Gość: bbb IP: *.zb.lnet.pl 06.04.09, 20:50 Zaorać to boisko i parking zbudować. Albo market. Albo najlepiej wysypisko śmieci dla całej Retkini. Ciszę będą mieć "mieszkańcy". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr_reaper Nie chcą orlika pod oknami 06.04.09, 20:54 Zburzyć, zaorać, teren oddać czarnym gratis, niech kolejny kościół stawiają. Będzie cisza, spokój i jakże uduchowionym się to miejsce stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio z Karolewa Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 06.04.09, 21:04 Znowu tym starym dziadkom coś nie pasuje:( Kilka lat temu zlikwidowano ryneczek przy Dużej Gosi za sprawą tych pryków bo rzekomo też powodował "straszny" hałas. Teraz doczepili się do orlików. Jasne zlikwidujcie boiska. Młodzi zamiast grać w piłkę czy kosza będą wieczorem włóczyć się bez celu, spijać piwko i wódeczkę, potem tłuc butelki i wrzeszczeć na cały głos. Wtedy nareszcie zapanuje cisza i spokój i nie będzie hałasu. Szkoda gadać:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcav Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.smrw.lodz.pl 06.04.09, 21:28 90% każdego społeczeństwa to MOTŁOCH PÓŁINTELIGENCKI. dlatego żyje się tak jak się żyje. PS. niech sobie okna i mury wyciszą!! Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 [...] 06.04.09, 23:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 a ja się Was zapytam 06.04.09, 23:54 kto z komentujących miał lub ma pod swoim oknem boisko, na którym od rana do wieczora gardłują osiedlowi sportowcy, albo plac zabaw z dzień w dzień piszczącymi i wydzierającymi się dziećmi? Czy na pewno wiecie o czym piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: a ja się Was zapytam IP: *.dialog.net.pl 07.04.09, 08:15 Przez lata mieszkałem w takim miejscu i mi to nie przeszkadzało... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A ja miałem 07.04.09, 17:08 Wiem, o czym piszę. Wiem, W PRZECIWIEŃSTWIE DO PROTESTUJĄCYCH - bo oni jeszcze nie mieli. :-))) Wrażenia: Generalnie jest OK. Muszę przyznać, że z biegiem lat coraz częściej z boiska dobiegały głośnie bluzgi - ale to już nie jest kwestia hałasu ("goooool" jest tak samo głośne jak "kuuuu...aaa"), tylko plugawości naszego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: a ja się Was zapytam IP: 195.205.36.* 08.04.09, 11:33 Wiem dokładnie o czym pisza !!!! mam plac zabaw 10 metrów od balkonu I pewnie Cie zdziwie ale jak najbardziej jestem zaaaaaaa chociaz jestem juz starym zgredem i teoretycznie powinno mi przeskadzac. NIECH ZYJE ZABAWA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruszyna Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: 78.8.192.* 06.04.09, 22:38 Rety, co za zbrzydłe jednostki Ci mieszkańcy. Pijaki pewnie im nie przeszkadzają, ale liście z drzew i usportowione dzieciaki już tak... A szkoda, bo szukam fajnego nowego lokum i widzę, że tamtejszy rejon muszę wykreślić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hh Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 12:23 ....Rety, co za zbrzydłe jednostki Ci mieszkańcy. Pijaki pewnie im nie przeszkadzają, ale liście z drzew i usportowione dzieciaki już tak... A szkoda, bo szukam fajnego nowego lokum i widzę, że tamtejszy rejon muszę wykreślić... Dobrze Ci radze .Nie zamieszkaj w pobliżu takiego boiska.Jak od rana do wieczora a często jak jest już ciemno nasłuchasz się Ty i Twoje dzieci wrzasków,ordynarnych przeleństw od których puchną uszy , to szybko zmienisz zdanie.Zapewniam cię.Żeby była jasność jestem za , niech powstaje tych boisk jak najwięcej ale niech powstają te boiska tam gdzie nikomu przeszkadzać nie będą.Nie ma takich miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.dialog.net.pl 07.04.09, 13:44 tak - po za miastem, a pod blokiem parking zrobić, niech dzieciaki dojeżdżają, żeby zagrać 15 minut w piłkę.... Ech za grosz logiki w myśleniu. Jeśli dzieciaki nie będą grać, to będą siedzieć po klatkach, po ulicach ect, popijac i właśnie przeklinać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 14:06 Tak się składa że mieszkam na Radogoszczu Zachód na placu tuż przed oknami jest asfaltowy placyk może 30x20 m i tam zbierają się młodzi grają w piłkę nożną ,a 50 m za blokiem są 2 boiska z bramkami zarośnięte chwastami bo nikt na nim nie gra w piłkę , tuż obok 100 m jest szkoła z 2 boiskami też puste. A 400 m dalej jest "Orlik" i co? i nic.Czy jesteś pewny że powinni grać właśnie pod oknami? Zapomniałem ok 200 m jest plac do gry w kosza przystosowany jako placyk manewrowy do nauki jazdy.Śmieszne? Niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bnew Re: Nie chcą orlika pod oknami 06.04.09, 23:11 pomyłka, ciszy nie będzie, będą za to dzwony o szóstej rano, ale spróbuj się wtedy postawić to cie żywcem ukrzyżują, żeś żyd, mason, cyklista i polski kościół chcesz zniszczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hak Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.15.broadband2.iol.cz 07.04.09, 22:59 wtedy niestety też╔ nie - w niedzielę obok kościoła z megafonami masz przez cały dzień akcję marketingową kościoła katolickiego. Jakby się w ciszy nie mogli w kościele modlić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patsywojt Nie chcą orlika pod oknami IP: 91.193.160.* 06.04.09, 21:38 Czuję się zmęczona psychicznie... ...takimi "mieszkańcami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotreq Postawić ekran akustyczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.09, 21:43 taki wielki jak na Włókniarzy, piłka nie będzie wylatywała, a emeryci będą wniebowzięci nowoczesną architekturą. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Nie chcą orlika pod oknami 06.04.09, 21:56 Ilez ja sie 'nawalczylem" z takimi protestantami w dziecinstwie. Byl sobie swietny trawnik pod blokiem ze swietnymi drzewami jako bramkami, ale byli tez Pan i Pani Szczypiorek niestety. Cale dnie siedzieli na balkonie schowani za szczypiorkiem i nie odpuscili nigdy gdy chcielismy sobie tam pograc. Krzyczeli, ganiali nas, rzucali ceglowkami, a koniec koncow tylko sie nadenerwowali, a my i tak tam gralismy. Ciezkie dziecinstwo :) Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdyk Żal mi tych ludzi z ogródkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 22:11 Wydaje mi si, że jednak zawsze tam było boisko teraz będzie większa kontrola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin co za barany pewnie niech wam parking zrobia IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.09, 22:52 albo biedronke wtedy bedzie super a młodzi zamiast zajac sie sportem beda stali pod ta biedronka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlik Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 06.04.09, 22:56 nie najlepiej niech zrobia rynek dla mocherow Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 zamknąć ryje tym protestującym debilom 06.04.09, 23:29 najpierw perswazją a jak nie pomoże to siłą.banda polackich kretynów..tylko takim kretynom może przeszkadzać Orlik Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Nie chcą orlika pod oknami 06.04.09, 23:31 Ale w czym problem? Skoro twierdzą, że to boisko i tak ich wykończy, to niebawem problem sam się rozwiąże. :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.09, 00:19 Tylko wiecie co? Nie chodzi o boisko. Z piłkarzami z tamtego orlika wracałam tramwajem. Myślę, że byli tylko trochę lepsi od kiboli. Może im o to chodzi? Bo powiedzmy sobie szczerze, ze młodzież, która demoluje klatki i osiedla nie zmienia się nagle w anielskie dzieci jak jej boisko wybudują. Na hałas bym się nie wściekała. Wściekałabym się na wyrostków, którzy nie budzą zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conesseur Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: 83.142.205.* 07.04.09, 09:28 Wściekałabym się na wyrostków, którzy nie budzą zaufania - co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st zapraszam na szczecińską IP: *.cust.tele2.pl 07.04.09, 00:17 cisza spokój pełen relaks k..wa co za ludzie wszystko przeszkadza, chyba urodzili sie starcami i nigdy nie grali w piłkę nigdy nie hałasowali itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df jak się mieszka w mieście to trzeba sie tym liczyć IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 01:33 Nikt nie powiedział, że bedzie sprawiedliwie, i nic z tego, że - Józia z Julianowa co ma ten dom po mężu, ma cisze i spokój a my tu na Retkini od 30 lat, co my tu własnymi rękoma budowali jak tu było pole, to nam tu teraz zrobili stadion pod oknami. Taka nagroda nas spotkała. No cóż, może i to sa ludzkie dramaty ale to jest miasto, gdzie jest gęsta zabudowa. A ludzie to by chcieli, żeby miec własny dom z ogródkiem,w cichej okolicy i żeby było blisko do miasta i sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotreq Nasz pielgrzym powinien po złości IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.09, 07:21 - tak jak to on potrafi - kazać dorzucić parę krzeseł, pierdyknąć płotek, usypać jakąś drogę ze żwiru i można śmiało uznać, że to będzie stadion miejski :) Wtedy mieszkańcom powie się, że to wielki prestiż mieszkać w pobliżu nowoczesnego stadionu miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadokiller Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 08:12 CO za idiotyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
ulther "mieszkancow" wymeldowac w diably:P. Albo na Brus! 07.04.09, 11:21 ALbo zbudowac dom spokojnej jesieni gdzie oddeleguje sie "mieszkancow". Placowke otoczy sie ekranami dzwiekochlonnymi, a pokoje pensjonariuszy wyciszy jak w profesjonalnym studiu nagran. Placowka moze byc prowadzona przez Kurie, co zapewni lokatorom mozliwosc odbywania wspolnych modlow - ale w ciszy i skupieniu. ....chyba jednak wole Orlika:p. A "miekszkancy" do Tynca:P. Na kontemplacje:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ech Życzę wszystkim tym którzy są za lokalizacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 12:15 boiska pod oknami, aby sami przezyli to na własnej skórze. Jednak znieczulica i podłość jest i zawsze będzie w naszym kraju. Cynizm Hubara bardzo mnie zaskoczył, spodziewałem się czegoś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Życzę wszystkim tym którzy są za lokalizacją IP: *.dialog.net.pl 07.04.09, 13:46 Mieszkałem przy boisku i bylo lepiej niż mieszkanie w bloku na ostatnim pietrze, bo tu sie dopiero z menelstwem trzeba użerać... A niestety, jeśli dzieciaki nie będą miały gdzie się wyszaleć, wyszaleją się w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali a koscioly pod oknami i bicie dzwonow IP: *.pai.net.pl 07.04.09, 12:41 to nie przeszkadza?w calej Lodzi sekta katolicka buduje koscioly na osiedlach mieszkalnych i ludzie musza cierpiec przez halasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: a koscioly pod oknami i bicie dzwonow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 12:42 No tak to niewątpliwie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt Nie chcą orlika pod oknami IP: *.sggw.waw.pl 07.04.09, 19:48 To polska tradycja. Sport niby narodowy ale grać nigdy nie ma gdzie. Bo a to trawnik cacany a to co innego. Swoją drogą jak ktoś by mi wybudował boisko za oknem to też bym się nie cieszył. Po 22 chłopaków przed mutacją daje popalić. A jeśli na boisku jest ruch od 9 rano do 23. No to faktycznie ludiom się nie dziwie. A nie praktyczniej by było budować boiska przy klubach piłkarskich. I był by wilk syty i owca cała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: 78.8.192.* 07.04.09, 20:11 Boiska dla klubów piłkarskich mają inne zastosowanie, przede wszystkim do treningu, dopiero później rekreacja, te na osiedlach mają być przede wszystkim dla mieszkańców, więc dla rekreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator z boku Nie chcą orlika pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 21:24 Czy to ta sama Pani Dorota Szafran, z którą Pani dyrektor nie chce mieć nic wspólnego? Za bark kompetencji w tej sprawie? Liście - to chyba wymysł tej Pani, nikt nigdy nie protestował, że spadają liście. Niech podadzą jeden dowód na taką rozmowę!!!! Naszczęsie rozmowy z obiema Paniami są nagrane i to może posłuzyć za dowód o czym mówiły i w jaki sposób wyrażały się o sobie. A Panie chyba na boisku nie były bo raczej odgłosów budowy nie żadnych:)))) Czy to kolejny urzędnik ( D.Szafran) na nie właściwym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1000 Nie chcą orlika pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 22:22 A czy może ktoś widział tam grające dzieci????? Ci co grają to w 2012 będą już emerytami, ale niestety tacy zajmują miejsce właśnie tym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrze Nie chcą orlika pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 10:50 Co za ludzie! w tym miejscu zawsze bylo boisko, zawsze sie tam gralo i zawsze byly halasy. A "mieszkańcom" zawsze cos przeszkadza, jak nie boisko, to samochody, jak nie samochody to supermarket, jak nie supermarket to kosciol....i tak do w kółko, Z takim podejsciem to nic nie mozna by bylo wybudowac, bo na kazdym osiedlu znajdzie sie grupka samozwanczych bohaterow, którzy nie mają co robić i zbieraja sie by oprotestowac wszystko po kolei. Opamietajcie sie, albo zamieszkajcie w srodku lasu, tam pewnie nic wam nie bedzie przeszkadzalo, a protest na komary to juz do Boga trzeba zaniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość biały Re: Nie chcą orlika pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 19:06 W związku z twoją wypowiedzią wyobraź sobie ciągle ludzi wchodzących na twój balkonik!!!!! I co mamusia wezwie policję? Do lasu to tacy, którzy się zachwują tak jak ty!!!!! Nic w życiu nie widzieli i pozostaje im tylko boisko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Nie chcą orlika pod oknami IP: *.4web.pl 25.04.09, 00:30 kompletne bzdury... spędzam przy owym boisku codziennie kilka godzin i hałas urządzeń przeszkodził nam chyba tylko 2 razy w ciągu lekcji- zamknięcie okna go zniwelowało. co do meczów wieczorem- obecnie boisko jest zamknięte. ludziom nigdy nic nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś