Dodaj do ulubionych

Nie chcą orlika pod oknami

IP: *.zb.lnet.pl 06.04.09, 20:50
Zaorać to boisko i parking zbudować. Albo market. Albo najlepiej wysypisko
śmieci dla całej Retkini. Ciszę będą mieć "mieszkańcy".
Obserwuj wątek
    • mr_reaper Nie chcą orlika pod oknami 06.04.09, 20:54
      Zburzyć, zaorać, teren oddać czarnym gratis, niech kolejny kościół stawiają.
      Będzie cisza, spokój i jakże uduchowionym się to miejsce stanie.
      • Gość: facio z Karolewa Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 06.04.09, 21:04
        Znowu tym starym dziadkom coś nie pasuje:( Kilka lat temu zlikwidowano ryneczek
        przy Dużej Gosi za sprawą tych pryków bo rzekomo też powodował "straszny" hałas.
        Teraz doczepili się do orlików. Jasne zlikwidujcie boiska. Młodzi zamiast grać w
        piłkę czy kosza będą wieczorem włóczyć się bez celu, spijać piwko i wódeczkę,
        potem tłuc butelki i wrzeszczeć na cały głos. Wtedy nareszcie zapanuje cisza i
        spokój i nie będzie hałasu. Szkoda gadać:(
        • Gość: mcav Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.smrw.lodz.pl 06.04.09, 21:28
          90% każdego społeczeństwa to MOTŁOCH PÓŁINTELIGENCKI. dlatego żyje się tak jak
          się żyje.
          PS. niech sobie okna i mury wyciszą!!
          • mil1231 [...] 06.04.09, 23:30
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • kiwaczek11 a ja się Was zapytam 06.04.09, 23:54
              kto z komentujących miał lub ma pod swoim oknem boisko, na którym od
              rana do wieczora gardłują osiedlowi sportowcy, albo plac zabaw z
              dzień w dzień piszczącymi i wydzierającymi się dziećmi?
              Czy na pewno wiecie o czym piszecie?

• Gość: Kaczus (Tomek) Re: a ja się Was zapytam IP: *.dialog.net.pl 07.04.09, 08:15
                Przez lata mieszkałem w takim miejscu i mi to nie przeszkadzało...
              • and_nowak A ja miałem 07.04.09, 17:08
                Wiem, o czym piszę. Wiem, W PRZECIWIEŃSTWIE DO PROTESTUJĄCYCH - bo oni jeszcze
                nie mieli. :-)))
                Wrażenia: Generalnie jest OK.
                Muszę przyznać, że z biegiem lat coraz częściej z boiska dobiegały głośnie
                bluzgi - ale to już nie jest kwestia hałasu ("goooool" jest tak samo głośne jak
                "kuuuu...aaa"), tylko plugawości naszego języka.
              • Gość: wiem Re: a ja się Was zapytam IP: 195.205.36.* 08.04.09, 11:33
                Wiem dokładnie o czym pisza !!!! mam plac zabaw 10 metrów od
                balkonu I pewnie Cie zdziwie ale jak najbardziej jestem zaaaaaaa
                chociaz jestem juz starym zgredem i teoretycznie powinno mi
                przeskadzac. NIECH ZYJE ZABAWA !!!
        • Gość: Kruszyna Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: 78.8.192.* 06.04.09, 22:38
          Rety, co za zbrzydłe jednostki Ci mieszkańcy. Pijaki pewnie im nie
          przeszkadzają, ale liście z drzew i usportowione dzieciaki już tak...
          A szkoda, bo szukam fajnego nowego lokum i widzę, że tamtejszy rejon muszę
          wykreślić...
          • Gość: Hh Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 12:23
            ....Rety, co za zbrzydłe jednostki Ci mieszkańcy. Pijaki pewnie im
            nie
            przeszkadzają, ale liście z drzew i usportowione dzieciaki już
            tak...
            A szkoda, bo szukam fajnego nowego lokum i widzę, że tamtejszy rejon
            muszę
            wykreślić...

Dobrze Ci radze .Nie zamieszkaj w pobliżu takiego boiska.Jak od rana
            do wieczora a często jak jest już ciemno nasłuchasz się Ty i Twoje
            dzieci wrzasków,ordynarnych przeleństw od których puchną uszy , to
            szybko zmienisz zdanie.Zapewniam cię.Żeby była jasność jestem za ,
            niech powstaje tych boisk jak najwięcej ale niech powstają te boiska
            tam gdzie nikomu przeszkadzać nie będą.Nie ma takich miejsc?
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.dialog.net.pl 07.04.09, 13:44
              tak - po za miastem, a pod blokiem parking zrobić, niech dzieciaki dojeżdżają,
              żeby zagrać 15 minut w piłkę.... Ech za grosz logiki w myśleniu. Jeśli dzieciaki
              nie będą grać, to będą siedzieć po klatkach, po ulicach ect, popijac i właśnie
              przeklinać...
              • Gość: H Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 14:06
                Tak się składa że mieszkam na Radogoszczu Zachód na placu tuż przed
                oknami jest asfaltowy placyk może 30x20 m i tam zbierają się młodzi
                grają w piłkę nożną ,a 50 m za blokiem są 2 boiska z bramkami
                zarośnięte chwastami bo nikt na nim nie gra w piłkę , tuż obok 100 m
                jest szkoła z 2 boiskami też puste. A 400 m dalej jest "Orlik" i co?
                i nic.Czy jesteś pewny że powinni grać właśnie pod oknami?
                Zapomniałem ok 200 m jest plac do gry w kosza przystosowany jako
                placyk manewrowy do nauki jazdy.Śmieszne? Niestety nie.
      • bnew Re: Nie chcą orlika pod oknami 06.04.09, 23:11
        pomyłka, ciszy nie będzie, będą za to dzwony o szóstej rano, ale spróbuj się
        wtedy postawić to cie żywcem ukrzyżują, żeś żyd, mason, cyklista i polski
        kościół chcesz zniszczyć...
      • Gość: hak Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.15.broadband2.iol.cz 07.04.09, 22:59
        wtedy niestety też╔ nie - w niedzielę obok kościoła z megafonami masz przez cały
        dzień akcję marketingową kościoła katolickiego. Jakby się w ciszy nie mogli w
        kościele modlić...
    • Gość: patsywojt Nie chcą orlika pod oknami IP: 91.193.160.* 06.04.09, 21:38
      Czuję się zmęczona psychicznie...
      ...takimi "mieszkańcami"
    • Gość: piotreq Postawić ekran akustyczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.09, 21:43
      taki wielki jak na Włókniarzy, piłka nie będzie wylatywała, a emeryci będą wniebowzięci nowoczesną architekturą.
    • dziad_borowy Re: Nie chcą orlika pod oknami 06.04.09, 21:56
      Ilez ja sie 'nawalczylem" z takimi protestantami w dziecinstwie. Byl sobie
      swietny trawnik pod blokiem ze swietnymi drzewami jako bramkami, ale byli tez
      Pan i Pani Szczypiorek niestety. Cale dnie siedzieli na balkonie schowani za
      szczypiorkiem i nie odpuscili nigdy gdy chcielismy sobie tam pograc. Krzyczeli,
      ganiali nas, rzucali ceglowkami, a koniec koncow tylko sie nadenerwowali, a my i
      tak tam gralismy. Ciezkie dziecinstwo :)
      Dzierżżż!!!!
    • Gość: sdyk Żal mi tych ludzi z ogródkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 22:11
      Wydaje mi si, że jednak zawsze tam było boisko teraz będzie większa
      kontrola
    • Gość: Łodzianin co za barany pewnie niech wam parking zrobia IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.09, 22:52
      albo biedronke wtedy bedzie super a młodzi zamiast zajac sie sportem beda
      stali pod ta biedronka ;-)
    • Gość: orlik Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 06.04.09, 22:56
      nie najlepiej niech zrobia rynek dla mocherow
    • mil1231 zamknąć ryje tym protestującym debilom 06.04.09, 23:29
      najpierw perswazją a jak nie pomoże to siłą.banda polackich kretynów..tylko
      takim kretynom może przeszkadzać Orlik
    • hubar Nie chcą orlika pod oknami 06.04.09, 23:31
      Ale w czym problem?
      Skoro twierdzą, że to boisko i tak ich wykończy, to niebawem problem sam się
      rozwiąże. :->
      • Gość: jezyk7 Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.09, 00:19
        Tylko wiecie co? Nie chodzi o boisko. Z piłkarzami z tamtego orlika wracałam
        tramwajem. Myślę, że byli tylko trochę lepsi od kiboli. Może im o to chodzi? Bo
        powiedzmy sobie szczerze, ze młodzież, która demoluje klatki i osiedla nie
        zmienia się nagle w anielskie dzieci jak jej boisko wybudują.

Na hałas bym się nie wściekała. Wściekałabym się na wyrostków, którzy nie budzą
        zaufania.
        • Gość: conesseur Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: 83.142.205.* 07.04.09, 09:28
          Wściekałabym się na wyrostków, którzy nie budzą
          zaufania - co to znaczy?
    • Gość: st zapraszam na szczecińską IP: *.cust.tele2.pl 07.04.09, 00:17
      cisza spokój pełen relaks
      k..wa co za ludzie wszystko przeszkadza, chyba urodzili sie starcami i nigdy nie
      grali w piłkę nigdy nie hałasowali itd
    • Gość: df jak się mieszka w mieście to trzeba sie tym liczyć IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 01:33
      Nikt nie powiedział, że bedzie sprawiedliwie, i nic z tego, że
      - Józia z Julianowa co ma ten dom po mężu, ma cisze i spokój a my tu na Retkini
      od 30 lat, co my tu własnymi rękoma budowali jak tu było pole, to nam tu teraz
      zrobili stadion pod oknami. Taka nagroda nas spotkała.

No cóż, może i to sa ludzkie dramaty ale to jest miasto, gdzie jest gęsta
      zabudowa. A ludzie to by chcieli, żeby miec własny dom z ogródkiem,w cichej
      okolicy i żeby było blisko do miasta i sklepu.
    • Gość: piotreq Nasz pielgrzym powinien po złości IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.09, 07:21
      - tak jak to on potrafi - kazać dorzucić parę krzeseł, pierdyknąć płotek, usypać jakąś drogę ze żwiru i można śmiało uznać, że to będzie stadion miejski :) Wtedy mieszkańcom powie się, że to wielki prestiż mieszkać w pobliżu nowoczesnego stadionu miejskiego.
    • Gość: Dziadokiller Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 08:12
      CO za idiotyzm...
    • ulther "mieszkancow" wymeldowac w diably:P. Albo na Brus! 07.04.09, 11:21
      ALbo zbudowac dom spokojnej jesieni gdzie oddeleguje
      sie "mieszkancow". Placowke otoczy sie ekranami dzwiekochlonnymi, a
      pokoje pensjonariuszy wyciszy jak w profesjonalnym studiu nagran.
      Placowka moze byc prowadzona przez Kurie, co zapewni lokatorom
      mozliwosc odbywania wspolnych modlow - ale w ciszy i skupieniu.

....chyba jednak wole Orlika:p. A "miekszkancy" do Tynca:P. Na
      kontemplacje:P
    • Gość: Ech Życzę wszystkim tym którzy są za lokalizacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 12:15
      boiska pod oknami, aby sami przezyli to na własnej skórze.
      Jednak znieczulica i podłość jest i zawsze będzie w naszym kraju.
      Cynizm Hubara bardzo mnie zaskoczył, spodziewałem się czegoś więcej
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Życzę wszystkim tym którzy są za lokalizacją IP: *.dialog.net.pl 07.04.09, 13:46
        Mieszkałem przy boisku i bylo lepiej niż mieszkanie w bloku na ostatnim pietrze,
        bo tu sie dopiero z menelstwem trzeba użerać... A niestety, jeśli dzieciaki nie
        będą miały gdzie się wyszaleć, wyszaleją się w inny sposób.
    • Gość: ali a koscioly pod oknami i bicie dzwonow IP: *.pai.net.pl 07.04.09, 12:41
      to nie przeszkadza?w calej Lodzi sekta katolicka buduje koscioly na osiedlach mieszkalnych i ludzie musza cierpiec przez halasy
      • Gość: ech Re: a koscioly pod oknami i bicie dzwonow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 12:42
        No tak to niewątpliwie to samo
    • Gość: alt Nie chcą orlika pod oknami IP: *.sggw.waw.pl 07.04.09, 19:48
      To polska tradycja. Sport niby narodowy ale grać nigdy nie ma gdzie. Bo a to
      trawnik cacany a to co innego. Swoją drogą jak ktoś by mi wybudował boisko za
      oknem to też bym się nie cieszył. Po 22 chłopaków przed mutacją daje popalić.
      A jeśli na boisku jest ruch od 9 rano do 23. No to faktycznie ludiom się nie
      dziwie.

A nie praktyczniej by było budować boiska przy klubach piłkarskich. I był by
      wilk syty i owca cała.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: 78.8.192.* 07.04.09, 20:11
        Boiska dla klubów piłkarskich mają inne zastosowanie, przede wszystkim do
        treningu, dopiero później rekreacja, te na osiedlach mają być przede wszystkim
        dla mieszkańców, więc dla rekreacji.
    • Gość: obserwator z boku Nie chcą orlika pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 21:24
      Czy to ta sama Pani Dorota Szafran, z którą Pani dyrektor nie chce
      mieć nic wspólnego? Za bark kompetencji w tej sprawie?
      Liście - to chyba wymysł tej Pani, nikt nigdy nie protestował, że
      spadają liście. Niech podadzą jeden dowód na taką rozmowę!!!!
      Naszczęsie rozmowy z obiema Paniami są nagrane i to może posłuzyć za
      dowód o czym mówiły i w jaki sposób wyrażały się o sobie.
      A Panie chyba na boisku nie były bo raczej odgłosów budowy nie
      żadnych:))))
      Czy to kolejny urzędnik ( D.Szafran) na nie właściwym miejscu?

• Gość: gość1000 Nie chcą orlika pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 22:22
      A czy może ktoś widział tam grające dzieci?????
      Ci co grają to w 2012 będą już emerytami, ale niestety tacy zajmują
      miejsce właśnie tym dzieciom.
    • Gość: wrze Nie chcą orlika pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 10:50
      Co za ludzie! w tym miejscu zawsze bylo boisko, zawsze sie tam gralo i zawsze
      byly halasy. A "mieszkańcom" zawsze cos przeszkadza, jak nie boisko, to
      samochody, jak nie samochody to supermarket, jak nie supermarket to kosciol....i
      tak do w kółko, Z takim podejsciem to nic nie mozna by bylo wybudowac, bo na
      kazdym osiedlu znajdzie sie grupka samozwanczych bohaterow, którzy nie mają co
      robić i zbieraja sie by oprotestowac wszystko po kolei. Opamietajcie sie, albo
      zamieszkajcie w srodku lasu, tam pewnie nic wam nie bedzie przeszkadzalo, a
      protest na komary to juz do Boga trzeba zaniesc.
      • Gość: gość biały Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 19:06
        W związku z twoją wypowiedzią wyobraź sobie ciągle ludzi wchodzących
        na twój balkonik!!!!! I co mamusia wezwie policję?
        Do lasu to tacy, którzy się zachwują tak jak ty!!!!!
        Nic w życiu nie widzieli i pozostaje im tylko boisko!!!!!
    • Gość: uczennica Nie chcą orlika pod oknami IP: *.4web.pl 25.04.09, 00:30
      kompletne bzdury... spędzam przy owym boisku codziennie kilka godzin i hałas
      urządzeń przeszkodził nam chyba tylko 2 razy w ciągu lekcji- zamknięcie okna go
      zniwelowało. co do meczów wieczorem- obecnie boisko jest zamknięte. ludziom
      nigdy nic nie pasuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka