Dodaj do ulubionych

Noga z gazu! Groźne wypadki skutkiem prędkości

23.02.09, 14:42
Groźne wypadki skutkiem prędkości.Nareszcie ktoś mądrze komentuje wypadek
drogowy. Nie wini za zdarzenie, warunków atmosferycznych, a właśnie to co jest
przyczyną większości tragedii na drogach-nasze zachowanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Noga z gazu! Groźne wypadki skutkiem prędkości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:36
      "...w wyniku przekroczenia prędkości na śliskiej drodze."

Przekroczyć można "prękość dopuszczlną", "ograniczenie prędkości" itp. a nie
      po prostu prędkość. Gratulacje dla autora notatki.
    • lunaglass Prędkość też ale nie sama prędkość. 23.02.09, 15:56
      Brak uwagi, dekoncentracja, słabe umiejętności kierowców. W Polsce uczy się
      zdawać egzamin, a nie jeździć. Tu też leży problem. Gadanie o łamaniu
      przepisów nic nie da, trzeba pokazać przyszłym kierowcom w bezpieczny sposób
      co się dzieje gdy popełnimy na drodze błąd.
      • Gość: . Re: Prędkość też ale nie sama prędkość. IP: 91.109.184.* 23.02.09, 21:29
        Wymagania na egzaminie na prawo jazdy sa i tak juz zbyt wygorowane. Dorzucenie
        do nich "jazdy sportowej" zamkneloby mozliwosc zdobycia prawa jazdy wielu
        ludziom, glownie tym, ktorzy i bez tego kursu jezdziliby bezpiecznie.

Patrzac na zdjecia - ci "kierowcy" jechali przynajmniej dwa razy za szybko. To
        nie byla wina ich slabego wyszkolenia tylko drewnianego mozgu.
        • Gość: do ciebie Re: Prędkość też ale nie sama prędkość. IP: *.dolsat.pl 24.02.09, 22:28
          i ty "znafco" to widzisz po zjdeciach...? w drugim przypadku kierujaca skoda
          felicia probowala wyjsc z poslizgu, w jaki wpadl jej samochod, stad uderzyla w
          nadjezdzajacy z naprzeciwka samochod. wpadla w poslizg pomimo malej predkosci...
          na jej miejscu zachowalbym sie podobnie, tj probowalbym opanowac samochod. tym
          razem sie nie udalo, co ty drogi holowczycu wiesz najlepiej... zal mi ciebie,
          bla znie wyglaszajacy swoje madrosci zza "szklanego ekranu" :/
    • Gość: xz65 Bycie dziennikarzem gwarancją głupoty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 20:09
      Po jakiemu jest napisany ten tytuł. Chyba grożne wypadki na skutek prędkości.
      Nie wiedziałem, że prędkość ma przyczynę w grożnych wypadkach. A przekroczyć
      prędkość??? czyli co???
    • Gość: łodzianin bo oczywiście droga była znakomita... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 23:36
      Ja mam inne zdanie. Prawda leży po środku. Te wypadki to w części
      efekt szybkiej i nieostrożnej jazdy, a w części tego, że nie
      budujemy bezpiecznych dróg i nie odśnieżamy ich, tylko wydajemy kasę
      na kościół, polityków i broń.
      Obie przyczyny są symptomami narodowej cechy Polaków, jaką jest
      wrodzona tępota.
      • Gość: te eee!? Re: bo oczywiście droga była znakomita... IP: *.dolsat.pl 24.02.09, 22:31
        a wiec to ksieza spowodowali te wypadki...? :]
    • Gość: Megii Noga z gazu! Groźne wypadki skutkiem prędkości IP: *.belchatow.msk.pl 25.02.09, 12:06
      Witam.Rano jechałam naszą krajową 8 , przejerzdzałam obok tego wypadku i może ktoś ma racje noga z gazu ,ale wierzcie mi że tam nie dało się jechać pośniegowe błoto zamarznięte w koleinach samochód trudno było prowadzić.Co tu daje doświadczenie?Gdzie są odpowiedzialni za dostosowanie dróg do jazdy?Myśle że mamy złe przepisy gdyby państwo teraz musiało pokryć koszty za leczenie tych ludzi za szkode na zdrowiu i wypłacać odszkodowania to może by pomyśleli ze drogi powinny być odśnieżane sypane dostosowane do jazdy a nie dopiero po wypadku o godzinie 13;00!!!A tak to młody chłopak walczy o życie bo samochód wpał w poślizg a on jako pasażer ucierpis najbardziej.Przykre ,ale to nasz kochany kraj i już nic się tu nie zmieni zawsze drogowcy są do tył za sprawą naszych rządów.
    • Gość: :( Noga z gazu! Groźne wypadki skutkiem prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 15:44
      w pierwszym podanym wypadku 17-latek niestety umiera ma 0.5% na przezycie
      lekarze nie dają mu szans! :( obumiera mu trzon mózgu :( Niestety :(((
    • Gość: Lila Noga z gazu! Groźne wypadki skutkiem prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 19:06
      szkoda, że dopiero teraz apelują o ostrożność. :(
      w tym pierwszym wypadku zmarł mój kumpel.. :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka