Dodaj do ulubionych

Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie!

11.09.08, 14:57
Na donoszenie ciąży, bo przecież nie na peerelowskie praktyki niektórych,
oczywista.
Otóż nasz prześwietny rząd, w osobie przedstawicielki Ministerstwa Zdrowia
zapowiada, iż wprowadzi się obowiązkową rejestrację kobitek które zaciążyły.
Niby ma to służyć pomocy przyszłym mamusiom, zapewnić im odpowiednie badania
etc. Ale, jak tak się zastanowić, to kto wie, czy wypadkiem te panie, które
"lekkomyślnie" utracą ciążę, np. na zagranicznym urlopie, nie będą się musiały
z tego powodu często-gęsto tłumaczyć. Coś mi się widzi, że wielce oświeconym
pełowiakom coraz bliżej do... elpeerowców. Te surowe kary w zanadrzu, teraz
pełne troski (hehehe) zapowiedzi pełnego monitoringu pań przy nadziei, za
niedługo czip pod łopatkę i wtedy spróbuj nie kochać Władzuni! Ciekawe jaka
rewelka czeka nas jutro, co pojutrze..., dalej już myślami nie wybiegam. Już
jest nadto wesoło:)
Obserwuj wątek
    • longeta Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:00
      Za rządów PO powinno być obowiązkowe zajście w przedziale wiekowym ...to jest
      tak POjebana partia ze nic mnie już nie zdziwi:-)))
      • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:03
        Ja sobie tylko wyobrażam, jakie miny muszą mieć co przytomniejsi sympatycy tej
        partii każdego nowego dnia po 21 października ubiegłego roku. Chyba szczeny leżą
        im bez przerwy na podłodze:)
        • vauban Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:06
          Z przykrością stwierdzam, że faktycznie:
          www.dziennik.pl/wydarzenia/article235451/Ministerstwo_chce_rejestrowac_kobiety_w_ciazy.html
          I że chyba ktoś tam zwariował :/
          Państwo policyjne, k...a mać ?! Jak to się ma do liberalizmu ?
          Ktoś tam chce stracić wyborcę :/
          • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:08
            Sądziłeś, że w tak POważnej sprawie wyssałbym coś z palucha?
            Oni się koncertowo dzień za dniem kompromitują.
            Cóż, nie powiem, żeby było mi z tego powodu przykro.
            Tylko Polski i Polaków żal...
    • aaa202 Coś mi mignęło o tym z 3 tygodnie temu, 11.09.08, 15:07
      ale ponieważ nie bardzo rozumiem, co miałoby to zmienić w moim
      życiu, to nie przetworzyłam wiadomości.

Dasz jakiś link, który coś by mi rozjaśnił?
      • big_news Re: Coś mi mignęło o tym z 3 tygodnie temu, 11.09.08, 15:10
        Wyżej Vauban już dał linki.
        No chyba chodzi o to, żeby mieć jeszcze jeden bacik na obywatelki w określonym
        wieku. Czekam, co zmajstrują na facetów;)
        • longeta Re: Coś mi mignęło o tym z 3 tygodnie temu, 11.09.08, 15:17
          big_news napisał:
          • longeta I koniec sexu bez POczęcia 11.09.08, 15:23
            qu... Big kogo ci debile nam wybrali hehehe
            Roman wróć:-)))
            • big_news Re: I koniec sexu bez POczęcia 11.09.08, 15:26
              No przecież... wrócił! To jemu POdobne idee szczepią.
              Teraz PO weźmie sobie na Patrona... Mirka Orzechowskiego, który jak się okazuje
              pasuje do nic jak ulał!
              hehehehehehehe
        • aaa202 Zaraz przeczytam, 11.09.08, 15:21
          a jest jakiś dolny graniczny wiek ciąży, która podlega rejestracji?
          Bo zasadniczo jest tak, że nie każda kobieta od razu sie orientuje,
          że jest w ciąży. Wielokrotnie u lekarza ląduje się dopiero na
          początku 2 trymestru, panie doktorze, ten tego, od kwartału coś niby
          jest nie tak. To jest też ten graniczny moment usunięcia ciąży. Więc
          obawiam się, że jeśli chodzi o bilans: ilośc poczętych = ilość
          narodzonych, to taka rejestracja nic nie zmieni. Sztuczne poronienia
          robią także lekarze. Ciąża "zgubiona" zagranicą zostanie opisana
          jako poroniona naturalnie, odpowiedni kwitek do tego się da i
          załatwione.
          Zatem? Co to ma zmienić?
          • nett1980 Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 15:27
            > Zatem? Co to ma zmienić?
            Ciii...
            Daj mu sie ponakrecac. Jego cien jak sie w watku produje, maja
            chwile szczescia chlopcy.
            Ciii.
            • big_news Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 15:31
              Pani Konfabulacja...
              Jak się czegoś nie kuma to nie oznacza od razu, że inni się tym czymś akurat
              nakręcają. Zadumaj się nad tym chwilkę, a może coś do Twojej świadomości dotrze.
              Myślenie ma kolosalną przyszłość...
              • nett1980 Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 15:34
                > Myślenie ma kolosalną przyszłość...
                Mocne, dlugo na tym myslales?
                Mowie ci dzwon do Iluminacji, bo nikt sie z toba nie bedzie oburzal.
                Przepraszam Gargamelu, Klakier juz klaszcze, po tym jak wczoraj
                zbladzil i nie podzieli pogladow.
                • big_news Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 15:36
                  Cóż...
                  Założę się, że w szachy nie grasz. A nawet jeżeli tak, to słabiuteńko.
                  O ile cokolwiek Ci to mówi...
                  • nett1980 Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 15:46
                    Tak, tak tys najmadrzejszy, najpiekniejszy, wszystkowiedzacy,
                    wszystkoumiejacy, wszechszacunwzbudzajacy.
                    Gdzie mi tam z toba w szachy grac;>
                    • big_news Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 15:56
                      Miałem rację, czyli.
                      Aha.
                      Jak o mnie idzie, możesz sobie pozwolić nawet na wszczepienie czipa w tyłek.
                      Orwell coraz bliżej...
                      • nett1980 Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 16:02
                        Pociagniemy temat dalej jak zajdziesz w ciaze, ba moze urodzisz
                        nawet? Na ciazach ty tez sie najlepiej znasz.
                        Oczwiscie nie odpowiedziales na post, w ktorym dalam link do
                        wstrzasajacego artykulu o dzieciach z zamrazalnika.
                        • big_news Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 16:09
                          Oczywiście będziemy rozmywać temat, wchodzić w wątki poboczne, katować się
                          zwyrodnialstwem itp.
                          Byle by nie pogadać o POmysłach prześwietnej PO. Co nie?
                          Powtarzam:
                          pasi Ci coraz bardziej zakrojony monitoring, to podskakuj do góry, bo Twoi
                          ulubieńcy powolutku chcą wszystkim coś takiego zafundować.
                          Owszem, ja nigdy nie urodzę. Ale już ktoś bardzo mi bliski być może tak. I wcale
                          mi nie zależy, wręcz sobie tego nie życzę, by Państwo zajmowało się w szczególny
                          sposób naszymi rodzinnymi sprawami. Jeśli zechcemy Państwo tym faktem
                          pofatygować, to wtedy niech się to Państwo na nasze Życzenie tym zajmie. W innym
                          wypadku wara Państwu od nas. Kapujesz?
                          • efkajot Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 17:42
                            big_news napisał:
                            > Byle by nie pogadać o POmysłach prześwietnej PO. Co nie?

Chciałam tylko przypomnieć że nie PO pierwsza wpadła na pomysł liczenia,
                            rejestrowania, monitorowania czy jak to tam zwał...
                            tiny.pl/8f24
                            • big_news Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 18:43
                              Tak, to prawda, Giertych był prekursorem tego liczenia.
                              Tyle, że:
                              1 Zjechano go za to ile wlezie, wylały się na niego kubły pomyj z każdej niemal
                              strony
                              2 Bez wysiłku znajdziesz tu osoby, które kiedyś zeżarłby za to byłego MEN-a bez
                              popijania, a dzisiaj rżną głupów, że przecież to, sro i owo
                              No.
                              A w ogóle nie widzisz co się z tego może wyświęcić?
                    • longeta Głos rozsądku od przyjaciół 11.09.08, 15:57
                      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Lawrow-Gazeta-Wyborcza-pisze-bzdury-i-obraza-Rosje,wid,10348527,wiadomosc.html?ticaid=1696f
                      tak na marginesie mądrych POmysłów PO
                      • big_news Re: Głos rozsądku od przyjaciół 11.09.08, 15:59
                        Tak się składa, że ani Ruskim, ani GW nie można wierzyć. Są warci siebie, akurat.
                        • vauban Re: Głos rozsądku od przyjaciół 11.09.08, 16:02
                          Ja tam myślę, że jeśli Rosja czemuś stanowczo zaprzecza, to na bank jest to
                          prawda ;)
                          • big_news Re: Głos rozsądku od przyjaciół 11.09.08, 16:04
                            Mam podobnie.
                            Jak GW o czymś zapewnia, to...
                            ;)
                          • longeta Re: Głos rozsądku od przyjaciół 11.09.08, 16:23
                            vauban napisał:

> Ja tam myślę, że jeśli Rosja czemuś stanowczo zaprzecza, to na bank jest to
                            > prawda ;)

Aaa... ja wole z ruskiem wypić niż kupić GW
              • longeta Ale jest POcieszające 11.09.08, 15:34
                że te matołki jednak coś próbują robić...do tej POry nie widziałem żadnego ruchu
                na budowie...a teraz proszę fundamenty zalewają:-)))

zawsze to coś jak na 300 dni brania kasy za free:-)))
                • big_news Re: Ale jest POcieszające 11.09.08, 15:37
                  Muszę się zgodzić.
                  Robią.
                  Robią... w jajo własnych wyborców.
                  I... dobrze (hehehe) im tak;)
          • big_news Re: Zaraz przeczytam, 11.09.08, 15:28
            Się wprowadzi okólnik, że panie od 16 do 50 (albo cuś takiego) mają obowiązkowo
            raz w miesiącu stawić się w porani K i git. No albo coś podobnego. W końcu
            łebskich ministrów mam w tym rządzie od groma i ciut ciut.
            • aaa202 Jak w Chinach;) To znaczy, jak w Chinach, 11.09.08, 15:39
              tylko odwrotnie, niż w Chinach.

To by było za drogie. Do tego zaawansowane raki szyjki macicy, nasz
              eksportowy hit, lep, na który lecą specjaliści z innych krajów, bo u
              siebie nie mają okazji oglądać, odszedłby w niebyt. I żal by było;)

Mówię szczerze - nie widzę szans na skuteczność tego pociągnięcia w
              zakresie zapobiegania aborcjom. Ale może czegoś nie zrozumiałam, w
              końcu mamy tu tylko krótką notkę. A co, jeśli przez całą ciążę nie
              udam się do lekarza? Nie będę miała prawa urodzić w szpitalu? Nie da
              się zarejestrować mojego dziecka? Nie dostanę tysiaka? A może mnie
              wsadzą? Będe musiała klęczeć na grochu do menopauzy? Jeśli wprowadza
              się przepis, musi być też sankcja za jego łamanie. Wiadomo coś o
              tym?
              • big_news Re: Jak w Chinach;) To znaczy, jak w Chinach, 11.09.08, 16:03
                Stanowczo zbyt dużo pytań stawiasz.
                Poza tym ministerstwo nie jest od odpowiadania na głupkowate pytania. Nie bo nie
                i już. Ministerstwo jest od czynienia Dobra. I Miłości. To nie jego, znaczy
                ministerstwa, wina, że prości ludzie ani tego nie widzą, ani nie doceniają.
                Wszystko.
                • aaa202 Bo to bzdura piramidalna, 11.09.08, 16:07
                  przecież żadna kobieta, która zaszła w niechcianą ciążę i chce ją
                  usunąć, nie pójdzie wcześniej jej zarejestrować. Tylko przytoczony
                  tu czip w tyłku (nie jestem pewna, czy w tyłku) może pomóc.
                  • big_news Re: Bo to bzdura piramidalna, 11.09.08, 16:11
                    W tym sęk, właśnie.
                    Że ten rząd największe sukcesy osiąga na polu bzdur. W przeważającej większości
                    piramidalnych.
                    • aaa202 dlatego właśnie chciałabym myśleć, 11.09.08, 16:28
                      że pomysł z rejestracją ciąż, do czego zachętą są jakieś tam
                      ultrasonograficzne bonusy, może jeszcze inne usługi, marchewki, za
                      które człowiek ciężarny musi bulić, ma służyć czemuś innemu -
                      skłonieniu mniej światłych ludzi do korzystania z opieki medycznej w
                      czasie ciąży. Nie znam tematu, ale być może stwierdzono nagle w
                      społeczeństwie jakieś obszary ciemnoty i w ten sposób chce się je
                      pomniejszyć. Nie wiem. Spekuluję. Nie znam kobiet, które podczas
                      ciąży nie dbałyby o siebie wręcz przesadnie (usg co 3 tygodnie,
                      konsultacje u 3 położników, 3 karty ciąży), ale to, że ich nie znam
                      nie oznacza, że ich nie ma.

Załóżmy sobie jakiś wątek bez strzykania jadem, co? Coś o Łodzi
                      może. Ten festiwal iluśtam kultur to był, czy będzie?
                      • big_news Re: dlatego właśnie chciałabym myśleć, 11.09.08, 16:41
                        No dobra.
                        Nie od dziś wiadomo, że mało przystaję do tego forum. Miejsca, które oblegają
                        ludzie z horyzontami i tonami ciepłych uczuć dla bliźnich. Tam, gdzie ja wietrzę
                        teorie spiskowe i knowania, lokalna społeczność dostrzega niemal same
                        superlatywy i wychodzące na przeciw ludziom rozwiązania.
                        Ok.
                        Co prawda nie ja jeden mam obawy, że ten pomysł jest krokiem do wszech
                        obowiązującej kontroli społecznej, ale wiadomo, ciemny lud to głupi lud i nic na
                        to nie poradzisz. Niech będzie, że władzunia w istocie chce nam zrobić dobrze.
                        Czekam na kolejne takie udogodnienia. Np. niech się rejestrują i koniecznie
                        cyklicznie odhaczają w przychodniach wszyscy ci faceci, co w nocy latają z
                        pęcherzem do kibelka. Wiadomo - prostata nie śpi! Później można się zająć innymi
                        przypadłościami.
                        A na razie, faktycznie, załóż ciekawy wątek o Łodzi. Bo takowych jak na
                        lekarstwo, może się tam zleci spora ferajna.
                        • aaa202 Na tym etapie, przy tak skąpych informacjach, 11.09.08, 16:48
                          naprawdę nie ma się do czego odnosić. Dlatego nie chcę więcej
                          wypowiadać się na ten temat i doszukiwać sensu w czymś, co od
                          początku do końca zdaje się abstrakcją.

Liczyłam, że Ty założysz jakiś zgrabny wątek, bo to do Ciebie posty
                          lgną.
                          • big_news Re: Na tym etapie, przy tak skąpych informacjach, 11.09.08, 17:00
                            Ale moje wątki są bzdurne, wiadomości w nich niepotwierdzone, durnowato
                            abstrakcyjne oraz żenujące.
                            To fakt (mało zrozumiały), że cieszą się jakąś tam frekwencją, ale w tej
                            sytuacji oczekiwanie, iż założyłbym interesujący wątek typowo łódzki, jest
                            nazbyt optymistyczne.
                            Zaryzykuj. Odważ się. Na pewno podołasz.
                            • aaa202 Masz specyficzną osobowość 11.09.08, 17:12
                              oraz jesteś autorem co drugiego postu w swoich wątkach. Wot
                              tajemnica.

Nie, nie odważę się. Nie zaryzukuję. Oraz nie podołam.
                              • big_news Re: Masz specyficzną osobowość 11.09.08, 17:45
                                Już mi ktoś to wytykał.
                                Znaczy to, że odpowiadam na posty do mnie kierowane.
                                Tak, wiem oczywiście, że to rzecz niespotykana, by gadać z ludźmi we własnych
                                wątkach.
                                Powinno się przecież, wzorem redachtorki z łódzkiej gazetki, rzucić pytanko w
                                przestrzeń i wsio.
                                Cóż, jak wiesz, jestem z innej bajki, takiej ciemnogrodzkiej...
                                I się aż tak nie kryguj. Podołasz. Tylko zechciej się odważyć. Zaryzykuj mimo obaw.
                  • nett1980 Re: Bo to bzdura piramidalna, 11.09.08, 16:11
                    No patrz taki najmadrzejszy, najpiekniejszy, wszystkowiedzacy,
                    wszystkoumiejacy, wszechszacunwzbudzajacy nie wpadl na to.
                    Kazdy powod jest dobry, zeby sie odegrac na tych wrednych POwcach za
                    lata przesladowania PiSu na FŁ. A wiadomo, ze kazdy kto ma zdanie
                    inne niz Big to niechbynie z PO.
                    • big_news Re: Bo to bzdura piramidalna, 11.09.08, 16:30
                      Ja jestem tu nie istotny.
                      Ważne, że Ty wszystko kumasz.
                      I, że z entuzjazmem przyjmiesz w swoim czasie obowiązkowy czip.
                      Na takich wyznawców szczególnie liczą tam na górze.
                      • nett1980 Re: Bo to bzdura piramidalna, 11.09.08, 16:38
                        Akurat jakis kalkulator w glowie i stymulator pamieci, ba
                        rozszerzenie mocy obliczeniowych w postaci czipu chetnie bym
                        przyjela, ale raczej ja mysle glowa i tam bym sobie go wszczepila, a
                        ty gdzie chcesz.
                        No to jak kobiety, ktore zaszly w niechciana ciaze w te pedy pojda
                        ja rejstrowac czy nie?
                        • big_news Re: Bo to bzdura piramidalna, 11.09.08, 16:44
                          Widzisz...
                          Nie zanosi się na to, że sama będziesz decydować o tym, gdzie będą Ci coś
                          wczepiać. Więc...
                          Co do tych pań, co to zaciążyły, chociaż tego nie chciały, to pytaj je o zdanie,
                          co zamierzają z tym faktem zrobić. I Ministerstwa, które coś tam zamiaruje.
    • nett1980 Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:20
      wyborcza.pl/1,76842,5642149,Pamietnik_dzieciobojczyni.html
      moze takie przypadki byly jednym z glownych zrodel inspiracji?
      Wiesz piewca ideii aborcji z powodow ekonomicznych czy spolecznych,
      to ja nie jestem...Dopoki nie zglosi sie Iluminacja256, to nie
      bedziesz mial z kim drzec kotow.
      • longeta Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:27
        nett1980 napisała:(....)
        coś tam???

Nawet nie próbuj tego usprawiedliwiać...równie dobrze można napisać że Mengele
        robił doświadczenia dla dobra ludzkości by POznac funkcjonowanie organizmu.
        • nett1980 Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:30
          A moze wytrzezwiej? Babelki ci nosem wychodza. Tchu i "tołku" nie
          mozesz zlapac.
    • vladip Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:22
      ale pojechali...
      mam nadzieję, że to tylko jakiś głupi projekt, który nigdy nie wyjdzie poza fazę
      gazetową
      • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:34
        Podobno jakaś pani wice z MZ gadała dzisiaj o tym w RMF FM. Czyli nie tylko der
        Dziennik ma te wieści. Cóż, jak napisał Longeta, po PO można się spodziewać o
        wiele więcej niż by kto sądził...
        • vauban Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:36
          Ale to może być jakaś ściema, bo na stronie MZ nic takiego nie ma, nawet w
          projektach. W sumie historyjka jak z Orwella.
          • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 15:42
            Możliwe, że rzucili haczyk i patrzą czy społeczeństwo go łyka.
            Jedno jest pewne:
            powinien być z tego jak największy szum!
            Niech im się nie zdaje, że mogą robić co im się żywnie podoba.
            Jeżeli na forach netowych będzie zdecydowany odpór takim debilnym pomysłom,
            jeżeli ludzie pojadą z nimi tak jak należy w tej sytuacji, to może ktoś tam się
            w końcu ocknie i przestanie poważnie brać słupki sondażowe i wreszcie weźmie się
            do rzeczywistej roboty. Chociaż po tej ekipie i tak nie spodziewam się niczego
            dobrego, niestety.
    • Gość: dp A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowadzały IP: *.toya.net.pl 11.09.08, 17:10
      Rejest ciężarnych, fotoradary co kilometr, ORMO...
      • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 11.09.08, 17:47
        A co ciekawe, teraz się to nawet ludziom podoba.
        Wygląda na to, że lepiej jest brać za mordę. I to faktycznie, a nie w mediach.
        POpłaca taka metoda, jak widać.
        • Gość: nett1980 Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa IP: *.toya.net.pl 11.09.08, 17:55
          Jeszcze Maciek w d..., a ci juz szaty dra. A mowia, ze to kobiety
          histeryzja.
          • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 11.09.08, 18:39
            Kobieto.
            Zdecydowanie lepiej zapobiegać pożarom, niż je gasić...
            • nett1980 Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 11.09.08, 20:19
              Wlasnie obejrzalam Uwage w TVN, mysle ze problem uzywania mleka
              przez wspolczesnych ludzi jest bardziej wazki dla mnie niz ten przez
              ciebie nakrecany temat:>
              • longeta Stacje kształtują POglądy 11.09.08, 20:31
                nett1980 napisała:

> Wlasnie obejrzalam Uwage w TVN,

już mnie nic nie zdziwi:-)
              • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 11.09.08, 20:36
                Czyli tym razem tefaueniaki dostali zlecenie na mleczarzy?
                Hm.
                Fajosko musi być tak żyć wedle wyznaczonego tryndu. No i mało skomplikowanie...
                • Gość: nett1980 Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa IP: *.toya.net.pl 11.09.08, 20:47
                  Chlopie 10 lat temu z kolega o ksiazce "Mleko cichy morderca"
                  dyskutowalam, nie boj zaby ja zawsze do przodu przed "tryndami".
                  • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 11.09.08, 20:58
                    To szkoda, żeś się nie podzieliła tymi rewelacjami z forumowiczami. No, nie 10
                    lat temu, ale te kilka, które już tu zaliczyłaś. Spełniłabyś dobry uczynek. A tak...
                    • nett1980 Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 11.09.08, 21:07
                      Tak, tak, po to zebys po mnie jezdzil jak po lysej kobyle...
                      Mleko, sery identyczne z naturalnymi, jogurty z perhydrolem, bleeee.
                      Mleka tylko do kawy kapke uzywalam, ale chyba przestane.
                      • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 11.09.08, 21:21
                        Wymień coś zdrowego, cokolwiek.
                        Tylko nie pisz nic o "zdrowej żywności", bo nie zamierzam czyścić monitora;)
                        • nett1980 Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 08:53
                          Jesli nie odrozniasz zywnosci wysokoprzetworzonej od tej z kuchni
                          domowej, to co ci bede truc...
                          • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 09:15
                            Rzecz w tym, że to co trafia na nasze stoły jest już w olbrzymim procencie
                            przetworzone. No chyba, że sama osobiście jeździsz na wieś, gdzie ostała się
                            babina z dwoma krówkami pasącymi się na pastwisku, paroma świnkami w chlewiku i
                            dziobiącymi na podwórku kurami i od niej bierzesz mleko, kupujesz ćwiartkę
                            wieprzowiny, a także drób na rosół, tudzież jajka. Tylko co z pieczywem, bo
                            chyba sama chleba nie pieczesz, a jeżeli tak, to pewnie z gotowych, a więc
                            przetworzonych mieszanek, co z olejami, nie pryskanymi warzywami i owocami, choć
                            te dwa ostatnie być może kupujesz też od jakiejś kobitki z przydomowego ogródka,
                            choć nie sądzę itd. itp. Chcesz, a właściwie to pewnie nie chcesz, ale nie masz
                            wyboru, i pakujesz w siebie wszystkie te E - ileś tam. Takie są czasy i nie ma
                            co się podniecać faktem, że jesteśmy faszerowani specyfikami przeznaczonymi do
                            zgoła czego innego, a ta czy inna stacja nagle wbija nam w głowy, że raz mięso i
                            wędliny są be, a innym razem mleko, jogurty albo sery są do dupy. Tak, są,
                            żarcia sprzed wielu lat już nie powąchamy, taki nasz los, ale raczej nic już
                            tego nie zmieni.
                            • aaa202 Opinia, że mleko dorosłemu człowiekowi szkodzi, 12.09.08, 09:26
                              jest częsta u dietetyków. To nie jest żaden niszowy trend.

Nie wiem, czy to na temat wypowiedź;)
                              • nett1980 Re: Opinia, że mleko dorosłemu człowiekowi szkodz 12.09.08, 09:33
                                Dokladnie, tylko jak to wytlumaczyc rolnikom, przedstawicielom
                                przemyslu mleczarskiego? Przeciez od tego zalezy ich egzystencja.
                                • aaa202 Ludzie, którzy mleko trawią, 12.09.08, 09:46
                                  czyli na przykład większa część Afrykańczyków, mogą je i jego
                                  produkty spożywać.

Zresztą, dopóki jesteśmy dziećmi i mamy resztki zwierzęcego
                                  instynktu, sami mleko odrzucamy. Paroletniemu dziecku mleko
                                  przestaje smakować, nie chce go pić, śmierdzi mu, niektóre rzygają
                                  od samego zapachu. Wtedy wkracza telewizor z Hołkiem i Kają: Pij
                                  mleko! Będziesz wielki! Hołkowi wtóruje mama z tatą i dziecko traci
                                  wolę. A akcja opłacona przez agencję rynku rolnego.
                                  • nett1980 Re: Ludzie, którzy mleko trawią, 12.09.08, 10:54
                                    Mi nikt mleka nie reklamowal, zawsze mi bardzo smakowalo, bylam
                                    odmiencem, ktory uwielbial kozuchy z mleka zjadac! Jednak jakos
                                    musialo szkodzic, bo odkad prawie nie uzywam czystego jak reka odjal
                                    przeszly problemy z utrzymaniem wagi, z cera.
                                    Co do afrykanczykow, to nie jestem taka pewna czy wszyscy, raczej
                                    Masajowie. U nas w Europie najlepiej trawia laktoze ludzie z
                                    Holandii, Danii, polnocnych Niemiec. Jak jakis Polak dobrze toleruje
                                    to chyba ma taka domieszke krwi.
                                    • aaa202 Nie zgłębiałam tematu afrykańskiego, 12.09.08, 23:28
                                      raczej obiłam tę wiedzę o uszy, niż przyswoiłam.
                                      Również uwielbiałam kożuchy i wielu kolegów byłam w stanie wybawić
                                      ze szkolnego mleka.

Nie jest lekko. Mięso stopniowo odstawiam z przyczyn estetycznych.
                                      Została mi jeszcze tylko kurza pierś i jeden typ indyczych parówek.
                                      Produkty mleczne stosuję z rzadka, bo jestem w grupie szczęśliwców,
                                      którym mogą one najwyżej kiszki przeczyścić i to dokumentnie. Śledź -
                                      rtęć i dioksyny. Dorsz, tuńczyk - inne metale ciężkie. Niedługo
                                      zostanie olej lniany i kartofle. Czyli to, co, jak wynika z wywiadu,
                                      jedli moi przodkowie w Wielkim Poście;)
                              • big_news Re: Opinia, że mleko dorosłemu człowiekowi szkodz 12.09.08, 09:37
                                Jedni mówią tak drudzy siak.
                                Na odpowiednie zapotrzebowanie da się podłożyć każdą tezę.
                                A temat zwyczajowo już stał się uniwersalnym i nieskończonym;)
                            • nett1980 Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 09:31
                              A ty jak zawsze -"nie, bo nie". Sa sklepy, gdzie mozna kupic jajka
                              od rolnika, chleb co jest chlebem, warzywa mniej przemyslowe,
                              marchewke brudna od ziemi. Nie orientujesz sie, nie chodzisz do
                              takich przybytow, to po co sie madrzysz? Ty widzisz wszystko albo
                              biale, albo czarne, ja w zyciu widze tez szary kolor, probuje
                              minimalizowac zlo i isc z nim na coraz mniejsze kompromisy.
                              • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 09:39
                                hehehe
                                No dobra, pośmiałem się, szanowna "ugodowiczko". Jakie to szczęście, że są
                                jeszcze tacy kompromisowi (hm) ludzie...
                                • nett1980 Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 10:56
                                  To teraz wyobraz sobie co byloby, gdybym nie hamowal wrodzonej
                                  zloslwosci w dyskusjach z toba lub longeta...
                                  ;>
                                  • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 11:03
                                    Ojej!
                                    Mam dziękować za wyróżniającą pobłażliwość?
                                    No to senkju.
                                    • nett1980 Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 11:06
                                      Nieee, miales wyobrazic. Oprocz zlosliwosci, jestem tez ogromnie
                                      empatyczna, wrazliwa, refleksyjna ;)
                                      Bingo 100!
                                      • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 11:11
                                        Kurczaczki!
                                        Wypisz może jakich cech charakteru nie posiadasz, będzie zdecydowanie krócej;)
                                        • nett1980 Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 11:21
                                          Dobra, jak tylko napisze cos w rodzaju "Nett- my way" pierwszy
                                          egzemplarz wysle tobie.
                                          Tylko czy nie bede musiala pisac na Berdyczow. Tfu Radogoszcz,
                                          gdzies na osiedlu...
                                          • big_news Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 12.09.08, 11:26
                                            E tam.
                                            Jak chciałaś to wiedziałaś jak do mnie trafić. Każdy zalogowany ma taką swoją
                                            małpę (@, żeby nie było;)).
                                            A Radogoszcz w żadnym razie nie jest... tfu!
                                            • nett1980 Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sokiem! 12.09.08, 11:27
                                              "Na znak protestu feministki od dziś będą wysyłać minister zdrowia
                                              podpaski oblane sokiem malinowym. - Chcemy pokazać pani minister
                                              groteskowość jej pomysłu. Skoro państwo chce kontrolować fizjologię
                                              kobiet, to proszę bardzo - podkreśla Graff. "
                                              • big_news Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 11:41
                                                Nie, nie mam takich szans.
                                                Sam podpasek nie posiadam, wydawać na nie pieniędzy nie zamierzam, podprowadzać
                                                nikomu także ich nie będę również z tego względu, że tego rodzaju protest,
                                                polegający na niszczeniu dóbr, nie leży w moim charakterze.
                                                Wczoraj widziałem oburzoną lewaczkę-feministkę Wandę Nowicką (skądinąd mamusię
                                                znanego zaciekłego młodego komunisty). Aż mi głupio, że przyszło mi stać w tej
                                                sprawie po podobnej stronie barykady tyle, że prawdopodobnie powodują nami
                                                zupełnie inne względy. Cóż, PO potrafi łączyć ludzi. Co prawda nie w miłości do
                                                niej, ale zawsze to coś;)
                                                • nett1980 Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 11:51
                                                  Zycze daleszego powodzenia w zakladaniu watkow, wateczkow, watuniow.
                                                  Kto to zrobi lepiej niz nasz lider?
                                                  • big_news Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 12:57
                                                    A Ty dopisuj się, komentuj, drwij i wytykaj.
                                                    Któż Cię prześcignie w tej dziedzinie?
                                                  • nett1980 Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 13:01
                                                    Zartujesz, czy mala znajomoscia bywalcow na FŁ blyskasz?
                                                    Gdzie mi do SenioraEugenio, Kaszy, Jawora?
                                                  • big_news Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 13:06
                                                    Powiedzmy, że zastosowałem bulwersujący podział na płci;)
                                                  • nett1980 Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 13:19
                                                    Juz dobrze, dobrze. Nie zasypuj mnie komplementami...Bo poczuje sie
                                                    trojca(r.ż?) przenajswietsza.
                                                  • big_news Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 13:23
                                                    Ok.
                                                    Przecież zdaję sobie sprawę z tego, że w żaden sposób nie jestem w stanie Ci
                                                    dogodzić, ale nie odbieraj mi sposobności sprawienia chociaż drobniuteńkiej
                                                    przyjemności, a taką niewątpliwie jest usytuowanie na b. wysokiej pozycji w
                                                    rankingu, prawda?;)
                                                  • nett1980 Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 13:28
                                                    To teraz wymysl ranking dla Przyslowia...
                                                    Nie zadowoli sie drugim miejscem ;)
                                                  • big_news Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 13:47
                                                    hehehehe
                                                    Dla Przyslowia trzeba by wyłonić zupełnie oddzielny Ranking;)
                                                  • nett1980 Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 14:07
                                                    Hmm jaki. Nawet tak symetrycznie, drastycznie nie ma kogos podobnego?
                                                  • big_news Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 14:12
                                                    Wytężam mój mikroskopijny umysł, wytężam, wytężam..., i nikt mi na myśl nie
                                                    przychodzi. Z żadnej strony, z żadnego obozu. Wychodzi na to, że (zresztą
                                                    podobnie jak my wszyscy;)), Przyslowie jest... niepowtarzalna:)
                  • longeta Re: A mówili, że Kaczory państwo policyjne wprowa 11.09.08, 21:01
                    Gość portalu: nett1980 napisał(a):

> Chlopie 10 lat temu z kolega o ksiazce "Mleko cichy morderca"

na szczęście nie pijam od bardzo dawna...ale pamiętam reklamy by pić,wiadomo
                    nadprodukcja w USA...teraz każdy kit wcisną nie tylko w necie:-)))
    • senor.eugenio Tak czy inaczej 11.09.08, 18:59
      zdaje się, że to najwięcej co uczyniono w kierunku zlikwidowania
      nielegalnej aborcji od czasów częściowego jej zalegalizowania.

Niestety szkoda, że jak zwykle dążenie ku dobru powszechnemu
      przybiera formę sankcji i nakazów. A są na świecie kraje, w których
      usuwać można bez podawania przyczyny a pomimo to odsetek
      wykonywanych zabiegów jest mikroskopijny...
      No, ale to trzeba najpierw dać zarobić na dziecko tym, którzy je
      chcą, i nauczyć jak dziecka nie mieć tych, którzy go nie chcą.
      Widać zbyt wielka to praca.

I tu naszła mnie refleksja - czy bardziej nie podobają mi się obecne
      PO, które robi głupoty, czy poprzedni PiS, którego głupotą było to,
      że nic nie robił. Oprócz ścigania bezdomnych.
      • longeta Re: Tak czy inaczej 11.09.08, 20:08
        lepsza jest muzyka od liczenia ciężarnych
        pl.youtube.com/watch?v=DlP0XAifbm8
        w każdym razie PO niech się lepiej zamknie,co się odezwie to niewypał,
        co sadzicie o utylizacji tej partyjki:-)))

a śmiali się z Lepera hehehehe
    • Gość: DiogenesPies Strzeż się ciąży PO krąży! IP: *.toya.net.pl 11.09.08, 21:34
      Taki tytuł powinien mieć ten wątek:-)
      • big_news Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 21:35
        hehehehe
        Szkoda, że go nie założyłeś;)
        • Gość: DiogenesPies Re: Strzeż się ciąży PO krąży! IP: *.toya.net.pl 11.09.08, 21:38
          Pogadaj z sympatycznymi moderatorkami, może zmienią tytuł wątku na
          bardziej adekwatny..
          A tak swoją droga to skur... ci co to wymyślili tzn rejestrację
          ciąż..
          Twoje zdrowie!
          • big_news Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 21:44
            Raczej mało prawdopodobne by przeszedł numer ze zmianą tytułu.
            No nic. Co bystrzejsi i tak dopatrzą się Twojego.
            O tym poronionym pomyśle trzeba by tylko bluzgami operować, ale jak pewnie
            widzisz, ma on także swoich obrońców. Nic, jutro wyskoczy jakiś Chlebowski czy
            inny Nowak i powie, że pomysł nie był konsultowany z rządem i utną sprawie łeb.
            Rzucili haczyk i czekali na reakcje, a że te nie są zbyt pochlebne (eufemizm),
            no to po bólu.
            Kurdesz nad kurdeszami!:)
            • vauban Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 21:46
              Ha, racja ;)
              A tytułu, to moderatorki zmienić nie dadzą rady. Może ew. redakcja.
              • big_news Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 21:59
                Prawdopodobnie za kilkadziesiąt godzin wątek nie będzie już miał racji bytu.
                Zatem zawracanie głowy redakcji zmianą jego tytułu również chyba mija się z celem;)
                • szprota Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 22:08
                  Nie przesadzaj :)
                  • longeta Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 22:10
                    cześć szprota "kopę lat"(uścisk)
                    ;-)
                    • szprota Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 22:13
                      Ano kopę. Już mnie pomawiano, żem Cię zabanowała.
                      • longeta Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 22:15
                        szprota napisała:

> Ano kopę. Już mnie pomawiano, żem Cię zabanowała.

czytałem te bzdury,ale bigi mógł być zmartwiony,to bardzo tajemnicza persona;-)
                        przykre że tak niewielu tak myśli i dlatego mamy POdwyżki
                      • big_news Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 22:20
                        E no!
                        Ja tylko pytałem czy coś jest na rzeczy!
                  • big_news Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 22:21
                    Przesada to moje drugie imię;)
                    • longeta Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 22:23
                      big_news napisał:

> Przesada to moje drugie imię;)

zawsze to lepsze od POsady na telefon;-)
                      • big_news Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 11.09.08, 22:34
                        hehehehe
                        POtajemnie POsady POtrafią POlecić POkemony i ich fumfle.
                        Wyłącznie;)
      • nefnef Re: Strzeż się ciąży PO krąży! 13.09.08, 23:41
        PO ciąży… ku władzy absolutnej.
    • szprota Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 22:07
      Wprawdzie mi nie grozi, ale aż z tych nerw poszukałam na stronie PO programu
      partii. Pamiętałam bowiem, że dlaczegóś na nich nie głosowałam. Mnie zraża to
      hasło "polityka prorodzinna", bo od razu się boję, że prędzej czy później stanie
      nade mną komitet obywatelski i spyta, czemu się przyczyniam do niskiego przyrostu.
      Oto wybrane cytata:
      "W systemie ochrony zdrowotnej należy wyodrębnić grupy, takie jak
      dzieci, kobiety w ciąży oraz niepełnosprawni, które powinny być objęte
      szczególną opieką i traktowane priorytetowo".
      "Polityka na rzecz rodziny musi być również
      nastawiona na poprawę sytuacji demograficznej i doprowadzić przez pięć lat do
      poprawy wskaźnika dzietności z 1,2 do 1,8."
      "Żeby polskie rodziny czuły satysfakcję z działań własnego państwa, trzeba
      dokonać przeglądu narzędzi polityki na rzecz rodziny (w tym i świadczeń
      rodzinnych) zwracając uwagę na ich efektywność, dopasowanie
      do potrzeb i koszty, a także opracować koncepcję spójnej, długoterminowej
      polityki prorodzinnej"
      "Polityka rodzinna musi być skupiona na zwiększeniu satysfakcji z rodzicielstwa
      i macierzyństwa. Służyć temu będzie stopniowe wydłużanie urlopu macierzyńskiego
      do 22 tygodni oraz zapewnienie dobrej opieki lekarskiej związanej z macierzyństwem;"
      (swoją drogą najpierw zwiększają urlop macierzyński, a potem opracowują
      specjalne programy powrotu mam na rynek pracy, zaś o e-pracy czy innych formach
      zarobkowania przyjaznych opiece nad dzieckiem same ogólniki).

Big Newsie, ciesz się: podobnie jak Ty dygocę z trwogi na ów pomysł!
      • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 22:19
        Cieszę się:)
        I jednocześnie... POdziwiam!
        Że też chciało Ci się grzebać w rzeczach, których sami tfurcy w życiu nie
        zamierzali zrealizować?! Bo powiedzmy sobie prawdę:
        te niemoty praktycznie nie są w stanie zrealizować NICZEGO. Ani marchewki
        ludziom nie dadzą, ani kija nie wyciosają.
        W tej sytuacji możesz spytać:
        To po co w ogóle robię raban, szum i porutę?!
        Ano po to, że gdyby jakimś (zapowiadanym) Cudem coś im wypaliło, to pewnikiem
        będzie to coś, co w nas wszystkich chlaśnie. Dlatego trzeba dawać odpór,
        nagłaśniać i bić na trwogę.
        No;)
        • szprota Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 23:02
          Niestety, żeby rozliczyć PO po roku rządzenia, należałoby zacytować cały program
          - 90 stron, co z tego, że czcioną oczokolną, w PDFie. Nie ma siły: większość
          postulatów byłaby nie ruszona, a co dopiero zrealizowana. Tak to jest z
          idealistycznymi programami. Pamiętam, że przed wyborami uderzył mnie fakt, iż
          wyłącznie w dziedzinach gospodarczych w programie znajdowałam konkrety: w
          socjalnych były raczej ogólniki.
          Teraz odpaliłam ten program i znalazłam w nim jeszcze, jakże zbieżną z PiSem,
          deklarację ideową:
          "zadaniem Państwa jest roztropne wspieranie rodziny i tradycyjnych
          norm obyczajowych, służących jej trwałości i rozwojowi. Dlatego prawo
          winno ochraniać życie ludzkie, tak jak czyni to obowiązujące dziś w Polsce
          ustawodawstwo, zakazując również eutanazji i ograniczając badania genetyczne".
          W kontekście ostatniej wypowiedzi Tuska, jakkolwiek, jeśli ów "kochający tatuś"
          rzeczywiście jest winien, po trosze uzasadnionej emocjonalnie (ale wszak Tusk
          zawsze umiał ważyć emocje i powiedzieć "nie mam zdania" kilkunastoma zdaniami i
          to wierszem) - nieco to zgrzyta. To oczywiście temat na osobny wątek, ale skoro
          już się pchamy w wyznawanie ochrony życia ludzkiego - w domyśle - polityki
          antyaborcyjnej, prorodzinnej, powinniśmy konsekwentnie chronić je także wobec
          zbrodniarzy, a za to ufać resocjalizacji, terapii i wymiarowi sprawiedliwości.
          • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 23:14
            I o to chodzi.
            Oni, te z PO, tylko gadać potrafią. Chociaż też nie do końca, czego wyrazem były
            słowa Tuska właśnie. Chyba powoli traci swój jedyny atut. A to jakiegoś Webba
            chce zmasakrować, a to innym gościom odbierać męskość...;)
            • szprota Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 23:21
              Cóż, żeby Ci nie potakiwać w czambuł, mogę tylko przekornie dodać, że nie tylko
              oni. To domena wszystkich u żłobu. O zasadności oddolnych działań obywatelskich
              w tym kontekście wspominać nie warto, bo to oczywista oczywistość.
              • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 23:26
                A ja... polemizowałbym.
                Ale, żeby nikogo nie dręczyły niespokojne sny, przewrotnie przyznam Ci rację.
                Zresztą chyba mi się już dzisiaj nie chce punktować rządzących;)
                • vauban Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 23:39
                  A bo wiesz, po takim szumie wszyscy są zmęczeni, niezależnie od opcji.
                  Dochodzę do wniosku, że ktokolwiek rządzi, nieuchronnie pakuje się w to samo #1....
                  I tym optymistycznym akcentem kończę swe wypowiedzi na forum, dobranoc ;)
                  • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 11.09.08, 23:47
                    Coś w tym jest.
                    Kolorowych snów:)
        • senor.eugenio Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 12.09.08, 10:14
          big_news napisał:

> te niemoty praktycznie nie są w stanie zrealizować NICZEGO.

Cóż - jeśli taki stan utrzyma się jeszcze przez rok, to nie pozostanie mi nic
          innego poza przyznaniem ci racji, iż rząd PO dorównał niemocą rządowi PiSu. Ale
          co wtedy, to już nie wiem.
    • Gość: lavinka z nielogu Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 02:07
      Ta.... teraz do podziemia aborcyjnego dojdzie podziemie ciążowe. Ja
      nie wiem,że rządzący zawsze się zabierają do problemu od d...
      strony...
    • Gość: leslaw_m Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! IP: *.lodz.msk.pl 12.09.08, 12:44
      nie rozumiem oburzenia, szczególnie twojego bigu, raczej zwykłam cie
      uważac za jesli nie obrońce to przynajmniej orędownika życia.
      mamy prawo tzw antyaborcyjne, mamy kodeks cywilny, który mówi o
      szczególnej ochronie tzw nasciturusa,mamy wreszcie problem z
      demografią w calej europie.
      jesli wprowadzi peło to kontrowersyjne dla niektórych jego
      zwolenników prawo, nie bedzie ono w zadnym stopniu sprzeczne z tym
      co juz mamy, co wiecej, pozwoli je lepiej egzekwować.
      zdaje sie o to powinno chodzić?

pomysł jest be bo nie pochodzi od pis?
      kazdy pomysl po jest zły bo pochodzi od po?

p.s.
      pan tusek wymyslil sobie, ze będzie jednocześnie liberalny i
      konserwatywny, jednoczesnie będzie chronił agentów i odbieral im
      emerytury, teraz bedzie równiez prorodzinny, a wszystko po to zeby
      słupki przekroczyły 100%
      "jam częscią tej siły, która wciąz zła pragnąc, wiecznie dobro czyni"
      daj sie chłopakowi wyszumieć;)
      • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 12.09.08, 12:55
        Dobrze, że dałeś ten PS, bo jeszcze gotów byłbym wziąć to co wyżej na poważnie;)
        • Gość: lavinka z nielogu Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 13:26
          Bo to jest ukryta prowokacja przejęcia elektoratu PiSu. Elektorat PO
          nie odejdzie, choćby go Tusk w kajdany zakuł i na galery posłał :)
          • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 12.09.08, 13:46
            Się jeszcze zobaczy z tym elektoratem PO.
            Ale mnie to już na bank nie skaptują. Takiego zatwardzielca nikt żywcem nie
            weźmie;)
    • de_ent Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 12.09.08, 18:45
      jest to znane w całym cywilizowanym świecie rozwiązanie aby dzieci nie były
      porzucane na śmietnikach ale cóż o tym może wiedzieć emerytowana nauczycielka na
      umowie zlecenie w agorze, i jak w tym dowcipie wszystko sie pani kochanej z
      jednym kojarzy, z donkiem oczywiście
      • szprota Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 13.09.08, 20:49
        a ja sądziłam, że na nieporzucanie dzieci na śmietnikach świat wymyślił
        antykoncepcję...
        • vauban Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 13.09.08, 21:14
          Ponieważ agendy rządowe wycofują się w popłochu:
          www.dziennik.pl/wydarzenia/article236359/Nie_bedzie_spisu_wszystkich_Polek_w_ciazy.html
          można uznać, że sprawa umarła.
          Niemniej, głupców nie sieją, sami wyrastają. Wszędzie. Dobry argument za
          kontrolą przyrostu.
          • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 13.09.08, 21:23
            Tu pisałem o możliwym haczyku:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=84531377&a=84533470
            Sondują (bezczelnie) jak daleko mogą się posunąć w celu podbijania słupków. W
            każdym razie trzeba głośno wybijać z ich główek poronione pomysły.
            • de_ent Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 14.09.08, 12:54
              bigi jak zwykle nic nie zrozumiałaś z tych informacji, czy ty jesteś blond???
          • aaa202 Czyli zmarnowałam podpachę i węgierską pastę? 14.09.08, 13:37
            Nie wdrażałam się w problematykę położniczą, ale da się słyszeć
            głosy, że rodzaj rejestracji ciężarnych i ich kontrola funkcjonuje w
            Polsce od lat. Na blogu Bez Jaj jakaś kobieta opisuje, że zapisała
            się do przychodni, kiedy stwierdziła, że jest w ciąży, a potem
            wybrała prywatnego lekarza. Pod koniec ciąży nawiedziła ją pani z
            przychodni, żeby spytać, czemu nie chodzi do lekarza i czy nadal
            jest w ciąży. Domagała się dokumentacji medycznej. Inna kobieta
            opisuje, że jej siostra w latach 90. poroniła i odwiedzała ją nawet
            policja, żeby ustalić, w jaki sposób ciąża przestała istnieć.
            Może są to lokalne, przychodniane rejestry ciąż, ale są i
            funkcjonują.
            • aaa202 Kopaczowa w TV rzekła, iż 15.09.08, 09:51
              rzecz rusza w styczniu, że od początku miała polegać na dobrowolnym
              przystępowaniu ciężarnych do programu ich dodatkowej ochrony, że
              kobieta sama decyduje, czy chce się w nim znaleźć. Program ten ma
              jej dawać dodatkowe badania, USG bez kolejki, oraz szkolenia z
              zakresu prawidłowego żywienia i ogólnie higieny w czasie ciąży. I
              tyle.
              • big_news Re: Kopaczowa w TV rzekła, iż 15.09.08, 10:04
                Pożyjemy, zobaczymy jak to będzie i o co w gruncie rzeczy chodzi. Bo pani
                minister Kopacz zdążyła zapowiedzieć już tyle różnych rzeczy, że przytomność
                nakazuje podchodzić do jej słów z wielką ostrożnością.
                • aaa202 Abstrahując od mowy Kopaczowej, 15.09.08, 10:17
                  pismactwo w Polsce tak się rozpleniło, że nikt już nie bierze
                  odpowiedzialności za swoje wypierdy obliczone tylko na wywołanie
                  taniej sensacji.

Pamiętam potyczki swojej bliskiej (i ciężarnej) koleżanki z
                  publiczną służbą zdrowia. Traktowano ją jak każdego innego pacjenta
                  nie biorąc pod uwagę specyfiki jej stanu. Na przykład chciała umówić
                  się na USG. Zaproponowano jej termin majowy, wiadomo, kolejka, a
                  koleżanka miała rodzić w lutym. Diagnostyka płodu kwartał po
                  porodzie?

Rozmaite programy obejmują różne grupy pacjentów. Sama korzystam z
                  benefitów jednego z nich, w przeszłości korzystałam też z innego. Do
                  obu przystąpiłam dobrowolnie w trosce o swoje zdrowie, ze
                  świadomością tego, że gdzieś mnie tam rejestrują i przetwarzają.

I powtarzam, to, co juz napisałam wcześniej: rejestracja ciężarnych
                  z oczywistych przyczyn praktycznych nie zdoła nic zmienić w ilości
                  sztucznych poronień. Tego instrumentu po prostu nie da się użyć w
                  ten sposób.
        • Gość: lavinka z nielogu Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 23:21
          Zasadniczo to nie ma różnicy między jednym i drugim. I to trup i to
          trup.
    • przyslowie Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 21:25
      Bigi, jesteś potworny. Gdy ja tylko zasiadam do komputera, to Ty
      prędko umykasz spać.
      • big_news Re: Big masz szanse zablokwac rzad podpaska z sok 12.09.08, 21:35
        Bo to prawda akurat...
        Ja chodzę spać najczęściej między 00,30 a drugą w nocy, zdarza się, że jeszcze
        później. Od 23 najlepiej się pracuje, cisza, spokój, ptaki nie hałasują, mało
        kto się szwenda na chodnikach. Czyli - błogość;)
    • breblebrox Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 14.09.08, 12:36
      O, 10 na 10!
      • big_news Re: Kobitki! Achtung! Uważajta na... donoszenie! 14.09.08, 12:46
        Tutaj także nic nie zrozumiałaś?
        Hm.
        Jakoś nic a nic mnie to nie zaskakuje.

W każdym razie miło, że raczyłaś zajrzeć.
        Popełniłaś jeszcze jeden nic nie znaczący, za to nadliczbowy post.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka