Dodaj do ulubionych

Brite jesteś moderatorem?

10.05.09, 19:23
Jeśli to prawda to.. powodzenia i Twoje zdrowie!
Obserwuj wątek
    • szprota Re: Brite jesteś moderatorem? 10.05.09, 19:29
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=94962964&a=95067691
      Jest :)
      • Gość: dp Szproto Twoje zdrowie też! IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 19:35
        jako byłej:-)
        • szprota Re: Szproto Twoje zdrowie też! 10.05.09, 19:39
          A dziękuję. Wypij też swoje, co Ci będę żałować :)
    • brite Re: Brite jesteś moderatorem? 10.05.09, 21:14
      Dziękuję!
      Niestety, moderator jednego forum ma słabe możliwości. Dla ożywienia tego forum
      przydałoby się lekko przeorganizować łódzkie fora.
      • Gość: dp Re: Brite jesteś moderatorem? IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 21:21
        Ja tam w Ciebie wierze a wiara podobno czyni..! :-)
      • lew_konia Prośba nr 1 10.05.09, 21:23
        Proszę (i przyslowie też na pewno poprosi) o oddzielny
        dział "Kultura" - w koncu Łódź stara się o tytuł ESK.
        Na CJG są tylko wątki o ciuchach.
        • aaa202 A czemu nie w ogóle subforum "ESK 2016"? 10.05.09, 21:29
          "CO jest grane" to faktycznie same zmiotki.
        • brite Re: Prośba nr 1 10.05.09, 21:31
          > Proszę (i przyslowie też na pewno poprosi) o oddzielny
          > dział "Kultura"

I właśnie tu zaczynają się schody - takich rzeczy moderator zrobić nie może. Ale będę interweniował wyżej.
          A że można, pokazuje forum wrocławskie - jest Kultura, nie ma zaś bezcelowego martwego zbiornika pt. "Opinie i Komentarze", gdzie z automatu trafiają wątki pod artykułami.
          • Gość: dp Prośba nr 2 IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 21:35
            To ja chciałbym forum "Filmowe oblicza Łodzi" bo ostatnio jeden film
            z akcją w Łodzi widziałem i wrażeniami mógłbym się podziałkować z
            innymi:-)
            • miejskie_narty Re: Prośba nr 2 10.05.09, 21:43
              Ten z Pazurą na Kaliskim?
            • brite Re: Prośba nr 2 10.05.09, 21:43
              > ostatnio jeden film
              > z akcją w Łodzi widziałem

ha, do TEGO filmu trzeba założyć podforum "Adult Łódź".
              • Gość: dp "Adult Łódź" IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 21:49
                Będę mógł zostać jego moderatorem - na początku oczywiście pod Twoją
                opieka?

Miejskie wysłałem Ci tydzień temu link na adres z GW i fote byś
                dalej przesłał ją Pepekowi
                • miejskie_narty Re: "Adult Łódź" 10.05.09, 21:52
                  Nie sprawdzam prawie wcale tego konta, ale zaraz to nadrobię.
                  • Gość: dp Re: "Adult Łódź" IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 21:56
                    fachowe tłumaczenie z filmu możesz podesłać mi na bloga by się
                    przydało:-)
                    • miejskie_narty Re: "Adult Łódź" 10.05.09, 22:01
                      No właśnie widzę, że nie tylko zdjęcie jest w skrzynce:)
                      • Gość: dp Re: "Adult Łódź" IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 22:09
                        zdjęcie już mu przesłałem bo spotkałem pod Anną ale linku
                        zapomniałem:-)
                        • przyslowie Re: "Adult Łódź" 10.05.09, 22:43
                          Diogi, a widziałeś "Kobietę publiczną"?
                          • Gość: dp Re: "Adult Łódź" IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 23:15
                            Broń Boże!
                            Szanuję się i Żułkawskiego nie oglądam nawet jak występuje u niego
                            była żona co to Bondowi w jednym filmie dawała!
                            • przyslowie Re: "Adult Łódź" 10.05.09, 23:20
                              No ale ta scena tańca z włoskami?!
                              Ja i tak nie dotrwałam do końca filmu.
          • szprota Re: Prośba nr 1 10.05.09, 22:47
            Kiedyś był dział "Kultura". Ale w pewnym momencie publiczne (tj. miejskie,
            redakcyjne) fora gazety.pl zostały ujednolicone i wszędzie powstało CJG.
            Jak to się stało, że Wrocławiowi udało się zachować/ przywrócić Kulturę, nie mam
            pojęcia. Ale dobrze, że jest precedens :)
        • przyslowie Re: Prośba nr 1 10.05.09, 22:50
          Lew_koniu, nie tylko poproszę, ale będę się domagać. Twoje zdrowie!
          CJG powinno zmienić nazwę na "Co się nosi", ale ruch tam i
          zainteresowanie tematem i tak jest malutkie. Ledwo się tli.
      • Gość: profes79 Re: Brite jesteś moderatorem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 06:36
        Powodzenia :) Moze znowu da sie tu zagladac bez bolu zebow :)
      • gothmucha Re: Brite jesteś moderatorem? 13.05.09, 10:13
        Brajtu, gratuluję funkcji i życzę Ci mnóstwo samozaparcia w swoichdalszych działaniach.

I od razu prośba - zastrzel trolli, szczególnie tych politycznych, bo się żygać chce na widok kolejnych big niusów.
    • big_news Brite, w innym miejscu zadałeś pytania 10.05.09, 21:58
      Kilka osób dało na nie odzew.
      Czy zechcesz się ustosunkować do tych głosów, czy może unikał będziesz tego
      własnoręcznie przygwożdżonego wątku?
      • brite Re: Brite, w innym miejscu zadałeś pytania 10.05.09, 22:11
        > Czy zechcesz się ustosunkować do tych głosów

Zechcę. Moderacja będzie ich wypadkową. 8-)
        • big_news Strach się bać 10.05.09, 22:15
          Czyli, pytania były z gatunku retorycznych...
          Cóż, można i tak zacząć "robotę".
          • przyslowie Re: Strach się bać 10.05.09, 22:52
            Pozdrawiam Cię, potworze bigusiowy i Twoją żonę też.
            • big_news Re: Strach się bać 10.05.09, 22:56
              Wzajemnie.
      • cassani Brite, w innym miejscu zadałeś pytania 10.05.09, 22:18
        ale jest tu taki jeden co w swym nieposkromionym sprycie Cię odnalazł.
      • szprota Re: Brite, w innym miejscu zadałeś pytania 10.05.09, 22:48
        A można wiedzieć, po co ten przykry ton?
        • big_news Przykry ton? Hm. 10.05.09, 22:55
          Nawet gdyby, to chyba w związku z odpowiedzią miałem nosa...
          • szprota Re: Przykry ton? Hm. 10.05.09, 22:57
            Dlaczego?
            • big_news Dlatego: 10.05.09, 23:00
              Zechcę. Moderacja będzie ich wypadkową. 8-)
              • szprota Re: Dlatego: 10.05.09, 23:06
                A, przepraszam, czego się spodziewałeś? Że Brite odpowie: jasne, kochani,
                spełnię wszystko, co zażądacie? No - nie wiem, czy byś tego chciał, większość
                postulowała dużo mniej polityki...
                • big_news Wiesz, ja to (wiadomo) głupi jestem 10.05.09, 23:14
                  I już się nie zmienię.
                  Tzn. wyznaję zasadę, że jak proponuję dyskusję w ważnej (jak się zdaje) kwestii,
                  to następnie reaguję na odźwięk.
                  Przecież Brite mógł rzucić te kwestie nie krasząc ich znakami zapytania i sprawa
                  byłaby jasna.
                  A tak to wychodzi na to, że ma w głębokim poważaniu zdanie forumowiczów.
                  No nic nie poradzę, ale w ten sposób to widzę.
                  • szprota Re: Wiesz, ja to (wiadomo) głupi jestem 10.05.09, 23:20
                    Przegapiasz drobny fakt. Większość forumowiczów była zgodna z postulatami
                    Brite'a, artykułowała wyraźną chęć oddzielenia polityki od FL i braku tolerancji
                    dla chamstwa i agresji.
                    Ty zasugerowałeś kompletny brak moderacji, gdyż jak wiadomo, normy internetowego
                    pożycia społecznego są dla mięczaków, a ci, którzy je egzekwują, w naturalny
                    sposób mają skłonności totalitarne. Zwracam uwagę na fakt, że ci, którzy z kolei
                    mają skłonność do ignorowania zasad tego pożycia, wykazują cechy socjopatyczne
                    (tu miałam dać uśmieszek w stylu Longety, ale się w porę pohamowałam).
                    Kompletny brak moderacji był wtedy, gdy Łódź nie miała admina. Nie do wiary, ale
                    nie wszystkim to odpowiadało.
                    • big_news Rzeczywiście 10.05.09, 23:30
                      Jak kto się uprze, to uzna, że mi coś umknęło.
                      Tyle, że to nie zmienia faktu, iż Brite na dzień dobry zakomunikował (chociaż
                      nie wprost, oczywista oczywistość):
                      pocałujcie mnie w dupę kochani, znaczy czy tak czy siak, będę robił to co
                      zasugerowałem, z góry zakładając, że części będzie się to podobać, a ta druga
                      mnie mało swędzi, dlatego z odpowiedzią fatygował się nie będę.
                      Jasne, można i tak. Na całe szczęście FŁ typowo kulturalnym forum nie jest, więc
                      takie podejście nowego admina do niego z pewnością tu i ówdzie ujdzie.
                      • szprota Re: Rzeczywiście 10.05.09, 23:39
                        Jak ktoś się uprze, to i na ptysiu zęba złamie.
                        Po mojemu wyglądało to tak:
                        Brite: -Cześć, dostałem uprawnienia. Jak chcecie, żebym moderował?
                        m: -To forum Wyborczej, więc co za róznica...
                        Yavorius: - Tnij trolli, chamów i polityków. Zaraz Ci prześlę kilka linków i pouczę!
                        Aaa202: -Łagodnie, ale chamstwa nie zniesę.
                        Iszkariota: -Tnij chamów, polityków i bądź szaloną córką mandaryna.
                        Przysłowie: -Mnie się podoba tak, jak jest...
                        Szprota: -Tnij spam, chamów, trolli, a politykom pokaż, gdzie ich miejsce.
                        Big News: -Oooo, znowu będzie cenzura! Ale tnij chamów, a na zgliszczach tego,
                        co pozostanie na tym forum może się łaskawie wypowiem.

Bigu, tak naprawdę nie podoba Ci się, że Twoje sobiepaństwo być może zostanie
                        ukrócone, więc się zawijasz w styropian i protestujesz :)
                        • big_news Tu mnie masz 10.05.09, 23:48
                          Przyłapałaś mnie, zdemaskowałaś.
                          Ostałem się nagi jak święty turecki.
                          No i co ja teraz mogę, jakie dictum zastosować w obliczu takiej niepodważalnej
                          klęski?
                          Nic, tylko podkulić ogon.
                          I tylko jedno mi w łepetynie świta, chociaż od ogółu przekonań autora tegoż (co
                          odkryciem żadnym nie jest) jestem dość odległy:
                          Nie zgadzam się z tym co mówisz, ale oddam życie, abyś miał prawo to powiedzieć.
                          • szprota Re: Tu mnie masz 11.05.09, 20:27
                            usiol.wrzuta.pl/audio/8syAE25avZ0/knz_-_odrzuc_to
                            • big_news Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 20:43
                              • szprota Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 20:55
                                Ofkors, ale stanowi świetny kontrapunkt dla Voltaire'a :)
                                • big_news Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 21:06
                                  Tego samego Woltera, który nie jest bohaterem mojej bajki?
                                  W każdym razie, nie akurat mnie powinno to dać do myślenia.
                                  Tak sądzę;)
                                  • szprota Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 21:55
                                    Dżizas... to ktoś tu jeszcze jest oprócz nas dwojga?!
                                    • big_news Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 22:03
                                      Nie mam absolutnie żadnych wątpliwości, że tam gdzie się pojawia Szprota,
                                      ciekawskich oczu nie brak.
                                      Wykorzystuję więc sprzyjające okoliczności i... może ktoś weźmie sobie coś do
                                      myślenia?;)
                                      • przyslowie Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 22:11
                                        Co Ty tam znowu kombinujesz, bo nie nadążam?
                                        • big_news Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 22:16
                                          Nic nic.
                                          Jedynie liczyłem na to, że prócz Szproty i mnie jeszcze kogoś zainteresuje nasz
                                          dialog.
                                          I... nie przeliczyłem się, jak widać.
                                          Tuszę dodatkowo, że w ten sposób nawet najwięksi entuzjaści "zmian" na forum,
                                          jeszcze zrewidują swój dziwny zapał.
                                          • przyslowie Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 22:35
                                            Jesteś Potworem! To też trzeba będzie zmienić!
                                            Zmiany są konieczne!
                                            Dlaczego ten dialog miał mnie interesować? Byłam zajęta czym innym.
                                            Pisałam, że nie nadążam za tokiem rozumowania!
                                            • przyslowie Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 22:39
                                              Nie mam czasu zająć się nawet propozycjami zmian.
                                              • big_news Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 22:56
                                                Zmiany są konieczne, Twoim zdaniem, ale nie masz czasu się nimi zmienić?
                                                A przede wszystkim powinny się zmienić potwory mnie podobne?
                                                No wybacz.
                                                Ale coraz bliższy jestem... rejterady.
                                                Bo rozmowy z kneblem na ustach, a na dodatek z tymi, co to zmian pragną, ale nie
                                                mają dla nich czasu, przestają mnie bawić.
                                                • big_news Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 22:58
                                                  Miało być, że nie masz czasu się zmianami zająć, a nie ich zmienić, oczywiście.
                                                  • przyslowie Re: Nawet Kazik nie jest bezideowy... 11.05.09, 23:18
                                                    Ja mogę różne rzeczy zmieniać.
                                                    Ale wybacz, bo nie mam zamiaru ust Ci kneblować!
                            • iszkariota Re: Tu mnie masz 11.05.09, 23:37
                              szprota napisała:

> usiol.wrzuta.pl/audio/8syAE25avZ0/knz_-_odrzuc_to

Kurcze, ależ mi Kazik przypomniał Ciechowskiego, aż mi serce mocniej zabiło.
                        • przyslowie Re: Rzeczywiście 11.05.09, 13:05
                          Oświadczam, że opowiadam się za wprowadzeniem zmian.
                          Lubię zmiany.
                          Nie podoba mi się tak, jak jest!
                          • szprota Re: Rzeczywiście 11.05.09, 20:27
                            A, to ja przepraszam :)
                            • przyslowie Re: Rzeczywiście 11.05.09, 21:08
                              Nie ma za co. Nie do końca mnie zrozumiałaś. Odpowiedziałam tylko na
                              pewne sugestie Brite.
                              Pewne zmiany na forum mogłyby mu wyjść na korzyść. Tak uważam.
                        • yavorius Re: Rzeczywiście 13.05.09, 08:49
                          szprota napisała:
                          > Yavorius: - Tnij trolli, chamów i polityków.
                          > Zaraz Ci prześlę kilka linków i pouczę!

Tak, tak, to było po Twojemu. Co nie znaczy, że było prawdą.
                          • szprota Re: Rzeczywiście 13.05.09, 19:24
                            Prawda w oczy kole :P
                            • yavorius Re: Rzeczywiście 14.05.09, 08:24
                              Tak, tak, oczywiście.
                    • Gość: 16-latek Re: Wiesz, ja to (wiadomo) głupi jestem IP: 217.149.255.* 09.06.09, 16:09
                      Wiedzie jaki jestem głupi. Miałem taką sytuacje ze spałem u mojej dziewczyny i
                      gdy się obudziłem to całkiem nie świadomie zaspany wypowiedziałem imię innej
                      dziewczyny. Mineło juz sporo czasu a ona nadal mi nie chce tego wybaczyć:(
    • k_az Re: Brite jesteś moderatorem? 13.05.09, 19:36
      Czy w nowej sytuacji tego forum, ja mogę już tu wrócić bez obaw.
      pozdrawiam.kaz.
      • iszkariota Re: Brite jesteś moderatorem? 13.05.09, 20:07
        k_az napisał:

> Czy w nowej sytuacji tego forum, ja mogę już tu wrócić bez obaw.
        > pozdrawiam.kaz.

Wróć, lecz moim zdaniem musisz zachować rewolucyjną czujność :)
        pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka