24.02.09, 13:22
7 i pół tysiaka.
Za kłapanie buraczanym ozorem.
Tak orzekł prawomocnie Sąd Okręgowy.
Niczego się dzięki temu nie nauczył, więc wczoraj wieczorem u M.O. prócz
stałych już punktów programu, w rodzaju - Ja Sam!; Jezdem Tym, któren w
pojedynke rozwalił komune; nikt nie ma prawa Mnie osądzać itp., ponownie
obrażał, złorzeczył i się wyrażał.
Owo siedem tysięcy pięćset złotych to mniej więcej tyle, ile na rękę dostają
nasi Wielce Szanowni Państwo Posłowie miesięcznie. Jednym może się to wydawać
śmiesznie mało, ale większość (póki co?) tyle szmalu naraz jeszcze nie
widziała. Dlatego słowa pani posłanki Muchy z PO, mogą ich z lekka POdku...ć.
A oto co pani posłanka sądzi na temat tego co robi, dla kogo się poświęca i
ubiera oraz, że te parę groszy, to właściwie na waciki ledwie starcza:
tiny.pl/bmmm
Odważna z niej kobitka. Albo tylko mało (hm) roztropna;)
Obserwuj wątek
    • ordynat.uchleja Re: Bolo buli 24.02.09, 14:21
      Posłanka Mucha chodzi w zaprzęgu Palikota. Przypuszczam, że w zwiąku
      z wyciszeniem wożnicy ona wzięła na grzbiet ciężar prezentacji
      ąpluła: my - elita z zespołów parkowo pałcowych, ludu prosty
      podziwiaj. Lud prosty porażny blaskiem i wysokim połyskiem nie bęie
      śmiał nawet pisnąć i onieśmielony majestatem nie zaprotestuje
      przeciw np. "ratowaniu śpitali". O psychologii ludu prostego Mucha
      czytała u Mniszek Heleny i wie, co robi. A robi jak czytała u
      Mniszek Heleny. Ot i cała filozofia.
      • big_news Re: Bolo buli 24.02.09, 14:32
        Słowem, Mucha jest... nieskomplikowana.
        Ale za to pretensje ma.
        A będzie miała jeszcze większe, bo to ona właśnie miała objąć funkcję Rzecznika
        (nie)Rządu.
        A tu masz Mucho placek!
        Fuchę złapał chłopak, co to wie, z czym się służby specjalne je;)
        • ordynat.uchleja Re: Bolo buli 24.02.09, 14:38
          Niech mu pójdzie na zdrowie )))
          • big_news Re: Bolo buli 24.02.09, 14:47
            Pójdzie pójdzie.
            Tyle, że raczej w... pięty.
        • przyslowie Re: Bolo buli 24.02.09, 14:50
          Lata mi ta Mucha.
          • big_news Re: Bolo buli 24.02.09, 14:54
            A Bolo?
            Też Ci loto?
            • przyslowie Re: Bolo buli 24.02.09, 15:01
              Bolo jest Wielki i Mocny jak skała, więc nic Go nie ruszy.
              • big_news Re: Bolo buli 24.02.09, 15:02
                Jaka tam skała.
                Z gliny ulepiony.
                Gorszego sortu, zresztą.
      • przyslowie Ludu, mój ludu! 24.02.09, 22:54
        Lud nawet nie PiSnie.
    • Gość: bolcio Cuda, czyli... IP: *.rev.netart.pl 24.02.09, 14:41
      www.rp.pl/artykul/9157,267619_Ziemkiewicz__Cuda__czyli_najgorszy_rzad_20_lecia_.html
      • big_news Re: Cuda, czyli... 24.02.09, 14:46
        No bo liczą się jedynie słupki.
        Sondażowe.
        Tak rzeczą "bibliotekarze", a Donek i jego komanda to posłuszne chłopaki.
        • przyslowie Re: Cuda, czyli... 24.02.09, 14:59
          A w małpiarni Jarka jest lepiej?
          Czekam Cudu, gdy PiSzczochów słupki choć drgną. A tu wiosna wielkimi
          krokami się zbliża i trzeba będzie pylić.
          • big_news Re: Cuda, czyli... 24.02.09, 15:01
            Ojojoj!
            Ten wstrętny odpowiadający za wszystko Jarek!
            A tak poza tym: wszyscy zdrowi?
            • przyslowie Re: Cuda, czyli... 24.02.09, 15:13
              Właśnie - pozostali są zdrowi.
              • big_news Re: Cuda, czyli... 24.02.09, 15:20
                Super.
                Ważne, że jak zwykle, nie wzruszają Cię wątkowe tematy, a zwyczajowo właśnie
                kierujesz reflektory na trapiących Cię nieustannie Kaczorów. Trauma?
                • przyslowie Re: Cuda, czyli... 24.02.09, 15:45
                  Są tragicznie żałośni, godni pożałowania.
                  Opozycja w stanie agonalnym. Tylko patrzeć, jak Jarek wyprowadzi
                  swój sztandar.
                  • big_news Re: Cuda, czyli... 24.02.09, 16:08
                    Pobożne(?) życzenia.
                    Tylko patrz, jak runie ten aktualny, żałosny rząd.
                    Polacy nierychliwi, ale sprawiedliwi...
                    • przyslowie Bola to boli 24.02.09, 22:44
                      Bigi, wytłumacz mi to.
                      Wracam do domu i teraz wieczorem słyszę, że prezydent Lech Kaczyński
                      nie będzie już kandydował, bo nawet nie jest pewien, czy dożyje.
                      Jeno Ziobro ma szansę kandydować, ale nie w Polsce.
                      Co się dzieje?!!
                      Czy zwijają sztandary bojowe i mają je zamiar wyprowadzić ale dla
                      kapitulacji?
                      • big_news Re: Bola to boli 24.02.09, 23:00
                        Tak tak.
                        Zwijają się.
                        Ze śmiechu.
                        A ja z nimi, jak czytam takie pierdoły.
                        Żeby spełnić swoje marzenia, weź zrób sobie dwie małe laleczki i wbijaj w nie
                        szpileczki. No.
                        • przyslowie Re: Bola to boli 24.02.09, 23:10
                          Ale ja niczego jeszcze nie czytałam. Słuchałam tylko słów prezydenta.
                          Ja nie muszę nic robić, nawet nie muszę palcem w bucie kiwnąć.
                          To samo się dzieje, bez mojego udziału.
                          A poza tym wszystkich z wyjątkiem Ciebie bulwersuje wystawa zwłok
                          ludzkich.
                          • big_news Re: Bola to boli 24.02.09, 23:18
                            Sama z siebie tak skaczesz z kwiatka na kwiatek?
                            Z takim potencjałem, tyloma dręczącymi Cię pytaniami i dylematami, mogłabyś
                            wypełnić zupełnie sama nowymi wątkami FŁ. Pomyśl o tym. Szkoda, żeby się TAKI
                            talent marnował, żeby nieświadome ludziska nie przeoczyły zdumiewającego zjawiska.
                            • przyslowie Re: Bola to boli 24.02.09, 23:24
                              Jak piskorz wykręcasz się od odpowiedzi i zajęcia stanowiska.
                              • big_news Re: Bola to boli 24.02.09, 23:28
                                Tu możemy pogadać o Bolach i Muchach.
                                Załóż wątek na trapiący Cię temat, wpadnę - pogadamy.
                                • przyslowie Re: Bola to boli 24.02.09, 23:32
                                  Dzisiaj mi się już nie chce.
                                  • big_news Re: Bola to boli 24.02.09, 23:35
                                    Normalka.
                      • przyslowie Re: Bola to boli 24.02.09, 23:21
                        Niczego nie wytłumaczyłeś.
                        Możliwe, że to mówił nawet Jarek.
                        Długo dziś nie musiałam czekać na takie oświadczenie.
                        • big_news Re: Bola to boli 24.02.09, 23:27
                          Gdzieś dzwoniło, nie wiadomo w którym kościele, nie wiadomo nawet czy dzwoniło
                          czy grzmociło i nie wiadomo czy w kościele czy w filharmonii.
                          Dzielna dziewczynka, dwoi się i troi, żeby tylko odwrócić uwagę od wątku
                          zasadniczego. Obyś się jeno nie zawiodła. Tam, na tej rządowej górze, mają
                          gdzieś wierne im doły. Zresztą, za niedługo sama będziesz na nich prychała...
                          • przyslowie Re: Bola to boli 24.02.09, 23:31
                            Nad wątkiem zasadniczym to ja już nie mam co się wypowiadać. Nad
                            czym tu się jeszcze rozwodzić?
                            • big_news Re: Bola to boli 24.02.09, 23:35
                              Faktycznie.
                              Mucha Ci lata, Bolo jest wporzo.
                              To co tu robisz?
                              Ach, no tak!
                              Trza walnąć Kaczora. Albo jeszcze lepiej dwóch.
                              Zatem - folguj sobie. Do woli.
                              Jeżeli dzięki temu poprawiasz sobie ciśnienie, wal śmiało.
    • senor.eugenio Bolo buli i Zbigu buli 25.02.09, 09:39

Jak widać za kłapanie buraczanym ozorem strzygą u nas równo z każdej strony,
      więc raczej chyba dobrze.

Jednocześnie bardzo mi przykro, że jeszcze nigdy nie widziałeś na własne oczy
      takiej fury pieniędzy, jaką jest siedem i pół tysiąca złotych. No, chyba że
      plasujesz się w wymienionej przez siebie mniejszości, ale w takim przypadku
      dlaczego zabierasz głos w imieniu większości, do której nie należysz?
      Poza tym wiesz - u nas mniejszości się raczej nie lubia więc jak zaczniesz się
      nagle publicznie obnosić ze swoją siedmioipółtysiącznością to możesz spotkać się
      z krytyką konserwatywnej większośći :)

• big_news Re: Bolo buli i Zbigu buli 25.02.09, 10:23
        Nie dręcz się.
        Widuję pliki banknotów.
        I w odróżnieniu od niektórych nie frasuję się wciąż o dobry wizerunek na forum,
        dlatego nie straszne mi cięgi z przeróżnych stron. A z ciekawości spytam: z
        jakiej pozycji płynie ta troska, należysz do większości czy mniejszości i skąd
        pomysł jakoby tylko większość to konserwa?:)
        • senor.eugenio Re: Bolo buli i Zbigu buli 25.02.09, 13:03
          big_news napisał:

> A z ciekawości spytam: z jakiej pozycji płynie ta troska, należysz
          > do większości czy mniejszości

Nie mam pojęcia czy grupa obywateli polskich, którzy widzieli na swoje oczy
          siedem i pół tysiąca złotych to mniejszość czy większość. Podejrzewam, że ty
          niestety również tego nie wiesz, a taki a nie inny podział skonstruowałeś na
          potrzeby swojego spotu reklamowego ;)

Na zadane pytanie, choć nie muszę, odpowiem tak - w miesiąc tyle nie zgarniam.

> i skąd pomysł jakoby tylko większość to konserwa?:)

Tu mnie trochę zagiąłeś i muszę przyznać, że masz rację - wszak niektórzy z
          posłów i posłanek, którzy widzą na oczy siedem i pół tysiąca (czyli należą do
          mniejszości) jest jednocześnie konserwatywna. Ze względu na taki a nie inny
          rozkład głosów w ostatnich wyborach stanowią oni mniejszość w mniejszości i jak
          każda u nas mniejszość są nielubiani przez mniejszościową większość!
          W ten sposób rozwiązaliśmy tajemnicę spadku popularności partii
          niegdyś-rządzącej. Wyjściem z tej opresji może być jedynie zmiana poglądów na
          liberalne lub zamknięcie oczu w celu uniknięcia widoku dużych pieniędzy.

:)
    • Gość: smakaroni do kartofla IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.09, 10:20
      Dla Ciebie Pan Prezydent Walesa, a bolo albo ciolo to mozesz mowic do
      kolegi z Brzezin kartoflu
      • big_news Do ciula 25.02.09, 10:26
        Kto tam kim jest dla mnie - to wyłącznie moja sprawa.
        Ciule niech się zajmują sobą.
        • Gość: smakaroni Re: Do ciula IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.09, 10:39
          big_news napisał:

> Kto tam kim jest dla mnie - to wyłącznie moja sprawa.
          > Ciule niech się zajmują sobą.

To sie zajmij i pokomentuj sobie tutaj:
          www.youtube.com/user/wwwprezydentpl
          • big_news Re: Do ciula 25.02.09, 10:44
            Dręczysz się tragiczną historią ks. Popiełuszki, czy jak?
            Nie wierzę.
            Pewnie zaczytujesz się Urbanem, więc płyń.
            • Gość: smakaroni Re: Do ciula IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.09, 11:19
              big_news napisał:

> Dręczysz się tragiczną historią ks. Popiełuszki, czy jak?
              > Nie wierzę.
              > Pewnie zaczytujesz się Urbanem, więc płyń.

moze Twoj Prezes sie zaczytuje buraku, chcial z nim koalicje robic;
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6307128,Koalicja_PiS_SLD_PSL___PiS_robi_podchody_.html
              • big_news Re: Do ciula 25.02.09, 11:42
                Chciał nie chciał, póki co w większości sejmików i po cichutku w sejmie,
                czerwoni idą rączka w rączkę z pełowcami.
                Co do buraka. Jak już się zorientujesz, że to określenie jest równe ciulowi, to
                może nie będziesz nim częstował innych. To takim jak Ty przynależne miano, więc
                wracaj do lekturek wiadomych gazetek i nie smędź.
                • trooly Re: Do ciula 25.02.09, 12:12
                  ..., Bigusiu Gwizdaczku, wielki smutek mnie ogarnia, gdy wywleksza
                  swoją wrogość do Prezydenta Wałęsy. Samo jej wywlekanie znoszę z
                  pokorą ale uporczywego ośmiesznia i używanie bardzo brzydkich
                  okresleń znieść nie mogę, to już z Twojej strony wyjątkowe
                  nieokrzesanie. Do pięt mu nie dorastasz. Żeby, tylko do pięt. On,
                  jak każdy człowiek, ma swoje wady i zalety, był jednak sprawcą
                  dziejowych przemian, tych które pozwoliły nam pozbyć się
                  bolszewickiego smrodu. Tak On, tak Naczelnik Płsudski - tworzą
                  wielkość Świata, w którym trwałe miejsce ma Polska – kraj, który
                  Ciebie karmi, ten który Ciebie edukuje, ten który zezwala na Twoje
                  psoty. Kpisz ze słownictwa Wałęsy, a właśnie te z pozoru proste
                  słowa, docierały do mas, tak w kraju, jak i za jego granicami.
                  Wałęsa samym sobą wzniósł nową jakość, może dlatego, że odbył
                  zasadnicza służbę wojskową, może dlatego że miał nieprzeciętną
                  zdolność obierania właściwej strategii, może dlatego, że znał ludzi
                  z twarzami wysmaganymi przez wiatr. Bez rozlewu krwi, bez gwałtu,
                  zdobył się na prowadzenie przemian, które zmieniły łajdacko ustalony
                  porządek. Przemiany nie były przeprowadzone idealnie, to fakt. Sam
                  mam wiele zastrzeżeń, sam z grymasem wspominam "Okragły Stół".
                  Wałęsa ma wiele racji mówiąc, że korzystał z tych koni, które miał
                  do dyspozycji. Trudno zespolić ludzi, którzy sobą uszlachetniają
                  otoczenie z tymi, którzy pozbawieni rozumu, myśleć chcą za innych.
                  Nie błaznuj Gwizdaczku, nie zazdrość, pracuj dla Polski i dla całego
                  Świata. Skoro o czerwieni wspominasz, to łaskawie spojrzyj na swoje
                  zdjęcie, obejrzyj się dookoła. Z kim pracujesz i dlaczego? Nie wal
                  głupa.
                  • przyslowie Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 16:35
                    do pięt Wałęsy.
                    Każdy, kto opluwa Wałęsę nie zdaje sobie sprawy, jaką miernotą jest
                    sam.
                    • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 17:10
                      Cóż.
                      Jak widać zupełnie nie rozumiesz, że to sam Bolo nie dorósł do siebie.
                      Paradoks?
                      Absolutnie nie.
                      Gdyby potrafił otwarcie powiedzieć, że się kiedyś tam obsunął, że był słaby,
                      osaczony i w obawie o rodzinę donosił na kolegów, zarówno ci sprzedani jak i
                      całe społeczeństwo wybaczyliby mu. Niestety, Bolo wybrał drogę pójścia w
                      zaparte, a tym samym pozostania zakładnikiem komunistycznych służb. Jeśli
                      sądzisz, że one już mają wyrwane kły i pazury, że nic nie znaczą, to się grubo
                      mylisz. Na domiar złego Bolo tryska jadem, pluje i szarga dobre imię ludzi,
                      którzy nigdy się nie zeszmacili. No wybacz, ale w tej sytuacji wolę być
                      postrzeganym jako ten, który "nie dorósł", niż trwać w obłędnym przekonaniu o
                      krystaliczności Bola i kompromitowaniu się wraz z nim. Powodzenia na tej drodze
                      życzę.
                      • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 21:06
                        Dlaczego ci Twoi niezłomni, którzy rzekomo się nie zeszmacili nie
                        dokonali niczego wielkiego?
                        Dlaczego przewodniczący "Solidarności Walczącej" nie wszczął krwawej
                        rewolucji w PRL?
                        • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 21:15
                          Aż tak niewiele wiesz o naszych czasach najnowszych?!
                          Wybacz, ale nie wykrzeszę w sobie żyłki forumowego nauczyciela.
                          Nie mam predyspozycji i... nie chce mi się.
                          Są tysiące stron w necie, z których można się o tym wszystkim dowiedzieć.
                          Wystarczy chcieć otworzyć oczy.
                          • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 21:45
                            No to pięknie!
                            Dla swoich nie zeszmaconych bohaterów nie chce Ci się nawet kiwnąć
                            palcem w bucie. Wolisz spuścić zasłonę milczenia. Chyba się nie
                            łudzisz, że mogą oni interesować mnie choć ociupichnę więcej od
                            Ciebie? Tacy są wielcy.
                            • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 21:52
                              Znów czegoś nie kumasz.
                              I czemu mnie to już wcale nie dziwi?
                              • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 22:09
                                Olewam Twoich bohaterów tak, jak Ty ich olewasz.
                                • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 22:15
                                  Coraz bardziej idiotyczne te Twoje prowokacje.
                                  Tylko rżniesz taką głupią, czy już zwariowałaś ze szczętem?
                                  • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 22:20
                                    Tylko tyle jesteś w stanie wykrzesać z siebie?
                                    • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 22:28
                                      E tam.
                                      Mógłbym naskrobać baaaaardzo długaśny post. Na temat. Tylko po co? Skoro i tak
                                      spotka się to z "niezrozumieniem".
                                      Zwyczajnie: nudna jesteś.
                                      • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 22:55
                                        Nudni są tylko Twoi bohaterowie. Oni Cię znudzili.
                                        Ja o Wielkim Wałęsie chętnie piszę, ale dziś zrobię sobie już
                                        przerwę.
                                        • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 23:03
                                          Który to jest ten Wielki Wałęsa?
                                          Ten co donosił w latach siedemdziesiątych?
                                          Czy ten co na siłę niemal gasił strajk w Stoczni już 15 sierpnia?
                                          Przypadkiem nie chodzi o tego Wałęsę, który chciał robić w bazach poradzieckich
                                          geszefty z Ruskimi?
                                          A może ten co wzmacniał lewą nogę?
                                          Czy idzie o tego Wałęsę, który zmajstrował "Nocną zmianę"?
                                          Czy raczej ten, który "wypożyczał" dokumenty?
                                          A może chodzi o tego, który błagał Jaruzelskiego o "świadectwo moralności?
                                          Czy może rzecz idzie o tego Wałęsę, który miota przekleństwami na Prezydenta RP?
                                          A może to ten Heros, który bluźni na Annę Walentynowicz, państwa Gwiazdów i
                                          Krzysztofa Wyszkowskiego?
                                          O którego Wielkiego Wałęsę chodzi?
                                          • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 23:23
                                            Bigusiu, nie, to nie o takiego Wałęsę chodzi.
                                            A czego wielkiego dokonali: Walentynowicz, Gwiazdowie, Wyszkowski
                                            lub ten...?
                                            Dziś robię sobie już przerwę.
                                            • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 23:33
                                              Nie ten Wałęsa?
                                              A który?
                                              Jak ma na imię ten Heros?
                                              Ta czwórka ludzi, a wraz z nią mnóstwo innych, ma na swym koncie piękny,
                                              nieudydłany życiorys, wstręt do konfidencji, odrazę do komuchów i niewzruszoną
                                              wolę nazywania rzeczy po imieniu.
                                              Odpoczywaj.
                                              Zbieraj siły na następne podejścia odwracania kociaka ogonem, mylenia tropów i
                                              niczym niezmącone prowokacje. Baj.
                                              • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 27.02.09, 22:15
                                                big_news napisał:

Ta czwórka ludzi, a wraz z nią mnóstwo innych, ma na swym koncie
                                                piękny,
                                                > nieudydłany życiorys, wstręt do konfidencji, odrazę do komuchów i
                                                niewzruszoną
                                                > wolę nazywania rzeczy po imieniu.

Bigi, to powiedz mi, co ci Twoi bohaterowie przy tak wielkich
                                                zaletach charakteru i nieskazitelności życiorysu dokonali wielkiego
                                                dla Polski. Co dzięki ich dokonaniom Polacy dziś zawdzięczają?
                                                Chodzi o konkretne dokonania, a nie o to, co by było, gdyby babcia
                                                miała wąsy?
                                                • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 27.02.09, 22:39
                                                  Bigi, nie wymiguj się od odpowiedzi.
                                                • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 27.02.09, 22:45
                                                  Nie zadaje tak infantylnych pytań ktoś, kto naszą historię najnowszą zna tylko
                                                  nader pobieżnie.
                                                  • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 27.02.09, 22:58
                                                    Nawet przy nader pobieżnej, podstawowej znajomości naszej polskiej
                                                    historii najnowszej każde polskie dziecko powinno wiedzieć o
                                                    wielkich dokonaniach pani Walentynowicz czy państwa Gwiazdów.
                                                    Czyżby nie było o tym nic w podręcznikach szkolnych?
                                                    Ale jak widzę, Ty sam przy swojej ogromnej wiedzy o polskiej
                                                    najnowszej historii masz duże trudności, by udzielić odpowiedzi.
                                                  • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 27.02.09, 23:11
                                                    Jakby ci to przystępnie...
                                                    Wiesz, te trzecioerpeowskie podręczniki to takie trochę niepełne są. Takie spod
                                                    jednej, mocno określonej sztancy wyszły.
                                                    Zakładam zresztą, że Ty podstawową wiedzę czerpałaś z wcześniejszych książek. Z
                                                    tych, co to w nich o p. Walentynowicz, p. Gwiazdach i p. Wyszkowskim nawet się
                                                    nie zająknięto.
                                                    Gdybyś więc wyszła tylko nieco z zaklętego kręgu GW i Onetu, to pewnie bez
                                                    trudu dowiedziałabyś się czego należy, bo w dobie internetu to nic trudnego. Nie
                                                    oczekuj ode mnie, o czym już chyba kilka razy wzmiankowałem, że będę Ci tu
                                                    udzielał darmowych i obszernych korepetycji. Mam lepsze pomysły na marnowanie czasu.
                                                  • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 27.02.09, 23:38
                                                    Uświadamianie Polaków o dziejowych dokonaniach A.Walentynowicz,
                                                    p.Gwiazdów i Wyszkowskiego uważasz za marnotrawienie czasu?! No to
                                                    Twoim bohaterom mogę tylko współczuć.
                                                    I polskie dzieci też nie mają szans dowiedzieć się o tym.
                                                    Natomiast ja czasu poświęconego Wałęsie nie uważam za zmarnowany, bo
                                                    wciąż żywe są dla mnie wspomnienia tamtych dziejowych wydarzeń.
                                                  • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 27.02.09, 23:47
                                                    Mogę w takim razie oświadczyć, iż nie są mi znane żadne wielkie
                                                    dokonania dziejowe A.Walentynowicz, p.Gwiazdów, Wyszkowskiego i
                                                    przewodniczącego "S" Walczącej.
                                                  • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 27.02.09, 23:51
                                                    A dawaj takie oświadczenia, dawaj.
                                                    Kompromituj się nieprzymuszana.
                                                    Toż to jaja jak berety!
                                                    hehehehe
                                                  • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 27.02.09, 23:50
                                                    Uświadamianie Polaków?!
                                                    Żarty sobie robisz, czy jak?
                                                    Mam pisać wypracowania na łamach dość podrzędnego forum na życzenie jednej osoby
                                                    i podciągać to pod szeroką akcję edukacyjną?
                                                    Coś Ci się już całkiem merda.
                                                    I nie współczuj tym prawdziwym bohaterom fałszywie, skoro nie masz o nich
                                                    większego pojęcia. Sama przyznajesz, że nic o nich nie wiesz, więc nie lej
                                                    krokodylich łez.
                                                    Krótko:
                                                    uważam, że traciłbym tylko czas, gdybym zamieszczał elaboraty dla wyłącznie
                                                    _jednej_ osoby, która w dodatku _i_tak_wie_lepiej_.
                                                    Teraz rozumiesz?
                                                    Jaśniej i prościej już się nie da.
                                                    Trwaj sobie przy Bolku, na zdrowie. Są tacy, którzy do dzisiaj życie oddaliby za
                                                    (np.) Stalina. Ty możesz dać głowę za "nieskazitelnego" Bola. Mnie to rybka.
                                                  • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 28.02.09, 00:09
                                                    Ależ ja nie chcę żadnych elaboratów, tylko ujęcia tego w krótkich,
                                                    żołnierskich słowach. Wystarczy wypunktować nawet, ale przecież tego
                                                    dużo nie jest, jeśli w ogóle coś jest. Ale widzę, że dla Ciebie to
                                                    są przeszkody nie do przeskoczenia.
                                                    O zasługach Wałęsy to ja potrafiłabym napisać skrótowo też.
                                                  • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 28.02.09, 00:18
                                                    O zasługach Bolka to ja już napisałem.
                                                    Wyżej.
                                                    Nie musisz się w związku z tym trudzić.
                                                    A o tym, czego dokonali p.p. Walentynowicz, Gwiazdowie, Wyszkowski i Morawiecki,
                                                    gdyby tylko punktować, to musiałbym wypełnić ładnych parę postów. Ponieważ nie
                                                    chcę się po raz enty powtarzać, nie będę już uzasadniał czemu tego nie zrobię.
                                                    Dodatkowo, co widać, do Ciebie nic nie trafia. Dosłownie NIC. Zatem mój trud i
                                                    tak poszedłby się..., no, tym razem chyba wiesz co.
                                      • przyslowie Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 22:57
                                        No właśnie - po co masz się wysilać?
                                        • big_news Re: Nie tylko Bigi nie dorasta 25.02.09, 23:04
                                          No przecież nie dla Ciebie.
                                          Ty i tak wiesz swoje, co nie?
                • Gość: smakaroni Re: Do ciula IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.09, 12:25
                  a'popos gazetek (ze zdjeciami panow zamawiajacych piwo) i koalicjantow PiS-u:
                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6316246,Kolejni_Wszechpolacy_dostali_posady_w_TVP.html
                  • big_news Re: Do ciula 25.02.09, 17:14
                    No patrz pan.
                    Gazetka wielce ochoczo popierała "nowe rozdanie" w TVP. I co, już nie pasi?
                    Zacznij w końcu myśleć, nie klep za gazetką jak leci, bo się dodatkowo
                    kompromitujesz. Nie wystarczy Ci, że dajesz ciała na własny rachunek, musisz
                    jeszcze świecić dupą za innych?
                    A zresztą, wolna droga. Dzięki temu tylko śmiechu będzie więcej.
                    • Gość: smakaroni Re: Do ciula IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.09, 21:38
                      big_news napisał:

> No patrz pan.
                      > Gazetka wielce ochoczo popierała "nowe rozdanie" w TVP. I co, już
                      nie pasi?
                      > Zacznij w końcu myśleć, nie klep za gazetką jak leci, bo się
                      dodatkowo
                      > kompromitujesz. Nie wystarczy Ci, że dajesz ciała na własny
                      rachunek, musisz
                      > jeszcze świecić dupą za innych?

> A zresztą, wolna droga. Dzięki temu tylko śmiechu będzie więcej.

Nie klam juz. Kogo popierala? Moze tego faszyste?
                      A Panu Prezydentowi Walesie, mozesz podziekowac za to, ze jest
                      wolnosc slowa i takie gnidy jak ty moga tu pisac
                      • big_news Re: Do ciula 25.02.09, 21:51
                        Gnidy, ciemnogród, wariaci z brzytwami w ręku, debile, idioci, genetyczni
                        nienawistnicy, bydło, hołota, faszyści, nieudacznicy... Wystarczy, bezmyślny
                        produkcie gazetki i jej totumfackich, czy dołożysz coś od siebie? Tak tak, to
                        wszystko już było, klepiesz tylko za swoimi "autorytetami" jak malowane cielę. A
                        po mnie spływa. Wiesz czemu? Bo takie durne netowe byty jak Ty, nie są w stanie
                        obrazić nieopętanego tą lewacką nowomową człowieka. Nie masz zdolności
                        honorowych, biedny, zagubiony ptysiu. Już mówiłem:
                        płyń. Najlepiej do swoich.
    • nett1980 Re: Bolo buli 25.02.09, 12:29
      Brakuje ci dawnego druha, ze w jego stylu watki zakladasz? Chcesz,
      zeby wrocily czasy, ze o Kaczynskich pisze sie per kartofle,
      mlaskacze, ze o gorszych nie wspomne?
      • big_news Re: Bolo buli 25.02.09, 17:18
        A co Cię w tym wątku ubodło?
        To, że Bolo buli?
        Czy to, że kłapie buraczanym jęzorem?
        A może o Muchę się dąsasz?
        Czy wszystko razem do kupy wzięte Cię drażni?
        Mnie to zresztą obojętne. Nazywaj sobie tych, co to zakładają wątki nie po
        Twojej myśli jak chcesz. Już tu jeden oświecony kartoflami poleciał. Dołącz do
        tego wesołego kompana, na zdrowie.
        • przyslowie Re: Bolo buli 25.02.09, 18:17
          Bigusiu, od wczoraj masz niejedną Muchę w nosie. Co z Tobą?
          • przyslowie Re: Bolo buli 25.02.09, 18:19
            Bolo buli, bo za Donka nie ma sprawiedliwości.
            • big_news Re: Bolo buli 25.02.09, 18:59
              Faktycznie.
              Ostał się uczciwy sędzia.
              To niewybaczalne!
          • big_news Re: Bolo buli 25.02.09, 18:57
            Znów kręcisz.
            To Ty ponoć masz Muchę w nosie, nie ja.
            A skoro masz akurat tę, to pewnie i więcej się w Twym nosie ich zgromadziło.
        • nett1980 Re: Bolo buli 25.02.09, 18:55
          > Już tu jeden oświecony kartoflami poleciał. Dołącz do
          > tego wesołego kompana, na zdrowie.

A kto sprowokowal?
          Ooo Rurku...
          • big_news Re: Bolo buli 25.02.09, 18:59
            Kto sprowokował?
            A może to... Bolo, nie uważasz?
            No ludzie, litości...
            • nett1980 Re: Bolo buli 25.02.09, 19:09
              Potrafisz byc longetowy jak sam longeta; tyle w Walesie Bolka, co
              Kalkensteina w Kaczynskim, znasz chyba te paszkwile?
              • big_news Re: Bolo buli 25.02.09, 19:17
                Czyli Bolo nie jest jednak Bolkiem?!
                hehehe
                Bolkowy paszkwil...
                Szkoda, że UDOKUMENTOWANY.
                A propos:
                wiesz może coś o tych procesach, którymi Bolo tak straszył Gontarczyka i
                Cenckiewicza? Wytoczył je już, wygrał któryś?
                Co do bicia murzynem w Kaczorów. Hm. Nie spodziewałem się. Cóż, wciąż powtarzam:
                człowiek uczy się całe życie. Nawet tego, że będą go zaskakiwać.
                A "longetyzowanie" w zupełności mi odpowiada. O ile masz na myśli szczerość, bo
                ja tak pojmuję tę "wadę".
                • Gość: nett1980 Re: Bolo buli IP: *.toya.net.pl 25.02.09, 20:31
                  Szczerosc? Hmm, o tej wg Ciebie "szczerosci" niedawno Malenczuk
                  napisal ksiazke pod wielce wymownym tytulem.
                  • big_news Re: Bolo buli 25.02.09, 20:44
                    Sorry, ale Maleńczuk nie jest dla mnie guru.
                    Chociaż...
                    Gdyby machnął coś o szczerości różnych takich chodzących pomników, to może bym i
                    się w tym zanurzył. Aczkolwiek bez większych nadziei na jakieś rewelacyjne
                    przemyślenia.
    • nefnef Tzw. Bolo 27.02.09, 22:18
      bowiem nie wiemy oficjalnie czy bolo czy lolo i należałoby to uszanować.
      • big_news Tzn. kto nie wiemy? n/t 27.02.09, 22:20
        • nefnef Re: Tzn. kto nie wiemy? n/t 28.02.09, 00:32
          Tzn. ci, którzy nie wiedzą bo nie widzieli.
          • big_news Re: Tzn. kto nie wiemy? n/t 28.02.09, 00:34
            Czego nie widzieli?
            Dokumentów poświadczających?
            To niech przeczytają książkę Gontarczyka i Cenckiewicza.
            • calor Bolek agent,marszałek sypał nawet 28.02.09, 08:38
              narzeczoną

Na szczęście pazerność na władzę PO z 2007r nie wyjdzie im na zdrowie
              w czasie kryzysu wychodzi całe nieudacznictwo rządzących brak pomysłu
              na bezrobocie
              mucha nie siada:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka