Dodaj do ulubionych

zdaniem laika

30.01.02, 16:44
na początek powiem że nie znam się wogóle na tramwajach (od strony teoretycznej)
natomiast korzystam z nich i mam taką uwagę na temat wygody
jeżdżą sobie teraz po mieście nowe wagony (pewnie wiecie jakie) z takimi
fotelami wykładanymi czymś tam (pewnie wiecie czym) i chciałem powiedzieć że są
one niewygodne... a są niewygodne ponieważ nie mają grzejnika na którym można
postawić nogę ja się siedzi...
to tyle co chciałem napisać
pzdr
laik ups znaczy się vladip
Obserwuj wątek
    • kropka. Re: zdaniem laika 30.01.02, 16:53
      siedzenia z grzejnikiem na nogi? A włóż ciepłe skarpetki i po problemie!
      • Gość: geograf Re: zdaniem laika IP: 10.0.219.* 30.01.02, 17:49
        tak vladip. popieram. Jakloś tak mi brakuje tej podpórki pod noge:)
        a tak poza tym to sa one nie wygodne bo na zakrętach jakoś wypadam z siedzenia....:) tamte stare platikowe maja takie "wgłębienie" i jest lepsza "przyczepnośc" :)))
        • michal.ch Re: zdaniem laika 30.01.02, 18:01
          Po pierwsze primo, to te wagony nie są nowe, a wyremontowane (tu kłania się
          wątek za co MPK ma ISO - właśnie za profesjonalne renowacje i wysokojakościowe
          nowoczesne modernizacje).

Co do foteli, to pasują mi zarówno stare plastiki (nazywam je "twardzielami"),
          jak i nowe z "tapicerką". Dla mnie są wygodne, choć muszę przyznać, że z
          krzesełek korzystam tylko czasami i mam tu mniejsze doświadczenie, bo po prostu
          lubię podróżować tramwajem "na stojaka". Fakt, że te nowe są węższe, co przy
          większej ehkm...tylnej części ciała może być kłopotliwe. :)

Te stare grzejniki wzdłuż burt istotnie były dobrą podpórką, ale przez takie
          właśnie użytkowanie szybko odpadała z nich farba i zaczynały rdzewieć
          (szczególnie zimą jak ludzie zaczęli stawiać tam uwalone w błocie i śniegu
          buciory).
          • Gość: Pietja Re: zdaniem laika IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 14:37
            A zostały wyremontowane przez firmę ELIN z Austrii.
    • yavorius Re: zdaniem laika 31.01.02, 11:09
      ooo, vladip. Poruszyłeś doniosłą społecznie kwestię. Jako socjolog (przyszły)
      zajmę się tym niezwłocznie. Pozdrawiam,
      • Gość: Ja Re: zdaniem laika IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 18:19
        Grzejniki zaczęto wywalać z tramwajów dużo wcześniej niż montowano w nich nowe
        siedzenia, ale fakt faktem, że swego czasu miałem duży problem z przestawieniem
        się na wagony "bezgrzejnikowe". A co do krzesełek, to ich szerokość jest
        również zaletą (więcej miejsa dla stojących), a drugą jest to, że są wyższe i
        lepiej wyprofilowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka