Gość: xxxx IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.09, 07:58 "Kazdy kilogram obywatela szczególnym dobrem narodu ,a wykształcenie macie....... wyzsze aaa to przepraszam po 75 zł za kg"jak to wracja stare ale prawdziwe cytaty z kultowego "Misia"Bareii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gugcia0 jakie to szczęście,że moje 94 kg mogę wozić do IP: *.chello.pl 27.04.09, 09:06 Reichu własnym autem na ON i nigdy nie latam.Jakoś na stacjach benzynowych grubi płacą (jeszcze!!!) tyle samo co chudzi,3,42 zł za litr ON. Swoją drogą to może dobrze ,że te różne linie lotnicze powoli bankrutują jak mają taki "miły" stosunek do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: jakie to szczęście,że moje 94 kg mogę wozić d IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 27.04.09, 09:51 To Twoja sprawa, ile km przejedziesz na litrze paliwa i dlaczego wlasnym samochodem, ale w samolocie solidarnie dzielimy sie kosztami. Poza tym chce miec miejsce do siedzenia zgodne z umowa a nie byc przyciskany spoconym tluszczem sasiada. Grubasow powinno sie usadzac kolo siebie, na pewno dojda do porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu GW dala sie wkrecic i robi darmowa reklame!!!! IP: *.fbx.proxad.net 27.04.09, 16:43 Buhahahaha, Gazet Wyborcza dala sie wkrecic i robi darmowa reklame Ryanairowi!!!! Przeciez oni SPECJALNIE podaja takie glupawe informacje (ze beda platne toalety, itp.) zeby media o nich pisaly. Szacowna Gazeto, dalas sie "zrobic" zamiast zarobic! Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: GW dala sie wkrecic i robi darmowa reklame!! 28.04.09, 08:14 To Ty dajesz się kręcić SwojąGość portalu: miu napisał(a): > Buhahahaha, Gazet Wyborcza dala sie wkrecic i robi darmowa > reklame Ryanairowi!!!! Przeciez oni SPECJALNIE podaja takie > glupawe informacje (ze beda platne toalety, itp.) zeby media o nich > pisaly. Szacowna Gazeto, dalas sie "zrobic" zamiast zarobic! To Ty Dajesz Się wkręcać Swojej bezmyślności i brakiem logicznego myślenia. Buhahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
bambuko.2 Re: GW dala sie wkrecic i robi darmowa reklame!! 28.04.09, 14:22 O! nastepny naiwny... Twoj przedmowca niestety (dla Ciebie) ma racje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd płacisz więcej bo auto zużywa więcej paliwa :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:42 . Odpowiedz Link Zgłoś
anesta Przeciez to kolejny chwyt reklamowy Ryanaira... 27.04.09, 15:07 ta firma specjalizuje sie w wymyslaniu debilnych nakazów, propozycji, uregulowań a później dzięki takim zagrywkom ma darmową reklamę w mediach. Ryan nigdy się nie promoje. Wymyśla głupoty: erotyczne salonki na pokladzie samolotów, płatne toalety (ostatnio). Teraz podatek od puszystych. Po takich akcjach, gdy robi sie o firmie głośno w mediach, Ryanair "potulnie" się wycofuje i wszystko wraca do normy a firma liczy zyski z zainteresowania sobą. Jedyne rozsądne działanie, to medialne ignorowanie tych "zaczepek". Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Chyba jednak nie reklama, 28.04.09, 09:18 ale nasladowanie amerykanskich linii lotniczych. Polskiego linku nie znalazlam, tu niemiecki www.rp-online.de/public/article/reise/news/698644/Dicke-muessen-doppelt-zahlen.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: jakie to szczęście,że moje 94 kg mogę wozić d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 02:25 Gość portalu: gugcia0 napisał(a): > Reichu własnym autem na ON i nigdy nie latam.Jakoś na stacjach > benzynowych grubi płacą (jeszcze!!!) tyle samo co chudzi Mylisz się. Fizyka tutaj takze jest bezlitosna. Im więcej ważysz tym więcej spala Twój samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: jakie to szczęście,że moje 94 kg mogę wozić d IP: *.tieto.com 28.04.09, 10:33 Zdrowy rozsądek też jest bezlitosny i mówi mi, że 60 kg w samochodzie nie ma wiekszego znaczenia, a w samolocie nie ma już żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: jakie to szczęście,że moje 94 kg mogę wozić d 28.04.09, 13:10 Hm. Więc 60 kg w samochodzie nie zwiększa zużycia paliwa. Mogę zatem zapytać od jakiej wartości prawa fizyki zaczynają obowiązywać? Odpowiedz Link Zgłoś
bambuko.2 Re: jakie to szczęście,że moje 94 kg mogę wozić d 28.04.09, 14:33 W takim razie Twoj zdrowy rozsadek sie myli. Jakakolwiek waga zawsze ma znaczenie! Inaczej Kubica by sie nie odchudzal (choc to przyklad ekstremalny). Dalej: wg statystyk 10% spoleczenstwa walczy z otyloscia (nie mylic z nadwaga!). Na ok 180 pasazerow na pokladzie to daje 18 osob. 18x60=1080. Samolot oczywiscie jest ciezszy, ale tony bym nie lekceważył.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doriana I bardzo slusznie, dosyc tego dziadostwa IP: *.onlink.net 28.04.09, 13:06 dlaczego my z normalna tusza mamy sie meczyc siedzac obok niewyobrazalnych spaslakow. Wracajac w tym roku z wakacji w Panamie przezywalam horror bo obok mnie siedzial tluscioch ktorego cielsko wylewalo sie na mnie i nie moglam sie ruszyc a chcac skorzystac z toalety narazona bylam na potworne miny ,stekania i sapania tlusciocha, ktory byl bardzo obrazony, ze musi wstac , poniewaz to bylo za duzo i za ciezko dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: jakie to szczęście,że moje 94 kg mogę wozić d 28.04.09, 13:08 Gość portalu: gugcia0 napisał(a): > Reichu własnym autem na ON i nigdy nie latam.Jakoś na stacjach > benzynowych grubi płacą (jeszcze!!!) tyle samo co chudzi,3,42 zł za > litr ON. Ale kupują więcej litrów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipciuś Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: 91.193.99.* 27.04.09, 09:09 no to teraz jeszcze tylko podatek od inteligencji, od brzydoty, od wieku, koloru skóry itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówa Re: Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: *.acn.waw.pl 27.04.09, 11:55 A jakiż wpływ wymienione przez ciebie czynniki wywierają na ciężar samolotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawiu ha ha ha IP: *.4-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 27.04.09, 10:02 to kazdy koszykarz zaplaci extra kase. JAki to ku... ynteligent wpadl na pomysl, ze od wagi ? a jak jest ktos tlustym kurduplem to nie placi. Jak widac niektorym dieta "muzgi wyzarla" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Posiedź sobie IP: *.chello.pl 27.04.09, 10:11 pomiędzy spaślakami przez 12h lotu - zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirkor Re: Posiedź sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:40 leciałem w ybiegłym roku Londyn - Hong Kons. Siedziałem obok hinduski na "dwójce" przy oknie. Dwa rzędy wcześniej siedział także przy oknie spaślak tak ze 140-150 kg. Ponieważ burty samolotu nie przepchnie tkanką tłuszczową przywalał sąsiadkę. Ta w końcu nie wytrzymała i poszła do stewardesy. Na szczęście kobieta miała się gdzie przesiąść, ale 11 godzin koło spaślaka horror. Gorzej mieli natomiast ci za spaślakiem facet nieźle krzywił oparcie i siedzacy za nim bezpośrednio odczuwał to na własnych kolanach. Tyle co do "rasizmu" braku poszanowania innych i etc. Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Posiedź sobie-- W masce przeciwgazowej! 28.04.09, 08:20 A jeszcze dobrze byłoby zaopatrzyć się w maskę przeciwgazową!!! Gość portalu: XX napisał(a): > pomiędzy spaślakami przez 12h lotu - zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolkka Re: ha ha ha IP: 62.29.251.* 27.04.09, 10:47 koszykarz nie zapłaci więcej, bo to góra mięśni, mniam :) właśnie tłusty kurdupel będzie musiał dopłacić, jeśli się będzie wylewać po bokach fotela, fuj :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Oszczędzamy wybierając fast-foody? 27.04.09, 10:34 Co to za brednie? To chyba jeden z droższych sposób odżywiania. Najtaniej wychodzi gotowanie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Oszczędzamy wybierając fast-foody? 27.04.09, 11:02 O co ci chodzi? Czego nie rozumiesz? Jak kogoś było stać na restaurację, gotować nie umie, czy nie ma warunków, to przejdzie do fastfooda. A z kolei, jak ktoś gotował i gotuje w domu, a sytuacja finansowa zmusi go do szukania oszczędności, to przeważnie sprowadzi się to do zastąpienia produktów wyższej jakości, zdrowszych, najtańszymi, tuczącymi. Czyli tak czy siak, bieda prowadzi do większych problemów z nadwagą. Dopiero nędza na skalę afrykańską, dolar dziennie na utrzymanie, fizyczny głód na okrągło odchudził by nas trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 pomijasz najwazniejszy problem 27.04.09, 11:37 a mianowicie jak wyglada bilans kalorii. Mozna zjesc mniej klusek, makaronow czy bialego pieczywa i nie laczyc tego z tluszczami (niestety powszechne w polskiej kuchni). I do tego sie ruszac, nie musi to byc fitness-studio: pare kilometrow na piechote zamiast autobusem tez przyczynia sie do spalania kalorii. Najwiekszym problemem sa gotowe produkty, w ktore firmy produkujace gotowa zywnosc z upodobaniem doprawiaja glutaminianem sodu, dla poprawienia smaku i niestety apetytutu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Oszczędzamy wybierając fast-foody? 28.04.09, 13:12 W Polsce to fast foody to są drogie, bo McDonalds to jest restauracja z wyższych sfer. W UK, gdzie mieszkam, mogę sobie ugotować obiadek za kilka funtów, pójść do restauracji (od 8 za osobę) albo pójść na róg do take-awaya i przynieść sobie hamburgera i frytki zawinięte w papier w takiej ilości, że we dwoje nie zjemy "jednoosobowej" porcji. Koszt - 3.49, w porze lunchu promocja, 2.50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eNeN Re: Oszczędzamy wybierając fast-foody? IP: *.chello.pl 03.05.09, 20:00 a zasada "czas to pieniądz"? gotuję - nie pracuję - nie zarabiam! dużo pracuję - mam mało wolnego czasu - nie gotuję! proste jak drut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: *.aster.pl 27.04.09, 10:47 I bardzo dobrze, otyli muszą zacząć płacić za dodatkowe miejsce jak się nie mieszczą na jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Zgred Re: Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:25 " Chudzi " poniżej tej wagi określonej w liniach lotniczych jako dłużej żyjacy bo zdrowsi powinni płacić wielokrotnie wyższą składkę emerytalną. Taki 150 czy wiecej kilowiec nie ma szans dożyć do emerytury więc z tej składki powinien byc zwolniny. Kobiety powinny jeszce płacić składkę emerytalną w wielkości czterokrotnie wiekszej niż faceci bo i tyle przecietnie dłużej pobierają emerytury. Niech sobie szczupła kobitka lata za jeden bilet bez dopłaty w samolocie ale składka emerytalna wyniesie dla niej co najmniej 66% zarobków bo nie bede dopłacał do jej świadczeń długie lata Jak ma byc sprawiedliwie to proszę uwazglednić a panienki gadłujące ti na szerszych powinny same na ochotnika płacić wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk Re: Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: 62.49.232.* 27.04.09, 15:00 To jak juz tak rozmawiamy podniesmy tezszym skladke zdrowotna skoro tacy chorowici to niech za to placa... A mnie osobiscie bardzo wkurza jak taki hipopotam wazy z bagazem jakies 150 kilo, a ja z moim 100 (wzrost ponad 180cm) i za kazdy kilogram powyzej musze slono zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: *.fbx.proxad.net 27.04.09, 11:13 a co z dwuletnimi dziecmi, ktore placic musza tyle samo co gosc wazacy 120 kg? przewaznie i tak siedza, leza u matki na kolanach? to jest sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: *.dyn.optonline.net 28.04.09, 16:51 One właśnie powinny płacić podwójnie - za wrzask i niedogodności, na jakie narażają współpasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Nareszcie !!!! IP: *.microsoft.com 27.04.09, 11:14 Tak tak tak Wprowadzcie wreszcie podwyzszone oplaty dla OTYLYCH. Otylych!! Nie moze wyznacznikiem byc obwod pasa, czy waga!! To jest glupota! Ktos kto wazy 100 kg przy wzroscie 1,90m nie powinien placic ekstra. Ale 100kg przy 1,60 to juz duuuuza nadwaga. Tak samo jest z obwodem pasa!! Wyznaczniekiem powinien byc przede wszystkim zdrowy rozsadek, otylosc wyznacza BMI, ale wyjatki: sportowcy, kobiety w ciazy itp. Koniec z zajmowaniem poltora siedzenia!!! Dlaczego mam cierpiec z powodu czyjejs tuszy? Jestem drobna i wlewa mi sie na pol fotela, za ktory teraz place tyle samo!! Albo wyznaczac miesjsca takim osobom i niech sie cisna z innymi grubasami, albo niech placa wiecej i zamontowac im szersze siedzenia (jak juz placa to niech cos dostana za to). A dla tych ktorzy sa przeciw: nie rodzimy sie grubasami! To jest wybor kazdego z ludzi, jego diety, przyzwyczajen. Kazdy jest winny sam swojej wagi, poza wyjatkami ludzi chorych (stosujacych sterydy i hormony). Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Nareszcie !!!! 27.04.09, 11:25 W United kryterium jest mozliwosc zapiecia pasa bezpieczenstwa... Podobno inne linie amarykanskie zrobia to samo: jest ktos sie nie jest w stanie zapiac musi wykupic dwa miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingMoney Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: 151.193.120.* 27.04.09, 11:19 Czy osoby z niedowaga będą płacić mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Gruby czy cięzki? Czy tylko kasa się liczy? 27.04.09, 11:36 Linie lotnicze ponoszą koszty o kilograma pasażera, a nie od jego nadwagi. Dziecko z dużą nadwagą - 100kg - to ten sam koszt, co wysportowany dryblas 195cm - też 100kg. Oczywiście, jeżeli zamiast koszykarza poleci dżokej to zniżki nie dostanie ;-) - więc chyba nie powinno być opłat od kilograma, albo powinny też być zniżki... Jest jeszcze drugie kryterium: miejsca. Jeżeli tłuścioch utrudnia podróż innym ...to problem pasażerów ;-) ale jeżeli z powodu otyłości zajmuje dwa miejsca, dochodzi do scysji, awantur, opóźnień - to zaczyna być to problem linii lotniczych. Wprowadzenie (droższych) miejsc dla "szczupłych inaczej" byłoby tutaj fair - nie mieścisz się - siadaj w specjalnym fotelu. I na koniec: czy to nie jest aby kolejna metoda na ogolenie klienta? Bardzo się to wpasowuje w dziesiątki dodatkowych opłat w lotnictwie, nie tylko tym tanim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stabn Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 11:36 jak grubasy maja kase na góre zarcia to niech zapłacą za dwa miejsca w samolocie. Ja nie mam ochoty siedzieć kilka godzin pod górą tłuszczu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxitaxi Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: 194.45.94.* 27.04.09, 11:51 o bardzo dobrze, choc podatek powinno sie placic juz od nizszej wagi a nie dopiero grubo ponad 100kg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Dyskryminacja kobiet IP: *.4web.pl 27.04.09, 11:52 Pomysł sam w sobie niezły, ale dlaczego niby dopuszczalna waga dla facetów aż o tyle wyższa??? Może by tak raczej brali pod uwagę BMI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie Re: Dyskryminacja kobiet IP: *.pool.e-mobile.ne.jp 28.04.09, 09:08 ja też uważam, że to dyskryminacja kobiet! uważam, że powinny być takie same normy, a jeśli różnicować to w drugą stronę, np. w Japonii normy obwodu pasa (przy określaniu otyłości) są ostrzejsze dla mężczyzn, japońskie ministerstwo uzasadnia to różnicą w budowie ciała (mężczyźni mają wąskie biodra i mają proporcjonalnie węższe talie). Odpowiedz Link Zgłoś
silic Pomieszanie z poplątaniem. 27.04.09, 13:49 Nie każdy kto dużo waży jest otyły tak jak nie każdy otyły musi dużo ważyć. Co do istoty sprawy. Samolot ma określoną nośność, wyrażoną w kilogramach. Nie ma znaczenia czy to są pasażerowie czy bagaże. Bilet "podstawowy" powinien być na np. 100kg - dowolnej kombinacji człowieka i bagażu. Bez sensu trochę jest gdy dziewczę 50kg ma płacić za nadbagaż jeśli obok na siedzeniu jest osobą ważąca więcej niż 100kg (bez znaczenia czy to tłuszcz czy mięśnie). Dla samolotu żadna różnica. Do ceny za wagę należy dodać cenę za zajęcie miejsca i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Swietny pomysl IP: *.microsoft.com 27.04.09, 15:53 masz swietny pomysl z tymi 100kg na osobe:D kombinacja osoba+bagaz. to jest naprawde super :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna mamba Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: *.chello.pl 27.04.09, 15:06 To jest skandal!!!Co mają powiedzieć osoby,ktore są grube z choroby np.ludzie z niedoczynnością tarczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak ? 27.04.09, 17:44 O co ci chodzi? Przecież nikt nie powiedział, że wszystkie grubasy są same sobie winne! A czy nie jest skandalem, że gruby musi mieć np. dłuższy pasek u spodni? I paska wcale nie obchodzi żadna tarczyca... Powiem więcej: grubemu można ustąpić miejsca w tramwaju, ale w samolocie nie bardzo jest jak... Inna sprawa, że tutaj bardziej chodzi o wyciągnięcie dodatkowej opłaty, bo przecież chudy ani nie dostanie zniżki, ani nawet większego limitu na bagaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi ktos mi wyjasni o co "kaman" IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.09, 16:37 nie jestem gruby ... tak przynajmniej mi sie wydaje, ale nie moge w tym przypadku powiedziec, ze te teksty sa normalne jak to mozliwe ze skoro chudzi doplacaja do paliwa za grubych to podniesie cie cene grubym .. przeciez musi tez zmalec chudym, jesli tak sie nie stanie to nadal maja w cenie ta doplate ktora ponosili wczesniej a moze po prostu wprowadzic oplate za kilogram chudy zabierze sobie 3 torby a gruby 1 albo wcale i cene beda mieli taka sama dziecko bedzie jechac jak na zmizkach czyli ... nie "podatek" dla otylych -bo to brzmi jak pomysl rodem z glebokiego zwiazku radzieckiego w latach 50tych ... rozwijamy sie czy cofamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duza baba ok...jestem gruba ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 18:25 i co z tego ? jestem zdrowa , regularnie sie badam , nie siedze bezczynnie , wykazuje wieksza aktywnosc niz niejedna chuda osoba, idac tym tropem ...dlaczego z moich skladek fainansuje sie leczenie alkoholikow i palaczy ???? ja nie pije i nie pale , wiec dlaczego mam placic ???za duzo jadles to plac 2 razy wiecej za bilet , paliles , masz raka finansuj leczenie sam ... to jest wlasnie sprawiedliwosc spoleczna , tylko dokad nas to zaprowadzi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak I płać więcej 30.04.09, 11:55 Fakt, że jesteś gruba trochę się wyklucza z dobrym zdrowiem. :-( Masz rację mówiąc, że ty jesteś gruba, a inni piją i palą. Dlatego też PRYWATNE FIRMY ubezpieczeniowe dokładnie badają swoich klientów i uwzględniają wszystko: i tuszę, i papierosy, i stan wątroby, i przebyte choroby, i wypadki... Tu nie chodzi o to czy to "twoja wina". Chodzi o czynnik zwiększający ryzyko. BTW: Ja tam lubię takie mniej kościste ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duza baba ok...jestem gruba ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 18:25 i co z tego ? jestem zdrowa , regularnie sie badam , nie siedze bezczynnie , wykazuje wieksza aktywnosc niz niejedna chuda osoba, idac tym tropem ...dlaczego z moich skladek fainansuje sie leczenie alkoholikow i palaczy ???? ja nie pije i nie pale , wiec dlaczego mam placic ???za duzo jadles to plac 2 razy wiecej za bilet , paliles , masz raka finansuj leczenie sam ... to jest wlasnie sprawiedliwosc spoleczna , tylko dokad nas to zaprowadzi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Grubszy pasażer zapłaci więcej IP: *.chello.pl 27.04.09, 22:03 Coś się wam pomieszało, dziś biedni są grubi a bogaci-szczupli. Dlaczego? Biedni jedzą syf z konserwantami i popijają napojami gazowanymi, ich stylem życia jest telewizor. Bogaci kupują zdrowe produkty, snobują się w sushi-barach, jeżdżą na wakacje/weekendy, chodzą do fitness klubów bo modnie, a to sprawia że są szczupli. Czyli- biednemu zawsze wiatr w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Cork Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: 89.204.246.* 28.04.09, 01:34 Jak tak czytam te wasze komentarze to dochodzę do wniosku ,ze wieksza częsc was nigdy nie widziała samolotu od środka w realu.Latam samolotami średnio 6-8 razy w roku i jeszcze nie widziałem żeby jakakolwiek osoba z nadwagą zajmowała dwa miejsca lub żeby jak to jakiś pętak nazwał wylewał się komuś tłuszcz na sąsiednie siedzenie.Z latania liniami Ryanair zrezygnowałem po chyba czwartym razie,powodów była kilka m.in: niemiła obsługa,brud w samolotach,itd itd.Ale bardzo poważnym powodem było to na co narzeka większość ludzi latających tymi liniami ,niesamowita ciasnota pomiędzy fotelami(gorzej niż w autobusie miejskim)no i ceny bagażu,nadbażu itp.Takimi wystepami linie te napewno zrażają do siebie potencjalnych klienitów jak i tych którzy do tej pory nimi podrózowali,ale zarazem robi sobie sobie świetną reklamę,bo obroty tej firmy niustannie spadają.A więc nie obrażajmy otyłych tylko chociaż raz wejdżmy do samolotu i zobaczmy jak to wygląda od środka ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: *.aster.pl 28.04.09, 08:16 mało latasz, zmienisz zdanie jak przelecisz się parę godzin uciskany z obu stron sadłem wspołpasażerów Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej 28.04.09, 09:22 z tego co piszesz wynika, ze latasz tanimi liniami. Moze kiedys polecisz do USA i tam zrobisz pare lotow lokalnymi liniami. Zmienisz zdanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: *.dyn.optonline.net 28.04.09, 17:03 No właśnie. I jeszcze trafi mu się miejsce obok roszczeniowo nastawionego grubasa, takiego z gatunku: mnie sie należy, wtedy dopiero pozna, co to znaczy latać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo44 eeee - nie rozumiem... 28.04.09, 10:21 Gość portalu: Piotrek Cork napisał(a): > Ale bardzo poważnym powodem było to na co narzeka większość ludzi >latających tymi liniami ,niesamowita ciasnota pomiędzy fotelami >(gorzej niż w autobusie miejskim) czy Rainair montuje jakieś specjalne fotele w swoich 737? albo ciaśniej je ustawia? wydawało mi się że B737 to 737 i już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Grubszy pasażer zapłaci więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 08:13 Dlaczego kobiety powyżej 100kg, a mężczyźni powyżej 130kg? Co to za dyskryminacja?! Bzdury.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeny Grubszy pasażer zapłaci więcej IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.04.09, 08:21 Dyskryminacja- powolna od czegoś muszą zacząć np. od grubych- potem od kolorowych, brzydkich, narodowościowych. Mamy XXI wiek i nic się nie zmieniło zapędy szalonych są nadal. Wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Dlaczego kg kobiety cenniejsze niz kg mężczyzny?. 28.04.09, 09:58 Wszystko logiczne prócz tego ,że kobiety inaczej się wycenia niz mężczyzn. Jako mężczyzna protestuje przeciw niedocenianiu męskich kilogramów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek I prawidłowo IP: *.e-wro.net.pl 28.04.09, 10:33 Na żarcie mają kasę, a szczególnie na te śmieci z KFC czy mcdonald's. Codziennie obżerają się chipsami i batonikami to niech płacą za nadwagę tak jak się płaci za nadbagaż. Szczególne względy należą się jedynie osobom otyłym ale z powodów zdrowotnych - cukrzyca, hormony itp. Zamiast wyjść na spacer to siedzą przed TV i chłoną jeden serial za drugim. Potem ganiają po lekarzach bo serduszko niedomaga, bo przeciążone stawy nawalają, bo wątroba, nerki itd. Grubasy powinni płacić większe składki na ubezpieczenie zdrowotne oraz droższe bilety PKP, MPK czy lotnicze, bo trzeba zużyć więcej paliwa aby przewieźć ich cielska. Odpowiedz Link Zgłoś
agaga2 Re: I prawidłowo 28.04.09, 12:56 cholera ideal sie znalazl , juz widze te ekologiczne produkty na twoim talerzu , wode evian i truskawki z patagonii , buhahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: I prawidłowo IP: *.e-wro.net.pl 28.04.09, 19:21 Bo jeść to trzeba umieć. nawet golonkę czy bigos. Do tego dużo ruchu na świeżym powietrzu lub na siłowni a nie całodzienne przeglądanie seriali w telewizji. Na moim talerzu nie znajdziesz wyjątkowych ekologicznych frykasów, raczej normalne potrawy kuchni polskiej. Ale według wskaźnika BMI mam prawidłową wagę i mimo 40 lat prawidłowy poziom cholesterolu, na serce czy stawy także nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa rosochata Podatek od tuszy - grubszy zapłaci więcej IP: 213.155.189.* 28.04.09, 10:47 No jaka jawna dyskryminacja!! Kobieta powyżej 100, a mężczyzna powyżej 130!! Kobieta w pasie 104, mężczyzna więcej. Jak to?? Jakim prawem, kobiecy tłuszcz bardziej paliwo zużywa?? Jawne skur........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gen. Italia Liczą się dwie rzeczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 11:40 - masa pasażera. W końcu to właśnie obciąża samolot. Tu nie powinno być różnic czy kobieta czy facet. Stwierdzam to z niejaką przykrością jako ważący 105kg przy wzroście 193cm. - szerokość d..y. To właśnie tą częścią ciała dokonujemy "najazdu" na miejsce sąsiada i niestety przy wadze np. 105kg statystycznie kobieta będzie bardziej "ekspansywna" niż facet (jest niższa a na dodatek faceci w początkowym stadium tyją "do przodu" a nie "na boki"). Tutaj nic sobie nie mogę zarzucić, w fotelu lotniczym mieszczę się z zapasem, no może wystaję trochę ramieniem na korytarz. Wydaje mi się że opłata za bilet powinna być uzależniona od obu tych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Grubszy pasażer zapłaci więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:32 Racja. Dopuszczalna masa całkowita pasażera z bagażem powinna wynosić 100kg, a za resztę trzeba zapłacić jak za nadbagaż. Odpowiedz Link Zgłoś
agaga2 a gdzie ci grubi ... 28.04.09, 13:01 ktorzy rozpetali calą tę burzę ??? bo wychodzi na to ,ze w samolotach są istną plagą , jak na razie wszyscy na tym forum lansują się na szczupłych , podobno ryan air ( czy jak mu tam ) mysli nad miejscami dla palacych , to dopiero bedzie jazda ... Odpowiedz Link Zgłoś