Dodaj do ulubionych

"53A" do Byszew

19.10.03, 16:31
Czy w okresie wiosenno-letnim nie przydałoby się wprowadzić linii 53A
kursującej jak 53 z pl. Dąbrowskiego do Rynku Nowosolna a następnie Byszewską
do Byszew.
Autobusy zatrzymywałyby się zamiast na Rynku Nowosolna na Byszewskiej przy
Rynku (przyst. PKS), w przeciwnym kierunku na krańcówce na Rynku przy
kościele. W obu kierunkach na Byszewskiej, przy drodze do Natolina, koło
Plichtowa Małego, w Byszewach koło stawów i krańcówki w Byszewach przy drodze
do dworu. Wydłuży to czas jazdy o 7 min.
Kursy mogłyby odbywać się co 2 godziny.
Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • geograf Re: & & #35 3453;A" do Byszew 19.10.03, 23:03
      ktoś cos kiedyś wspominał o planach wydłużenia linii 91 do Skoszew...a mimo
      wszystko to chyba lepszy pomysł niż 53...(chociaż 53 byłoby bezpośrednie,sle
      wystarczy skomunikowac te 2 linie, przenieśc przystanki...
      • Gość: Maruda Re: & & & #35 35 3453;A" do Byszew IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.10.03, 00:11
        Uprzejmie donoszę, że prace na budowie Czegoś Co Mogłoby Byc Pętlą w Skoszewach nie posunęły się do przodu. Sprawdzałem jakieś dwa miesiące temu.
      • adamnol Re: & & & #35 35 3453;A' do Byszew 20.10.03, 12:41
        Kto jeździłby 91 z ronda Inwalidów? Myslę, że niewiele osób. Za to połaczenie
        centrum (pl. Dąbrowskiego) linia 53 byłoby zdecydowanie rozsądniejsze.
        • geograf Re: & & & & #35 35 35 3453;A' do Byszew 21.10.03, 07:54
          ile osób mieszka w Byszewach/Skoszewach??
          • adamnol Ilość mieszkańców 21.10.03, 09:29
            Ile osób mieszka w Kopance i Kalonce (linia 88)? Ile osób mieszka w Stróżej
            (linia 92)? Ile osób mieszka w Niesięcinie i Romanowie (linia 97)?
            • geograf Re: Ilość mieszkańców 21.10.03, 15:53
              zauważ, ze wszystkie wymienione przez Ciebie linie jeżdżą znacznie rzadziej niż
              53 ;-)
              a 97 i tak jeździ za rzadko, o czym świadczą donosy na Forum co do zapełnienia
              busów TP.
              • Gość: Maruda Re: Ilość mieszkańców IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.10.03, 17:05
                I o to chodzi! Sam fakt połączenia jakiejś miejscowości z Łodzią jest juz ważny. Częstotliwość niechby i była 1x 2h, to już ludziom wystarczy, moim zdaniem.
                • geograf Re: Ilość mieszkańców 21.10.03, 21:35
                  aha-zapominacie jeszcze o czymś.
                  to gmina płaci za takie linie i jej przebieg, i funkcjonowanie, czyli im więcej
                  kursów za dnia, tym więcej płacą. a czy gmina Nowosolna chciałaby płacić aż tyle?
                  • adamnol Re: Ilość mieszkańców 22.10.03, 16:40
                    Czy gmina przez teren której ma przebiegać autostrada będzie biedna???
                    • geograf Re: Ilość mieszkańców 22.10.03, 22:16
                      powiedz Ty mi-kiedy powstanie ta autostrada?
                      owszem, gmina może być biedna-bo czy na samej autostradzie się zarabia, czy na
                      ewentualnych inwestyucjach?
                      a to sprawa na lata...wtedy pogadamy o autobusie. nie wiem czy teraz gminę stać
                      na to.
                      • Gość: Ja Re: Ilość mieszkańców IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 19:32
                        Po tym jak Gmina Nowosolna podzieliła sobie Park Krajobrazowy WŁ na działki
                        budowlane i sprzedała je, to chyba nie jest zbyt biedna...
                        • Gość: Maruda Re: Ilość mieszkańców IP: *.widzew.net / *.widzew.net 24.10.03, 19:35
                          Właśnie to miałem napisać, gmina zarobiła na tym ciężkie pieniądze!

ps. A na wiosnę szykuje się kolejne "dzielenie" :(
              • adamnol Re: Ilość mieszkańców 22.10.03, 16:38
                97 to problem TP.
                Ja proponuje tylko linię 53A, a nie wszystkie kursy 53, skierować do Byszew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka