Gość: łażej IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 27.09.03, 17:39 Jupi!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łażej sialala M Glinka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 27.09.03, 18:11 Nasze siatkarki w znakomitym meczu pokonały Niemcy i awansowały do finału mistrzostw Europu w siatkówce!!!! A Magłorzata Glinka tak grała, że prawie byłbym w stanie się jej oświadczyć :) Brawo!!!!!!! Jupi!!!! I wogóle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: sialala M Glinka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.219.160.* 27.09.03, 20:04 hehe, no fajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: sialala M Glinka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.03, 10:06 Gość portalu: łażej napisał(a): > Nasze siatkarki w znakomitym meczu pokonały Niemcy i awansowały do finału > mistrzostw Europu w siatkówce!!!! A Małgorzata Glinka tak grała, że prawie > byłbym w stanie się jej oświadczyć :) Brawo!!!!!!! Jupi!!!! I wogóle :) Szalała szalała! Sama zdobyła CZTERDZIEŚCI punktów ze 107 Polek w tym meczu! Polecam strone www.volleyball2003.org - tam jest o Mistrzostwach WSZYSTKO! Łącznie z ankietą internetową na MVP Mistrzostw! Prowadzi...... GLINKA!!!!! P.S. Trochę za wysoka... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bibus POLKI W FINALE !!!! 27.09.03, 20:30 Yarro więcej możesz przeczytać tu : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=486&w=8085030 A co do meczu to go całego nie oglądałem,lecz widziałem najistotniejsze; czyli 4 i 5 set. Oczywiście moje reakcje podczas meczu były bardzo zywiołowe :-),końcówke 5 seta, oglądałem na stojąco.Po ostatniej piłce podskoczyełm do góry z radości. A to jak grała Małgorzata Glinka mozna określić jednym słowem REWELACJA,zdobyła ponad 30 punktów to mówi samo za siebie. Polki awansowały do finału :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej A Andrzej Niemczyk jest łodzianinem!! :)) IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 27.09.03, 20:52 za onetem: "Jest on Europejczykiem w każdym calu, zarówno jeżeli chodzi o wiedzę merytoryczną jak i międzynarodowe kontakty - tak o Andrzeju Niemczyku, który polskie siatkarki doprowadził do finału ME, mówi kierownik wyszkolenia w PZPS, Andrzej Warych. Kobiecą reprezentację Andrzej Niemczyk przejął 28 kwietnia 2003 roku po rezygnacji Zbigniewa Krzyżanowskiego. Doprowadził do zwycięskiego końca eliminacje mistrzostw Europy, a następnie w sierpniu wprowadził kobiecy zespół do Grand Prix (odpowiednik Ligi Światowej). Andrzej Niemczyk ur. 16 stycznia 1944 roku w Łodzi. Ma trzy córki i - jak sam podkreśla - "każdą z inną kobietą." Najbardziej znaną jest Małgorzata Niemczyk- Wolska, która grała w mistrzostwach Europy w podstawowej szóstce. Saskia i Natascha grają w reprezentacji Bawarii. Była małżonka Andrzeja Niemczyka, Barbara Hermel-Niemczyk grała w reprezentacji Polski w latach 1964-1976. Na pozycji rozgrywającego występował w Społem i Anilanie Łódź oraz Stali Mielec. Był powoływany do kadry juniorów i seniorów, absolwent AWF w Warszawie. "Karierę zawodniczą zakończyłem w połowie lat 60. - wspomina. - O miejsce w reprezentacji w tym czasie na pozycji wystawiacza rywalizowali Rusek, Siwek, Wagner czy Gościniak." W latach 1975-77 był trenerem kobiecej reprezentacji. "Po zajęciu w Tampere czwartego miejsca zrezygnowałem - powiedział. - Obiecałem dziewczynom medal. Słowa nie dotrzymałem." Zaraz potem wyjechał do Niemiec. Przez 10 lat prowadził kobiecą reprezentację tego kraju. Był trenerem czołowych tureckich klubów - Vakifbank Stambuł oraz Eczacibasi Stambuł. Jego trenerskim wzorem jest Zygmunt Krzyżanowski. "Od niego nauczyłem się najwięcej - mówi. - Korzystałem też z dorobku trenerów zagranicznych m.in. amerykańskich." Żadne premie za ME nie zostały obiecane i zdaniem trenera kadry takie rozwiązanie jest najlepsze. Andrzej Niemczyk chciałby, żeby w mistrzostwach do polskich siatkarek zgłaszali się menadżerowie najlepszych europejskich klubów. "Tłumaczę dziewczynom, że między 20. a 30. rokiem życia każda z nich może zarobić na siatkówce duże pieniądze - mówił PAP trener Niemczyk po zwycięskich eliminacjach mistrzostw Europy. - One zaczynają to rozumieć, że ich los jest w ich rękach. Cieszę się, że ja, człowiek od pięciu lat zmagający się z nieuleczalną chorobą, mogę im pomóc." "Mieszkam w Łodzi, czasem korzystam z gościnności córki w Poznaniu, a część mebli mam w Berlinie - powiedział. - Wiele razy w Niemczech słyszałem, ty Polaczku p..... W Polsce na moim samochodzie z niemiecką rejestracją nie raz i nie dwa malowano swastykę. I tam, i tu robili to mali ludzie. W Polsce czuję się obco. Kraj się zmienił, ludzie się zmienili. Wszystko jest inne." Biegle zna niemiecki i rosyjski. Porozumiewa się po angielsku i turecku. Hobby: tenis, rower, narty. "Najbardziej lubię jeździć na nartach w Alpach, ale teraz chyba najczęściej będę szusować w Szczyrku" - powiedział." Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: A Andrzej Niemczyk jest łodzianinem!! :)) 27.09.03, 21:12 Też się dopiero dzis tego dowiedziałem. Tata mnie uświadomił,iż Andrzej Niemczyk to łodzianin. Prowadził Start lub CHKS. Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Andrzej Niemczyk jest łodzianinem!! :)) 28.09.03, 10:11 Kasia Skowrońska też będzie Łodzianką!!!! Jak tylko przyjmie moje oświadczyny! ;-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: sialala M Glinka!! :))))))))))))))))))))))))) 28.09.03, 19:43 BRAWOOOOOOO Dziewczyno masz talent!!!! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: sialala M Glinka!! :))))))))))))))))))))))))) 28.09.03, 20:20 Została wybrana najlepszą siakarką turnieju. Odpowiedz Link Zgłoś