Dodaj do ulubionych

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~KOT (prośba duża i mała)

IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.09.03, 21:53
Przybłąkał się kotek (twardziel, szedł za znajomą przez cały Olechów aż na Janów :)

- On, wiek, ok. 2 m-cy, pięknie, wyraziście pręgowany, chodzi za człowiekiem ja pies, strasznie przymilny.
Niestety z powodów niezaleznych od nas, jesteśmy w stanie zapewnić mu schronienie tylko do jutra - tu zaczynają się nasze prośby -

Prośba mała - poszukujemy dobrej duszy, która zaopiekuje się tymczasowo kotkiem do czasu, kiedy najwyższymi siłami znajdziemy mu dom na stałe

Prośba duża - może ktoś od razu wziąłby to małe, piękne stworzenie?

Jesli nikt się nie znajdzie jutro niestety kotek trafi na Marmurową, bo jak pisałem inaczej nie da rady.
Liczę na Was! Szczególnie w kwestii małej prośby, bo rozumiem, że decyzji o przyjęciu kota nie podejmuje sie "ot tak". Macie zagwarantowaną moją dozgonną wdzięczność!
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 buuuuuuuuuuuuuuuuuuu ;(((( 24.09.03, 21:59
      ja niestety jestem uczulony na sierść ;(((( gdyby nie to to od razu bym go od
      Ciebie wziął ;((((((
      pozdroofka
    • maruda Ważne! 24.09.03, 22:00
      Jeśli ktoś mógłby pomóc w tej sprawie- przyjąć kotka na parę dni, lub na stałe,
      bardzo proszę, piszcie (adres i godziny, kiedy można kocie nieszczęście
      podrzucić) na nivose@wp.pl lub maruda@gazeta.pl - jutro rano, ok. 8.00
      sprawdzę, czy ktoś się zgłosił, jak nie, jedziemy z małym do schroniska...
      niestety....
      Teraz już muszę zniknąć, bywajcie!
      Liczę na to, że schroniska uda się uniknąć!
    • maruda Proszę, niech ten wątek nie spadnie do rana! /nt/ 24.09.03, 22:14
      • fleurette Re: Proszę, niech ten wątek nie spadnie do rana! 24.09.03, 22:15
        postaram sie pomóc. popytam... marudo, rano dam znac, czy sie udało coś.
        • maruda Trzymam kciuki! /nt/ 24.09.03, 22:16
          • fleurette Re: Trzymam kciuki! /nt/ 24.09.03, 22:21
            marudo chętnie bym pomogła na te kilka dni, ale mam juz kota i on raczej
            innych kotów nie lubi. pytałam brata ciotecznego, ale jego dziewczyna jest
            uczulona i nie mogą:(. szukam dalej... byle nie na marmurową...
            • fleurette ps. 24.09.03, 22:25
              jak sie ktoś zdecyduje na czaowe przyjecie kotka, to moge mu fundnąć papu,
              kotkowi ofc. i piasek.

BARDZO ŁADNIE PROSZE: POMÓŻCIE KOTKOWI!!!
    • fleurette UP 24.09.03, 22:33

• ixtlilto Re: UP /propozycja/ 24.09.03, 22:35
        Umówmy się tak, że ostatnia osoba, która będzie szła spać- podrzuci ten wątek
        na rano, OK?
        • fleurette Re: UP /propozycja/ 24.09.03, 22:39
          ok. ja ide za półtorej h
    • dziewiatezyciekota popieram 24.09.03, 22:55
      mimo, że jestem starsza o 8 żyć proszę o ułatwienie tego pierwszego
      koteczkowi. bardzo proszę.
    • Gość: up Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~KOT (prośba duża i IP: 81.219.160.* 24.09.03, 23:11
    • Gość: do góry Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~KOT (prośba duża i IP: 81.219.160.* 24.09.03, 23:37
    • fleurette Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~KOT (prośba duża i 24.09.03, 23:49
      ide juz spać. na razie nie udało mi się nikogo znaleźc:( ale nie tracę nadziei.
      • yarro Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~KOT (prośba duża i 25.09.03, 01:31
        Sam bym przygarnął, ale już od tygodnia mam w domu przygarniętą Kicię...

Trzymam kciuki za powodzenie!
    • Gość: STUDI Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~KOT (prośba duża i IP: *.waw.prokom.pl 25.09.03, 03:48
      Zal kotka. Sam bym wzial ale nie stety nie mam warunkow.

A co do oddania go na Marmurowa , wrrrrrrrrrrrrrr..........

• Gość: STUDI Miau...... IP: *.waw.prokom.pl 25.09.03, 06:55
    • Gość: Maruda Podsumowanie- IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.09.03, 07:35
      podziękowania dla Redakcji za dobitne i niewahające sie "przyjeżdżaj".
      Dla tych wszystkich, którzy walczyli ze sobą czy wysłać maila czy nie.
      Dzięki Wam wszystkim, którzy podbijaliście wątek.

Mam nadzieję, że już lada dzień kocię znajdzie dom :)))))
      Jestem taki szczęśliwy! :))))))))))))))))))))
      • Gość: STUDI Mrrrrrrr, mrrrrrrrrr ,..... IP: *.waw.prokom.pl 25.09.03, 07:55
        Kotek chyba bedzie zadowolony.
      • Gość: fleurette Re: Podsumowanie- IP: 81.219.160.* 25.09.03, 08:34
        szuakłam, szukałam i nikt się nie znalazł:( mam nadzieje, ze jednak się uda...
        • kropka Re: Podsumowanie- 25.09.03, 10:43
          no i co z tym kotem? Jak nadal nie ma co z nim zrobić, to dawaj go.
          Podaj mailem telefon - zadzwonię. Albo na gg. Jestem nawet jak mnie nie ma :)
          • Gość: Maruda Re: Podsumowanie- IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.09.03, 15:36
            Dopiero teraz mam szansę odpowiedzieć- przepraszam, że tak długo to trwało, ale w tym czasie działaliśmy. Kot został odpchlony, odrobaczony, jest zdrowy, uszy ma czyste - i najważniejsze, do jutra/pojutrza ma schronienie.
            Dzięki Wam za wszelką pomoc!
            • orientman Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) 25.09.03, 15:54
              moge odebrac kotka jeszcze dzis. wyslalem mailem numer telefonu.
              sprawa pilna :)
              • Gość: Maruda Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.09.03, 16:38
                Cieszę się niezmiernie :) Odpisałem na Twoje konto "orientman@gazeta.pl" - namiary i telefon osoby, która się kotem tymczasowo opiekuje. Uderzaj prosto do niej :)
                • orientman Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) 26.09.03, 08:34
                  Melduje, ze kotek sie wyspal i najadl. Potem poszedl do KUWETY i zrobil mala
                  oraz duza potrzebe. Sam, nikt go nie zmuszal ;)
                  Teraz bawi sie kocimi zabawkami i namietnie cos opowiada.. Ma ktos slownik?
                  • Gość: mat27 Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) IP: *.interserwer.pl 26.09.03, 09:18
                    Ja mam dokladnie takiego samego kocurka. I w tym samym wieku. Niezle rozrabia.
                    Rano gryzie wszystkich leżących w łóżku w palce u stop :)
                  • kropka Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) 26.09.03, 10:14
                    musisz wziąć drugiego kota jako tłumacza :))
                  • ixtlilto Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) 26.09.03, 10:41
                    Cieszę się, że kotek znalazł dom akurat u Ciebie :D
                    • orientman Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) 26.09.03, 11:18
                      ixtlilto napisała:

> Cieszę się, że kotek znalazł dom akurat u Ciebie :D

My rowneiz sie cieszymy :)

A kotek jest bardzo grzeczny. Zalatwia sie do kuwetki. Szkolony
                      jakis, czy co? ;)
                      • Gość: amrita Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 26.09.03, 15:09
                        kot-geniusz
                        to się zdarza np. u mojego:-)
                      • Gość: Maruda Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.09.03, 16:15
                        Widać szkoła podwórkowa, to prawdziwa szkoła zycia, że nawet w kuwecie umiał się zachować :)))

Jak go nazwiecie? Dominika wołała na niego po prostu "mały", choć dla mnie od razu był Felkiem :)))
                        • orientman Re: Podsumowanie-/chcemy kotka :) 29.09.03, 14:53
                          No coz.. Bylo pare pomyslow, ale jakos odruchowo wolalem na niego tak, jak na naszego
                          poprzedniego kota.. Tamten sie nazywal Gizmo, a Maly zostal nazwany Pizmo :)
                          Mam nadzieje, ze to imie mu sie spodobalo..
                          Co do historii kota, to od samego poczatku wiedzial, ze jedzenie jest w lodowce i siusiu sie robo
                          do kuwety.
                          Boi sie reki. Moze ktos go bil..
                          Strupek juz mu odpada :)
                          • Gość: Maruda :) IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.09.03, 19:35
                            Cieszę się, że się zaaklimatyzował! :))
                            Że boi się ręki - też zauważyliśmy - ale w końcu to kot podwórkowy i jakiś element dzikości mu pozostał. W takiej widocznie postaci. Inna rzecz, że zaobserwowaliśmy, że bardzo lubi tulic się do nóg - prawda? :))

A z rękami jest tak- że jak już go weźmiesz, siedzi grzecznie i tuli łepek w zgięcie łokcia, czyż nie? :))

Pomysł nazwania kota imieniem poprzednika z jedną zmienioną literką będzie, myślę, Dominice bliski, bo sama nazwała swojego na podobnej zasadzie. W tamtym imieniu literkę "b" zastąpiła "p".

Cieszę się, cóż więcej... :)))

Pozdrawiam, M.
    • bamsio dziękuję 26.09.03, 19:03
      to ja trzymałam tego wspaniałego kocurka przez 22h i zakochałam się w nim, bo jest nie tylko piękny, ale także inteligentny, co dziś nie często się zdarza u mężczyzn. A jeszcze znaleźć takiego pod samochodem, to już jest wyczyn. Dziękuję wszystkim zainteresowanym tematem i każdemu, kto chciał pomóc tej sierotce.
      pozdrawiam
    • Gość: puma puma dziękuje za kota IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 12:07
      Bacznie śledzę ten wątek - on mnie podnosi na duchu! Koty są wspaniałe. Moja
      kotka, mając kociaki, wykarmiła jeszcze osierocone kotki z podwórka. Dzięki za
      kotka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka