Dodaj do ulubionych

Letni rozkład okrojony

IP: *.toya.net.pl 22.01.02, 11:41
Kochani LOT-owicze!
Nie zauważyliście jednego szczegółu. Otóż ograniczono już teraz rejsy latem.
Zlikwidowano własnie planowane wcześniej od kwietnia połączenia ranne i
wieczorne oraz wszystkie rejsy w soboty, niedziele i poniedziałki. A więc nie
ma szans na letnie podróże w weekendy np. do Gdańska i Szczecina (zupełny brak
możliwości skorzystania z taryf weekendowych). A przecież zawsze w soboty było
najwięcej pasażerów (nawet ponad 20). Komu służy więc ten rozkład? Chyba znowu
LOT woli wozić powietrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: Letni rozkład okrojony IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.01.02, 11:52
      Witam

Letnis rozklad nie jest jeszcze przygotowany, o zadnym zatwierdzeniu nawet nie ma mowy.
      Pozostaje miec wiec nadzieje, ze tylko ze zgledow formalnych nie ma w rozkladzie zadnych
      innych rejsow niz obecnie. Byc moze byli ludzie, kotrzy juz chcieli robic rezerwacje, a bez
      zatwierdzonego rozkladu nie mozna.

Pozdrawiam, MarcinK
      • Gość: Albert Re: Letni rozkład okrojony IP: *.toya.net.pl 22.01.02, 15:11
        Oby tak było, ale ja myślę, ze żadnego rozszerzenia rejsów w letnim rozkładzie
        nie będzie. Bo po co rozszerzać ofertę, skoro na obecne rejsy nie ma pasażerów.
        Takie głupie rozumowanie: dajmy Łodzi jakieś rejsy w szczątkowej formie,
        będziemy mieli święty spokój (dbamy o łodzian), a te szczątkowe i tak w
        większości odwołamy i nie będziemy mieli dużych strat. Założe się z Tobą
        Marcin, że rozkład ten się już nie zmieni, jeżeli w ogóle kiedykolwiek bedzie
        normalnie funkcjonował.
        • Gość: MarcinK Re: Letni rozkład okrojony IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.01.02, 15:16
          Witam

Pozyjemy zobaczymy. Mialo nie byc ILSa, bo po co ILS na lotnisku gdzie nikt nie lata. A ILS
          jest. Nie bedzie Eurolotu to bedzie ktos inny. Jakos dziwnie spokojny jestem. Jak nie ja ;-)

Moze powienem sie poddac jakiejs terapii?

Pozdrawiam, MarcinK
          • Gość: aLBERT Re: Letni rozkład okrojony IP: *.toya.net.pl 22.01.02, 23:26
            ILS pojawił się z dwuletnim opóźnieniem.
            • Gość: Ramol Re: Letni rozkład okrojony IP: *.icpnet.pl 23.01.02, 10:46
              Gość portalu: aLBERT napisał(a):

> ILS pojawił się z dwuletnim opóźnieniem.

Są większe lotniska w Polsce nie mające do niedawna ILSa.
              Poza tym Łódź do 1999 nie była lotniskiem kontrolowanym.
              Niewiele jest na świecie lotnisk nadzorowanych mających
              ILSa. Co nie zmienia faktu, że miasto tej wielkości
              powinno mieć porządne lotnisko.
              • Gość: geograf Re: Letni rozkład okrojony IP: 10.0.219.* 27.01.02, 12:46

Gość portalu: aLBERT napisał(a):

> ILS pojawił się z dwuletnim opóźnieniem.

Lepiej później niz wcale!! miejmy nadzieję, że teraz z tym ILS-em nie bedziemy musieli czekac aż tyyle czasu na normalny ropzkład lotów i nowego przewoźnika, bo na EuroLot nie liczę....
                • Gość: aLBERT Re: Letni rozkład okrojony IP: *.toya.net.pl 27.01.02, 23:32
                  Po za tym zburzę optymizm hurra-optymistom odnośnie ILS. Nie wiem, czy wiecie,
                  ale w Bydgoszczy minął już grubo rok od dnia, kiedy ILS przywędrował do tego
                  miasta, a do tej pory nie został odebrany technicznie i nie może funkcjonować
                  normalnie. Zatem mało prawdopodobe jest, ze u nas nagle stanie się cud i
                  zacznie działać po miesiącu. Druga rzecz to koszt właściwego systemu podejścia
                  świetlnego - około 7 mln zł (dużo więcej niż ILS) plus wywłaszczenia pewnie
                  znacznie więcej. Z tego co wiem nie ma w budżecie zarezerwowanych żadnych kwot
                  na tą inwestycję. A ILS bez właściwych świateł niewiele zmieni wymagania w
                  zakresie pułapu chmur.
                  • Gość: MarcinK Re: Letni rozkład okrojony IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 00:05
                    Witam

Wiemy wiemy. ALe jak juz cokolwiek sie zacznie to mam nadziej, ze dalej pojdzie z gorki. A poza
                    tym zapraszam na grupe news pl.rec.lotnictwo . Polecam watek Jak-40 w Lodzi.

A odnosnie systemu podejscia to wladze lotniska staraja sie o kase. Moze fundusze europejskie?
                    W sumie 7mln zl to mniej niz jeden City Runner.

Pozdrawiam, MarcinK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka