mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? Oby NIE! 28.07.09, 13:52 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,6865516,AHE_proponuje_program_naprawczy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszcz Zaczelo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 18:17 www.ahe.lodz.pl/index.php?lang=pl&content_id=46&id=237 Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Zaczelo sie! 30.07.09, 10:20 forum.gazeta.pl/forum/w,33,98434203,98434203,Sledztwo_Gazety_Najwieksza_lipna_uczelnia_w_.html forum.gazeta.pl/forum/w,904,98434751,98434751,Najwieksza_lipna_uczelnia_w_Polsce.html CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 30.07.09, 10:29 Oto kolejny przykład jak wykorzystać media do wykonaniu 'skoku' przez konkurencję na rywala, który zagarnia sporą część tego 'złotodajnego' biznesu. A Państwo zamiast dobrać się do D wszelkiej maści hochsztaplerom idzie po najmniejszej linii oporu (i na rękę konkurencji) mając w D 35-tysięczną rzeszę studentów AHE - rozwiązać uczelnię i pozostawić 'na lodzie' studentów... P.S. Jaki to wzór do naśladowania przekazujecie młodym wy: władze uczelni, Ministerstwo, Rząd tego biednego kraju ? Przykład niewydolności tego państewka i jego władz pokazujecie już na 'starcie' młodym ludziom wkraczającym w życie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? 30.07.09, 11:17 A czy nie stoi przypadkiem za tym Pan Przewodniczący Państwowej Komisji Akredytacyjnej prof. Marek Rocki? Byl on przeciez dlugoletnim rektorem SGH, ktora to uczelnia ostatnio bardzo obnizyla loty stajac sie typowa fabryczka tandentych dyplomow (degree mill), wiec nic dziwnego, ze prof. Rocki, korzystajac ze swego stanowiska, chce zniszczyc konkurencje, jaka jest AHE z racji swej wielkosci (liczby studentow i pracownikow naulkowych). Dzis SGH, redukujac jednoczesnie zatrudnienie, prowadzi zajecia na 20 kierunkach studiow stopnia I (licencjackich) i II (magisterskich) oraz na 90 kierunkach studiow podyplomowych plus niezliczone kursy, i to wszystko w trybach: stacjonarnym oraz niestacjonarnym sobotnio-niedzielnym i popołudniowym. www.sgh.waw.pl/ksztalcenie/rekrutacja/ Pytam sie wiec, kiedy pracownicy naukowi SGH maja czas na dzialanosc naukowa, skoro prowadza oni zajecia praktycznie non-stop: z rana i w dzien (tryb stacjonarny), po poludniu i wieczorem (tryb popoludniowy, dawniej zwany wieczornym) oraz w soboty i niedziele? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Kup pan doktorat na SGH! 30.07.09, 20:51 Kilka lat temu warszawska SGH zaoferowala mi doktorat z ekonomii za glupie 10 tys. zl, ktore mialem wplacic na jakas dziwna fundacje zwiazana z SGH. Poniewaz mam juz doktorat (Monash), to zrezygnowalem, sczegolnie iz zdziwilo mnie, ze mam te pieniadze wplacic nie na konto SGH, a na jakas nie znana mi prywatna fundacje... Czemu Ministerstwo nie sprawdzi zwiazkow miedzy SGH a ta fundacja oraz waznosci tak uzyskanych doktoratow? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Kup pan doktorat na SGH! 31.07.09, 19:36 Dzis mozna bez trudu kupic w Polsce, i to na czolowych uczelniach takich jak UW, UJ czy SGH nie tylko stopien licencjata i magistra (poprzez studia tzw. niestacjonarne, ktore sa platne, bowiem na to pozwala furtka w Konstytucji), ale nawet i doktorat (jak juz pisalem, doktorat z ekonomii kosztowal na warszawskiej SGH kilka lat temu niewiele ponad 10 tys. PLN). Ciekawe, ze tego, wysoce niemoralnego i niezgodnego z duchem, a zapewne tez i z litera prawa procederu, to PKA ani Ministerstwo nie zauwaza. Moze dla tego, ze szefem PKA jest prof. Rocki, b. rektor SGH, za ktorego kadencji SGH zapoczatkowala handel doktoratami? Niemniej jednak pobieranie takich oplat jest nielegalne . Oto oficjalne stanowisko CK: Kto ponosi koszty przeprowadzania przewodu doktorskiego lub habilitacyjnego? Zgodnie z przepisami wynagrodzenia za recenzje w przewodzie doktorskim i habilitacyjnym oraz za pełnienie funkcji promotora w przewodzie doktorskim wypłaca jednostka prowadząca przewód. Obowiązek wypłaty tych wynagrodzeń może przejąć instytucja zatrudniająca kandydata do stopnia na zasadzie umowy zawartej z jednostką, w której prowadzony jest przewód. Żądanie od kandydata do stopnia wniesienia jakichkolwiek opłat na poczet kosztów przewodu doktorskiego lub habilitacyjnego, bądź uzależnienie wszczęcia przewodu od wniesienia takich opłat jest bezprawne. www.ck.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi - Czemu wiec Ministerstwo nie rozpocznie procedury prowadzacej do zamkniecia SGH za razace i uporczywe naruszanie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Kup pan doktorat na SGH! 01.08.09, 08:43 Dzis mozna bez trudu kupic w Polsce, i to na czolowej uczelni jaka jest SGH, nie tylko stopien licencjata i magistra (poprzez studia tzw. niestacjonarne, ktore sa platne, bowiem na to pozwala furtka w Konstytucji), ale nawet i doktorat i MBA (jak juz pisalem, doktorat z ekonomii kosztowal na warszawskiej SGH kilka lat temu niewiele ponad 10 tys. PLN). Ciekawe, ze tego, wysoce niemoralnego i niezgodnego z duchem, a zapewne tez i z litera prawa procederu, to PKA ani Ministerstwo nie zauwaza. Moze dla tego, ze szefem PKA jest prof. Rocki, b. rektor SGH, za ktorego kadencji SGH zapoczatkowala handel doktoratami? A przeciez Pobieranie takich oplat jest nielegalne. Oto oficjalne stanowisko CK: Kto ponosi koszty przeprowadzania przewodu doktorskiego lub habilitacyjnego? Zgodnie z przepisami wynagrodzenia za recenzje w przewodzie doktorskim i habilitacyjnym oraz za pełnienie funkcji promotora w przewodzie doktorskim wypłaca jednostka prowadząca przewód. Obowiązek wypłaty tych wynagrodzeń może przejąć instytucja zatrudniająca kandydata do stopnia na zasadzie umowy zawartej z jednostką, w której prowadzony jest przewód. Żądanie od kandydata do stopnia wniesienia jakichkolwiek opłat na poczet kosztów przewodu doktorskiego lub habilitacyjnego, bądź uzależnienie wszczęcia przewodu od wniesienia takich opłat jest bezprawne. www.ck.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi - Czemu wiec Ministerstwo nie rozpocznie procedury prowadzacej do zamkniecia SGH za razace i uporczywe naruszanie prawa? TAKZE: forum.gazeta.pl/forum/w,33,98434203,98514566.html MBA na SGH - parodia !!! Autor: agniecha75 01.08.09, 00:33 Dodam tylko, o kursach MBA serwowanych przez SGH. Wszedzie na swiecie dyplom MBA jest jednym z najbardziej znanych i prestizoych. Dlatego tez WSZEDZIE na swiecie OPROCZ SGH, zeby ogole ubiegac sie o rozpoczecie studiow nalezy wykazac sie min 3 letnim doswiadczeniem na stanowisku managerskim. SGH postanowilo jednak zeszmacic i ten dyplom, lecac na kase od studentow, pozwala studiowac MBA ludziom, ktorzy dopiepro co obronili magistrow, pracuja w pierwszej pracy zycia jako przedstawiciel handlowy chisow. Jak taka osoba, ma pozniej, po uzyskaniu szpanerskieogo dyplomu ma zarzadzac np kadrami w firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:23 Jestem absolwentem WSHE oddział Konin. Mam inż. z informatyki spec. sieci komputerowe. Moja przygoda z tą szkołą była dość długa bo po 2 latach nauki musiałem z powodów rodzinnych zrezygnować ze studiowania. Wróciłem po 5 latach i szok! Poziom o wiele wyższy i trzeba było się nieźle napocić żeby zaliczyć przedmiot. Jak zaczynałem to po za małymi wyjątkami można było podejść do egzaminu z biegu, bez jakiegokolwiek przygotowania. Mogę powiedzieć że szkoła ta nie jest dla każdego kto chce tylko papierek. Choć znam magazynierów z informatyki po tej szkole co nawet podstaw systemu nie znają ale oni są ze "starej gwardii" z początku istnienia szkoły. Teraz pracuję jako programista w niemieckiej formie z zarobkami paru tys. zł i nie narzekam !! Moim zdaniem jest to tylko i wyłącznie nagonka na tą szkołę, ale wiem że na pewno przetrwa ona i tą bitwę, jak i wygra całą wojnę. Pozdrawiam wszystkich absolwentów informatyki z 2008 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UK Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.mofnet.gov.pl 30.07.09, 11:23 W wielu Uczelniach Panstwowycch poziom nauki jest duzo nizszy niz w AHE jestem dumny z tego ze udalo mi sie skonczyc choc wcale latwo nie bylo. Prosze spytac studentow uczelni we Wloclawku ...jak to latwo skonczyc i ile studentow tak na prawde nie konczy Uczelni .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.09, 13:13 Ale problem nie dotyczy tego jak uczy , ale że uczy nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trurl Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.man.lodz.pl 30.07.09, 13:40 IMHO problem jest również z tym jak się uczy. Nawet w Łodzi część zajęć się nie odbywa np. zajęcia z AutoCAD z 6 zajęć odbyły się jedne i podobnież jednym z wykładowców jest jakiś prof z Ukrainy, który bardzo słabo mówi po polsku co oznacza, że studenci mają niejaki problem ze zrozumieniem treści wykładu. Takie informację mam od kolegi, który tam studiował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: persefona Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.07.09, 11:39 W zwiazku z tym ze jestem zwiazana w uczelnia od kilku lat wiem ze wszelkie komentarze na jej temat sa mocno nagiete i nieumiejetnie sparafrazowane, oto kilka szczegołow - w marcu Ministerstwo za pomoca PAK-i , nadala iuczelni statut Akedemii , aby spelnila ona wymagania istniala potrzeba spelnienia wielu wymagan ministerialnych, tzn. poziom ksztalcenia, ilosc pracownikow dydaktycznych, samodzielnych pracownikow naukowych, infrastruktury dydaktycznej itd , zostalo to wypelnione, druga kwestia , moje pytanie brzmi nastepujaco - AEH jest najwieksza uczelnia niepubliczna w kraju , a wiec przy obecnych problemach gospodarczych a tym samym zwiazanych z koniunktura na rynku edukacyjnym stanowi olbrzymie zagrozenie dla innych uczelni w tym uczelni panstwowych, celowe jest zatem wszczynanie larum w momencie kiedy nastepuje wzmozony ruch na polu rekrutacyjnym, nagle okazuje sie ze Pani Minister Kudrycka dostaje liczne zazalrenia na prace uczelni i na jej bezprawna dzialalnosc w formie PIR-ow, a kilka miesiecy temu w czasie kontroli i nadania statutu Akedemii bylo wszytsko okey , jest to bardzo zastanawiajace - opinia wielu studentow - niedoszlych przeszlych itp krzywdzaca jest spowodowana w wielu przypadkach frustracja z niemoznosci kontynowania studiow ze wzgledu na poziom wiedzy , tak samo jet na panstwowych uczelniach , nie kazda osoba rozpoczynajaca studia musi je ukonczyc i jest predstynowana do tego aby zdobyc tytul zawodowy lub naukowy, osoby prowadzace zajecia tak jak na kazdej uczelni sa rozne , zdzarzaja sie wybitne jednostki dysponujace olbrzymia wiedza merytoryczna i szerokimi umiejetnosciami dydaktycznymi a rowniez istnieja na kadzej uczelni mierne jednostki ktore kompletnie nie nadaja sie na dydaktykow , jedno jest pewne powszechne naglosnienie tego tematu przyniesie pozytek innym uczelniom ktorych egzystencja wielu przypadkach jest mocno zagrozona i o to chodzi , a poniewaz inne uczelnie prywatne maja bardzo ograniczony zasieg ich dzialanosc nie jes interesujaca a w wielu przypadkach rowniez mocno kontrowersyjne sa z ich strony czynione posuniecia wizualizuje sie w tym momencie sytare powiedzenie plotka nawet falszywa moze odniesc pozadany rezulalt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 12:39 Co będzie z nami-studentami AHE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Strona internetowa AHE to "Pudelek" - widać poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:39 informatyki, reklamy i działań twórczych. Wesołe laseczki wychodzą zza studenta drapiącego się w głowę. Ciekawe kiedy te osoby zatańczą zaśpiewają. Oferta dodatkowa ze strony www dla chętnych zrobienia matury podczas studiów: liceum i gimnazjum British International School Szkoły Policealne Edukacji Innowacyjnej Międzynarodowa Szkoła Podstawowa Edukacji Innowacyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozef Strony www związane z właścicielem AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 13:47 www.makary-stasiak.pl/ osiągnięcia: www.infobus.pl/text.php?id=234 wysokieobroty.moto.pl/auto/1,48316,4548037.html miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,3891199.html miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,2068266.html www.zielonagora.osdw.pl/ksiazka/Stasiak-Makary-K-/Zarzadzanie-skierowane-na-podwladnego,40373101951KS zakupy.onet.pl/4950977-tworczy-i-harmonijny-rozwoj,produkt.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Kim jest Makary i kogo reprezentuje: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 16:17 www.ktokogo.pl/Makary_Stasiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Jakie firmy reprezentuje Makary: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 16:25 www.ktokogo.pl/Makary_Stasiak Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Jakie firmy reprezentuje Makary: 31.07.09, 19:34 I co z tego? Uwazasz dzialalnosc gospodarcza a rzecz wstydliwa, a moze nawet i za dzialalnosc kryminalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Działalność gospodarcza nie jest karalna - ale jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 20:48 mozna to nazwać jak Instytut Postępowania Twórczego za pieniądze z czesnego i z opłat za studia kupuje te instytucje? Opodatkowanie placówek oświatowych - Wyższe szkoły niepubliczne są zwolnione z opodatkowania, jeżeli z ich statutu wynika, że realizują działalność oświatową także poprzez wspieranie innych placówek oświatowych. Te firmy, IPT i AHE to przemyślana piramida finansowa Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Działalność gospodarcza nie jest karalna - al 31.07.09, 22:26 Piramida to jest to, co mial Madoff. A to, co robi P. Makary to nic nowego, to po prostu siec powiazanych z soba spolek. Nie jego wina, ze umie on dobrze wykorzystac mozliwosci, ktore mu daje prawo obowiazujace w PL i w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Mr Kagan? jesteś związany z ojcem dyrektorem? IP: *.anonymouse.org 31.07.09, 22:22 w tej działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Mr Kagan? jesteś związany z ojcem dyrektorem? 01.08.09, 08:42 Nie jestem Katolikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan A moze na Cypr? 01.08.09, 08:58 gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,6878473,Dlaczego_Polsat_kocha_Cypr.html Mysle, ze to jest dobre rozwiazanie dla AHE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Co z nami, którym został rok?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 11:07 Mam pytanie do osób, które potraktują je poważnie. Nie chcę czytać opinii, że jestem zła, głupia i naiwna, że wybrałam AHE, a dokładniej IPT w Gdańsku. Studiuję na uzupełniających magisterskich filologię angielską i został mi rok... czy ma ktoś jakiekolwiek wiarygodne informacje co z nami?? Czy będziemy mogli dokończyć studia, czy mamy rok nauki (!!!) i płacenia w plecy. Mam już pół pracy magisterskiej i gdy pomyślę, że cały rok ciężkiej pracy poszło na marne, to chce mi się płakać :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Co z nami, którym został rok?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 11:15 Mam pytanie do osób, które potraktują je poważnie. Nie chcę czytać opinii, że jestem zła, głupia i naiwna, że wybrałam AHE, a dokładniej IPT w Gdańsku. Studiuję na uzupełniających magisterskich filologię angielską i został mi rok... czy ma ktoś jakiekolwiek wiarygodne informacje co z nami?? Czy będziemy mogli dokończyć studia, czy mamy rok nauki (!!!) i płacenia w plecy. Mam już pół pracy magisterskiej i gdy pomyślę, że cały rok ciężkiej pracy poszło na marne, to chce mi się płakać :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Co z nami, którym został rok?? IP: 94.254.230.* 01.08.09, 14:19 hej ja nie wpadam w panike, dla mnie to zwykla nagonka - zrozumcie ze uczelnia dzialac bedzie i nikt jej nie bedzie likwidowal..ech co za sila prasowych tytulow!! studiuje w łodzi na ahe, jestem z tego dumny - mam swietne zajecia i z tego co sie orientuje w "centrali" wszyscy na patrza na to ze spokojem i tobie w gda tez tego zycze bo nic sie nie stanie zlegoo..easy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Co z nami, którym został rok?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 16:19 Dzięki :) Czekam teraz na jakieś oficjalne oświadczenie, które uspokoi mnie już do końca :) Bardzo bym chciała wykorzystać jeszcze ten miesiąc na spokojne pisanie pracy, nie zastanawiając się, czy ma to jakikolwiek sens. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Co z nami, którym został rok?? IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.09, 23:19 Nie ma sie czego obawiac, AHE istnieje i istniec bedzie, to nie ulega watpliwosci. Uczelnia caly czas funkcjonuje, prowadzi rekrutacje, przeprowadza egzaminy dylopmowe, nadal edukuje. Wszystko odbywa sie tak samo jak sprzed nagonki medialno-konkurencyjnej. Jedyne co sie stanie, bo to juz nieuniknione, bedzie stratna przy nowej rektutacji ( i o to konkurencji, ktora przeciagnela na swoja strone p. Minister Kudrycka jak i media chodzilo). Walka o klienta zawsze byla, a student to klient kazdej uczelni niezaleznie czy jest to uczelnia panstwowa czy prywatna, kazdy student to zysk. W dobie tak nizu demograficznego w walce tej konkurencja uzyla chwytow ponizej pasa, cos na zasadzie 'tonacy brzytwy sie chwyta' i prawdopodobnie wspolnie obmyslila plan by ugodzic w najwieksza niepubliczna uczelnie w Polsce, czy w AHE, bo wtedy kazde miasto, kazda uczelnia niepubliczna jak i publiczna odczuwalnie zwiekszy swoj zysk (po tej nagonce studenci chetniej pojda do innych szkol, pewnie gorszych, ale za cene spokoju... by pozbyc sie niepewnosci, ktore rozsiewaja co i raz oplacone media). Wolny rynek, wolna konkurencja, takie prawo, taki kraj, ze mozna grac nieczysto i to jeszcze pod oslona ministerstwa. Nie masz sie co martwic o swoje studia, skonczysz, obronisz sie, mam nadzieje, ze do tego czasu wyjdzie cala prawda na jaw, bo jak na razie nagonka trwa i to w jak wstrzelonym okresie... rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simplus za to nieskazitelna AHE zawsze grała czysto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 00:24 i uczciwie ROTFL tylko coś tam coś tam, jakiś nieważny drobiazg, i trach! niedobre ministerstwo postanowiło ją zlikwidować na życzenie konkurencji macie odciski na mózgu po jego praniu na 'działaniach twórczych', tylko wam zysk i konkurencja w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pela Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.tktelekom.pl 01.08.09, 21:48 Najgorsze, że wypowiadają się właśnie tacy ludzie! Ci, którzy coś tam słyszeli, a nie widzieli!!!Ja słyszałam podobne opinie o takich uniwersytetach jak KUL i UJ.A może ten student oblał egzamin i tak chlapnął? Łamanie prawa odbywa się w Kolegium Języków w Jarosławiu, bo tam "wykładają" licencjaci, a w indeksach widnieją jako magistrowie-to widziałam i to jest temat dla dziennikarzy i minister Kudryckiej! A zajęcia prowadzi IPT, a nie AHE! Ludzie zanim się wypowiecie i oczernicie to sprawdźcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simplus zdaje się, że i tak już po was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 00:36 w każdym razie po 'akademii' wyborcza.pl/1,75248,6886235,Parlamentarzysci__naukowcy_porzuccie_AHE.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: zdaje się, że i tak już po was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 14:03 A my ciągle nie mamy żadnych oficjalnych informacji :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO))EB Łódzka AHE =WSHE nareszcie do likwidacji! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.09, 08:28 Poznając niektóre studentki i studentów z WSHE,,łoo matko! Otwarłam maila,poszłem na egzamin itp-typowa polszczyzna! Bańka na mleko tam też by zdała egzaminy,, nawet krowie dali by za odpowiednią kasę licencjat!! Dziś zatrudniając takie "geniusze" z licencjatem WSHE spodziewaj się wszystkiego najgorszego !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Łódzka AHE =WSHE nareszcie do likwidacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 10:14 ,,zatrudniając takie "geniusze" ''- to dopiero typowa polszczyzna, krowa z licencjatem by się uśmiala !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO))EB Re: Łódzka AHE =WSHE nareszcie do likwidacji! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.09, 08:35 No widzisz, to zrozumiałeś a w inny sposób może bys sie do dzis głowił.Pisownia pod czytającego.Niedługo juz tylko pismo obrazkowe Ci zostanie,,biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Łódzka AHE =WSHE nareszcie do likwidacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 10:20 ,,a w inny sposób może bys sie do dzis głowił'' - lepiej skończ z pisaniem zdań pozbawionych sensu i logiki, tylko zacznij przesyłać pismo obrazkowe!!! ... hehehe ... krowa mi tu podpowiada, że masz pewien problem ale nie martw się znalazłem rozwiązanie:)- ,,Składnia współczesnego języka polskiego'' - miłej lektury PS. czekamy z krową na obrazki Muuuuuu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Łódzka AHE do likwidacji? IP: 194.42.116.* 04.08.09, 09:54 Wiem już, ze atak wyborczej to nie jest przypadek. W Bydgoszczy konkurencja napisała na swoich stronach, że Ahe właściwie jest w stanie likwidacji i przejmie ich studentów. W bydgoszczy też powstaje artykuł dotyczący promocji uczelni w którym znowu najbardziej dostaje się AHE - mimo ze informacje o promocji AHE są nieprawdziwe. Artykuł zamieszczony jest na gazeta.pl w sekcji gospodarka na stronie ogólnopolskiej miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,6885514,Uczelnie_promuja_sie_jak_supermarkety.html Mam więc apel: Droga Gazeto, ja wiem, że każdy pomysł na dokopanie AHE jest dobry, zwracam się z apelem o rzetelność!!!!!! na stronie AHE jest konkurs skierowany do wszystkich, nie do kandydatów. Może w nim wziąć udział każdy, nie tylko ktoś kto zapisuje się na studia!!! również dziennikarze Wyborczej, których trudno o sympatie dla uczelni posądzać. Regulamin naprawdę nie jest długi...najpierw się go czyta potem pisze artykuł. P.S. W damskiej toalecie wczoraj nie było wody - ktoś przez to nie umył rąk i może być poważnym zagrożeniem epidemiologicznym. Tak na wypadek jakby się Wam tematy skończyły Odpowiedz Link Zgłoś
noemi1.1 Re: Łódzka AHE do likwidacji? 04.08.09, 23:34 noemi1.1 napisała: > racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i co będzie ktoś zadowolony???????????? to może skasujcie i resztę uczelni, a co? po co komu dobre uczelnie? po co maja kształcić w nich znani profesorowie? Aż przykro czytać, skoro WSHE jest obecnie Akademią Humanistyczno-Ekonomiczna to przecież ktoś wdał zezwolenie, nie bądźmy dziećmi, jak tak można obrażać studentów, profesorów, doktorów, magistrów tam pracujących??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO))EB he he he he !! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.09, 08:30 A za co sie wydaje zezwolenia jak nie za kasę??? Na szczęście wielu pracodawców juz przetarło oczka i dokładnie sprawdzaja jaki to pikny dyplom wydano z jakiej uczelni. A co , egzaminki polało się na państwowej i dostało na WSHE bez egzaminków i z maturką pożal sie boziuniu??? Trza się uczyc a nie tylko płacic!! Odpowiedz Link Zgłoś
noemi1.1 Re: Łódzka AHE do likwidacji? 04.08.09, 23:35 noemi1.1 napisała: > racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i co będzie ktoś zadowolony???????????? to może skasujcie i resztę uczelni, a co? po co komu dobre uczelnie? po co maja kształcić w nich znani profesorowie? Aż przykro czytać, skoro WSHE jest obecnie Akademią Humanistyczno-Ekonomiczna to przecież ktoś wdał zezwolenie, nie bądźmy dziećmi, jak tak można obrażać studentów, profesorów, doktorów, magistrów tam pracujących??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.ingram.com.pl 05.08.09, 00:14 Ta uczelnia jest totalna porazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKIE Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 00:38 Zastanawiam się, czy tegorocznym absolwentom uczelni jej władze wydadzą dyplomy - np. po obronie, która odbyła się w czerwcu bieżącego roku. Ci ludzie czekają na dokumenty, a nie dostali nawet zaświadczeń, że są magistrami. Studiowanie kosztowało ich sporo pieniędzy (czesne) i czasu, a teraz miałoby się okazać, że to wszystko robili na darmo?! Nie wyobrażam sobie tego. Może by minister nakazał kontynuowanie studiów już trwających gdzie indziej, a nie narażał ludzi na takie straty... Nie wierzę, żeby poziom kształcenia na AHE był niższy niż gdzie indziej. Niemal wszędzie w Polsce jest teraz... niski. Obecności na wykładach profesorów i POZIOMU ich wystąpień się nie kontroluje. Nie ma też na wielu uczelniach kontroli obecności na wykładach samych studentów. Bywa jedynie na ćwiczeniach, ale to za mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:31 WSHE a teraz Akademia .Kto nadal tej uczelni taki status.Akademia to jest Uczelnia z klasa a nie produkcja magistrow.Czesto w ogloszeniach o prace czytalam...przyjme informatyka ale nie po WSHE...To o czyms swiadczy.Opinia szkoly nie jest dobra, bo wedlug mnie to nie jest zadna uczelnia.Prawdziwe uczelnie to Uniwersytet, Politechnika oraz Uczelnie panstwowe.Tematy prac magisterskich w WSHE zakrawaja na kpiny. Nie moze byc tak ze mgr Uczelni państowej i WSHE to ten sam poziom.Jest to jedno wielkie nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:05 bla bla bla, ulzylo ci? jesli tak to ciesze sie, w kolko to samo az do znudzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Uczelnie panstwowe 06.08.09, 08:05 Dzis mozna bez trudu kupic w Polsce, i to na czolowych uczelniach takich jak UW, UJ czy SGH nie tylko stopien licencjata i magistra (poprzez studia tzw. niestacjonarne, ktore sa platne, bowiem na to pozwala furtka w Konstytucji), ale nawet i doktorat (jak juz pisalem, doktorat z ekonomii kosztowal na warszawskiej SGH kilka lat temu niewiele ponad 10 tys. PLN). Ciekawe, ze tego, wysoce niemoralnego i niezgodnego z duchem, a zapewne tez i z litera prawa procederu, to PKA ani Ministerstwo nie zauwaza. Moze dla tego, ze szefem PKA jest prof. Rocki, b. rektor SGH, za ktorego kadencji SGH zapoczatkowala handel doktoratami? Pobieranie takich oplat jest przeciez nielegalne. Oto oficjalne stanowisko CK: Kto ponosi koszty przeprowadzania przewodu doktorskiego lub habilitacyjnego? Zgodnie z przepisami wynagrodzenia za recenzje w przewodzie doktorskim i habilitacyjnym oraz za pełnienie funkcji promotora w przewodzie doktorskim wypłaca jednostka prowadząca przewód. Obowiązek wypłaty tych wynagrodzeń może przejąć instytucja zatrudniająca kandydata do stopnia na zasadzie umowy zawartej z jednostką, w której prowadzony jest przewód. Żądanie od kandydata do stopnia wniesienia jakichkolwiek opłat na poczet kosztów przewodu doktorskiego lub habilitacyjnego, bądź uzależnienie wszczęcia przewodu od wniesienia takich opłat jest bezprawne. www.ck.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi - Czemu wiec Ministerstwo nie rozpocznie procedury prowadzacej do zamkniecia SGH za razace i uporczywe naruszanie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Uczelnie panstwowe 06.08.09, 08:07 Kto na nich uczy? Np. taki prof. zw. dr hab. Niesiolowski, majacy tylko 9 publikacji na Publish or Perish (PoP), ale w tym: - "Lustracja totalna" na lamach "Wyborczej", - "Szkoda Polski" tez na lamach "Wyborczej", - "Prosta droga: o Polske z Bogiem" - PAX plus - dwa (2) artykuly na lamach LADU. Zostaja wiec 3 (slownie trzy) naukowe publikacje w ciagu 30 lat kariery naukowej (jedna listowana 2 razy przez PoP). Nieco za malo jak na prof. zw. dr hab. ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Uczelnie panstwowe IP: *.toya.net.pl 06.08.09, 21:58 Ponieważ Wyborcza sobie nadal nie odpuszcza i na stronie 4 znowu zamieszcza artykuł o AHE. Temat się im trochę wyczerpał więc artykuł jest króciutki i znowu nie rzetelny, Cytuję: "Ta niepubliczna uczelnia prowadzi działalność bez uprawnień i zgody MNiSW w niema stu miejscach w Polsce...". W swoich artykułach Gazeta wytłuszczonym drukiem pisała, że nie legalnych placówek jest 61. Rozumiem, że wg Wyborczej 61 to niemal 100...ciekawe czy 100 to już niemal 10 000:) Przytoczone są poglądy 6 senatorów rektorów publicznych uczelni, którzy uważają, że AHE trzeba zlikwidować. To tak obiektywne jak używać argumentu, że Naczelny Dziennika uważa, że Trzeba zamknąć Wyborczą. I cytat na koniec artykułu senatorów z komisji nauki, edukacji i sportu: "...niepokojące zjawisko niezgodnego z prawem kilkudziesięciu studentów". Rozumiem, że sprawa ta dotyczy KILKUDZIESIĘCIU STUDENTÓW? kikudziesięciu czyli mniej niż stu, tak? Senatorowie pełniący tak ważne funkcję są mało precyzyjni? czy artykuł znowu pisany na kolanie i się pismakom przeoczyło, że sprawa dotyczy kilkudziesięciu... ale tysięcy studentów? Gratuluje dziennikarstwa śledczego...wyśledźcie jak Wam się udało z tysięcy zrobić kilkadziesiąt w tak ważnym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uczelnie panstwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 22:17 BRAWO!!! BRAWO!!! BRAWO!!! świetne uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumia stale wychodzą na jaw nowe punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 09:00 informacyjno-rekrutacyjne pisze się 'nielegalny' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Prawdziwa cnota krytyk się nie boi. A jakoś Makary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 11:48 milczy w tej sprawie. Komentarze pisują rzecznicy, rektor lub cała grupa umoczonych w tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Prawdziwa cnota krytyk się nie boi. 07.08.09, 11:51 Od tego przeciez Makary ma rektora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Łódzka AHE do likwidacji? IP: 89.231.24.* 07.08.09, 13:01 witam wszystkich!!! jestem studentką AHE na I roku (od października juz na II) transportu i do tej pory nie mam żadnych zastrzeżeń co do funkcjonowania szkoły. Martwi mnie wiadomość o jej likwidacji, poniewaz co będzie ze studentami??? Gdzie dokończymy kierunek??? Mi zostało 2,5 roku nauki!!! Może mi to ktos wyjaśnić??? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? 07.08.09, 22:38 Zapytaj sie pani Kudryckiej i Pana Michnika! Gość portalu: wrona napisał(a): Gdzie dokończymy kierunek??? Mi zostało 2,5 roku nauki!!! Może mi to ktos wyjaśnić??? Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Łódzka AHE do likwidacji? 08.08.09, 00:13 I jeszcze..... Pana Stasiaka .Bo to z powodu jego kreatywnego i innowacyjnego interpretowania prawa uczelnia (a co za tym idzie studenci) ma problemy Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? 08.08.09, 09:40 Bez owego kreatywnego i innowacyjnego interpretowania prawa, to uczelnia ta nigdy by nie przekroczyla 'magicznego' progu tysiaca studentow i nie wyremontowala i przebudowala tylu pieknych zabytkowych budynkow w srodmiesciu Lodzi i nie dala by pracy tylu Lodzianom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol To niech zniknie i będzie spokój. Natura nie IP: *.anonymouse.org 07.08.09, 23:15 znosi próżni. Zaraz wypełni lukę jakaś inna fabryczka magisterków dla których dyplom jest wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: To niech zniknie i będzie spokój? 08.08.09, 09:37 A co ze studentami i pracownikami AHE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Znajdą sobie miejsce w nowym cyrku Mr Kagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 13:30 Czy jesteś adwokatem AHE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Znajdą sobie miejsce w nowym cyrku Mr Kagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 14:36 Niektórzy mogliby sobie darować takie komentarze... ;/ Ja mam przed sobą jeszcze rok i nikomu nie życzyłabym takich perypetii... a już na pewno nie kopałabym leżącego! To przerażające, że ludzie czerpią satysfakcję z nieszczęścia innych ;/ Po prostu cudnie ;? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Znajdą sobie miejsce w nowym cyrku Mr Kagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 16:31 No coz, to jest Polska! Gość portalu: P. napisał(a): Niektórzy mogliby sobie darować takie komentarze... ;/ Ja mam przed sobą jeszcze rok i nikomu nie życzyłabym takich perypetii... a już na pewno nie kopałabym leżącego! To przerażające, że ludzie czerpią satysfakcję z nieszczęścia innych ;/ Po prostu cudnie ;? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Znajdą sobie miejsce w nowym cyrku Mr Kagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 16:30 Nie jestem niczyim adwokatem. A kogo ty reprezentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś