marcysieczek 09.12.08, 21:46 Witam Jakie stawki za godzinę obowiązują w dzisiejszych czasach w naszym mieście? Proszę o opinie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miejskie_narty Re: jaka stawka dla niani 09.12.08, 21:48 Podobno od 8 do 10 zł za godzinę. Choć znam takich, co płacą 6 zł, lecz chyba tylko dlatego, że współpraca trwa od paru lat, a stawka nie jakoś jest constans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięki :-) Re: Biorę 15pln/h bt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 09:11 s11.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=98218 Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent Re: jaka stawka dla niani 10.12.08, 10:54 Mój braciszek znalazł bardzo dobrą i uczciwą oraz kulturalną panią, 58 lat, 5.50pln/h, i jeszcze gotuje tylko daleko mieszka i trzeba ją gratis do domu odwozić jak za długo siedzi z jakiegoś portalu w necie na ten temat. Ale trzeba mieć kogoś z referencjami bo słyszałem o sytuacji kiedy rodzice zostawili dyktafon w ramach kontroli niani i włos im się zjeżył na głowie jak odsłuchali nagranie (taki symbol naszych czasów, tylko dyktafonowi można wierzyć na słowo i przynajmniej nie zmienia zeznań, hehe). Powodzenia będę się widział być może dziś z braciszkiem zapytam o namiar. I jeszcze jedna porada praktyczna, zapytajcie nianię przy wstępnej rozmowie ile ona by chciała tak żeby mieć jakąś podstawę do ewentualnych negocjacji, a suma którą ona sobie zawoła też wiele wam powie o ogólnej kondycji psychofizycznej przyszłej opiekunki waszego skarbu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: jaka stawka dla niani IP: 82.160.128.* 28.01.09, 13:51 Witam. Mam pytanie. Dostalam propozycje opieki nad dwojka malutkich dzieci. Dwa latka i poł roczku. Moje pytanie dotyczy ile mam powiedziec na godz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: jaka stawka dla niani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 14:34 Tyle ile uważasz, rostrzał cenowy jest spory. Wydaje mi się,że więcej może sobie policzyć osoba o wykształceniu pedagogicznym - tak przynajmniej jest w Warszavce - a z tego co czytam ceny podobne. Zależy też od czasu, czy cały dzień czy tylko kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś