ata99 23.02.09, 14:42 Groźne wypadki skutkiem prędkości.Nareszcie ktoś mądrze komentuje wypadek drogowy. Nie wini za zdarzenie, warunków atmosferycznych, a właśnie to co jest przyczyną większości tragedii na drogach-nasze zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarek Noga z gazu! Groźne wypadki skutkiem prędkości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:36 "...w wyniku przekroczenia prędkości na śliskiej drodze." Przekroczyć można "prękość dopuszczlną", "ograniczenie prędkości" itp. a nie po prostu prędkość. Gratulacje dla autora notatki. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Prędkość też ale nie sama prędkość. 23.02.09, 15:56 Brak uwagi, dekoncentracja, słabe umiejętności kierowców. W Polsce uczy się zdawać egzamin, a nie jeździć. Tu też leży problem. Gadanie o łamaniu przepisów nic nie da, trzeba pokazać przyszłym kierowcom w bezpieczny sposób co się dzieje gdy popełnimy na drodze błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Prędkość też ale nie sama prędkość. IP: 91.109.184.* 23.02.09, 21:29 Wymagania na egzaminie na prawo jazdy sa i tak juz zbyt wygorowane. Dorzucenie do nich "jazdy sportowej" zamkneloby mozliwosc zdobycia prawa jazdy wielu ludziom, glownie tym, ktorzy i bez tego kursu jezdziliby bezpiecznie. Patrzac na zdjecia - ci "kierowcy" jechali przynajmniej dwa razy za szybko. To nie byla wina ich slabego wyszkolenia tylko drewnianego mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ciebie Re: Prędkość też ale nie sama prędkość. IP: *.dolsat.pl 24.02.09, 22:28 i ty "znafco" to widzisz po zjdeciach...? w drugim przypadku kierujaca skoda felicia probowala wyjsc z poslizgu, w jaki wpadl jej samochod, stad uderzyla w nadjezdzajacy z naprzeciwka samochod. wpadla w poslizg pomimo malej predkosci... na jej miejscu zachowalbym sie podobnie, tj probowalbym opanowac samochod. tym razem sie nie udalo, co ty drogi holowczycu wiesz najlepiej... zal mi ciebie, bla znie wyglaszajacy swoje madrosci zza "szklanego ekranu" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xz65 Bycie dziennikarzem gwarancją głupoty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 20:09 Po jakiemu jest napisany ten tytuł. Chyba grożne wypadki na skutek prędkości. Nie wiedziałem, że prędkość ma przyczynę w grożnych wypadkach. A przekroczyć prędkość??? czyli co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin bo oczywiście droga była znakomita... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 23:36 Ja mam inne zdanie. Prawda leży po środku. Te wypadki to w części efekt szybkiej i nieostrożnej jazdy, a w części tego, że nie budujemy bezpiecznych dróg i nie odśnieżamy ich, tylko wydajemy kasę na kościół, polityków i broń. Obie przyczyny są symptomami narodowej cechy Polaków, jaką jest wrodzona tępota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te eee!? Re: bo oczywiście droga była znakomita... IP: *.dolsat.pl 24.02.09, 22:31 a wiec to ksieza spowodowali te wypadki...? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megii Noga z gazu! Groźne wypadki skutkiem prędkości IP: *.belchatow.msk.pl 25.02.09, 12:06 Witam.Rano jechałam naszą krajową 8 , przejerzdzałam obok tego wypadku i może ktoś ma racje noga z gazu ,ale wierzcie mi że tam nie dało się jechać pośniegowe błoto zamarznięte w koleinach samochód trudno było prowadzić.Co tu daje doświadczenie?Gdzie są odpowiedzialni za dostosowanie dróg do jazdy?Myśle że mamy złe przepisy gdyby państwo teraz musiało pokryć koszty za leczenie tych ludzi za szkode na zdrowiu i wypłacać odszkodowania to może by pomyśleli ze drogi powinny być odśnieżane sypane dostosowane do jazdy a nie dopiero po wypadku o godzinie 13;00!!!A tak to młody chłopak walczy o życie bo samochód wpał w poślizg a on jako pasażer ucierpis najbardziej.Przykre ,ale to nasz kochany kraj i już nic się tu nie zmieni zawsze drogowcy są do tył za sprawą naszych rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Noga z gazu! Groźne wypadki skutkiem prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 15:44 w pierwszym podanym wypadku 17-latek niestety umiera ma 0.5% na przezycie lekarze nie dają mu szans! :( obumiera mu trzon mózgu :( Niestety :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Noga z gazu! Groźne wypadki skutkiem prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 19:06 szkoda, że dopiero teraz apelują o ostrożność. :( w tym pierwszym wypadku zmarł mój kumpel.. :(( Odpowiedz Link Zgłoś