Gość: gość Re: Szukam jagód, IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.08, 19:38 kiedys widziałam na krzakach w lesie a często widze w koszykach na Bałuckim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Ostatnio żarłam w Puszczy Kampinoskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:36 nielegalne, ale nawet niezłe. Choć trochę cierpkie i małe. Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent znam dobre miejsce 23.07.08, 21:38 ale obawiam się że za daleko. jednak gdybyś był w pobliżu polecam. alness scotland, okolice fyrish monument, kilka hektarów dzikich jagód wielkich niemożebnie Odpowiedz Link Zgłoś
huann ale 24.07.08, 11:44 jagód Jagód, czy też, potraktowawszy sprawę holistycznie, owoców mięsistych zawierających wewnątrz nasiona? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: ale 24.07.08, 12:04 Nie zastanawiałem się nad mięsistością mezokarpu. Na myśli miałem czarną jagodę, która pozytywnie wpływa na wzrok i raduje moje podniebienie. Czarne jagody z makaronem, mnia, mniam. Patrzę teraz w monitor i widzę setki nasion: pomidora, cytryny, banana, porzeczki, dyni, itp. Czas ucieka, pozostanie mi owoc słodkiej jagody - figi. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: ale 24.07.08, 13:24 to mi przypomina stary dowcip: -tatusiu, dlaczego czarne jagody są wciąż czerwone? -bo są jeszcze, synku, zielone! a swoją drogą to właściwie jest to z grubsza pełen przegląd opcji politycznych zawarty w dwóch zdaniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
senor.eugenio Re: Szukam jagód, 24.07.08, 20:24 Znamy - schody do przejścia podziemnego przy głównym wejściu Galerii Łódzkiej. Stacze z wagą sklepową sprzedają tam jagody, śliwki oraz bób. Odpowiedz Link Zgłoś
scrivo Re: Szukam jagód, 24.07.08, 21:03 polecam południowo zachodnie partie Szwecji. tylko uważaj na kleszcze. ale jagód w bród wszędzie i pyszne są, tym bardziej ze lato w tej krainie w tym roku wyjatkowo łaskawe dla owoców wszelkich. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Szukam jagód, 25.07.08, 00:03 Bory Tucholskie - bliższe sercu i ciału! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Szukam jagód, 25.07.08, 12:06 Tak na marginesie, wczoraj jadłem borówki z bitą śmietaną. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś