Dodaj do ulubionych

Nowa wiata zniknela

IP: *.prokom.pl 04.12.03, 11:29
Po zakonczonym remoncie skrzyzowania Al. Wlokniarzy/Pabianicka na przystanku
tramwajowym w kierunku do centrum Lodzi postawiono nowa wiate. Wiata taka
jakie miala jedna z firm postawic w naszym miescie. Wczoraj rano byla. Po
polnocy czyli dzis okolo 0:30 juz jej nie bylo.

Powstala kuriozalna sytuacja gdzie na tym skrzyzowaniu oczekujacy na tramwaj
nie maja wiaty, a na przystanku gdzie glownie tylko ludzi wysiadaja stoi
wiata. Wspaniala polityka jakosci ....
Obserwuj wątek
    • berger.m Re: Nowa wiata zniknela 04.12.03, 20:23
      Dziwne, ja ją rano chyba widziałem... i po połudzni też (mówię o dniu
      dzisiejszym). Jesteś pewny, że widziałeś, że jej nie widziałeś?
      Pzdr ;)
      • ukalo Re: Nowa wiata zniknela 05.12.03, 12:12
        > Dziwne, ja ją rano chyba widziałem... i po połudzni też (mówię o dniu
        > dzisiejszym). Jesteś pewny, że widziałeś, że jej nie widziałeś?

Chyba pogodzę was obu. W nocy nie ma, a w dzień jest... Serio!
        Wczoraj wracałem do domu przed północą i znów nie było, a dziś ok. 11:30 stała w najlepsze :-)
        Może to nowy sposób na wandali???

Pozdrawiam,
        Łukasz
        • Gość: łażej Re: Nowa wiata zniknela IP: *.retsat1.com.pl 05.12.03, 12:34
          Dobre :))))))
    • Gość: Tomas Re: Nowa wiata zniknela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:35
      Cos stanęło na Pl. Wolności
      • Gość: Bart TA SAMA czy NASTĘPNA?? IP: *.tpnets.com 10.12.03, 13:23
    • Gość: Bart Re: Nowa wiata zniknela IP: *.tpnets.com 05.12.03, 12:21
      Wiata jest. Studi o co Ci chodzi.
      • Gość: STUDI Re: Nowa wiata zniknela IP: *.prokom.pl 05.12.03, 12:28
        03-12-2003 - okolo 10:00, przejezdzam busem obok i ta wiata nowego typu jest
        04-12-2003 - okolo 00:30, po wiacie ani sladu
        04-12-2003 - okolo 10:00, po wiacie ani sladu

Wczoraj wieczorem i dzis rano nie zwrocilem uwagi.

Moze ja zdemontowali na pewien czas.
        • Gość: Bart Re: Nowa wiata zniknela IP: *.tpnets.com 05.12.03, 12:59
          Sory, ale jej dziwaczna nocna nieobecność (zwłaszcza, że nocnych tramwajów nie
          mamy) nie jest jeszcze powodem do rozstrząsanie o polityce jakości MPK. Takim
          powodem jest likwidacja bezpłatnych rozkładów i dzielenie obwolut na pół (zysk
          50%, ale co, 2 zł na paczce?)
          Czyli w sumies Studi wiesz, że dzwonią, ale nie wiesz w którym wagonie.
          • Gość: STUDI Re: Nowa wiata zniknela IP: *.prokom.pl 05.12.03, 13:12
            Tak ale 10:00 i wiaty nie bylo.
            A jakos i 11 i 41 o 10:00 to juz maja wiele kursow w danym dniu za soba.

04-12-2003 wygladalo to tak ze zdemontowano wiate.
            Jak inaczej skomentowac?

Gdyby ta wiate z powrotem stawiali o 4:00 OK. Ale 10:00 i jej nadal brak.

Ponadto chowanie wiaty na noc kosztuje. Niemalo. Wiec to nie jest osczednosc.
            Zreszta sam wiesz ze skapia kwote 500PLN. A demontaz wiaty, przewoz * 2, montaz
            i tak codziennie to kosztuje i to sporo. Po miesiacu wyjdzie wiecej niz koszty
            odmalowania Lilpopa III. Czyz nie?
            • Gość: Bart Re: Nowa wiata zniknela IP: *.tpnets.com 05.12.03, 13:21
              Z tą wiatą to coś ciekawego się dzieje, dobra w dzień tez jej nie bywa.

Co do kosztów to sam sobie odpowiedziałeś.
            • ukalo Re: Nowa wiata zniknela 05.12.03, 13:35
              > Ponadto chowanie wiaty na noc kosztuje. Niemalo. Wiec to nie jest osczednosc.

Dobra, ale zdaje się, wiata nie jest własnością MPK, ani ZDiTP, więc jeśli właściciel robi to sam, to nie widzę problemu.

Pozdrawiam,
              Łukasz
              • Gość: STUDI Re: Nowa wiata zniknela IP: *.prokom.pl 05.12.03, 14:31
                Moze i nie ma problemu. Ale nie wierze w to ze wlasciciel doklada do wiaty.
                To jedno. A drugie to na tym przystanku powinna stac wiata. Placimy dosc drogo
                za bilety i chyba ta wiata nalezy sie korzystajacym.

Jesli chca pokazac wiate nie postawia gdzies indziej. Chowaja ja na noc itp,
                albo zrobia wystawe. Ale pasazerowie chyba powinni byc inaczej traktowani.

Tym bardzie ze na przystanku gdzie 90% ruchu to wysiadajacy jest wiata.

• Gość: Ja Re: Nowa wiata zniknela IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 18:54
                  Hm... Mnie w tej dyskusji znacznie bardziej ciekawi, dlaczego wiata znika
                  codziennie (sorki, ale nie jest to typowe zachowanie dla wiat
                  przystankowych:) ), niż to gdzie i za czyje pieniądze stoi...
                  • ukalo Re: Nowa wiata zniknela 05.12.03, 19:07
                    > Hm... Mnie w tej dyskusji znacznie bardziej ciekawi, dlaczego wiata znika
                    > codziennie (sorki, ale nie jest to typowe zachowanie dla wiat
                    > przystankowych:) ), niż to gdzie i za czyje pieniądze stoi...

E, co my tam wiemy o wiatach... ;-)

Pozdrawiam,
                    Łukasz
    • geograf Re: Nowa wiata zniknela 05.12.03, 20:38
      zadam infantylne pytanie:
      czy jestes pewien,że w związku z jej ciemną barwą ona po prostu nie "wtapia się"
      w nocne tło i optycznie" znika" ale naprawde stoi w miejscu??
      • Gość: Bart Re: Nowa wiata zniknela IP: *.tpnets.com 05.12.03, 22:20
        może przeszła na drugi przystanek do koleżanki. Na pogaduchy.:)
        • sluzbowo Re: Nowa wiata zniknela 06.12.03, 00:49
          Czyli taka fatamorgana, tylko odwrotnie?

Poszukiwacze zaginionej wiaty łączcie się!

pzdr

sluzbowo
    • Gość: STUDI Koniec z nowa wiata? IP: *.prokom.pl 10.12.03, 11:35
      Wczoraj wieczorem (20:30) na miejsu opisywanej wiaty nowego typu stanela zwykla wiata jakich pelno w Lodzi (w tonacji jasnozielonej). Czyzby koniec marzen o nowych ladnych wiatach?

A moze te znikanie wiaty to efekt jakis przepychanek, ktore w koncu doprowadzily do tego, ze inwestor po prostu sie wk*****l.
      • Gość: STUDI Powrot nowej... IP: *.prokom.pl 11.12.03, 11:39
        Na prawde to nieco dziwne. Wczoraj wieczorem nowa wiata byla na swoim miejscu.

Co sie dzieje z ta wiata?
        Lubi tak sobie wedrowac po okolicy?
        • ukalo Re: Powrot nowej... 11.12.03, 11:52
          > Na prawde to nieco dziwne. Wczoraj wieczorem nowa wiata byla na swoim miejscu.
          >
          > Co sie dzieje z ta wiata?
          > Lubi tak sobie wedrowac po okolicy?

Coraz bardziej upewniam się, że coś nie tak jest z Twoją percepcją ;-)
          Wg. mojej wiedzy wiata zniknęłą raz i później pojawiła się nowa - ta zielonkawa (też nowoczesna), która jest teraz. A poprzednia była szarawo-brązowa i była głębsza. Może było za mało miejsca na swobodne wymijanie wiaty przez pieszych?

Pozdrawiam,
          Łukasz
          • Gość: STUDI Re: Powrot nowej... IP: *.prokom.pl 11.12.03, 11:57
            Na pewno jednego wieczora stala typowa lodzka wiata. Taka jak po drugiej stronie.
            Stad jeden z moich postow.
            To sie wyraznie rzucilo w oczy. Nie da sie ich pomylic. Pomalowana byal - na zielono dach i zolto elementy nosna wiaty.

Nastepnego dnia rano nie zwrocilem uwagi, wieczorem bylo juz OK, czyli ta nowa wiata nowego typu co ponoc maja sie docelowo pojawic w Lodzi.

Czyzby ta wiate zabierano na jakies prezentacje?????
            A moze na jakies inne zabiegi????

• Gość: STUDI A moze testy roznych wersji tych wiat? IP: *.prokom.pl 11.12.03, 12:03
            No bo jesli zmieniono typ wiaty. To moze ten przystanek jest poligonem doswiadczalnym roznych wariantow wykonania
          • berger.m Re: Powrot nowej... 11.12.03, 13:11
            No włśnie. Nowa wiata jest węższa. Ta firma po prostu pokazała, jakie wiaty
            będą stać na takich średnio wąskich i wąskich przystankach.
            Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka