Dodaj do ulubionych

Otwieranie porów

19.08.20, 11:38
Wszystkie moje kosmetyki i maseczki oczyszczające chwalą się, że zamykają pory. Dorwałam świetne serum tołpy z kwasami i rzeczywiście pięknie zamknięte, ale ja bym chciała te pory najpierw otworzyć, wyczyścić porządnie i dopiero wtedy zamknąć. Inaczej mam wrażenie, że to wszystko zamknięte na chwilę, a pod spodem buzuje. Jestem kosmetyczną abnegatką. Jedyne do tej pory co mi tak zadziałało to maska rozgrzewająca z glinką wulkaniczną, ale przestali ją produkować.
Macie jakieś swoje sposoby?
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Otwieranie porów 19.08.20, 11:47
      parówka (można z ziołami) lub po prostu gorąca kąpiel lub umówić się do kosmetyczki na peeling kawitacyjny (albo kupić sobie urządzonko do niego).
    • triismegistos Re: Otwieranie porów 19.08.20, 12:05
      Mycie twarzy ciepłą wodą. Jak mam potrzebę dogłębnego wyczyszczenia twarzy robię sobie masaż olejem, który zmywam bardzo cieplą wodą i na taką rozpulchnioną skórę maseczka z zielonej glinki.
      • bialeem Re: Otwieranie porów 19.08.20, 13:12
        olej ci nie zapycha? Czymś konkretnym masujesz?
    • chicarica Re: Otwieranie porów 19.08.20, 12:27
      Podłączam się. Pory to mój odwieczny problem. W dodatku mam wrażenie że nawet po oczyszczaniu zostają takie widoczne jakby puste miejsca po tym oczyszczonym. Ematko, doradź coś. Zabiegi u kosmetyczki chwilowo z powodu koronawirusa traktuję jako ostateczność.
    • chatgris01 Re: Otwieranie porów 19.08.20, 12:34
      O mamuniu, już się zaczęłam zastanawiać, po co traktować pory jak ostrygi surprised
      • bialeem Re: Otwieranie porów 19.08.20, 13:13
        Mam talent do tworzenia wątków o niejednoznacznych tytułach. Nie wiem czemu, bo się staram tego uniknąć.
    • czerwonylucjan Re: Otwieranie porów 19.08.20, 12:36
      Co to za serum?
      • bialeem Re: Otwieranie porów 19.08.20, 13:11
        tołpa dermo face sebio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka