Gość: ANTY IP: *.smrw.lodz.pl 29.09.03, 19:13 No to łodzianie bójcie się. Nasza policja dostanie aż 1 (słownie jeden) fotoradar. MIEJMY SIĘ NA BACZNOŚCI. OKO RADARU NIE ŚPI A CZUWA NON STOP. Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: betka Re: Fotoradary na łódzkich drogach IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 19:49 Panie Grabarski! Weź sie Pan za to!!!!! Czas zrobic porządek na drogach; szacunek dla znaków - przepisów musi byc! Gówniarze, którzy łamia przepisy, musza byc surowo karani!!!! Bierzmy wzór z wyższych cywilacji krajów zjednoczonej Europy, do ktorej dążymy; tam chołoty nie chcą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Miejsca na zdjęcia radiowozów 29.09.03, 20:12 Ja proponuję ustawić takie urządzonko na ul.Maratońskiej. Na pewno policjanci by się ucieszyli, bo momentalnie by mieli fotki swoich wszystkich niemal radiowozów. Szkoda, że Policja daje taki wzór. Odpowiedz Link Zgłoś
milicjant1 Re: Fotoradary na łódzkich drogach 29.09.03, 21:07 Są mozliwosći obrony - swiatło przy tablicy oslepiajace aparat (taki przeciwbłysk), folia na tablice powodujaca odbicie światła z lampy fotoradaru tak że na zdjeciu jest biała plama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu74 Re: Fotoradary na łódzkich drogach IP: *.pl / *.gazeta.pl 29.09.03, 22:52 czy ktos wie w ktorym miejscu w radomsku jest ustawiony ten radarek - na trasie czy w miescie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N E O Re: Fotoradary na łódzkich drogach IP: *.tpnets.com 30.09.03, 07:59 ciekawe czy będą działać tak ja system kamer na ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Fotoradary na łódzkich drogach IP: *.telia.com 30.09.03, 15:05 To jest dobra wiadomość dla kierowców, idioci nie będą szaleć. I uwaga, taki fotoradar nie kosztuje nic ! Spłata 100 tys zł. to chyba tylko kilka dni. Jeżeli policja nie ma czasu się tym bawić to za np. 15% od mandatów kupię i radar i będę go obsługiwał. Części kierowców nie da się wychować, ale można ich steroryzować i wytresować do przestrzegania przepisów. A o to chodzi. Co najwyżej sfrustrowani przesiądą się na rowerki. Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Re: Fotoradary na łódzkich drogach 01.10.03, 23:03 W Plocku tez mamy radar (1) i nie wydaje mi sie aby zwrocil sie predko. Zdjecia musza zostac porzadnie wyselekcjonowane - tzn na zdjeciu musi byc widoczny tylko 1 samochod, widoczne tablice rejestracyjne a takze osoba prowadzaca pojazd. Jesli chodzi o ilosc radarow to pomysl jest taki aby wybudowac wiecej slupow, w ktorych sie je umieszcza i przenosic jedno urzadzenie z jednego do drugiego, nawet kilka razy w ciagu dnia. Kierowcy nie maja szans zorientowac sie gdzie naprawde jest radar i w ten sposob zwalniaja przy wszystkich miejscach ze slupkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Re: Fotoradary na łódzkich drogach IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.10.03, 12:03 Zgoda. Będą fotoradary, trzeba będzie przestrzegać ograniczeń prędkości. Ale czy przy tej okazji zostaną usunięte bzdurne ograniczenia z powodu: - złego stanu drogi - błędnej organizacji ruchu - pozostawionych znaków przez drogowców po zakończonym remoncie? Samochody zaczną jeździć wolniej, a piesi nadal będą przechodzić przy czerwonym świetle, przebiegać w miejscach niedozwolonych itp. Kiedy wreszcie zamontowane zostaną aparaty fotografujące pieszych łamiących przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aarhus Re: Fotoradary na łódzkich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 22:00 Powinoo ich byc jak najwięcej i łapac tych szczceniaków szalejących na swych maszynach i motorach. Fotka za tysiączka. W całej Europie nie obcyndalaja się z nimi. Tylko mocno i wysoko karzą. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Widziałem 06.10.03, 01:14 Już dwa razy widziałem zaparkowane w nocy auto z monitorkim w kabinie, na skrzyżowaniu Wojska Polskiego i Strykowskiej. Stał ukryty za wiatą przystanku autobusowego i miał skierowany kamerę na nadjeżdżajace z północy samochody. Odpowiedz Link Zgłoś