Dodaj do ulubionych

Gonmy Was:)

IP: 80.48.20.* 29.10.03, 21:11
W liczbie mieszkańców, więc może już niedługo będziemy drugim miastem w
Polsce pod względem wielkości:) (Chociaż nie wiem czy to dobrze czy źle)

1999r.
Łódź - 800,1
Kraków - 738,2

2001r.
Łódź - 786,5
Kraków - 740,7

2002/03r.
Łódź - 785,1
Kraków - 758,500

======
Wyniki z NSP
Łódź - 789,3
Kraków - 758,5

Dane dzięki P.B. z innego forum:)

Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • keridwen no i? [n/t] 29.10.03, 21:15

• Gość: Zbigniew Taki fakt IP: 80.48.20.* 29.10.03, 21:41
        A czemu Was tak szybko ubywa?
        • keridwen Re: Taki fakt 29.10.03, 21:42
          ubywa normalnie, ale nie przybywa.
          • Gość: Zbigniew Re: Taki fakt IP: 80.48.20.* 29.10.03, 21:45
            Nie no to pewne, że jak ubywa to raczej nie przybywa:)
            Ale ja się pytam czemu tak szybko?

Może trzeba o więcej dzieci się starać:)
            • keridwen Re: Taki fakt 29.10.03, 21:49
              a moze zamiast starania sie o dzieci lepszy bylby rozwoj miasta i mala reforma
              wladz?
              • Gość: Zbigniew Re: Taki fakt IP: 80.48.20.* 29.10.03, 21:51
                a moze zamiast starania sie o dzieci lepszy bylby rozwoj miasta i mala reforma
                wladz?

Jedno drugiemu nie przeszkadza:)
                • keridwen Re: Taki fakt 29.10.03, 21:58
                  przeszkadza... oj przeszkadza... bo nie sztuka jest narobic sobie dzieci...
                  tylko zapewnic im odpowiedni byt... nieprawdaz?
                  • boards_of_canada Re: Taki fakt 29.10.03, 22:00
                    Nie sztuka jest ciagle narzekac. Sztuka jest wziac sie do roboty i przestac
                    zwalac wine na sily wyzsze.
                    • keridwen wiec idzcie i rozmnazajcie sie. amen. [n/t] 29.10.03, 22:03

• boards_of_canada Re: Taki fakt 29.10.03, 22:03
                    keridwen napisała:

Choc czesciowo zgadzam sie. Odsuniecie towarzysza Millera oraz tego bufona
                    Makowskiego, wojewode lodzkiego, od wladzy moze poprawic sytuacje ekonomiczna
                    Lodzi.
                    • Gość: fan Re: Taki fakt IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 11:44
                      mysle ze to nie zmieni sytuacji, 4 lata temu władza przejela wzrost gospodarczy
                      na poziomie 7% i co? I nie umiała tego wykorzytsać. Doprowadziła kraj do ruiny,
                      a teraz trzeba walczyc zeby znowu było normalnie. To nei jest wina obecnego
                      rządu, kapujesz?
                  • Gość: Zbigniew Myślę jednak, że to ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 08:46
                    ... nie jest wina tego, że w Łodzi się rodzi mało dzieci, ale że emigracja do
                    Warszawy jest duża.
                    • Gość: Ingo Re: Myślę jednak, że to ... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 10:06
                      Ta emigracja to jest także duża z Krakowa. Ale coś mi się wydaje, że w Krakowie
                      też przyrost ujemny. Tylko was ratuje Nowy Sącz i Podkarpacie gdzie przyrost w
                      Polsce najwyższy.
                      • Gość: Zbigniew Ingo:) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 11:30
                        Ta emigracja to jest także duża z Krakowa. Ale coś mi się wydaje, że w
                        Krakowie
                        też przyrost ujemny. Tylko was ratuje Nowy Sącz i Podkarpacie gdzie przyrost w
                        Polsce najwyższy.

Może i jest duża też z Krakowa, ale to nie o tym chciałem pisać.
                        Przyrost chyba nie jest ujemny, ale na pewno nie zapewnia takiego wzrostu
                        liczby mieszkańców. Myślę, że mimo wszystko Kraków jest porządanym miastem do
                        zamieszkania na stałe. Czego ja jestem przykładem, bo mogłem w Wawie a
                        wybrałem Kraków:)

A to że przyrost w Nowym Sączu czy na Podkarpaciu wysoki to nie ma nic do
                        rzeczy, dane są dla miast ŁODZI I KRAKOWA a nie jakiś innych tworów:))
                        • Gość: Ingo Re: Ingo:) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:02
                          Tylko, że Kraków jest naturalnym miejscem migrowania mieszkańców Nowego Sącza i
                          Podkarpacia. Większość ludzi do miast w Polsce (poza W-wa) przybywa z terenów w
                          promieniu ok. 80 km od miasta. Wiem coś na ten temat bo znam ludzi z Sącza i z
                          Rzeszowa. I wiem, że pół Rzeszowa siedzi w Krakowie.
                          • Gość: Zbigniew Re: Ingo:) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 12:40
                            I mieszczą się wszyscy:)

No tylko, że do Rzeszowa jest ze 170 km a do NS ze 120 km. Może więcej u nas
                            jest Ślązaków bo do Katowic mamy 70km:)
                            • Gość: Ingo Re: Ingo:) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 15:04
                              Ale jest to naturalny, historycznie ukształtowany obszar oddziaływania Krakowa.

A tak z ciekawości to czemu postanowiłeś nas sprowokować - na stołecznym forum
                              za takie uwagi wyzwaliby Cię okrutnie. A my sobie z Tobą miło i sympatycznie
                              rozmawiamy.

Pozdrawiam (i chyba kończę udział w dyskusji bo wszystko co wiem to już chyba
                              wypowiedziałem)
    • aric666 Re: Gonmy Was:) 30.10.03, 10:45
      No cóż, jest nas mniej coraz, ale czy to źle??
      A co do Krakowa, to w mediach juz się słyszy, że jesteście drugim co do
      wielkości miastem w Polsce, więc spoko, się przyzwyczailismy. A co do ubywania,
      to najciekawszym jest, że przybywa za to samochodów.:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka