k_az 30.11.03, 07:48 Miliony kibiców narciarstwa czekało na bezpośrednią transmisję w sokacz, a tu TP pokazała nam gest Kozakiewicza. Pozdrawiam.kaz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lennon1 Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 10:17 Ponieważ LSD nie ma sukcesów to nie wolno pokazywać sukcesów innych. Teraz w telewizji będzie tylko o przestępstwach, tak żeby nie było że tylko oni są źli. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 11:32 Owszem, Kaz, ale były to te miliony, które albo nie czytały Wyborczej wcale, albo czytały ją bardzo nieuważnie: www.gazeta.pl/tv/1,47060,1793058.html Lennon - no comment, tylko płacz i załamanie rąk... Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 11:50 Zgadzasz sie z tym, że telewizja nie powinna transmitować wszystkich zawodów? Możesz sobie płakać i załamywać ręce - masz do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 12:17 Zgadzam się z tym, że telewizja publiczna, jak każda firma, powinna działać w zgodzie z realiami ekonomicznymi. A te są takie, że Eurosport nie sprzedał jej praw do bezpośredniej transmisji z konkursów w Finlandii. Ot i wszystko. Natomiast pakowanie polityki do wszystkiego łącznie z zupą pomidorową i szorowaniem kibla budzi mój wstręt i obrzydzenie. Mam do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 12:45 "Po raz pierwszy 1 TVP - stacja od początku związana z Małyszem - nie pokaże na żywo każdego konkursu, w tym inauguracji sezonu w Kuusamo 28 i 29 listopada. Inaczej niż przed rokiem, inaugurację będzie można zobaczyć na żywo wyłącznie w Eurosporcie. - Właścicielem praw licencyjnych do wszystkich konkursów w Finlandii jest Eurosport. W ubiegłym roku zgodzili się odsprzedać nam te prawa. W tym już nie. Nie robimy z tego tragedii. Rozumiemy ich. Po prostu stwierdzili, że chcą zadbać o swoich widzów - wyjaśnia Janusz Basałaj, szef redakcji sportowej TVP." Jak chcę oglądać to mam kupic sobie Cyfre i przy okazji ogladac Canal+ ich kolegi Lwa. Też tak można. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 13:05 lennon1 napisał: > Jak chcę oglądać to mam kupic sobie Cyfre i przy okazji ogladac Canal+ ich > kolegi Lwa. Niekoniecznie. Nie mam Cyfry, a mam Eurosport dzięki osiedlowej kablówce, która też nie ma Cyfry. Prostolinijność i monochromatyczność myślenia kol. Lennona mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 13:13 Taki już jestem. Kolejne dni jedynie dostarczają potwierdzenia, że kolor czerwony to kolor oszustów i złodziei. No może ten przykład z transmisjami nie jest najlepszy. Tu się poddaję. Przeżyje jak nie bedę oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 11:36 wydaje mi się, że na Eurosporcie relacja była na żywo. Nie jestem pewien bo nieoglądam... znudziło mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
k_az Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 15:01 Dla mnie cała sprawa w tym, że były zapowiedzi bezpośrednich transmisji w TVP. W momencie gdy przegrali z Eurosportem prawo do wyłącznego transmitowania na żywo, zmienili zdanie. Tym samym nie dotrzymali słowa. Tyle i tylko tyle. Pozdrawiam.kaz. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 15:28 Nie pragrali! ES miał te prawa od 5 lat, tylko, że dotychczas je odsprzedawał, teraz postanowił nie sprzedawać mimo oferowanych przez TVP zdecydowanie wiekszych pieniędzy niz poptrzednio. ES postanowił zrobic sobie reklamę, a mieszanie do tego polityki jest już objawem choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
k_az Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 15:42 hubar napisał: > Nie pragrali! ES miał te prawa od 5 lat, tylko, że dotychczas je odsprzedawał, > teraz postanowił nie sprzedawać mimo oferowanych przez TVP zdecydowanie > wiekszych pieniędzy niz poptrzednio. > ES postanowił zrobic sobie reklamę, a mieszanie do tego polityki jest już > objawem choroby. > ----------------------------------------- hubar gdzie Ty widzisz w moim temacie politykę? Słowo to słowo, mogli powiedzieć, że jak im ES odsprzeda to wtedy będzie ok. Może nie przewidzieli takiego zachowania ES, rozumiem. Tylko po co dawalli nadzieję. Pozdrawiam.kaz. Odpowiedz Link Zgłoś
loel Re: TVP 1 skandal 30.11.03, 16:20 Przeczytaj uważnie www.gazeta.pl/tv/1,47060,1793058.html Eurosport ma wyłączność tylko na konkursy z Filandii(5), TVP ma za to Austrię i Niemcy(10), pozostałe konkursy pokażą na żywo obie stacje(15). Odpowiedz Link Zgłoś