violcia3211 09.02.09, 14:09 Szukam dobrego fotografa w Łodzi. Czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamek Re: Zdjęcia komunijne 09.02.09, 15:19 A planujesz na tej komunii Eucharystię i księdza, czy fotograf i knajpa wystarczą? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ała. 09.02.09, 15:28 Chyba trzeba przyjąć do wiadomości, że jedno zdjęcie z chrzestnymi od osiedlowego fotografa już nie jest wystarczającą dokumentacją zdjęciową z Komunii. Nie ma co ironią chłostać. Takie czasy, forma się rozrasta, treść zaś pozostaje bez zmian, choć wobec coraz większej formy ustępuje na dalszy plan. Zreszą kolega powyżej już się zgłosił. Sprawa załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Ała. 10.02.09, 12:03 aaa202 napisała: > Chyba trzeba przyjąć do wiadomości, że jedno zdjęcie z chrzestnymi > od osiedlowego fotografa już nie jest wystarczającą dokumentacją > zdjęciową z Komunii. Nie trzeba i nie przyjmuję tego do wiadomości. Ta cała violcia robi potężne przedstawienie z cholernym sztafażem DLA SIEBIE, a nie dla tego dziecka. Zdjęcia w studio i perfekcyjne warunki dla popi... pardon, imprezy dla grona pociotków. To jest dla niej ważne, nie jakiś tam sakrament, który fatalnie wychodzi na fotach, więc trzeba jeszcze zrobić teatrzyk u fotografa. > Takie czasy, forma > się rozrasta, treść zaś pozostaje bez zmian, choć wobec coraz > większej formy ustępuje na dalszy plan. Nie ustępuje. Nie może ustąpić coś, czego nie ma. Tej treści dla violci już nie ma, KPW? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A ja nie wiem, co jest w duszy violci, 10.02.09, 12:23 nawet tego nie wiem, jak wielki teatr zamierza zrobić. Wiem, że pyta o fotografa i kropka. KPW?:) Zastanawiałam się też, jak wyglądałaby moja Komunia, gdyby nie odbywała się w warunkach względnej nędzy. Czy też byłaby to pierwsza z brzegu kiecka z Górniaka, podkolanówki brata, srebrny medalik na prezent i maminy rosół w domu dla rodziny. Któż to może wiedzieć? Dziś rodzice mają lepsze warunki materialne, rynek kipi od ofert i towarów. Rodziców sprawa, co z tego wezmą. Jeśli zdołali dokonać religijnej formacji swojej pociechy (jeśli jest to w ogóle możliwe w tym wieku), to ciut sztafażu nie zaszkodzi, nie bądź taki surowy. O duchową, podniosłą stronę wydarzenia przejścia na wyższy poziom wtajemniczenia niech martwi się Kościół, katecheta, proboszcz, szaman. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: A ja nie wiem, co jest w duszy violci, 10.02.09, 13:27 I ja nie wiem, co jest w duszy violci. Stwierdzam po czynach. Mam tylko nadzieję, że w duszy dziecka zostanie owo przsejście na wyższą stronę wtajemniczenia, choć violcia robi wszystko, aby do zapamiętania był tylko błysk flesza. Ale to dziecko jej kiedyś za to odpowiednio podziękuje... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: Ała. 10.02.09, 17:23 komunia to uroczystosc kościelna a nie pokazowka przed sasiadami i znajomymi.... moaj corka pojdzie w sukience po swojej kuzynce. bedzie maial nowe buty i to wszytsko wianek ze stokrotek własnego ogródka. ona czeka na to co jest najwazniejsze a nie na laptopa, rower i kase. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: Ała. 10.02.09, 17:21 aaa202 napisała: > Chyba trzeba przyjąć do wiadomości, że jedno zdjęcie z chrzestnymi > od osiedlowego fotografa już nie jest wystarczającą dokumentacją > zdjęciową z Komunii. Nie ma co ironią chłostać. Takie czasy, forma > się rozrasta, treść zaś pozostaje bez zmian, choć wobec coraz > większej formy ustępuje na dalszy plan. > Zreszą kolega powyżej już się zgłosił. Sprawa załatwiona. no to cie zdziwe. Moja corka idzie tez do komunii w tym roku... nie bedzie wesela z tej okazji w restauracji po 200 zl od lebka-> będzie grill tort i lody na dzialce u senirki rodu:), zdjęcia u fotografa? to juz nie modne i poza tym drogie 80 zl za poze... śmieszne... wszyscy mamy aparaty , kamerkę .... zrobimy zdjęcia w plenerze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fAMA Re: Zdjęcia komunijne IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.09, 19:30 A interesuje Cię plener czy studio? A może zdjęcia w kościele i przed? Odpowiedz Link Zgłoś
violcia3211 Re: Zdjęcia komunijne 10.02.09, 11:52 Gość portalu: fAMA napisał(a): > A interesuje Cię plener czy studio? A może zdjęcia w kościele i przed? Interesuje mnie studio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Zdjęcia komunijne IP: *.pai.net.pl 01.06.09, 14:50 studiofotografic.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Zdjęcia komunijne IP: *.retsat1.com.pl 19.02.14, 17:55 ja skorzystałem z fotografa elfoto, jeśli chodzi o sesję plenerową. tutaj można zobaczyć jego zdjęcia www.elfoto.pl . Polecam bo ma świetne podejście do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś