Dodaj do ulubionych

Piję wino...

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 23:26
kolega mi przywiózł z kraju bardziej na południe. Od dziesięciu miesięcy tu
zaglądam i diopiero niedawni się ośmieliłam zabrać głos. Co nie jest wazne.
Ale poczyniłam przy okazji wiele obserwacji, jestem jak z Marsa, jak śliwka w
kompocie, obcy człowiek ale nie wróg. Chcecie wiedzieć, jak wyglądacie z
zewnątrz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maruda Podziel się! ;-) /nt/ IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.10.03, 23:28
      • Gość: puma Re: Podziel się! ;-) /nt/ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 00:08
        OK. Jest tu elita, któreej intelektualne możliwości podziwiam (osobiście
        zachwyca
        mnie Zamek - kto to?)i ty tam jesteś. Dobrze się znacie i wiecie, czego się
        nawzajem po sobie spodziewać. Przygarniacie lub odrzucacie, ignorujecie. Kiedy
        się zaczęliściue? Pisać o ppszczególnych postaciasch? Wino mi się kończy, dobre
        byłol.
        • ixtlilto Re: Podziel się! ;-) /nt/ 09.10.03, 07:08
          Gość portalu: puma napisał(a):

> OK. Jest tu elita, któreej intelektualne możliwości podziwiam (osobiście
          > zachwyca mnie Zamek - kto to?)i ty tam jesteś. Dobrze się znacie i wiecie,
          > czego się nawzajem po sobie spodziewać.
          Najczęściej można się po nas spodziewać wszytkiego ;) Nie do końca wiadomo czy
          ktoś nie wyskoczy z pomysłem robienia kasztanowych ludków czy zaproponuje
          organizacje referendum.

> Przygarniacie lub odrzucacie, ignorujecie.
          Zdecydowanie częściej przygarniamy! Już kilka(naście?) osób z różnych miast/
          państw jest tu, bo im się spodobało :)) Odrzucamy, tylko tych, którzy mieszają
          i obrażają. Ignorujemy? Każdy ignoruje kogoś/ coś innego. Ja kiedyś omijałam
          wątki polityczne, teraz tam zglądam...

> Kiedy się zaczęliściue?
          Chodzi o to, kiedy zaczeliśmy pisywć na forum? Każdy kiedy indziej Najstarsi
          ponad 2 lata, najmłodszi... czyżby teraz TY?

> Pisać o ppszczególnych postaciasch? Wino mi się kończy, dobre byłol.
          Smanczego :)
        • Gość: Maruda O kurczę... wypiłeś całe wino... IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.10.03, 21:37
          A to właśnie WINEM miałes się ze mna podzielic, buuuuuuuu
    • Gość: puma Re: Piję wino... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 08:10
      Dzięki. Coś mnie dziś głowa boli. Na usprawiedliwienie powiem, że rzadko mi się
      to zdarza, raczej nie przesadzam. Ale było naprawdę dobre, samo wchodziło.
      Pozdrawiam.
    • b00g13 Re: Piję wino... 10.10.03, 02:13
      a jakież to winko było, południe.... węgry? włochy? rumunia?
      a wytrawne czy słodkie?
      ciężkie czy lekkie?
      nie ma przebacz wypiłeś opowiedz.

pozd

-in vino veritas, i aqua sanitas
      -sursum corda
      -viribus unum - tradycyjny toast studentów filozofii
      • Gość: puma Re: Piję wino... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 07:17
        Wyobraźcie sobie, ono było czeskie z Moraw z 1996 białe wytrawne i robiło
        naprawdę zacne wrażenie. Pierwszy raz piłam czeskie wino. Chętnie bym się
        podzieliła, ale już nie ma czym. Następnym razem! Lubicie wino?
        • Gość: olivier Re: Piję wino... IP: *.mostostal-slupca.pl 10.10.03, 09:20
          puma oczywiscie ze lubie wino (szczegolnie wloskie lub wegierski) z moraw
          jeszcze nie pilem (ale moze dzis nadrobie zaleglosci)
          a i mam dobra wiadomosc dla ciebie juz nie jestres najmlodszym forumowiczem
          przejume to satnowisko z wszystkimi jego konsekwencjami :-)
          pozdrawiam
          • Gość: puma Re: Piję wino... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 09:34
            Czuję się pokrzepiona i pozdrawiam!
        • Gość: Maruda Czeskie wino ;-) IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.10.03, 10:51
          Czy było może w kartoniku litrowym lub zielonej plastikowej butelce?? ;-))
          • Gość: puma Re: Czeskie wino ;-) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 10:58
            Nie, puszkowane bez kapsla.
            Naprawdę dobre.
            • Gość: esprit d'escalier Re: Czeskie wino ;-) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 11:49
              Uczciwie odpowiedziałam, a teraz widzę, że ty chyba ze mnie żartujesz? Myślisz,
              że ruszyłabym z papierka albo plastiku? O nie, mogłoby stać i stać, nawet bym
              nie popatrzyła. Uznasz chyba wyższość solidnej puszki 5 l z blachy
              nieocynkowanej? Wystarczył śrubokręt i młotek. Picia było na całe dwie godziny!
              i nawet nie miałam ochoty na więcej. Było od razu z orzeszkami - identyczne z
              naturalnymi - i z posilnym makaronem. Czesi potrafią. Dlaczego my jeszcze na to
              nie wpadliśmy?
              Więc nie obrażaj dam, zwłaszcza pum.
              Jak mi przytoczą następną z Moraw (poproszę o 10 l), to nie będę chowała urazy,
              podzielę się.
              Teraz idę gotować pumiętom prawdziwą chińską krewetkową. Może zejść do
              wieczora, bo muszę przeczytać i zrozumieć przepis.
              • b00g13 Re: Czeskie wino ;-) 10.10.03, 15:54
                oj tak, czeskie wina szwejk polecał! :))))
                choć raczej zatrzymywał się przy wódkach.

ja jesczem n ie miał okazji spróbować, ale......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka