Gość: andrzej IP: *.retsat1.com.pl 19.08.08, 21:00 Byłem zaskoczony, bo nie wiedziałem, że kampania już ruszyła. kompromitacja, czy taka poza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: strategia promocji A Gazeta powtarza za prezydentem te głupstwa IP: *.gprs.plus.pl 19.08.08, 21:31 Raport CBOS jest be! Wypowiedzi naszego męża opatrznościowego są cacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidny Re: A Gazeta powtarza za prezydentem te głupstwa IP: *.retsat1.com.pl 19.08.08, 22:39 łódźjuinłódź = czy chciałbyś sobie zaru.. w łodzi dla mnie to hasło o kant d.. potłuc cały tydzień chyba myśleli nad nim i wymyślili... Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: A Gazeta powtarza za prezydentem te głupstwa 20.08.08, 11:33 > dla mnie to hasło o kant d.. potłuc cały tydzień chyba myśleli nad nim i > wymyślili... IMHO to hasło to akurat najlepsze, co wymyślono w kwestii promocji miasta za granicą. Nawet anglofoni, z którymi rozmawiałem, bardzo je chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
desidero1 Kampania do zamydlenia oczu 19.08.08, 21:48 Media lokalne ( poza Wyborczą )coraz częściej piszą i mówią o fatalnym zarządzaniu miastem, o kontrolach NIKowskich, CBA, CBŚ, przekrętach i nepotyźmie urzędniczym. Sztuczne uśmiechy Kropiwmickiego i "reszty" mogą jedynie rozsierdzić ! Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Would you in Łódź? 19.08.08, 22:01 Kropa, ty przestań promować siebie, megalomanie "opacznościowy" i weź z tym miastem rozwód zamiast je kochać jak zbok. Wszystkim łodzianom to wyjdzie na plus! Taki samograj, jak Kraków ma problemy a ty tu z twojó bandą urzędasów - nieudaczników chcesz promować CO? Swoich ukochanych meneli na Piotrkowskiej?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt do wirusx IP: *.centertel.pl 19.08.08, 23:57 Męczący jesteś. Na wszystkich łódźkich forach. P.S. Nie to, żebym Kropy bronił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoza wirusx!!! IP: *.gprs.plus.pl 20.08.08, 20:37 Po prostu bądź!!! Wszędzie, na wszystkich forach. Wcale nie jesteś męczący. Jesteś prawdziwy. Bądź, proszę Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kameleon Nie wystarczy wydać pieniądze na reklamę czy IP: *.toya.net.pl 19.08.08, 22:18 sponsorowany artykuł.Trzeba zlikwidować brud i rudery w centrum, przesiedlić niepłacących czynszu meneli.Wstyd będzie jak po tej reklamie ktoś rzeczywiście i przyjedzie i zobaczy,że to wszystko lipa.Łódż to bardzo ciekawe miasto, o interesującej architekturze i historii,ale trzeba je najpierw posprzątać, a nie tylko bezsensownie wydawać pieniądze na reklamę Odpowiedz Link Zgłoś
rtrwt Nie głosowałem na Kropę, ALE: 19.08.08, 22:31 "Jerzy Kropiwnicki ubolewa nad tym jak sami łodzianie odbierają swoje miasto. - Musimy się starać zmienić niesprawiedliwy obraz naszego miasta na taki, który bardziej odpowiada rzeczywistości. Musimy się postarać, by łodzianie pokochali swoje miasto." Taka jest prawda. I nie chodzi o stan miasta, tylko miłość do niego... Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Od czegoś trzeba zacząć 20.08.08, 12:37 Jakoś Wrocław zaczął od reklamy i PR i jest uznawany za wzór do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonetyczny Would you in Łódź? IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.08, 22:54 Bardzo dziękujemy autorkom artykułu za wytłumaczenie jak się spelinguje ten slogan z bibisi (łódźjuinłódź). Ja się czuję oświecony i uwzględniony. Jeszcze troszkę i się zobaczymy na diskowery czanel albo sienen. Si ju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Młynarczyk Re: Would you in Łódź? IP: *.lodz.agora.pl 20.08.08, 13:58 Bardzo dziękujemy autorowi tej opinii. Była niezwykle pouczająca, a do tego dowcipna i z polotem. Pragnę jednak przypomnieć, że niestety znakomita większość mieszkańców Łodzi nie zna angielskiego. Zwłaszcza osoby 40+. A przecież artykuł ma trafiać do WSZYSTKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez polotu Te maniery, ta klasa IP: *.gprs.plus.pl 20.08.08, 21:23 To bardzo pouczająca i dowcipna riposta. A na dodatek to optymistyczne stwierdzenie o poziomie znajomości angielskiego mieszkańców Łodzi. I ta nachalna maniera wyższości nad osobami 40+. Miało być dowcipnie i z polotem, a wyszło śmiesznie i strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kropiwnickiego wołanie o miłość IP: *.gprs.plus.pl 19.08.08, 22:56 chyba o pomstę do nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tabasco Would you in Łódź? IP: 212.191.130.* 20.08.08, 08:22 Ja też zawołam o miłość: Na miłość Boską!!!! prezydenciku K., weź się za miasto, a najlepiej idź na emeryturę i piel grządki na działce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin a czego się spodziewacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 08:36 Ależ to PiSowiec, czego można się po nim spodziewać? A zresztą - kogo byście chcieli? Może Krzysia Kwiatkowskiego z PO, który nawet nie potrafił studiów normalnie skończyć i zna się głównie na partyjnych gierkach? Oczywiście - można by wybrać profesjonalnego menedżera, np. Panią Prof. Fornalczyk, ale to już przekracza możliwości łodzian, prawda? Lepiej strupieszały katol albo katol głupio młodociany, nieprawdaż??? A reklamówka mi się podobała i uważam, że takie wizerunkowe kampanie są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
brite nareszcie to usłyszałem... 20.08.08, 12:32 "Poza tym Urząd Miasta planuje promocję "Łodzi w Łodzi". Jerzy Kropiwnicki ubolewa nad tym jak sami łodzianie odbierają swoje miasto. - Musimy się starać zmienić niesprawiedliwy obraz naszego miasta na taki, który bardziej odpowiada rzeczywistości. Musimy się postarać, by łodzianie pokochali swoje miasto." Tylko że, Panie Prezydencie, takich rzeczy nie robi się przez przywdziewanie szarfy i czapki ani przez robienie konferencji prasowych dotyczących sukcesów, w których nie miało się udziału. Żeby kochać miasto, trzeba się z nim utożsamiać, trzeba coś o nim wiedzieć, trzeba chodzić jego wspaniałymi ulicami z gigantycznym dziedzictwem sprzed wieku, które teraz się sypie, bo NIE MA woli politycznej, by o nie dbać i pielęgnować, NIE MA skutecznych działań w sprawie ochrony tego, co mamy (choć wszystkie potrzebne narzędzia są) - a skoro nie dba się o swoje dziedzictwo, niszczy się starą tkankę, to z czym tu się utożsamiać i co kochać? Panie Prezydencie, podległy Panu Wydział Promocji Miasta zamiast zajmować się organizacją Pańskich wycieczek, powinien skupić wszystkie swoje siły na promocji WEWNĘTRZNEJ, informacja turystyczna powinna wyjść z murów Piotrkowskiej 87 i popularyzować wśród przechodniów-mieszkańców wiedzę o mieście i zachęcać ich do korzystania z miejskich atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Would you in Łódź? IP: *.telecel.com.py 21.08.08, 19:49 dlaczego przy ostatnim zdjeciu pod filmem pojawia sie napis "Lódz, ku....."?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: publicicita Re: Would you in Łódź? IP: *.gprs.plus.pl 22.08.08, 19:33 To reklama odstraszająca! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2216 Would you in Łódź? 23.08.08, 10:42 Oglądałem tą reklamę i uważam, że jest marna. Poza tym, jak już wielokrotnie pisałem, z tych 470 emisji większość przypada na emisję w polskiej wersji programu BBC Prime, emitowanym po polsku, a więc nieoglądanym przez cudzoziemców. Poza tym, reklama jest bardzo "cukierkowa", w związku z czym, po przybyciu do Łodzi, ewentualny inwestor dozna wielkiego rozczarowania widząc co krok psie kupy i wąchając odór moczu na ulicy Piotrkowskiej, nie mówiąc o niekorzystnym wrażeniu jakie wyniesie po rozmowach z głupawymi przedstawicielami magistratu oraz zarządców strefy ekonomicznej. Czasem lepiej jest nie upiększać. I jeszcze jedno "poza tym": naprawdę można przyciągnąć do Łodzi mnóstwo inwestorów nigdzie nie jeżdżąc, a korzystając tylko z Internetu oraz telefonu, skoro pan prezydent i jego świta tak wspaniale władają językami obcymi. Odpowiedz Link Zgłoś