Dodaj do ulubionych

Metro w Łodzi

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 11:35
Chociaż podchodzę do tego pomysłu b. sceptycznie , to gdyby padło PKP i znalazł
się chętny to można by połączyć pod ziemią dw.fabryczny z kaliskim i mielibyśmy
metro.
wiara czyni cuda - czy nie tak?
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: Metro w Łodzi IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.01.02, 11:54
      Witam

Raczej linie srednicowa czesciowo pod ziemia. Na metro to troche malo. Metro to pewnien
      system komunikacyjny. Tak uwazam.

Pozdrawiam, MarcinK
      • Gość: geograf Re: Metro w Łodzi IP: 10.0.219.* 22.01.02, 17:30
        oj dużo tego metra zbudowaliśmy w naszej Łodzi:)) (przynajmniej na innym watku o tym temacie:)
        • michal.ch Re: Metro w Łodzi 22.01.02, 17:36
          Tak. O metrze było już sporo. Wyszło na to, że metro nie dla nas.
          • Gość: flip Re: Metro w Łodzi IP: *.p.lodz.pl 22.01.02, 17:50
            Co nie oznacza, ze nie mozna miec swojej ulubionej linii metra.
            Nawet "wirtualnej".
            • Gość: geograf Re: Metro w Łodzi IP: 10.0.219.* 22.01.02, 18:00
              a właściwei to dlaczego redakcja nie przeniosła tego watku na to podforum??

to jaka jest twoja ulubiona wirtualna linia W ŁODZI, bo Praga mi zbrzydła i czas docenic TWOJE miasto, w którym TY żyjesz...
              • Gość: flip Re: Metro w Łodzi IP: *.p.lodz.pl 22.01.02, 18:19
                My - w przeciwienstwie do Geografow - nie plawimy sie w rzeczywistosci
                wirtualnej. Plawic wolimy sie w Weltawie - a jeszcze lepiej pilnowac ladnych
                mostow - jak Nepomuk.
          • Gość: Pietja Re: Metro w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 21:26
            Ja jestem przeciwny metru (?) w Łodzi. Tramwaje są ciekawsze i przyjemniejsze w
            użytkowaniu. Metro jest takie zimne i bezludzkie. A tramwajem zobaczy człowiek
            świat: piękną architekturę, zieleń i ludzi. A nie tylko mrok za szybą.
            Łódź mimo wszystko nie jest takim zagmatwanym urbanistycznie miastem. Słyszałem
            opinię, że Łódź powinna brać przykład z Berlina (:))) ).Ja przemierzałem Berlin
            cały dzień i rzeczywiście: metro, S-Bahn, tramwaje, autobusy i tylko trajtków
            brakuje. Ale to olbrzymie miasto z olbrzymią ilością mieszkańców i turystów. U
            nas tramwaje zupełnie wystarczają. Miasta powinny być tworzone dla ludzi nie
            dla samochodów. Metro jest właśnie poddaniem się blachosmrodom.
            • Gość: flip Re: Metro w Łodzi IP: *.p.lodz.pl 23.01.02, 00:24
              Metro: czern za szyba chyba z wyjatkiem "Istanbul-Express", czyli U1?
              Ciekawe czy za sto lat Pietja nadal nie bedzie lubil czterech kolek (gumowych).
            • yarro_ Re: Metro w Łodzi 23.01.02, 15:22
              Masz rację. Rozwijajmy system linii tramwajowych!
              Szczególnie, ze na świecie tramwaj wraca do łask.

Pozdrawiam

(PS-Trajtkiem nazywają w Trójmiescie (i nie tylko) trolejbusy, nie tramwaje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka