Gość: mistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 18:52 Pan Włodzimierz Roszkowski bardzo celnie i zarazem kulturalnie wypunktował absurdy politycznej poprawności, na której próbował zagrać czarnoskóry radny. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ???!!! Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.toya.net.pl 05.07.09, 19:17 Włodzimierz Roszkowski?!A cóż to za chamidło pseudointelektualne? Pierwszy raz słyszę (i mam nadzieję,w następnej kadencji już nie usłyszę) to nazwisko, choć od lat głosuję na liberałów. Zachciało się zaistnieć kolejnej miernocie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyszameryki Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 21:04 Cikawe, czy pan Roszkowski jest rownie tolerancyjny w stosunku do wypowiedzi, powiedzmy, Eriki Steinbach. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 21:20 Brawa dla Pana Roszkowskiego, za celne uwagi dotyczące wypowiedzi Ryszarda Czarneckiego, ale i kolegi Pana Roszkowskiego z PO. Afropolak? To brzmi komicznie szczerze mówiąc, wg. mnie samo z siebie obraża. Ale może po prostu czarnoskóry rady z PO kompletnie nie zrozumiał tego powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Kiedys juz jeden stwierdził po namyśle że "murzyn 05.07.09, 22:50 brzmi obraźliwie, pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Ilu Murzynów jest w parlamencie Izraela ???? 06.07.09, 04:58 //proszę o odpowiedź??? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Niemiec wymyslil, a murzyn szczeka na Polaka 07.07.09, 02:09 Niech tego czarnego odesla albo do szkoly, zeby sie douczyl i nie pieprzyl o faszyzmie, skoro tu przyjechal, albo niech wraca do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 21:20 > Cikawe, czy pan Roszkowski jest rownie tolerancyjny w stosunku > do wypowiedzi, powiedzmy, Eriki Steinbach. Przeczytałeś jego wyjaśnienie? Zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feta Pan Roszkowski odpowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:25 Proszę Panie Roszkowski przytoczyć czytelnikom informacje dlaczego pan Godson nie został kandydatem koła widzew PO do Europarlamentu. Jako członek tego koła może nam Pan opowie o argumentach i wypowiedziach kolegów pana Godsona o nim samym. Może sam pan Godson przypomni co wtedy mówiono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Pan Roszkowski odpowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:28 Panie radny jestem z Panem. Proszę odnieść się do sprawy koła widzew i Pana kandydowania do Europarlamentu z listy koła łódź widzew PO. Mam dziwne wrażenie , że jakiś Pana kolega co innego mówił wtedy i teraz. tak nie można. Brawo za pana pracę. Ale jeżeli ma to być szczera rozmowa to proszę sie otworzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga jezeli cos nie jest w " ..." nie jest cytatem IP: *.microsoft.com 06.07.09, 11:13 Jak dla mnie wypociny dotyczace pochodzenia owego powiedzenia sa dosc marnie napisane i czuc z tego listu sarkazm i pogarde. Jezeli ktos nie wyczul tego w tonie jego listu.... coz rozumienie tesktu czytanego to trudna sztuka... Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 21:30 Czytając tę wypowiedź mogę tylko przypomnieć stare mądre powiedzenie: "kto kogo przezywa, sam się tak nazywa". Trudno o lepszy pokaz chamstwa niż anonimowe obrażanie kogoś bez słowa uzasadnienia, co w wypowiedzi jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigel Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.ntlworld.ie 05.07.09, 23:52 ej koles, sadzac po Twoim zdaniu "Pierwszy raz słyszę (i mam nadzieję,w następnej kadencji już nie > usłyszę) to nazwisko[...]" nasuwaja mi sie podejrzenia, ze jestes tym Murzynem, ktory sie poskarzyl na blogu. Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper O czym tu w ogóle dyskutować? 05.07.09, 21:22 Pomijając maniere każdego polityka Pis by dokopać Platformie to chyba to powiedzenie akurat dla każdego mieszkającego w tym kraju jest zrozumiałe i nie ma w sobie żadnego szowinizmu. Nie widze powodu by zmieniac powiedzenia gdyż akurat kolega o ciemniejszej skórze czuje sie urażony, co wydaje sie raczej gra pod publiczkę albo co gorsza o miernej inteligencji. To co pisze Czarnecki akurat najmniej mnie interesuje gdyz dla mnie jest osobnikiem niezbyt ciekawym, raczej cynicznie walczacy o swój stołek, juz był blisko kupki nawozu ale niezbyt demokratyczna ordynacja mu to odroczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: O czym tu w ogóle dyskutować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:35 Jak to o czym. Dlaczego koło widzew PO nie wystawiło Pana radnego Godsona do Europarlamentu.Słyszałam że pan radny zgłosił swoje zastrzeżenia do słów które wtedy padły i skierował je do Panów Przewodniczących Mędrzaka i Biernata i sprawą zjmował się zarząd regionu PO. I co i nic, a tu ludzie dyskusję podejmują. panie Radny Brawo proszę dopominać się szacunku, Trzymam za pana pracę kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw47 Re: O czym tu w ogóle dyskutować? 05.07.09, 21:52 do a.k.traper ..w tym kraju.. Takiego zwrotu używała gwiazda polskiej telewizji D.Gawryluk prowadząc program w TVP. Siedzący wraz z politykami J.M.Rokita po jej słowach ,.."w tym kraju" mówił,.."w Polsce". Wspomniana Gawrylukowa potrzebowała kilku poprawek aby zaskoczyć. Mnie wystarczyła jedna. A TOBIE?..../pozdrawiam/. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a ja mieszkam w tym kraju i mówie po polsku 06.07.09, 13:27 kiedy mieszkałem w innych krajach pytałem ludzi jak czegoś nie rozumiałem, zarówno na wschodzie jak i na zachodzie maja swoje powiedzenia. A J.M.W rokita jest dość drobiazgowy i pedantyczny, ja w swojej pracy tez używam bardzo precyzyjnych zwrotów ale w jego przypadku niech zwróci większa uwage na domową "gwiazdę" i jej wypowiedzi. Dla mnie sformułowanie użyte przez p. Czarneckiego nijak nikogo nie obraza, nawet jak nie bardzo za nim przepadam potrafie byc obiektywny. Gdyby powiedział "ciemna masa" to juz prawie ludobójstwo by było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: O czym tu w ogóle dyskutować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:55 A nie lepiej by było, żeby sie Pan Murzyn nauczył języka polskiego oraz polskiej literatury? Będzie mu łatwiej. Nie tylko w PO. Wkurza mnie, ze jazdy Murzyn uważa białych za rasistów, ale - po swojej wizycie w USA - odnoszę wrażenie, ze największymi rasistami na świecie sa właśnie Murzyni (tak, Murzyni, a nie jacyś Afroamerykanie!. Zresztą Pan Murzyn z PO Afroamerykaninem nie jest przecież, wiec kim? Afrykanerem? Na pewno nie :), Afrykaninem? Tez nie. Murzynem? Tak. W języku polskim tak sie to określa. Nie podoba się, to trudno!). Ditto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA! "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.elk.net.pl 05.07.09, 21:27 pan John Godson pokazał się jako osoba nieoczytana, obca, prosta. A w dodatku czepialska. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 22:46 Nie tyle nieoczytana czy prosta, ale nie obeznana z polska tradycja jezykowa, co biorac pod uwage to ze polski nie jest jego jezykiem ojczystym jest w pelni zrozumiale. Ja sam mieszkam od bardzo wielu lat w innym kraju, i mimo ze opanowalem tutjeszy jezyk bardzo dobrze i mowie nim bardzo poprawnie, tez nie zawsze wyczuwam wszelkie jezykowe niuanse czy rozumiem wszelkie powiedzonka. Wyczuwam ogromna wiekszosc takich niuansow i wiekszosc powiedzonek, ale nie wszystkie. I dlatego bylbym ostrozny z tego typu ocenami jak "osoba nieoczytana, obca, prosta, czy czepialska". Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 06.07.09, 06:01 To nie była jakaś rozmowa w czasie rzeczywistym, z wymianą zdań co kilkanaście sekund czy nawet kilka minut. Jasne, że można nie rozumieć wszelkich idiomów, zwłaszcza w obcym języku. Ale to nie zwalnia od myślenia. Od tego chyba mamy rozum, żeby myśleć. I domyślać się, że jak się czyta jakiś artykuł i wszystko się zgadza i nagle na końcu widnieje coś co nam się wydaje, że tam nie pasuje, to należy to sprawdzić. Ta skrzywdzona przez domniemany rasizm osoba w dodatku obeznana jest z techniką komputerową (bloger), więc co to za problem sprawdzić, czy jakiś zwrot może ma jakieś inne tajemne znaczenie. Zwłaszcza jak się nie zna języka. To nie czarna magia (sic!). Ja np. nie wiedziałem co znaczy twoja sygnaturka. Ale sprawdziłem i już wiem. Nie musiałem wybierać się w wędrówkę na koniec miasta do biblioteki, pół nocy wertując stare księgi. I zanim wygłoszę jakiś osąd, typu twoje domniemane powątpiewanie w liczbę ofiar Holocaustu, pomyślę i zinterpretuję zgodnie z uznanym porządkiem i stanem faktycznym. Gdybym czytał jakiś angielski news w sprawie jakiejś uchwały parlamentarnej i trafił bym znienacka na zwrot typu "There are many ways to skin a cat", to w mojej głowie zaczyna świtać, że coś mi tu nie pasuje. I zaczynam główkować i sprawdzać, zamiast bawić się w sędziego i wyciągnąć czarną kartę i grać na rasizmie czy też ogłaszać wszem i wobec sadyzm i zwyrodnienie autora. No ale to może tylko ja... Na szczęście nie żyjemy jeszcze w kraju, gdzie takie bezpodstawne oskarżenie może rujnować kariery. Jeszcze nie jesteśmy Stanami. Chociaż z drugiej strony szkoda, bo bardzo bym tego Rychowi życzył. W dodatku czuję się przez niego nieco jak adwokat diabła. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: 91.109.133.* 05.07.09, 21:31 Wstyd. Tu nie chodzi o polityczna poprawnosc tylko o zachowanie elementarnej kultury. Nastepnym razem prosze nie protestowac gdy ktos napisze o polskich obozach koncentracyjnych czy publicznie opowie dowcip o Polakach - zlodziejach/glupkach/brudasach. Przeciez to wszystko tez ma "uzasadnienie" historyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 21:53 Gość portalu: . napisał(a): > Wstyd. Tu nie chodzi o polityczna poprawnosc tylko o zachowanie elementarnej > kultury. Ano właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: 91.109.133.* 05.07.09, 22:47 Zartujesz sobie, prawda? Czy za kazdym razem gdy ktos przeczyta "Murzyn zrobil swoje..." bedziesz tlumaczyl, ze tak naprawde chodzilo Ci o cos dokladnie odwrotnego? Czy tak samo bedziesz objasnial, ze w "Widzew/LKS zydzi" wcale nie chodzi o Zydow? Zycze powodzenia! A moze jednak prosciej bedzie nie obrazac innych i nie tlumaczyc sie potem z intencji? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 23:11 Gość portalu: . napisał(a): > Zartujesz sobie, prawda? Czy za kazdym razem gdy ktos przeczyta "Murzyn zrobil > swoje..." bedziesz tlumaczyl, ze tak naprawde chodzilo Ci o cos dokladnie > odwrotnego? Jakie znowu "dokładnie odwrotnego"?! Przecież wymowa tego cytatu jest jednoznaczna Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 06.07.09, 13:21 Gość portalu: . napisał(a): > Zartujesz sobie, prawda? Czy za kazdym razem gdy ktos przeczyta "Murzyn zrobil > swoje..." bedziesz tlumaczyl, ze tak naprawde chodzilo Ci o cos dokladnie > odwrotnego? Czy tak samo bedziesz objasnial, ze w "Widzew/LKS zydzi" wcale nie > chodzi o Zydow? Zycze powodzenia! > > A moze jednak prosciej bedzie nie obrazac innych i nie tlumaczyc sie potem z > intencji? Tym bardziej, że Richard także nie ma polskiego wychowania od dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Godson winny, nie rozumie polskiego jezyka, Ha Ha 06.07.09, 03:32 "murzyn zrobil swoje" znaczy w polskim jezyku "niewolnik zrobil swoje", doslownie. Twoje tlumaczenie , ze "porzekadlo" solidaryzuje sie z murzynem ,jest piramidalnym przekretem. Jest to zwrot w 100 % rasistowski. Ze jest on czescia polskiego jezyka; tak to prawda; niemniej , w 100% rasistowski, tak samo jak wiele postow na tym forum. Gorsze od otwartego rasismu sa te pseudointelektualne tlumaczenia i usprawiedliwienia. Roszkowkiego wywody - ohydne ! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Godson winny, nie rozumie polskiego jezyka, 06.07.09, 03:35 To przeczytaj jeszcze raz o "niepseudointelektualisto" skąd się ów zwrot wziął i czego dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Re: Godson winny, nie rozumie polskiego jezyka, 06.07.09, 03:57 Nie trzeba nigdzie czytac hypokryto, dokladnie wiesz co ten zwrot znaczy w polskim jezyku ; ludzie uzywaja tego zwrotu wiedzac dokladnie co mowia, bez sprawdzania slownikow i etymologii. Pomysl , jak bys sie czul gdybys byl czarnym mieszkajacym w polsce, rozumiejacym polski jezyk. Czy bys zaakceptowal swoje (nikodema) usprawiedliwienia i tlumaczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Godson winny, nie rozumie polskiego jezyka, 06.07.09, 11:52 To nie usprawiedliwienie tylko stwierdzenie faktu. :> Niżej i wcześniej zaś pisałem już o "pijanym jak Polak". :> Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Godson winny, nie rozumie polskiego jezyka, 06.07.09, 13:10 voytexbezportek napisał: > "murzyn zrobil swoje" znaczy w polskim jezyku "niewolnik zrobil swoje", Tak, dokładnie i precyzyjnie o to chodzi. > Twoje tlumaczenie , ze "porzekadlo" solidaryzuje sie z murzynem , "Murzynem" wielką literą. Tak samo jak Polakiem czy Europejczykiem. Słowo pochodzi od Maurów. I oczywiście, że ten cytat jest "brzydki", że jest podszyty goryczą. Ale o to właśnie chodzi! O wskazanie, że jakiegoś człowieka traktuje się źle, jak niewolnika. O wskazanie, że tak ludzi traktować nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.flashnet.pl 05.07.09, 21:31 Co wszyscy przyczepili sie do tego faszyzmu. Jak juz cos to blizej tej wypowiedzi do rasizmu niz do faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wota Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:40 Może Pan Roszkowski się odezwie. Panie Włodzimierzu to o Panu niedawno pisano że ma Pan być wiceprezydentem z ramienia PO. Brakuje mi informacji dlaczego Pan nie został. Teraz list. I w tle te dziwne informacje o braku poparcia pana Godsona przez jego macieżyste koło PO widzew. Proszę powiedzieć Panie Roszkowski jakie było Pana zdanie w sprawie kandydowania Pana Godsona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.flashnet.pl 05.07.09, 21:45 Ale blizej nie oznacza ze jest to wypowiedz rasistowska. Zachowajmy troche rozsadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Te słowa są z radia Maryja. To tam jest centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:02 wszystkich centrów. Siedlisko zła, ciemnoty i zabobonu. I znów Polska i jej przyzwoici obywatele muszą się wstydzić przed światem postępu za katonazistowskie wypowiedzi pisuarowców. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Hmm... widzę, że niektórzy mają kłopot z czytaniem 05.07.09, 23:16 Cóż, chyba pozostanie mi się wstydzić, że współgłosowałem na PO z takimi przygłupami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nostradamus Hmm... widzę, że niektórzy mają kłopot z czytanie IP: *.chello.pl 06.07.09, 02:48 Pamejudku! Murzyn zrobiłeś swoje , a teraz możesz odejść zagłosowałeś na PO , a teraz broń Bożę nie narzekaj na to co PO CI wysmarzy, chciałbym się mylić, ale do tej pory się nie myliłem odnośnie poszczególnych "rządzących",Tusk i PO sprawi ,że Polacy będą białymi murzynami we własnym kraju. Mądry Polak po szkodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roszkowski_buc "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.versanet.de 05.07.09, 21:38 roszkowski jak i cala banda pis sa ponizej jakiegokolwiek poziomu (wystarczy przypomniec przyklady podane w tekscie lub chociazby ostatnia wypowiedz zielonogorskiej radnej) zenada, chlam i brak kultury osobistej to najlzejsze oskarzenia wobec nich z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Mhm... za to murzynek z PO to tuz intelektu. 05.07.09, 23:17 Przyszłość Polski widzę świetlaną niczym rosyjski poligon atomowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Roszkowski jest z PO, idioto. 05.07.09, 23:22 Kurna, zaczynam mieć coraz więcej wątpliwości co do inteligencji większości przeciwników PiSsu. Naprawdę tak ciężko stosować zasadę "nim pierdniesz, sprawdź"? Odpowiedz Link Zgłoś
pl.trocker "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 21:39 Fakt przywoływania tego powiedzenia w charakterze współczucia nie zmienia faktu, że to nadal "Murzyn zrobił swoje". Pomijając fakt, że Francis Czarnecki miał na uwadze zupełnie inny charakter tej wypowiedzi. Dwa, nie zmienia to również faktu, że Jarosław Rajmundowicz jak i cały PiS jadą równo po wszystkim i wszystkich co ich zdaniem "złym jest". I po Gabonie, i po RFN, i po ludziach innej od jedynie słusznej religii, kolorze skóry, przynależności politycznej, narodowości, orientacji seksualnej. Jakby tego było mało, to w większości obrywa się Polakom, którzy nie odpowiadają ichniejszej definicji polskości. Pozdrawiam, życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Panie Godson musi sie pan pogodzic z faktem,ze... 05.07.09, 21:39 ...zyje pan w kraju kulturalnie cofnietym bardziej niz Korea Polnocna wiec albo sobie pan odpusci albo pan wyemigruje tam gdzie czarnych nie lubia,tam z pewnoscia bedzie panu latwiej zyz bo w demokratycznej polsce czarnych nienawidza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jabol Niestety racja. To kraj nietolerancyjny jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:07 i zacofany, gdzie mordują w biały dzień za ciemny kolor skóry, a w nocy za jasny. Może unia coś zmieni. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goźdź Panie Godson musi sie pan pogodzic z faktem,ze... IP: 89.174.39.* 05.07.09, 22:34 ze jesteś panie murzyn i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceasar Re: Panie Godson musi sie pan pogodzic z faktem,z IP: *.hsd1.nh.comcast.net 06.07.09, 02:34 Zacofany to jestes Ty buraku , moze nawet wiecej niz koreanczycy. A czarnuch niech sie najpierw dowie jakie ma znaczenie te powiedzenie , pozniej moze zabierac glos.A jak mu nie pasuje moze zawsze wrocic do Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z tak samo IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 17:18 ty nie powinieneś wychylać nosa z jueseja, bo tylko robisz wiochę Polakom... Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 21:51 Niewątpliwie Godson nieco przesadził.Ja na Jego miejscu zapytałbym Czarneckiego np:Ilu opcjom politycznym dawał już d...y?To się nazywa po prostu,prostytucja polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: 78.8.27.* 06.07.09, 00:34 Oni sami są nie lepsi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Skandal!! Prawicowa ekstrema atakuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:55 Oburzenie czarnoskórego Polaka murzyńskiego pochodzenia jest uzasadnione i słuszne zarazem. Neonazistom mówimy - NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
vonslavek Lekka Paranoja 05.07.09, 22:56 Czyli i do nas doszła moda na absurdalną pseudopoprawnośc polityczną? Po za tym nie jestem za Pisem. > Oburzenie czarnoskórego Polaka murzyńskiego pochodzenia jest uzasadnione i > słuszne zarazem. Neonazistom mówimy - NIE! Wytłumacz mi jak czarnoskóry może być murzyńskiego pochodzenia albo jak nie może być? Człowieku mniej masturbacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Lato IP: *.chello.pl 06.07.09, 03:01 Reksiuniu! a gdzie ten Czarnoskóry Polak tak się strzaskał na czarno ? Przecież bez przerwy pada ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Skandal!! Prawicowa ekstrema atakuje!! 06.07.09, 03:23 Tak, tak, bo Schiller był neonazistą, tylko o tym nie wiedział. Tuwim pewnie też był krypto-naziolem żydowskiego pochodzenia :> (no bo w końcu napisał wierszyk o murzynku - prawda?). Takoż Agata Christie ("Dziesięciu małych murzynków"):) Niektórym od politycznej poprawności to substancja szara staje się kulą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: americano "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.07.09, 21:58 Moim zdaniem Czarnecki znow przegial, zapewne nieswiadomie. Pewnie nie wiedzial, ze czarnoskorzy sa bardzo wrazliwi na punkcie stereotypow, zreszta podobnie jak my. Oburzenie wywoluja w Polsce ciagle pomylki na temat "polskich obozow zaglady", nie wspomne juz o czesto humorystycznych, choc fakt, obrazajacych okreslen typu "Polki sa dobre w prostytucji, a Polacy niezle naprawiaja samochody"... Proponuje panu Czarneckiemu znalezienie innego hobby, np. majsterkowanie czy wedkarstwo bo jego blogi coraz bardziej oslabiaja. A panu Roszkowskiemu niezle by zrobila zimna kapiel, pomaga na rozgrzana glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezradny Polacy muszą się zmierzyć z winą za tzw. holocaust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:10 miejmy nadzieję, że już wkrótce zapłacimy za krzywdy wyrządzone innym rasom i nacjom, w tym żydom i murzynom za lata upokorzeń i wykorzystywania, w tym seksualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: Polacy muszą się zmierzyć z winą za tzw. holo IP: 89.174.39.* 05.07.09, 22:36 o czym ty piszesz człowieku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawsi Re: Polacy muszą się zmierzyć z winą za tzw. holo IP: *.toya.net.pl 06.07.09, 09:44 ty tak na poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 05.07.09, 22:14 ciekawość mnie bierze czemóż szanowni forumowicze ględzą - zamiast zająć się tekstem tego palanta czarneckiego prostytutka polityki polskiej znowu załapała się na 5 lat dobrobytu kto na tę mendę głosował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Ja wiem - wyborcy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:16 Demokracja raz jeszcze udowodniła, że jest jedyna w swoim rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Może zaproponuj czarnuchowi inne hobby... 05.07.09, 23:27 ...niż walka z popularnymi powiedzeniami? Koleś jest zwyczajnie przygłupawy i w dodatku drażliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek "Czarni wrazliwi na punkcie stereotypow" HA HA 06.07.09, 03:20 "Czarni sa wrazliwi na punkcie stereotypow ?" Ciekawe jak ciebie by ktos stereotypowal jako niewolnika / sluzacego / robotnika najemnego. "Murzyn zrobil swoje" jest niedopuszczalnym , rasistowskim zwrotem, ktory z polskiego jezyka powinien byc wypleniony. Roszkowski dalej brnie w rasism, pouczajac Johna, ze powinien zaakceptowac ten rasistowski zwrot, ktory jest tylko "czescia polskiej kultury". Ohydne ! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: "Czarni wrazliwi na punkcie stereotypow" HA H 06.07.09, 03:31 Pewien pisarz zwykł mawiać "czasem lepiej milczeć i ryzykować wyjściem na głupka, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości". Ów zwrot nie jest rasistowski - wynika to z kontekstu w jakim został pierwotnie użyty (i w którym wszedł do języka potocznego). Nie ma na celu uwłaczać komukolwiek. Równie dobrze mógłbyś żądać zmiany nazwy "Czarnych Panter" na "Afroamerykańskie Pantery", bo oryginalna nazwa jest rasistowska :> Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: "Czarni wrazliwi na punkcie stereotypow" HA H 06.07.09, 03:33 I jeszcze jedno - "austriackie gadanie", "goły jak święty turecki", czy "siedzieć jak na tureckim kazaniu" takoż rasistowskie/szowinistyczne nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Re: "Czarni wrazliwi na punkcie stereotypow" HA H 06.07.09, 03:50 OO, dziekuje panu Nikodemowi wyroczni; juz bede mogl spac spokojnie skoro taki medrzec orzekl ze zwrot nie rasistowski a ja glupek. Jestes nie tylko glupkiem ale rowniez hypokryta. Co maja czarne pantery do tego? Twoje wywody sa idiotyczne. Jestes polakiem , jak ja i wiesz dokladnie co zwrot "murzyn zrobil swoje " znaczy w polskim jezyku; Dzisiaj ! Znaczy ze murzyn , osoba podzedna, sluzalcza, na uslugach bialych, wykonala co jej bialy rozkazal. Po za tym , ostatecznym sedzia tego czy jest to zwrot rasistowski nie jestes ty czy ja (biali) ale wlasnie "murzyn"; w dodatku murzyn ktory mieszka w polsce. Tak , ten zwrot jest czescia polskiego jezyka; I co z tego ? Jest ohydnym , rasistowskim zwrotem , ktory [powinien byc z niego usuniety. Byc moze rozumialbys to troche lepiej gdyby twoja dziewczyna lub zona, byla murzynka. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: "Czarni wrazliwi na punkcie stereotypow" HA H 06.07.09, 05:13 Jesteś niebezpiecznym idiotą. Plujesz jadem na człowieka, który w jasny, zrozumiały i bezkonfliktowy sposób tłumaczy ci, że się mylisz. Podaje różne przykłady i z życia i z literatury, których ty świadomie nie dostrzegasz albo specjalnie lekceważysz. Pozwoliłem sobie nieco zniżyć się do twojego poziomu, bo mi nie zaszkodzi, a pan wyrocznia Nikodem mniemam ma za dużo kultury w sobie by ci wygarnąć. Niech więc ja przejmę tą ripostę, pro bono. A może to tylko twój zwykły trollizm z nudów, bo nie można być aż tak głupim. Albo żona jest czarna, o przepraszam AfroPolska i grozi, że albo sprawy w polskim internecie naprostujesz, albo cię opuści. Smutne i żałosne. Poza tym jak już komuś ubliżasz to się naucz słówek. Za pierwszym razem uznałem to za zwykłe przejęzyczenie. Ale widzę, że to się powtarza. 'Hypokryta' piszemy 'hipokryta'. Specjalisto od wyszukiwania belek w oku oponentów. A na koniec panie 'hypokryto', wystarczy tylko posłuchać kolejnego argumentu, znawcy od wszystkiego. Wypomina komuś, że nie może czegoś robić, ze względu na jego odmienny kolor skóry... TO TY JESTEŚ RASISTĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biniou Juz sie zaczyna problem z Murzynami IP: *.rev.numericable.fr 05.07.09, 22:04 Najpierw przyjezdzaja i sie szcserza, a potem zaczynaja sie krytyki i RZADANIA! Dokladnie jak we Francji, Belgii, Holandii gdzie rodowici mieszkancy tych krajow nie maja juz nic do powiedzenia. Jesli sie Panu Murzynowi nie podoba, to moze Pan wrocic do siebie, mysle, ze wtedy wszyscy beda zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Juz sie zaczyna problem z Murzynami 05.07.09, 22:50 Typowo rasitowska wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Panie Godson nie udawaj Greka! 05.07.09, 22:04 Nie zadzieraj nosa Nie rób takiej miny Nie udawaj Greka Zmień się lepiej, zmień! Już za parę minut Będziesz przyjacielem Całej naszej piątki Tylko rozchmurz się! Baw się razem z nami Jeśli masz ochotę Na wspólną zabawę Daj namówić się To najlepszy sposób Jeśli chcesz zapomnieć O swoich kłopotach I zmartwieniach też Jeśli chcesz zaśpiewać Śpiewaj razem z nami Teraz masz okazję Bo dla ciebie gramy Baw się razem z nami Jeśli masz ochotę Jutro odjeżdżamy Ty zostaniesz tu Lecz nasze piosenki Łatwo zapamiętasz Gdy zanucisz refren Powrócimy znów Jeśli chcesz zaśpiewać Śpiewaj razem z nami Teraz masz okazję Bo dla ciebie gramy Nie zadzieraj nosa Nie rób takiej miny Nie udawaj Greka Zmień sie lepiej, zmień! Już za parę minut Będziesz przyjacielem Całej naszej piątki Tylko rozchmurz się! Nie zadzieraj nosa Śpiewaj razem z nami Nie zadzieraj nosa Baw się razem z nami! - Czerwone Gitary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombie Nie uda mu się. Grecy byli biali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:14 choć Jackson udowodnił, że chcieć to móc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolfik [...] IP: *.chello.pl 05.07.09, 22:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Szwecja 05.07.09, 22:58 A ja w Szwecji mieszkam od bardzo dawna, i jakos tego "problemu" nie zauwazylem. Na ok. 9 mln mieszkancow ok. 1-1,5 mln ma cudzoziemskie pochodzenienie (albo oni sami albo ktos z rodzicow jest urodzony poza Szwecja; ok. polowy z nich to Finowie). Sam bedac jednym z tych imigrantow, a nie potomkiem wikingow, uwazam ze Szwecja bardzo zyskala dzieki imigracji. Dla ciebie byc moze muzulmanie sa "dzikusami", ale dla wielu z nich "dzikusami" sa tacy jak ty. Wszystko zalezy od tego kata widzenia. :) I jeszcze jedno: Zanim przybyli tu wikingowie, kraj ten byl zamieszkiwany przez Samow (stara nazwa: Laponczycy). Tak wiec rowniez ci wikingowie byli kiedys imigrantami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolfik "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.chello.pl 05.07.09, 22:14 I mam nadzieje że truchło słynnego Simona Mola nie zostało pochowane na Polskiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszekz Czarnecki buraku lepiej siedz cicho IP: *.chello.pl 05.07.09, 22:21 ludzie ktorzy cie wybrali sa naprawde denni !!! jak moznabylo oddac glos nataka kanalie jak ty ????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniu Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:22 Ale jaja, nie dość że Murzyn, to jeszcze ciemniak. Może jeszcze się będzie domagał od Czarneckiego zmiany nazwiska, bo przecież obraża ono wszystkich czarnoskórych. Ryszard Afroamerykański? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Richard Afroeuropejczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:54 tak brzmi poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.socal.res.rr.com 05.07.09, 22:28 Roszkowski to kompletny idiota ale dla mnie to nie nowina ze w Polsce jest ich wiekszosc, wspolczuje normalnym Polakom w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.socal.res.rr.com 05.07.09, 22:36 Wicei ilu Polakaow trzeba zeby wkrecic zarowke? , pieciu , reszte znacie, jestem przekonanzy ze w Polsce byly polskie obozy koncentracyjne,Polacy wypedzili Niemcow z ziem zachodnich zeby moc zagarnac ich terytoria,To sa wszystk polskie porzekadla i sentencje Odpowiedz Link Zgłoś
zeppelin25 Re: "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego 06.07.09, 00:11 Polska w Europe!...jedyna jej zdobycz to pieniadze na inwestycje...mentalnosc zatrzymala sie 150 lat z tylu. Gdyby tak Polska ,musiala przyjac 500tys. afrykanskich uchodzcow to dopiero byl by cyrk.(oczywiscie chrzescijanskich)...bez strachu,to Polsce nie grozi bo jest za "bardzo liberalna" w swoich pogladach....chrzecijanskich na sie rozumiec i nie tylko hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blacknegro To tak jak w usa. Kupa idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:53 i debili z całego świata, taki odpad ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skołatany Murzyni w Polsce podnoszą głowę . I słusznie! IP: *.chello.pl 05.07.09, 22:32 Właśnie objęli władzę nad USA i połową świata . Teraz na nas kolej . I na islam . Ja pędzę już po biały zawój na mój skołatany łeb . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ciemno jak w dupie u Afropolaka IP: *.toya.net.pl 05.07.09, 22:36 Afropolak w Głownie www.youtube.com/watch?v=Ar3VvEgjZl4 Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Ciemno jak w twojej głowie 05.07.09, 23:19 Ciemno widzę, ciemno! Mimo twojej białaskowatej skóry, dupku! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Powiedział:"Murzyn zrobił SWOJE",a nie... Twoje 05.07.09, 22:41 Jak zrobił SWOJE, to co tu obraźliwego? Jakby zrobił MOJE (nie swoje) to znaczy, że robił na moim, to mogłoby być obraźliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisp25 Powiedział:"Murzyn zrobił SWOJE",a nie... Twoje IP: *.chello.pl 06.07.09, 01:49 Teraz już mi nikt napewno nie powie , że BIAŁE JEST BIAŁE, A CZARNE JEST CZARNE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzyt "Murzyn zrobił swoje". Protest radnego IP: *.acn.waw.pl 05.07.09, 22:43 Uczęszczałem z panem Godsonem na zajęcia (stosunki międzynarodowe) w łódzkiej WSSM. Całkiem miły człowiek, jednak już wtedy z byle powodu lubił robić z siebie ofiarę i osobę poszkodowaną... Więcej dystansu proponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazi [...] IP: *.cable.ubr14.haye.blueyonder.co.uk 05.07.09, 22:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś