Gość: aaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 13:30 co frajer brata sprzedal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joachim m. Policjanci zauważyli opla calibrę, którym podróżow IP: *.4web.pl 06.03.09, 13:44 Kocham tę koślawą stylistykę domorosłych 'redaktorów' z Łódzkiej: "Policjanci zauważyli opla calibrę, którym podróżowało dwóch braci - 17- i 25-letni" innymi słowy: - O, patrz Stasiek, tam jedzie calibra. Jak widze, podróżuje nią dwóch braci. A, i zauważyłem własnie, że jeden ma 17 lat, a drugi 25. bardzo to odprężająca krotochwila. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Nie zrozumiałeś 06.03.09, 20:03 Źle zrozumiałeś tekst, może był za trudny ? ;-) 1. Policjanci zauważyli Opla Calibrę, którą podróżowali Maciek i Ziutek. Z tego nie wynika, że policjanci zauważyli Maćka i Ziutka! Wynika, że zauważyli Opla i że tym Oplem jechało dwóch ludzi (co mogło się okazać PÓŹNIEJ). 2. Policjanci jednak zauważyli :-))) Maćka i Ziutka - bo właśnie dlatego zechcieli skontrolować samochód. Czyli jednak policjanci zauważyli a) Opla, b) Braci (których rozpoznali). 3. Czy teza 2. zaprzecza tezie 1. ? NIE! Do rozwiązania w domu. ;-) 4. I na końcu: bracia mieli tyle lat, ile napisano. Oczywistym jest, że wiek nie wynikał z obserwacji samochodu, a np. z wylegitymowania (późniejszego, lub wcześniejszego). I znowu - ze zdania ABSOLUTNIE NIE WYNIKA< że policjanci "dostrzegli" wiek braci w samochodzie. Wczoraj dostrzegłem 73-letniego Henryka W. Znam go od lat, bywam na jego urodzinach... Czy dostrzegłem jego wiek? Tłumaczyć dalej ? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Wpadka policji - nie strzelali 06.03.09, 14:28 W normalnym kraju, dwa narkole w uciekajacym samochodzie to dwa murowane trupy. Zamiast bawic sie w poscig i ryzykowac zyciem niewinnych przechodniow, policja powinna na miejscu otworzyc ogien i zablidowac meneli. Tylko piach pomaga na chemicznie uposledzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy Kojot Re: Wpadka policji - nie strzelali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 17:01 z tego co zrozumiałem z tego co nieco mętnie napisanego artykułu, to za dużo tego pościgu nie było, a ty kolego chyba nie słyszałeś o prawie do procesu... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Nie było potrzeby 06.03.09, 19:55 W normalnym kraju policja strzela, gdy MUSI. Tutaj nie musiała, a chłoptasi złapała. W normalnym kraju 17-latek "ma kłopoty" z powodu narkotyków - a to oznacza kuratora, zajęcie się nim (nie mylić z cackaniem się) i na końcu kary, procesy. U nas jest tylko proces, dzięki któremu gościu pójdzie do więzienia i wyjdzie jako bandzior, albo nie pójdzie i będzie się czuł bezkarnie. Aha, w normalnym kraju takie wygadywanie o "narkolach", "do piachu" "murowane trupy" świadczą o prymitywizmie autora wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś