Dodaj do ulubionych

Sąd orzekł:

23.04.09, 14:36
Mordy w kubeł, spot spalić, posypać łby popiołem, ukorzyć się w "Canossie"
(czyt. w "niezależnych" publikatorach, co równa się horrendalnym opłatom),
jeśli słówko o PO, to tylko na kolanach, ckliwie i z nabożnym uśmiechem.
Lodów nikt nie kręci, stocznie mają się dobrze, nikt na jej pracownikach nie
zarobi, żony ministrów są poza wszelkim podejrzeniem, a stołeczne urzędasy
osiągają głodowe pensje.
No.
I dobrze nienawistnikom tak.
Niech sczezną.
Aha.
Znikam na kilka godzin, więc gdyby kto sądził, że zarzuciłem sobie sznur,
niech porzuci nadzieję.
Narka.
Obserwuj wątek
    • przyslowie Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 15:04
      Sprawiedliwości wreszcie stało się zadość! Wiktoria!!!!
      Dobrze Wam tak. Gińcie za Chiny Ludowe! Bój to Wasz będzie ostatni!
      • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 17:44
        No.
        Sprawiedliwość musi być po... ichniej stronie.
        A z tym bojem to się jeszcze zobaczy.
        • przyslowie Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 19:23
          Bigusiu, czy ten wyrok sprawił, że tak szybko wróciłeś?
          A ten bój będzie bardziej emocjonujący od rozgrywek sportowych.
          • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 19:29
            Zgodnie z zapowiedzią moje oddalenie trwało kilka godzin.
            Bój się dopiero zaczyna.
            Żebyś się tylko nie zdziwiła jakie on może przybrać oblicze.
            • przyslowie Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 19:38
              Czy może mnie jeszcze co zadziwić lub zaskoczyć?
              Wasz spot okazał się stekiem kłamstw i tyle.
              • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 19:42
                Ten spot był oparty wyłącznie na prasowych relacjach.
                Resztę sobie dośpiewaj.
                O ile masz zdolność jasnego myślenia sama sobie odpowiedz, dlaczego zapadł taki
                wyrok i z jakich przyczyn nikt za to samo nie ciągnie po sądach dziennikarzy.
                Ustrój, w jakim przychodzi nam żyć, coraz bardziej przypomina ten, który
                przerobili nasi przodkowie. Oczywiście, wszędzie znajdą się tacy, którzy
                wspominają zaszłe czasy z sentymentem. Nawet jeżeli były one okrutne i tragiczne
                w swym wymiarze.
    • calor Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 15:15
      Niezlustrowane sądy to duży problem dla Polski
      • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 17:44
        Ano, niestety.
    • iszkariota Nie wyj jak zraniony zwierz 23.04.09, 15:40
      Twoi chlebodawcy, po apelacji będą musieli zdobyć się na tą elementarną
      grzeczność jaką są przeprosiny.
      Mam nadzieję, że to utemperuje gorące głowy przed wyborami do parlamentu
      europejskiego.
      • calor Parodia sądownictwa 23.04.09, 16:10
        Parodia demokracji...spot był i jest prawdziwy

Tusk POwoli idzie w dyktaturę jedynej słusznej partii
      • big_news Utemperuj swój jęzor 23.04.09, 17:46
        Nikt tu nie wył póki nie przylazłeś.
        Co do chlebodawców...
        Jak zwykle masz guzik rację, ale se ulżyj.
        Tyle możesz.
        • iszkariota Re: Utemperuj swój jęzor 23.04.09, 18:07
          Autor: big_news 23.04.09, 14:36

Mordy w kubeł...

A co to jest?
          Sam się utemperuj, ale przedtem wychowaj.
          Czekam jeszcze na proces o składanie fałszywych zeznań wobec tych, którzy
          twierdzą, że w organach ścigania jakimi są prokuratury decyzje podejmuje się
          kolegialnie, bez odpowiedzialności. Pewnie w innym organie jakim jest policja
          również miało być kolegialnie...
          Świat schodzi na psy, ludzie mają coraz mniej honoru, wszak nawet ci z wron
          nigdy nie zasłaniali się kolegialnością biorąc odpowiedzialność na siebie.
          Zresztą może to zwykły strach, a ja tu wyjeżdżam z jakimś honorem.
          • big_news Re: Utemperuj swój jęzor 23.04.09, 18:21
            Mordy w kubeł znaczy ni mniej ni więcej - zamknąć buzie.
            Jeżeli nie można zrobić przekazu opartego na relacjach prasowych, to mamy, uwaga
            uwaga!, totalitaryzm.
            Reszty nawet nie chce mi się komentować.
            • iszkariota Re: Utemperuj swój jęzor 23.04.09, 18:29
              big_news napisał:

> Jeżeli nie można zrobić przekazu opartego na relacjach prasowych, to mamy, uwag
              > a uwaga!, totalitaryzm.
              > Reszty nawet nie chce mi się komentować.

Ad.1
              Kłamstwo powtarzane wielokrotnie, nawet w tabloidach ani trochę nie staje się
              prawdą. Liczy się rzetelność i dążenie do ukazywania prawdy. W przeciwnym
              wypadku jest to łżenie, co wykazała Sędzia w uzasadnieniu.

Ad.2
              Nie musisz, szkoda Twoje pisania i tak będzie to tekst równie prawdziwy co spot Pis.
              • big_news Re: Utemperuj swój jęzor 23.04.09, 18:40
                1 Patrz Pan, jaka ta PO jest, hm, ciekawa.
                Gazet nie skarży, a za to samo podaje PiS do sądu.
                Wytęż umysł i dojdź dlaczego tak się dzieje.
                2 Ty za to... musisz. Inaczej się udusisz. Skrob skrob, im więcej tego, tym
                lepszą mam zabawę.
                • iszkariota Problem nie w temperowaniu 23.04.09, 19:02
                  a w tym, że PO jest sprytniejsza i ogrywa PiS jak chce. Nie znaczy to
                  oczywiście, że jest z gruntu partią lepszą, o nie, tylko ma bardziej
                  przebiegłych doradców, oni radzą jak podpuszczać członków PiS, a ci lecą z pianą
                  na ustach do telewizora, bądź omdlewająco ogłaszają światu, że są potłuczeni.
                  Obserwacja tych zmagań dostarcza dużo rozrywki.
                  Wywoływałaby nawet zdrowy śmiech, pełną paszczą gdyby nie szalejące, ekonomiczne
                  sztormy wokół naszego kraju i te dwie orkiestry, grające każda co innego, a
                  "nasz" Titanic ma już zanurzone bulaje...
                • przyslowie Re: Utemperuj swój jęzor 23.04.09, 19:47
                  Żal mi Was, ale sami tego chcieliście, więc się doigraliście.
                  • big_news Re: Utemperuj swój jęzor 23.04.09, 20:52
                    Żal to mi jest Ciebie.
                    Ty nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, że żyjesz de facto w totalitaryzmie.
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Utemperuj swój jęzor IP: 78.8.192.* 23.04.09, 22:59
              Jeśli z każdej z gazet wyrwiesz z kontekstu fragment i skleisz też będziesz mieć
              relację prasową, na podstawie której zlepiłes swój przekaz, a że może okazać się
              fałszywy... Sąd jest od tego by rozstrzygać.
              • big_news Re: Utemperuj swój jęzor 23.04.09, 23:03
                No.
                Tyle, że akurat sąd nie to rozstrzygał.
    • al.ki Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 18:06
      Na TVP Info transmitowali rozprawę. Oglądałeś ją w ogóle?
      • iszkariota Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 18:09
        Pewnie nie oglądał, czekał na opinię "niezależnego spocjologa" dr M.
        • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 18:20
          Rzuć okiem na godzinę założenia wątku, a następnie na czas umieszczenia opinii
          dr. Migalskiego.
          Ale właściwie to się nie dziwię. Przecież sądzisz wyłącznie po sobie.
      • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 18:18
        No.
        I co?
        • iszkariota Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 18:31
          No wiesz? Sądzisz że będę tropił godziny? Gdyby ktokolwiek z was, piewców IVRP
          miał inne zdanie, w tej samej sekundzie wyleciałby z hukiem z partii. W sumie to
          oczywiste.
          • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 18:42
            Mądre to coś tu wysmażył nie jest.
            Kompromitujesz się własnoręcznie.
            Dawaj więcej takich kwiatków, jak mówię, każdy sądzi wedle siebie.
    • Gość: dp to jest hit dnia a nie jakiś tam wyrok i sąd! IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 19:42
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6532709,Policja_przyzn
      aje__Wolno_pic_pod_chmurka.html ,

gdyby odkryła to Platforma lub PiS i włączyli do swoich reklamówek
      wyborczych wygrane mieliby w kieszenia a tak kopać muszą sie po
      kostakach..
      • Gość: swen_gib Re: to jest hit dnia a nie jakiś tam wyrok i sąd! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 11:45
        wolno czy nie to sie pije na potenqe pod chmurka i pod daszkiem i w
        lesie i pośród bloków i w bramach, a potem leje się w tych bramach,
        pod płotem i gdzie popadnie
    • brite ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na większość 23.04.09, 20:03
      polityków, wszelkich ugrupowań.
      Poziom debilizmu spoconych ludziów w garniakach z telewizora dawno przekroczył
      już jakiekolwiek rozsądne granice, zaś za traktowanie wyborców jak debili (spot
      PiSu jak i wygłupy Palikota kierowane są przecież do jakichś półgłówków) powinno
      się pogonić tę hołotę na kopach do lasu, żeby ich zżarły wilcy, sarny i rusałki.
      • big_news Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 20:14
        No fajnie.
        A gdzie wysłać sędzię, która (w lekkim uproszczeniu i bez szczegółowego wnikania
        w jej kuriozalny wyrok) w uzasadnieniu wytłumaczyła zainteresowanym i gawiedzi,
        że zamknięciu stoczni winny jest nie rząd, a... KE? Do czego jeszcze się posuną
        nasze "niezawisłe" sądy?
        • przyslowie Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 20:28
          Bigi, jakiś Ty naiwny, że taką ciemnotę chcesz wciskać!!!
          • przyslowie Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 20:40
            "Człowiek o takim życiorysie jak ja, czuje się głęboko poraniony
            (raczej poroniony)" i ktoś taki ma reprezentować Polskę? Żenada.
            Ale sobie znależli młodego doktorka Migalskiego....
          • big_news Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 20:54
            Cóż.
            Biednać boś ślepa.
            I nic na to nie pomoże wciskanie prostemu garbatych dzieci.
            • przyslowie Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 22:10
              Bigi, dlaczego nie bronisz Kuchcińskiego?
              • big_news Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 22:17
                A co z nim?
                I co on ma wspólnego z orzeczeniem niezawisłego, hm, sądu?
                • przyslowie Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 22:24
                  Miał dużo wspólnego. Widzę, że nie wiesz.
                  • big_news Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 22:35
                    No popatrz, i nie skręca mnie z tej niewiedzy.
                    • przyslowie Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 22:43
                      Skoro Cię nie skręca to Cię uświadomie, że sąd nie dopuścił go do
                      reprezentowania PiSu, bo nie miał on żadnych pełnomocnictw.
                      • big_news Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks 23.04.09, 22:44
                        Lol!
                        No i?
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: ogólnie wyrok powinno się rozszerzyć na więks IP: 78.8.192.* 23.04.09, 23:06
          W zasadzie bezpośrednim winnym jest KE, bo zamknął, ale przyczynił się do tego
          głównie rząd Millera, to jego zasługa, na zlecenie jednego z oligarchów - bo
          stocznia szczecinska zagrażała jego interesom i nie chciała pozbyć się
          gazoportu.... Późniejsze rządy są równie winne - proporcjonalnie do czasu który
          rządziły, więc winny też jest pan Alika za zaniedbania platforma też -
          proporcjonalnie....
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Sąd orzekł: IP: 78.8.192.* 23.04.09, 22:51
      Mylisz wolność slowa z anarchią. Mówić wolno co myślisz, wolno przedstawiać
      fakty, ale kłamać i szkalować nie wolno. Sąd uznał, że ktoś szkalował i tyle.
      Nie znam ani spotu, bo staram się nie oglądać TV, ani tego jakie były zarzuty,
      ale od rozstrzygania takich kwestii jest sąd i rozstrzygnął. I tyle, ale widzę,
      że ty chętnie do sądu wziąłbyś granad, bo "sąd sądem, ale sprawiedliwośc musi
      być po naszej stronie"?
      • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 23:02
        To lubię.
        Nie wiem o co chodzi, nie znam, nie widziałem, nie mam bladego pojęcia w czym
        rzecz, ale wiem, że tak musi być.
        I o!
        No dobra:
        spróbuj dokonać eksperymentu umysłowego i wyobraź sobie, że rządzi akurat PiS, a
        nie PO i zapada wyrok po myśli rządzących.
        Widzisz to co by się działo w mediach, słyszysz te jęki o zamordystycznym
        Ziobrze, dostrzegasz... samego siebie na forum, z ponurymi tekstami o końcu
        niezawisłych sądów?
        Bo ja tak.
        Powiem więcej:
        W dość podobnej sprawie, mającej miejsce przed dwoma laty, a tyczącej bilbordów
        PO z "faktami" śmierci na drogach z winy..., tak tak, PiS-u oczywiście, sąd
        przyjął, iż nie ma winy Platformy, bo takie są uroki kampanii wyborczych.
        Kapujesz teraz cóś, czy dalej będziesz wspominał o granatach na podorędziu?
        Aha.
        Ja tam niczego nie będę sugerował, ale wiesz, taki jeden z drugą sędziowie też
        muszą przecież żyć i mają na uwadze własną przyszłą karierę zawodową...
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Sąd orzekł: IP: 78.8.192.* 23.04.09, 23:12
          Nie - nie wyobrażam sobie, bo jakbyś sobie przypomniał, za czasów ministra
          Ziobry padło wiele oskarżeń, ale w zasadzie niewiele wyroków.... Ludzi
          denerwowało widzenie wszędzie przestępców, w każdym, wyzywanie ludzi od
          przestępców, ale jak dochodziło do rozstrzygnięcia, to nie miał kto postawić
          oskarżenia przed sądem... Teraz też z PiSu słyszymy idiotyczne oskarżenia, ale
          brak jakiegokolwiek działania - podobnie jak ma się sprawa z panią Piterą, też
          oskarża wszystkich, ale nic nie ma ciągu dalszego. Ten sam styl.
          • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 23:16
            No tak.
            Tam wyżej winny był SLD, PiS i PO.
            Tutaj jest winny PiS, ale i Pitera.
            Wszyscy są winni.
            Że tak w tej sytuacji spytam:
            chodzisz na wybory, a jeżeli tak, to dlaczego głosujesz na... PO?
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Sąd orzekł: IP: *.dialog.net.pl 24.04.09, 09:00
              Chodzę na wybory, na kogo głosuje - moja rzecz, ale niestety nie ma za bardzo
              spośród kogo wybierać, dodatkowo - ciężko jest rozliczać - bo głosuje się na
              listy, ustalane przez niezdarnych politykierów. A czy ty możesz zrozumieć, że
              człowiek nie musi popierać którejś partii, nie musi się zgadzać z ich polityką,
              tak samo jak nie musi być kibicem któregoś z zespołów piłkarskich... A może tak
              jak ci kibole, nie możesz pojąć, że kogos może kibicowanie nie interesować?
              • big_news Re: Sąd orzekł: 24.04.09, 10:13
                Weź się na coś zdecyduj.
                Albo chodzisz na wybory, a tym samym dokonujesz... wyboru, albo stękasz, że nie
                masz na kogo głosować.
                A może tak jak ci wydzierający się kibole, nie mający pojęcia co skandują, tak
                niektórzy wrzucają kartkę do urny nie mając pojęcia jakiego aktu dokonują?
                • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Sąd orzekł: IP: *.dialog.net.pl 24.04.09, 11:36
                  > Albo chodzisz na wybory, a tym samym dokonujesz... wyboru, albo stękasz, że nie
                  > masz na kogo głosować.

Chodzę na wybory, ale nie mam na kogo głosować. I nic na to nie poradzę. Obawiam
                  się, że dopóki nie będzie jednomandatowych okręgów wyborczych, nie będę miał
                  szans na dobry wybór, bo część osób nie chce firmować pozostałych na liście
                  osobników, co ich partia z namaszczenia wrzuciła...

> A może tak jak ci wydzierający się kibole, nie mający pojęcia co skandują, tak
                  > niektórzy wrzucają kartkę do urny nie mając pojęcia jakiego aktu dokonują?

to raczej dotyczy osób ślepo zapatrzonych w partię... Ja nie kibicuje żadnej.
                  Dokonuje wyboru osoby, patrząc na życiorys, oraz to co obiecuje. Jeśli się
                  jednak nie sprawdza, w kolejnych wyborach mojego głosu nie dostaje. Acha, jeśli
                  dla kogoś jest jedynym osiągnięciem, albo podstawowym osiągnięciem posiadanie
                  szczęśliwej rodziny, to u mnie jest skreślany z automatu. Sorki, ale ktoś, kto
                  chce pełnić zaszczytne funkcje, musi mieć osiągnięcia w innej dziedzinie.
                  Szczęśliwa rodzina - chwali się, ale trzeba robić coś więcej.

• Gość: swen_gib Re: Sąd orzekł: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 11:42
                    Jeśli wszystkie rodziny będą szczęśliwe to i świat szczęśliwym
                    będzie. Warto dbać o szczęście rodzin, czego i Tobie życzę.
                    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Sąd orzekł: IP: *.dialog.net.pl 24.04.09, 12:12
                      Widać nie zrozumiałeś, tego, co napisałem. Jeśli ktoś jako jedyne duże
                      osiągnięcie podaje posiadanie szczęśliwej rodziny, to znaczy, że na razie za
                      mało zrobił, by dostać mój głos. Wyobraź sobie, że jesteś pracodawcą i chcesz
                      zatrudnić projektanta dajmy na to, to zatrudnisz kogoś, kto nic nie umie, ale ma
                      szczęśliwą rodzinę?
    • staahoo Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 22:59
      Tia, jest czego żałować. Kolejne wyjątkowo błyskotliwe wypociny
      propagandzistów 2takich. Kot Prezesa napisałby lepszy scenariusz.
      • big_news Re: Sąd orzekł: 23.04.09, 23:02
        Masz rację.
        Beznadziejne to było.
        I dlatego właśnie... tak zabolało?
        • staahoo Re: Sąd orzekł: 24.04.09, 00:16
          Wątpie, aby kogokolwiek zabolało poza tymi co zapowiedzieli
          odwołanie od wyroku sądu, a tych wszystko boli, bo to chorzy ludzie.
          • big_news Re: Sąd orzekł: 24.04.09, 00:31
            Grunt, żeś Ty zdrów.
            Nie może być inaczej...
    • Gość: mikuś Re: Sąd orzekł: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 09:18
      Durny do urny! To byłe PRL-owskie hasło staje się coraz bardziej aktualne
    • al.ki Big <a href="news:" target="_blank">news:</a> żyć i um 24.04.09, 09:27
      Zero zainteresowań i zero do powiedzenia. A werdykt słuszny. Bo obraz w tym
      spocie był chamski i przejaskrawiony. Wyolbrzymiony do cna możliwości, był
      desperackim aktem pozyskania wyborców do najbliższych wyborów do PE. Miał za
      zadanie skopać tyłek platformie w iście PiS-owskim stylu. Tak jak zawsze ta sama
      strategia - trafić do ludzi, którzy nie wiedzą co się dookoła dzieje i wmawiać
      im o grubych aferach jakie organizują wszyscy poza prawymi i sprawiedliwymi.

Big news: racja jest jedna - MY JĄ MAMY!!!

I nikt inny poza PiS-em nie ma prawa tego zakwestionować. Każdy kto powie coś
      złego na PiS jest wrogiem publicznym. A dookoła są tylko Żydzi, Niemcy i przede
      wszystkim Komuniści. Jeśli ktoś popiera inną opcję niż PiS - jest przeciwko
      Polsce, bo tylko PiS jest partią Polaków i prawdziwych patriotów. Nawet jeśli
      nie jest w partii, ale coś robi, musi być z platformy.

Lecz się psycholu!!!

• al.ki Żyć i umrzeć za PIS 24.04.09, 09:29
        Głupia składnia forum gazety :/
      • big_news Re: Big <a href="<a href="news:"" target="_blank">news:"&# 24.04.09, 10:10
        Mam taką radę dla Ciebie:
        jak już piszesz o polityce, to napisz choć raz coś od siebie.
        Bo te wszystkie slogany już były i są nieustannie obecne od dwudziestu lat.
        Jeżeli ktoś nie ze "światłymi", ten wariat. Albo psychol. I tak jak u Ruskich
        występuje wśród przemądrzalców chęć leczenia "psycholi".
        Jeszcze jedno jest ciekawe. Oto Twoje słowa:
        - Nawet jeśli nie jest w partii, ale coś robi, musi być z platformy -.
        A teraz zamień słowo platforma na PiS i sobie coś dopowiedz, panie wielce
        mądraliński.
        • Gość: swen_gib Re: Big <a href="<a href="<a href="news:""" target="_blank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 11:03
          kali ukraść = dobrze
          kalemu ukraść = źle
          niezwykle ciekawa moralność taka jak np big_news = dobrze a swen_gib = źle
          PS. "to" słowo określane jest mianem anagram, panie mądraliński
          • big_news Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 14:45
            Moja mówić, że swen_gib nic nie rozumieć.
            PS
            Tłumaczenie genezy powstania własnego nicku anagramowaniem czyjegoś miana,
            świadczy po pierwsze o rozpaczliwym braku kreatywności, a po drugie pokazuje
            tylko, iż tfurca takiegoż znaku rozpoznawczego uczynił to wyłącznie w celu
            szydzenia ze swojego "alter ego".
            Ja także nie przepadam za kilkoma osobami z FŁ, ale w życiu do głowy by mi nie
            przyszło podpisywać własne posty "anagramem" cudzego nicka. Cóż, widać wyraźnie,
            że moje kompleksy w porównaniu z tymi jakie mają inni, to mikroskopijne miki.
            • przyslowie Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 14:58
              Biguś ciekawie myśleć.
              Niech jeszcze wytłum,aczyć, co znaczy to 'ppp'.
              • big_news Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 15:05
                Jakie znowu 'ppp'?
                PS
                Że tak pojadę w Twoim stylu:
                a co tam słychać u senatora Zaremby?
                • przyslowie Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 15:42
                  To lubię.
                  U Zaremby jak zwykle same Zremby z Gemby.
                  Dziś padło pytanie, czy 'PPP' to to samo, co u Ciebie 'bara bara'?
                  Zaciekawiło mnie to.
                  • przyslowie Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 19:23
                    Bigowi nie pozostaje teraz nic jak tylko milczenie.
                    • big_news Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 19:27
                      A co, chcesz pociągnąć temat wywołany przez Zarembę, czyli fakt, że PO odwróciła
                      się od ludzi i przyzwoici będą stamtąd odchodzić? Dla mnie to żadna nowość, ale
                      jeśli będziesz nalegała, to czemu nie...
                      • przyslowie Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 19:34
                        Bigusiu, tak naprawdę chciałam o czym innym.
                        A Zaremba? Myślisz, że przejdzie do PiSu? Nie jestem tego pewna.
                        Teraz muszę totka spisać.
                        • big_news Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 19:50
                          Nie wiem gdzie trafi Zaremba, jego problem. Szkoda, że czekał z tą decyzją tak
                          długo. Chyba nie jest aż tak naiwny, że dopiero teraz otworzyły mu się oczy na
                          PO, czy tego co w jego regionie wyczynia Nitras. A, że PO niczym jedna ze
                          znanych, choć nie polskich organizacji, nie przepuszcza, zaświadczył Gleb
                          Chlebowski, który oznajmił, iż już już szykowali dla Zaremby wilczy bilet.
                          Podaję Ci totolotkowe pewniaki:
                          4, 12, 25, 27, 29, 32.
                          • przyslowie Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 20:01
                            Wiesz, teraz przy okazji wyborów niejeden łudzi się, że będzie miał
                            szansę wypłynąć. Zaistnieć i może jakieś punkty ugrać.
                            To są Twoje totolotkowe pewniaki, czy wzięte ze statystyki?
                            • big_news Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 20:07
                              To są absolutnie moje pewniaki.
                              A wracając do Zaremby, to gdyby niecnie chciał bryknąć z Platformy w związku z
                              wyborami, to zrobiłby to o wiele wcześniej. Ja myślę, że to po prostu porządny
                              facet jest, choć 8-letnia niewzruszona przynależność do PO najlepszego
                              świadectwa mu nie wystawia.
                        • przyslowie Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 19:56
                          Bigi, przejrzałeś program tv? Jest w czym wybierać. Dziś zaczyna się
                          kolejny historyczny serial o Tudorach. Trzeba choć trochę luknąć.
                          Transmisja koncertu Eski z Łodzi (?).
                          Jutro w Planete, o 16.10 film o inspiracjach Led Zeppelin. Nie pada
                          w nim ani jedna nuta z ich repertuaru, bo oni tego filmu nie
                          autoryzowali. Nie chcieli. W tygodniu w Planete serial
                          dok. "Piosenki, które zmieniły świat".
                          Nie wiem, czy dam radę.
                          Dziś coś nie masz ochoty niczego komentować.

Na forum od 11.08.2007
                          Osobowość przeciętna, raczej w granicach normy.

Czy partia PiS jeszcze coś może?
                          • big_news Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 20:03
                            Hm.
                            Filmów w tv praktycznie już prawie wcale nie oglądam.
                            Polsatowsko-eskowe produkcje zlewam.
                            Jutro na Planete nie luknę, mam nadzieję, że program o Zeppelinach powtórzą i
                            wtedy zobaczę.
                            O tych "Piosenkach, które zmieniły świat" coś tam czytałem, ale nie ma w tym
                            programie słowa o kapelach, które preferuję, więc straty większej w razie nie
                            zaliczenia tego nie odnotuję.
                            Komentować nie komentuję, bo... nie bardzo jest co.
                            Przecież nie będę się na okrągło kopał z końmi i wtłaczał im do głowy
                            oczywistości, które są dla nich nie do pojęcia.
                            Teraz muszę się oddalić do kuchni, bo mam do usmażenia trochę zamarynowanego
                            karmazyna.
                            Za info dzięki.
            • przyslowie Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 15:00
              swen_gib to musi być jakiś egzotyczny talib
              • big_news Re: Big <a href="<a href="<a href="ne 24.04.09, 15:06
                E tam.
                Zwyczajnie, dziecko netu.
      • przyslowie Re: Big <a href="<a href="news:"" target="_blank">news:"&# 24.04.09, 10:53
        al.ki napisał:

>
        > Lecz się psycholu!!!
        >

Jeśli to ma być argumentem, to raczej na poziomie PiSu.
        Z innej strony - to argument sprowadzony do zera.

Tak poza tym masz sporo racji.
    • cassani zgadzam się 24.04.09, 10:18
      też uważam że zwalczanie głupoty sądownie jest z góry skazane na porażkę.
      • pic_news Re: zgadzam się 24.04.09, 10:32
        Tiaaa. Najlepiej picować, głowa nie boli.
    • Gość: amerkonil Re: Sąd orzekł: IP: *.toya.net.pl 24.04.09, 12:37
      Teraz po haniebnym dla sądownictwa polskiego wyroku w sprawie
      spotu”kolesie”, wyroku z którym się nie zgadzam gdyż tkwi on w
      głębokim PRLu, chciałbym zaproponować ROZWIĄZANIE problemu.
      PO wnosząc pozew do sądu w trybie wyborczym, sama zaproponowała jego
      rozwiązanie. KAŻDY SŁOWNY ATAK w każdej stacji telewizyjnej i na
      antenie radiowej jak również zamieszczony w prasie na PiS, na posłów
      i senatorów PiS w którym zawarte są nieprawda, pomówienia itp.
      powinien być potraktowany przez PiS jako agitacja wyborcza bo tym on
      jest w rzeczywistości i w trybie wyborczym powinien wnieść pozew do
      sądu przeciw PO.
      Od zdobycia w ostatnich wyborach parlamentarnych przez PO większości
      w sejmie, zaczęła ona totalną kampanię wyborczą do następnych
      wyborów parlamentarnych i prezydenckich, kampanię która nacechowana
      jest nieustannymi brutalnymi, kłamliwymi, obraźliwymi i nie mającymi
      żadnego związku z prawdą atakami na PiS i na Prezydenta RP.
      Członkowie PO tacy jak Palikot, Niesiołowski, Chlebowski,
      Komorowski, Schetyna, Tusk, Misiak, Karpiniuk, i wielu, innych
      robiąc niekończącą się kampanię wyborczą sieją zgorszenie mówiąc
      nieprawdę w TV, radio, w wywiadach prasowych, ba nawet w swoich
      wystąpieniach na korytarzu w sejmie na tle swojego lago PO.
      Chcę powiedzieć że TO TEŻ SĄ WSZYSTKO SPOTY WYBORCZE PO. To co wtedy
      wypowiadają członkowie PO nie jest niczym innym jak SPOTAMI PO, w
      których oni cierpliwie wbijają do głowy wyborcom nieprawdę, w
      których obrażają, w których pomawiają, w których uprawiają
      przedwyborczą propagandę. PO robi to każdy dzień.

I to jest sposób który należy zastosować, aby z polskiej polityki
      zniknęła agresja, kłamstwa i wulgarność PO. KAŻDE WYSTĄPIENIE „PO”
      KTÓRE MÓWI NIEPRAWDĘ, KTÓRE OBRAŻA, KTÓRE JEST WULGARNE, MUSI BYĆ
      ZGŁOSZONE PRZEZ PiS DO SĄDU W TRYBIE WYBORCZYM, bo to cały czas jest
      wyborczy AMOK PO. Tyrady Niesiołowskiego Palikota są najlepszym
      przykładem tej nieustającej kampanii wyborczej PO.
      Dodać tu należy ponadto, że dokładnie to samo powinna zrobić
      kancelaria Prezydenta RP. Palikot i wszyscy inni którzy obrażają
      Prezydenta RP powinni być w trybie wyborczym zaskarżani do sądu gdyż
      uprawiają ordynarną kampanię wyborczą Tuska, który siedzi cichutko i
      może pokazywać palcem, to nie ja, to Palikot, to Niesiołowski.
      Palikot i Niesiołowski w dwa tygodnie „pójdą z torbami” i znikną z
      ekranów, z gazet i z sejmu.
      Kto mieczem wojuje od miecza ginie. Sąd powinien zmyć z siebie
      piętno hańbiącego go wyroku w sprawie spotu „kolesie”.
      • ordynat.uchleja Re: Sąd orzekł: 24.04.09, 12:46
        Może być problem.
        Zarówno POpalikot, jak i skrzeczący pełowski Niesiołyszyn wywiną się
        jako niepoczytalni.
    • Gość: 7 Re: Sąd orzekł: IP: *.aster.pl 24.04.09, 18:51
      A ty jak zwykle wiesz lepiej. Gdyby to po dowalili to osrałbyś pół łodzi ze
      szczęścia. Ale na szczęście sąd nie pozwolił jakiemuś kurskopodobnemu pisiorowi
      opowiadać głupot.
      • big_news Re: Sąd orzekł: 24.04.09, 19:13
        Lubię takich radykalnych lemingów.
        Głupio i mało przyzwoicie, ale przynajmniej potoczyście się wypowiadają.
        • ordynat.uchleja Re: Sąd orzekł: 25.04.09, 00:26
          Lemingi bywają wyłącznie radykalne - innych nie ma.
          Nowością zoologiczną jest tylko to, że pozostają w przekonaniu, że
          ze szczęścia się srywa.
          Istotnie, należy przyznać, że dają wyraz swemu szczęściu w sposób
          potoczysty, a przy tym można odnieść wrażenie, że czynność ta owo
          ich szczęście potęguje.
          Jakże przy tem skore są do dzielenia się radością z innymi ! Połowa
          miasta, jak można się domyśać - jeszcze nie obesraną będąca,
          postawiona jest do dyspozycji. Oto POlityka miłości co się zowie !

Czyż zatem można dziwić się,lub małodusznie oburzać na ich przymioty
          marginalne, takie jak głupota itp.

Idźmy przykładem lemingów - wyroki sądowe pisane czcionką polityki
          miłości odczytujmy układem wydalniczym. Pszyroda óczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka