Dodaj do ulubionych

Uwaga pilne - pies pogrzebany zywcem :-(

17.10.03, 21:47
Przesyłam Wam komunikat z niusów. Na komentarz nie mam siły :-(

-----Original Message---
Obserwuj wątek
    • Gość: Maruda Boże.... IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.10.03, 21:56
      aż strach wierzyć :'(((((
    • the_dzidka Do góry! 18.10.03, 12:48

Może znajdziemy sqrwysyna...
      • Gość: Bart Re: Do góry! IP: *.tpnets.com 18.10.03, 14:36
        tylko nie sk...wysyna. Po pierwsze, nie zrobił nic złego. Po drugie, na Ciebie
        zaraz znajdzie się jakiś paragraf.

A teraz możesz wysłać kartkę z pozdrowieniami twórcom naszego prawa.
        • Gość: Maruda Bart IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.03, 15:17
          Idź się lecz.
        • Gość: Dzidka Bart? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 16:57
          Rozumiem doskonale, co próbowałeś mi przekazać swoim niby cynicznym postem. W
          kwestii prawodawstwa również.
          Problem tylko w tym, kolego, ze na tego squrrwysyna jest paragraf. I z
          przyjemnością, mimo odległości, postaram się, żeby go wyegzekwowano.
          A nawet gdyby takowego paragrafu nie było - też bym się postarała, żeby jakoś
          gad zapłacił za zbrodnię. Dwie są rzeczy, które wzbudzają we mnie obrzydzenie i
          chęć wendetty: krzywda dziecka i zwierzęcia. Mimo że nie mam ani jednego, ani
          drugiego.

Dzidka
          • Gość: ELVIZ Re: Bart? IP: *.lodz.mm.pl 18.10.03, 17:04
            Nie martw się - złapią wcześniej czy później tego sqrwysyna. Widać że Bart też
            należy do grupy sqrwysynów. Lepiej pies poradzi sobie w opiece nad niemowlakiem
            niż nie jeden człowiek w opiece nad zwierzakami. Taki gościu niech się idzie do
            piekła smażyć.
          • Gość: Maruda pieprzyć prawo... IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.03, 18:19
            Jakim trzeba być CZŁOWIEKIEM by móc zrobić coś takiego bezbronnemu psu?
            • adamco Re: pieprzyć prawo... 18.10.03, 19:23
              Trzeba _nie być_ człowiekiem.
              Aha ktoś kto weźmie tego psa musi koniecznie zająć się tymi torbielami/guzami u
              niej na brzuchu, bo wyglądają one nieciekawie.
              • michael00 Re: pieprzyć prawo... - a dlaczego? Nie pochwalam. 18.10.03, 19:27
                adamco napisał:

> Trzeba _nie być_ człowiekiem.
                > Aha ktoś kto weźmie tego psa musi koniecznie zająć się tymi torbielami/guzami u
                > niej na brzuchu, bo wyglądają one nieciekawie.

To on żyje?
                • adamco Re: pieprzyć prawo... - a dlaczego? Nie pochwalam 18.10.03, 19:27
                  Faktycznie już nie :(
                  Dopiero potem przeczytałem resztę...
                  • Gość: Dzidka Re: pieprzyć prawo... - a dlaczego? Nie pochwalam IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 19:48
                    > Faktycznie już nie :(

Jednak nie? :-((( Wczoraj jeszcze żyła...

Dzi
                    • Gość: Bart Prawo w Polsce jest do dpuy IP: *.tpnets.com 18.10.03, 23:07
                      Widzę, że mój post wzbudził słuszne oburzenie. I słusznie. Jakiś czas temu była
                      sprawa, prosta, a jakże. Jakiś kolo rzucił na rozszarpanie swojemu rotwajlerowi
                      (czy jak to się pisze, a może to był inny pies) kotkę, czy szczeniaka. Burza
                      była w prasie wielka, że to nieludzkie. Jednak sąd uznał inaczej: znikoma
                      szkodliwość społeczna.

Czyli co, nie zrobił nic złego. I dlatego nienawidzę tego gównianego polskiego
                      prawa. Tak zwyrodniałe czyny MUSZĄ być karane, ale nasi wybrani w wolnych
                      wyborach prawodawcy widzą to inaczej.

I proszę nie zaliczać mnie do grupy skurwysynów i proszę nie wysyłać mnie do
                      lekarza tylko dlatego, że ukazałem jak to jest. Może mi ktoś powie, że jest
                      inaczej?

Co możemy zrobić w tej sytuacji? Prawo jakie mamy jest bezdennie głupie.
                      Podobnie jak w przypadku kradzieży w sklepie: do 150 zł nic ci nie zrobią. Może
                      życie psa też powinno się wycenić? Możemy wnieść protest, możemy zrobić
                      pikietę. Prawo ciężko zmienić.

A teraz coś dla tych, którzy czytają posty do końca: dlaczego wszyscy doczepili
                      się do mnie, a nie do polskiego prawa w tym zakresie?
                      • Gość: Maruda Re: Prawo w Polsce jest do dpuy IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.03, 23:22
                        oczwyiście masz rację! Pochopnie wysłałem Cię do lekarza odczytując to co napisałeś jako atak na Dzidkę. Przepraszam. Życie psa (jak i każdej innej istoty) jest (a przynajmniej powinno być) bezcenne. To zwierze cierpiało tak samo - duziło się, gryzło piach- jak cierpiałby zakopany człowiek. To co się stało musi zostać doprowadzone do końca- bandyta musi odcierpieć za to co zrobił. I tak jak napisał ktos na tym atku- na to JEST paragraf... W nim pokładam nadzieję...
                        • Gość: Bart Re: Prawo w Polsce jest do dpuy IP: *.tpnets.com 19.10.03, 01:03
                          No jasne! Mnie TEŻ otwiera się scyzoryk w kieszeni. Prawo mamy beznadziejne.
                          Żaby to chociaż było na zachodzie, gdzie władza liczy sie z wyborcami. U nas
                          sygnały o bzdurnych prawach płynące "z dołu" władza ignoruje. Szkoda ręki do
                          mówienia.
    • gray Re: Uwaga pilne - pies pogrzebany zywcem :-( 18.10.03, 15:30
      yyy... kiedyś, jak nie miałem psa to takie rzeczy po prostu mnie smuciły ale
      teraz chyba bym zabił...
      • unikorn Re: Uwaga pilne - pies pogrzebany zywcem :-( 18.10.03, 17:49
        gray napisał:

> teraz chyba bym zabił...

W przypadku mojej osoby, zauważam, że to też jedna z niewielu sytuacji, w
        której też bym był w stanie kogoś może nie tyle zabić co okaleczyć...
    • michael00 Pies nie żyje -mówili w ŁWD.Uśpiono go (bt) 18.10.03, 18:12
      • unikorn Chyba jednak bym zabił... (bt) 18.10.03, 18:15
      • Gość: Maruda Smutek ogarnia... IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.03, 18:17
        ale widać tak było dla psiaka lepiej.

Dopiero teraz zauwazylem, ze u nas tez o tym napisali: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/308312.html

Niech ten zwyrodnialec zapłaci za to co zrobił!
        • Gość: Dzidka Dzika wściekłość ogarnia!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 19:52
          Mam nadzieję, że znajdzie się ta bestia, która zrobiła coś podobnego.
          Chciałabym sama to "coś" dopaść - nie pytajcie mnie, co bym mu zrobiła.
          Chce mi się potwornie, strasznie płakać :-(

Dzidka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka