Re: Ja napisałem trzy miesiące temu! 10.01.02, 15:54
                              Ooo, od razu widać, że niedokładnie się w to wsłuchałem!

Dzięki za info, pozdrawiam - Perry
                            • Gość: Krzys Re: Ja napisałem trzy miesiące temu! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 22:49
                              Mała poprawka do tego co napisałem wcześniej, artykuł z 'Rzepy'
                              "Autor: Dział Ekonomiczny
                              Tytuł Na świecie
                              Data wydania: 2002.01.09
                              Dział: gazeta/Ekonomia
                              UE: ochrona pasażerów

Przewoźnicy lotniczy w Europie będą musieli płacić pasażerom do 1500 EUR, jeśli
                              nie przewiozą ich z powodu nadmiernej rezerwacji (overbooking) na dany lot -
                              proponuje Komisja Europejska. Pasażer miałby też prawo do lotu w innym terminie
                              albo do zwrotu za bilet. Według komisarz Loyoli de Palacio, takie kary są
                              konieczne, bo rocznie nie odlatuje w terminie 250 tys. osób z winy
                              przewoźnika.Stowarzyszenie przewoźników AEA uznało plan Brukseli za nieuczciwy,
                              bo od lutego zacznie obowiązywać ich aukcyjny system odszkodowań dla pasażerów,
                              którzy nie odlecieli w terminie".

Sorry za wprowadzenie w błąd, te 'odszkodowania' mają być wypłacone pasaż. Moim
                              zdaniem ta uchwała/ustawa nie przejdzie, będzie obowiązywała bowiem tylko na
                              połączeniach w UE, gdzie overbooking jest raczej mało praktykowany, na trasach
                              transatlantyckich występuje znacznie częściej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka