Dodaj do ulubionych

jaka stawka dla niani

09.12.08, 21:46
Witam
Jakie stawki za godzinę obowiązują w dzisiejszych czasach w naszym mieście?
Proszę o opinie
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • miejskie_narty Re: jaka stawka dla niani 09.12.08, 21:48
      Podobno od 8 do 10 zł za godzinę. Choć znam takich, co płacą 6 zł, lecz chyba tylko dlatego, że współpraca trwa od paru lat, a stawka nie jakoś jest constans.
      • nefnef Biorę 15pln/h bt 09.12.08, 22:35
        • Gość: dzięki :-) Re: Biorę 15pln/h bt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 09:11
          s11.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=98218
    • de_ent Re: jaka stawka dla niani 10.12.08, 10:54
      Mój braciszek znalazł bardzo dobrą i uczciwą oraz kulturalną panią, 58 lat,
      5.50pln/h, i jeszcze gotuje tylko daleko mieszka i trzeba ją gratis do domu
      odwozić jak za długo siedzi z jakiegoś portalu w necie na ten temat. Ale trzeba
      mieć kogoś z referencjami bo słyszałem o sytuacji kiedy rodzice zostawili
      dyktafon w ramach kontroli niani i włos im się zjeżył na głowie jak odsłuchali
      nagranie (taki symbol naszych czasów, tylko dyktafonowi można wierzyć na słowo i
      przynajmniej nie zmienia zeznań, hehe). Powodzenia będę się widział być może
      dziś z braciszkiem zapytam o namiar. I jeszcze jedna porada praktyczna,
      zapytajcie nianię przy wstępnej rozmowie ile ona by chciała tak żeby mieć jakąś
      podstawę do ewentualnych negocjacji, a suma którą ona sobie zawoła też wiele wam
      powie o ogólnej kondycji psychofizycznej przyszłej opiekunki waszego skarbu.
      • Gość: Asia Re: jaka stawka dla niani IP: 82.160.128.* 28.01.09, 13:51
        Witam. Mam pytanie. Dostalam propozycje opieki nad dwojka malutkich dzieci. Dwa
        latka i poł roczku. Moje pytanie dotyczy ile mam powiedziec na godz?
        • Gość: lavinka z nielogu Re: jaka stawka dla niani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 14:34
          Tyle ile uważasz, rostrzał cenowy jest spory. Wydaje mi się,że więcej
          może sobie policzyć osoba o wykształceniu pedagogicznym - tak
          przynajmniej jest w Warszavce - a z tego co czytam ceny podobne.
          Zależy też od czasu, czy cały dzień czy tylko kilka godzin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka