the_dzidka 17.10.03, 21:47 Przesyłam Wam komunikat z niusów. Na komentarz nie mam siły :-( -----Original Message--- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maruda Boże.... IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.10.03, 21:56 aż strach wierzyć :'((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Do góry! IP: *.tpnets.com 18.10.03, 14:36 tylko nie sk...wysyna. Po pierwsze, nie zrobił nic złego. Po drugie, na Ciebie zaraz znajdzie się jakiś paragraf. A teraz możesz wysłać kartkę z pozdrowieniami twórcom naszego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Bart? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 16:57 Rozumiem doskonale, co próbowałeś mi przekazać swoim niby cynicznym postem. W kwestii prawodawstwa również. Problem tylko w tym, kolego, ze na tego squrrwysyna jest paragraf. I z przyjemnością, mimo odległości, postaram się, żeby go wyegzekwowano. A nawet gdyby takowego paragrafu nie było - też bym się postarała, żeby jakoś gad zapłacił za zbrodnię. Dwie są rzeczy, które wzbudzają we mnie obrzydzenie i chęć wendetty: krzywda dziecka i zwierzęcia. Mimo że nie mam ani jednego, ani drugiego. Dzidka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: Bart? IP: *.lodz.mm.pl 18.10.03, 17:04 Nie martw się - złapią wcześniej czy później tego sqrwysyna. Widać że Bart też należy do grupy sqrwysynów. Lepiej pies poradzi sobie w opiece nad niemowlakiem niż nie jeden człowiek w opiece nad zwierzakami. Taki gościu niech się idzie do piekła smażyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda pieprzyć prawo... IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.03, 18:19 Jakim trzeba być CZŁOWIEKIEM by móc zrobić coś takiego bezbronnemu psu? Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: pieprzyć prawo... 18.10.03, 19:23 Trzeba _nie być_ człowiekiem. Aha ktoś kto weźmie tego psa musi koniecznie zająć się tymi torbielami/guzami u niej na brzuchu, bo wyglądają one nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: pieprzyć prawo... - a dlaczego? Nie pochwalam. 18.10.03, 19:27 adamco napisał: > Trzeba _nie być_ człowiekiem. > Aha ktoś kto weźmie tego psa musi koniecznie zająć się tymi torbielami/guzami u > niej na brzuchu, bo wyglądają one nieciekawie. To on żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: pieprzyć prawo... - a dlaczego? Nie pochwalam 18.10.03, 19:27 Faktycznie już nie :( Dopiero potem przeczytałem resztę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: pieprzyć prawo... - a dlaczego? Nie pochwalam IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 19:48 > Faktycznie już nie :( Jednak nie? :-((( Wczoraj jeszcze żyła... Dzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Prawo w Polsce jest do dpuy IP: *.tpnets.com 18.10.03, 23:07 Widzę, że mój post wzbudził słuszne oburzenie. I słusznie. Jakiś czas temu była sprawa, prosta, a jakże. Jakiś kolo rzucił na rozszarpanie swojemu rotwajlerowi (czy jak to się pisze, a może to był inny pies) kotkę, czy szczeniaka. Burza była w prasie wielka, że to nieludzkie. Jednak sąd uznał inaczej: znikoma szkodliwość społeczna. Czyli co, nie zrobił nic złego. I dlatego nienawidzę tego gównianego polskiego prawa. Tak zwyrodniałe czyny MUSZĄ być karane, ale nasi wybrani w wolnych wyborach prawodawcy widzą to inaczej. I proszę nie zaliczać mnie do grupy skurwysynów i proszę nie wysyłać mnie do lekarza tylko dlatego, że ukazałem jak to jest. Może mi ktoś powie, że jest inaczej? Co możemy zrobić w tej sytuacji? Prawo jakie mamy jest bezdennie głupie. Podobnie jak w przypadku kradzieży w sklepie: do 150 zł nic ci nie zrobią. Może życie psa też powinno się wycenić? Możemy wnieść protest, możemy zrobić pikietę. Prawo ciężko zmienić. A teraz coś dla tych, którzy czytają posty do końca: dlaczego wszyscy doczepili się do mnie, a nie do polskiego prawa w tym zakresie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Prawo w Polsce jest do dpuy IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.03, 23:22 oczwyiście masz rację! Pochopnie wysłałem Cię do lekarza odczytując to co napisałeś jako atak na Dzidkę. Przepraszam. Życie psa (jak i każdej innej istoty) jest (a przynajmniej powinno być) bezcenne. To zwierze cierpiało tak samo - duziło się, gryzło piach- jak cierpiałby zakopany człowiek. To co się stało musi zostać doprowadzone do końca- bandyta musi odcierpieć za to co zrobił. I tak jak napisał ktos na tym atku- na to JEST paragraf... W nim pokładam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Prawo w Polsce jest do dpuy IP: *.tpnets.com 19.10.03, 01:03 No jasne! Mnie TEŻ otwiera się scyzoryk w kieszeni. Prawo mamy beznadziejne. Żaby to chociaż było na zachodzie, gdzie władza liczy sie z wyborcami. U nas sygnały o bzdurnych prawach płynące "z dołu" władza ignoruje. Szkoda ręki do mówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Uwaga pilne - pies pogrzebany zywcem :-( 18.10.03, 15:30 yyy... kiedyś, jak nie miałem psa to takie rzeczy po prostu mnie smuciły ale teraz chyba bym zabił... Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Uwaga pilne - pies pogrzebany zywcem :-( 18.10.03, 17:49 gray napisał: > teraz chyba bym zabił... W przypadku mojej osoby, zauważam, że to też jedna z niewielu sytuacji, w której też bym był w stanie kogoś może nie tyle zabić co okaleczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Smutek ogarnia... IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.03, 18:17 ale widać tak było dla psiaka lepiej. Dopiero teraz zauwazylem, ze u nas tez o tym napisali: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/308312.html Niech ten zwyrodnialec zapłaci za to co zrobił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Dzika wściekłość ogarnia!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 19:52 Mam nadzieję, że znajdzie się ta bestia, która zrobiła coś podobnego. Chciałabym sama to "coś" dopaść - nie pytajcie mnie, co bym mu zrobiła. Chce mi się potwornie, strasznie płakać :-( Dzidka Odpowiedz Link Zgłoś