Dodaj do ulubionych

Łódzka AHE do likwidacji?

• mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? Oby NIE! 28.07.09, 13:52
      miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,6865516,AHE_proponuje_program_naprawczy.html
    • Gość: Bydgoszcz Zaczelo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 18:17
      www.ahe.lodz.pl/index.php?lang=pl&content_id=46&id=237
      • mr_kagan Re: Zaczelo sie! 30.07.09, 10:20
        forum.gazeta.pl/forum/w,33,98434203,98434203,Sledztwo_Gazety_Najwieksza_lipna_uczelnia_w_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,904,98434751,98434751,Najwieksza_lipna_uczelnia_w_Polsce.html
        CDN
    • Gość: wn Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 30.07.09, 10:29
      Oto kolejny przykład jak wykorzystać media do wykonaniu 'skoku' przez konkurencję na rywala, który zagarnia sporą część tego 'złotodajnego' biznesu. A Państwo zamiast dobrać się do D wszelkiej maści hochsztaplerom idzie po najmniejszej linii oporu (i na rękę konkurencji) mając w D 35-tysięczną rzeszę studentów AHE - rozwiązać uczelnię i pozostawić 'na lodzie' studentów...

P.S. Jaki to wzór do naśladowania przekazujecie młodym wy: władze uczelni, Ministerstwo, Rząd tego biednego kraju ? Przykład niewydolności tego państewka i jego władz pokazujecie już na 'starcie' młodym ludziom wkraczającym w życie ?
      • mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? 30.07.09, 11:17
        A czy nie stoi przypadkiem za tym Pan Przewodniczący Państwowej
        Komisji Akredytacyjnej prof. Marek Rocki?
        Byl on przeciez
        dlugoletnim rektorem SGH, ktora to uczelnia ostatnio bardzo obnizyla
        loty stajac sie typowa fabryczka tandentych dyplomow (degree mill),
        wiec nic dziwnego, ze prof. Rocki, korzystajac ze swego stanowiska,
        chce zniszczyc konkurencje, jaka jest AHE z racji swej wielkosci
        (liczby studentow i pracownikow naulkowych).
        Dzis SGH, redukujac jednoczesnie zatrudnienie, prowadzi zajecia
        na 20 kierunkach studiow stopnia I (licencjackich) i II
        (magisterskich) oraz na 90 kierunkach studiow podyplomowych plus
        niezliczone kursy, i to wszystko w trybach: stacjonarnym oraz
        niestacjonarnym sobotnio-niedzielnym i popołudniowym.
        www.sgh.waw.pl/ksztalcenie/rekrutacja/
        Pytam sie wiec, kiedy pracownicy naukowi SGH maja czas na
        dzialanosc naukowa, skoro prowadza oni zajecia praktycznie
        non-stop: z rana i w dzien (tryb stacjonarny), po poludniu i
        wieczorem (tryb popoludniowy, dawniej zwany wieczornym) oraz w
        soboty i niedziele?

• mr_kagan Kup pan doktorat na SGH! 30.07.09, 20:51
          Kilka lat temu warszawska SGH zaoferowala mi doktorat z ekonomii za
          glupie 10 tys. zl, ktore mialem wplacic na jakas dziwna fundacje
          zwiazana z SGH. Poniewaz mam juz doktorat (Monash), to
          zrezygnowalem, sczegolnie iz zdziwilo mnie, ze mam te pieniadze
          wplacic nie na konto SGH, a na jakas nie znana mi prywatna
          fundacje... Czemu Ministerstwo nie sprawdzi zwiazkow miedzy SGH a
          ta fundacja oraz waznosci tak uzyskanych doktoratow?
          • mr_kagan Re: Kup pan doktorat na SGH! 31.07.09, 19:36
            Dzis mozna bez trudu kupic w Polsce, i to na czolowych uczelniach
            takich jak UW, UJ czy SGH nie tylko stopien licencjata i magistra
            (poprzez studia tzw. niestacjonarne, ktore sa platne, bowiem na to
            pozwala furtka w Konstytucji), ale nawet i doktorat (jak juz
            pisalem, doktorat z ekonomii kosztowal na warszawskiej SGH kilka lat
            temu niewiele ponad 10 tys. PLN). Ciekawe, ze tego, wysoce
            niemoralnego i niezgodnego z duchem, a zapewne tez i z litera prawa
            procederu, to PKA ani Ministerstwo nie zauwaza. Moze dla tego, ze
            szefem PKA jest prof. Rocki, b. rektor SGH, za ktorego kadencji SGH
            zapoczatkowala handel doktoratami
            ?
            Niemniej jednak pobieranie takich oplat jest nielegalne
            . Oto oficjalne stanowisko CK:
            Kto ponosi koszty przeprowadzania przewodu doktorskiego lub
            habilitacyjnego?

Zgodnie z przepisami wynagrodzenia za recenzje w przewodzie
            doktorskim i habilitacyjnym oraz za pełnienie funkcji promotora w
            przewodzie doktorskim wypłaca jednostka prowadząca przewód.
            Obowiązek wypłaty tych wynagrodzeń może przejąć instytucja
            zatrudniająca kandydata do stopnia na zasadzie umowy zawartej z
            jednostką, w której prowadzony jest przewód. Żądanie od kandydata do
            stopnia wniesienia jakichkolwiek opłat na poczet kosztów przewodu
            doktorskiego lub habilitacyjnego, bądź uzależnienie wszczęcia
            przewodu od wniesienia takich opłat jest bezprawne.
            www.ck.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi
            - Czemu wiec Ministerstwo nie rozpocznie procedury prowadzacej do
            zamkniecia SGH za razace i uporczywe naruszanie prawa?

• mr_kagan Re: Kup pan doktorat na SGH! 01.08.09, 08:43
              Dzis mozna bez trudu kupic w Polsce, i to na czolowej uczelni jaka
              jest SGH, nie tylko stopien licencjata i magistra (poprzez studia
              tzw. niestacjonarne, ktore sa platne, bowiem na to pozwala furtka w
              Konstytucji), ale nawet i doktorat i MBA (jak juz pisalem, doktorat
              z ekonomii kosztowal na warszawskiej SGH kilka lat temu niewiele
              ponad 10 tys. PLN). Ciekawe, ze tego, wysoce niemoralnego i
              niezgodnego z duchem, a zapewne tez i z litera prawa procederu, to
              PKA ani Ministerstwo nie zauwaza. Moze dla tego, ze szefem PKA
              jest prof. Rocki, b. rektor SGH, za ktorego kadencji SGH
              ?
              A przeciez Pobieranie takich oplat jest nielegalne.
              Oto oficjalne stanowisko CK:
              habilitacyjnego?

TAKZE:
              forum.gazeta.pl/forum/w,33,98434203,98514566.html
              MBA na SGH - parodia !!!
              Autor: agniecha75 01.08.09, 00:33
              Dodam tylko, o kursach MBA serwowanych przez SGH.
              Wszedzie na swiecie dyplom MBA jest jednym z najbardziej znanych i
              prestizoych. Dlatego tez WSZEDZIE na swiecie OPROCZ SGH, zeby ogole
              ubiegac sie o rozpoczecie studiow nalezy wykazac sie min 3 letnim
              doswiadczeniem na stanowisku managerskim. SGH postanowilo jednak
              zeszmacic i ten dyplom, lecac na kase od studentow, pozwala
              studiowac MBA ludziom, ktorzy dopiepro co obronili magistrow,
              pracuja w pierwszej pracy zycia jako przedstawiciel handlowy chisow.
              Jak taka osoba, ma pozniej, po uzyskaniu szpanerskieogo dyplomu ma
              zarzadzac np kadrami w firmie?
    • Gość: absolwent Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:23
      Jestem absolwentem WSHE oddział Konin. Mam inż. z informatyki spec. sieci komputerowe.
      Moja przygoda z tą szkołą była dość długa bo po 2 latach nauki musiałem z powodów rodzinnych zrezygnować ze studiowania. Wróciłem po 5 latach i szok! Poziom o wiele wyższy i trzeba było się nieźle napocić żeby zaliczyć przedmiot. Jak zaczynałem to po za małymi wyjątkami można było podejść do egzaminu z biegu, bez jakiegokolwiek przygotowania. Mogę powiedzieć że szkoła ta nie jest dla każdego kto chce tylko papierek. Choć znam magazynierów z informatyki po tej szkole co nawet podstaw systemu nie znają ale oni są ze "starej gwardii" z początku istnienia szkoły.

Teraz pracuję jako programista w niemieckiej formie z zarobkami paru tys. zł i nie narzekam !!
      Moim zdaniem jest to tylko i wyłącznie nagonka na tą szkołę, ale wiem że na pewno przetrwa ona i tą bitwę, jak i wygra całą wojnę.

Pozdrawiam wszystkich absolwentów informatyki z 2008 roku :)
    • Gość: UK Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.mofnet.gov.pl 30.07.09, 11:23
      W wielu Uczelniach Panstwowycch poziom nauki jest duzo nizszy niz w
      AHE jestem dumny z tego ze udalo mi sie skonczyc choc wcale latwo
      nie bylo. Prosze spytac studentow uczelni we Wloclawku ...jak to
      latwo skonczyc i ile studentow tak na prawde nie konczy Uczelni ....
      • Gość: ja Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.09, 13:13
        Ale problem nie dotyczy tego jak uczy , ale że uczy nielegalnie.
        • Gość: Trurl Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.man.lodz.pl 30.07.09, 13:40
          IMHO problem jest również z tym jak się uczy. Nawet w Łodzi część zajęć się nie
          odbywa np. zajęcia z AutoCAD z 6 zajęć odbyły się jedne i podobnież jednym z
          wykładowców jest jakiś prof z Ukrainy, który bardzo słabo mówi po polsku co
          oznacza, że studenci mają niejaki problem ze zrozumieniem treści wykładu. Takie
          informację mam od kolegi, który tam studiował.
    • Gość: persefona Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.07.09, 11:39
      W zwiazku z tym ze jestem zwiazana w uczelnia od kilku lat wiem ze wszelkie komentarze na jej temat sa mocno nagiete i nieumiejetnie sparafrazowane, oto kilka szczegołow - w marcu Ministerstwo za pomoca PAK-i , nadala iuczelni statut Akedemii , aby spelnila ona wymagania istniala potrzeba spelnienia wielu wymagan ministerialnych, tzn. poziom ksztalcenia, ilosc pracownikow dydaktycznych, samodzielnych pracownikow naukowych, infrastruktury dydaktycznej itd , zostalo to wypelnione, druga kwestia , moje pytanie brzmi nastepujaco - AEH jest najwieksza uczelnia niepubliczna w kraju , a wiec przy obecnych problemach gospodarczych a tym samym zwiazanych z koniunktura na rynku edukacyjnym stanowi olbrzymie zagrozenie dla innych uczelni w tym uczelni panstwowych,
      celowe jest zatem wszczynanie larum w momencie kiedy nastepuje wzmozony ruch na polu rekrutacyjnym, nagle okazuje sie ze Pani Minister Kudrycka dostaje liczne zazalrenia na prace uczelni i na jej bezprawna dzialalnosc w formie PIR-ow, a kilka miesiecy temu w czasie kontroli i nadania statutu Akedemii bylo wszytsko okey ,

jest to bardzo zastanawiajace - opinia wielu studentow - niedoszlych przeszlych itp krzywdzaca jest spowodowana w wielu przypadkach frustracja z niemoznosci kontynowania studiow ze wzgledu na poziom wiedzy , tak samo jet na panstwowych uczelniach , nie kazda osoba rozpoczynajaca studia musi je ukonczyc i jest predstynowana do tego aby zdobyc tytul zawodowy lub naukowy, osoby prowadzace zajecia tak jak na kazdej uczelni sa rozne , zdzarzaja sie wybitne jednostki dysponujace olbrzymia wiedza merytoryczna i szerokimi umiejetnosciami dydaktycznymi a rowniez istnieja na kadzej uczelni mierne jednostki ktore kompletnie nie nadaja sie na dydaktykow ,
      jedno jest pewne powszechne naglosnienie tego tematu przyniesie pozytek innym uczelniom ktorych egzystencja wielu przypadkach jest mocno zagrozona i o to chodzi , a poniewaz inne uczelnie prywatne maja bardzo ograniczony zasieg ich dzialanosc nie jes interesujaca a w wielu przypadkach rowniez mocno kontrowersyjne sa z ich strony czynione posuniecia wizualizuje sie w tym momencie sytare powiedzenie plotka nawet falszywa moze odniesc pozadany rezulalt
    • Gość: nowa Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 12:39
      Co będzie z nami-studentami AHE ?
    • Gość: jerzy Strona internetowa AHE to "Pudelek" - widać poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:39
      informatyki, reklamy i działań twórczych.
      Wesołe laseczki wychodzą zza studenta drapiącego się w głowę. Ciekawe kiedy te
      osoby zatańczą zaśpiewają.

Oferta dodatkowa ze strony www dla chętnych zrobienia matury podczas studiów:

liceum i gimnazjum
      British International School
      Szkoły Policealne Edukacji Innowacyjnej
      Międzynarodowa Szkoła Podstawowa Edukacji Innowacyjnej
    • Gość: jozef Strony www związane z właścicielem AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 13:47
      www.makary-stasiak.pl/
      osiągnięcia:

www.infobus.pl/text.php?id=234
      wysokieobroty.moto.pl/auto/1,48316,4548037.html
      miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,3891199.html
      miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,2068266.html
      www.zielonagora.osdw.pl/ksiazka/Stasiak-Makary-K-/Zarzadzanie-skierowane-na-podwladnego,40373101951KS
      zakupy.onet.pl/4950977-tworczy-i-harmonijny-rozwoj,produkt.html
    • Gość: mariola Kim jest Makary i kogo reprezentuje: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 16:17
      www.ktokogo.pl/Makary_Stasiak
    • Gość: mariola Jakie firmy reprezentuje Makary: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 16:25
      www.ktokogo.pl/Makary_Stasiak
      • mr_kagan Re: Jakie firmy reprezentuje Makary: 31.07.09, 19:34
        I co z tego? Uwazasz dzialalnosc gospodarcza a rzecz wstydliwa, a
        moze nawet i za dzialalnosc kryminalna?
        • Gość: mariola Działalność gospodarcza nie jest karalna - ale jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 20:48
          mozna to nazwać jak Instytut Postępowania Twórczego za pieniądze z czesnego i z
          opłat za studia kupuje te instytucje?
          Opodatkowanie placówek oświatowych - Wyższe szkoły niepubliczne są zwolnione z
          opodatkowania, jeżeli z ich statutu wynika, że realizują działalność oświatową
          także poprzez wspieranie innych placówek oświatowych.

Te firmy, IPT i AHE to przemyślana piramida finansowa
          • mr_kagan Re: Działalność gospodarcza nie jest karalna - al 31.07.09, 22:26
            Piramida to jest to, co mial Madoff. A to, co robi P. Makary to nic
            nowego, to po prostu siec powiazanych z soba spolek. Nie jego wina,
            ze umie on dobrze wykorzystac mozliwosci, ktore mu daje prawo
            obowiazujace w PL i w UE.
        • Gość: zak Mr Kagan? jesteś związany z ojcem dyrektorem? IP: *.anonymouse.org 31.07.09, 22:22
          w tej działalności.
          • mr_kagan Re: Mr Kagan? jesteś związany z ojcem dyrektorem? 01.08.09, 08:42
            Nie jestem Katolikiem!
    • mr_kagan A moze na Cypr? 01.08.09, 08:58
      gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,6878473,Dlaczego_Polsat_kocha_Cypr.html
      Mysle, ze to jest dobre rozwiazanie dla AHE...
    • Gość: P. Co z nami, którym został rok?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 11:07
      Mam pytanie do osób, które potraktują je poważnie. Nie chcę czytać opinii, że
      jestem zła, głupia i naiwna, że wybrałam AHE, a dokładniej IPT w Gdańsku.
      Studiuję na uzupełniających magisterskich filologię angielską i został mi
      rok... czy ma ktoś jakiekolwiek wiarygodne informacje co z nami?? Czy będziemy
      mogli dokończyć studia, czy mamy rok nauki (!!!) i płacenia w plecy. Mam już
      pół pracy magisterskiej i gdy pomyślę, że cały rok ciężkiej pracy poszło na
      marne, to chce mi się płakać :((((
    • Gość: P. Co z nami, którym został rok?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 11:15
      Mam pytanie do osób, które potraktują je poważnie. Nie chcę czytać opinii, że
      jestem zła, głupia i naiwna, że wybrałam AHE, a dokładniej IPT w Gdańsku.
      Studiuję na uzupełniających magisterskich filologię angielską i został mi
      rok... czy ma ktoś jakiekolwiek wiarygodne informacje co z nami?? Czy będziemy
      mogli dokończyć studia, czy mamy rok nauki (!!!) i płacenia w plecy. Mam już
      pół pracy magisterskiej i gdy pomyślę, że cały rok ciężkiej pracy poszło na
      marne, to chce mi się płakać :((((
      • Gość: marek Re: Co z nami, którym został rok?? IP: 94.254.230.* 01.08.09, 14:19
        hej ja nie wpadam w panike, dla mnie to zwykla nagonka - zrozumcie ze uczelnia
        dzialac bedzie i nikt jej nie bedzie likwidowal..ech co za sila prasowych
        tytulow!! studiuje w łodzi na ahe, jestem z tego dumny - mam swietne zajecia i z
        tego co sie orientuje w "centrali" wszyscy na patrza na to ze spokojem i tobie w
        gda tez tego zycze bo nic sie nie stanie zlegoo..easy:)
        • Gość: P. Re: Co z nami, którym został rok?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 16:19
          Dzięki :) Czekam teraz na jakieś oficjalne oświadczenie, które uspokoi mnie już
          do końca :) Bardzo bym chciała wykorzystać jeszcze ten miesiąc na spokojne
          pisanie pracy, nie zastanawiając się, czy ma to jakikolwiek sens. Pozdrawiam
          • Gość: abc Re: Co z nami, którym został rok?? IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.09, 23:19
            Nie ma sie czego obawiac, AHE istnieje i istniec bedzie, to nie ulega
            watpliwosci. Uczelnia caly czas funkcjonuje, prowadzi rekrutacje, przeprowadza
            egzaminy dylopmowe, nadal edukuje. Wszystko odbywa sie tak samo jak sprzed
            nagonki medialno-konkurencyjnej. Jedyne co sie stanie, bo to juz nieuniknione,
            bedzie stratna przy nowej rektutacji ( i o to konkurencji, ktora przeciagnela na
            swoja strone p. Minister Kudrycka jak i media chodzilo). Walka o klienta zawsze
            byla, a student to klient kazdej uczelni niezaleznie czy jest to uczelnia
            panstwowa czy prywatna, kazdy student to zysk. W dobie tak nizu demograficznego
            w walce tej konkurencja uzyla chwytow ponizej pasa, cos na zasadzie 'tonacy
            brzytwy sie chwyta' i prawdopodobnie wspolnie obmyslila plan by ugodzic w
            najwieksza niepubliczna uczelnie w Polsce, czy w AHE, bo wtedy kazde miasto,
            kazda uczelnia niepubliczna jak i publiczna odczuwalnie zwiekszy swoj zysk (po
            tej nagonce studenci chetniej pojda do innych szkol, pewnie gorszych, ale za
            cene spokoju... by pozbyc sie niepewnosci, ktore rozsiewaja co i raz oplacone
            media). Wolny rynek, wolna konkurencja, takie prawo, taki kraj, ze mozna grac
            nieczysto i to jeszcze pod oslona ministerstwa. Nie masz sie co martwic o swoje
            studia, skonczysz, obronisz sie, mam nadzieje, ze do tego czasu wyjdzie cala
            prawda na jaw, bo jak na razie nagonka trwa i to w jak wstrzelonym okresie...
            rekrutacji.
            • Gość: simplus za to nieskazitelna AHE zawsze grała czysto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 00:24
              i uczciwie ROTFL
              tylko coś tam coś tam, jakiś nieważny drobiazg, i trach! niedobre ministerstwo postanowiło ją zlikwidować na życzenie konkurencji
              macie odciski na mózgu po jego praniu na 'działaniach twórczych', tylko wam zysk i konkurencja w głowie
    • Gość: Pela Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.tktelekom.pl 01.08.09, 21:48
      Najgorsze, że wypowiadają się właśnie tacy ludzie! Ci, którzy coś
      tam słyszeli, a nie widzieli!!!Ja słyszałam podobne opinie o takich
      uniwersytetach jak KUL i UJ.A może ten student oblał egzamin i tak
      chlapnął? Łamanie prawa odbywa się w Kolegium Języków w Jarosławiu,
      bo tam "wykładają" licencjaci, a w indeksach widnieją jako
      magistrowie-to widziałam i to jest temat dla dziennikarzy i minister
      Kudryckiej! A zajęcia prowadzi IPT, a nie AHE! Ludzie zanim się
      wypowiecie i oczernicie to sprawdźcie!
    • Gość: simplus zdaje się, że i tak już po was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 00:36
      w każdym razie po 'akademii'
      wyborcza.pl/1,75248,6886235,Parlamentarzysci__naukowcy_porzuccie_AHE.html
      • Gość: P. Re: zdaje się, że i tak już po was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 14:03
        A my ciągle nie mamy żadnych oficjalnych informacji :((
    • Gość: PO))EB Łódzka AHE =WSHE nareszcie do likwidacji! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.09, 08:28
      Poznając niektóre studentki i studentów z WSHE,,łoo matko! Otwarłam
      maila,poszłem na egzamin itp-typowa polszczyzna! Bańka na mleko tam
      też by zdała egzaminy,, nawet krowie dali by za odpowiednią kasę
      licencjat!! Dziś zatrudniając takie "geniusze" z licencjatem WSHE
      spodziewaj się wszystkiego najgorszego !!
      • Gość: xyz Re: Łódzka AHE =WSHE nareszcie do likwidacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 10:14
        ,,zatrudniając takie "geniusze" ''- to dopiero typowa polszczyzna,
        krowa z licencjatem by się uśmiala !!!!
        • Gość: PO))EB Re: Łódzka AHE =WSHE nareszcie do likwidacji! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.09, 08:35
          No widzisz, to zrozumiałeś a w inny sposób może bys sie do dzis
          głowił.Pisownia pod czytającego.Niedługo juz tylko pismo obrazkowe
          Ci zostanie,,biedaku.
          • Gość: xyz Re: Łódzka AHE =WSHE nareszcie do likwidacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 10:20
            ,,a w inny sposób może bys sie do dzis
            głowił'' - lepiej skończ z pisaniem zdań pozbawionych sensu i
            logiki, tylko zacznij przesyłać pismo obrazkowe!!! ... hehehe ...
            krowa mi tu podpowiada, że masz pewien problem ale nie martw się
            znalazłem rozwiązanie:)- ,,Składnia współczesnego języka
            polskiego'' - miłej lektury PS. czekamy z krową na obrazki
            Muuuuuu!!!
    • Gość: kuba Łódzka AHE do likwidacji? IP: 194.42.116.* 04.08.09, 09:54
      Wiem już, ze atak wyborczej to nie jest przypadek. W Bydgoszczy konkurencja
      napisała na swoich stronach, że Ahe właściwie jest w stanie likwidacji i
      przejmie ich studentów. W bydgoszczy też powstaje artykuł dotyczący promocji
      uczelni w którym znowu najbardziej dostaje się AHE - mimo ze informacje o
      promocji AHE są nieprawdziwe. Artykuł zamieszczony jest na gazeta.pl w sekcji
      gospodarka na stronie ogólnopolskiej
      miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,6885514,Uczelnie_promuja_sie_jak_supermarkety.html
      Mam więc apel:

Droga Gazeto, ja wiem, że każdy pomysł na dokopanie AHE jest dobry, zwracam
      się z apelem o rzetelność!!!!!! na stronie AHE jest konkurs skierowany do
      wszystkich, nie do kandydatów. Może w nim wziąć udział każdy, nie tylko ktoś
      kto zapisuje się na studia!!! również dziennikarze Wyborczej, których trudno o
      sympatie dla uczelni posądzać. Regulamin naprawdę nie jest długi...najpierw
      się go czyta potem pisze artykuł.
      P.S. W damskiej toalecie wczoraj nie było wody - ktoś przez to nie umył rąk i
      może być poważnym zagrożeniem epidemiologicznym. Tak na wypadek jakby się Wam
      tematy skończyły
    • noemi1.1 Łódzka AHE do likwidacji? 04.08.09, 23:25
      racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • noemi1.1 Re: Łódzka AHE do likwidacji? 04.08.09, 23:34
        noemi1.1 napisała:

> racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i co będzie ktoś zadowolony????????????
        to może skasujcie i resztę uczelni, a co? po co komu dobre uczelnie? po co maja kształcić w nich znani profesorowie?
        Aż przykro czytać, skoro WSHE jest obecnie Akademią Humanistyczno-Ekonomiczna to przecież ktoś wdał zezwolenie, nie bądźmy dziećmi, jak tak można obrażać studentów, profesorów, doktorów, magistrów tam pracujących???
        • Gość: PO))EB he he he he !! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.09, 08:30
          A za co sie wydaje zezwolenia jak nie za kasę??? Na szczęście wielu
          pracodawców juz przetarło oczka i dokładnie sprawdzaja jaki to pikny
          dyplom wydano z jakiej uczelni. A co , egzaminki polało się na
          państwowej i dostało na WSHE bez egzaminków i z maturką pożal sie
          boziuniu??? Trza się uczyc a nie tylko płacic!!
      • noemi1.1 Re: Łódzka AHE do likwidacji? 04.08.09, 23:35
        noemi1.1 napisała:

> racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i co będzie ktoś zadowolony????????????
        to może skasujcie i resztę uczelni, a co? po co komu dobre uczelnie? po co maja
        kształcić w nich znani profesorowie?
        Aż przykro czytać, skoro WSHE jest obecnie Akademią Humanistyczno-Ekonomiczna to
        przecież ktoś wdał zezwolenie, nie bądźmy dziećmi, jak tak można obrażać
        studentów, profesorów, doktorów, magistrów tam pracujących???
    • Gość: Student Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.ingram.com.pl 05.08.09, 00:14
      Ta uczelnia jest totalna porazka
    • Gość: AKIE Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 00:38
      Zastanawiam się, czy tegorocznym absolwentom uczelni jej władze wydadzą dyplomy - np. po obronie, która odbyła się w czerwcu bieżącego roku. Ci ludzie czekają na dokumenty, a nie dostali nawet zaświadczeń, że są magistrami. Studiowanie kosztowało ich sporo pieniędzy (czesne) i czasu, a teraz miałoby się okazać, że to wszystko robili na darmo?! Nie wyobrażam sobie tego. Może by minister nakazał kontynuowanie studiów już trwających gdzie indziej, a nie narażał ludzi na takie straty...

Nie wierzę, żeby poziom kształcenia na AHE był niższy niż gdzie indziej. Niemal wszędzie w Polsce jest teraz... niski. Obecności na wykładach profesorów i POZIOMU ich wystąpień się nie kontroluje. Nie ma też na wielu uczelniach kontroli obecności na wykładach samych studentów. Bywa jedynie na ćwiczeniach, ale to za mało...
    • Gość: gość Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:31
      WSHE a teraz Akademia .Kto nadal tej uczelni taki status.Akademia to jest
      Uczelnia z klasa a nie produkcja magistrow.Czesto w ogloszeniach o prace
      czytalam...przyjme informatyka ale nie po WSHE...To o czyms swiadczy.Opinia
      szkoly nie jest dobra, bo wedlug mnie to nie jest zadna uczelnia.Prawdziwe
      uczelnie to Uniwersytet, Politechnika oraz Uczelnie panstwowe.Tematy prac
      magisterskich w WSHE zakrawaja na kpiny.
      Nie moze byc tak ze mgr Uczelni państowej i WSHE to ten sam poziom.Jest to
      jedno wielkie nieporozumienie.
      • Gość: gosc Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:05
        bla bla bla, ulzylo ci? jesli tak to ciesze sie, w kolko to samo az
        do znudzenia
      • mr_kagan Uczelnie panstwowe 06.08.09, 08:05
        Dzis mozna bez trudu kupic w Polsce, i to na czolowych uczelniach
        takich jak UW, UJ czy SGH nie tylko stopien licencjata i magistra
        (poprzez studia tzw. niestacjonarne, ktore sa platne, bowiem na to
        pozwala furtka w Konstytucji), ale nawet i doktorat (jak juz
        pisalem, doktorat z ekonomii kosztowal na warszawskiej SGH kilka lat
        temu niewiele ponad 10 tys. PLN). Ciekawe, ze tego, wysoce
        niemoralnego i niezgodnego z duchem, a zapewne tez i z litera prawa
        procederu, to PKA ani Ministerstwo nie zauwaza. Moze dla tego, ze
        szefem PKA jest prof. Rocki, b. rektor SGH, za ktorego kadencji SGH
        ?
        Pobieranie takich oplat jest przeciez nielegalne. Oto
        oficjalne stanowisko CK:
        habilitacyjnego?

• mr_kagan Re: Uczelnie panstwowe 06.08.09, 08:07
          Kto na nich uczy?
          Np. taki prof. zw. dr hab. Niesiolowski, majacy tylko 9
          publikacji na Publish or Perish (PoP), ale w tym:
          - "Lustracja totalna" na lamach "Wyborczej",
          - "Szkoda Polski" tez na lamach "Wyborczej",
          - "Prosta droga: o Polske z Bogiem" - PAX plus
          - dwa (2) artykuly na lamach LADU.
          Zostaja wiec 3 (slownie trzy) naukowe publikacje w
          ciagu 30 lat kariery naukowej
          (jedna listowana 2 razy przez
          PoP). Nieco za malo jak na prof. zw. dr hab. !
          • Gość: kuba Re: Uczelnie panstwowe IP: *.toya.net.pl 06.08.09, 21:58
            Ponieważ Wyborcza sobie nadal nie odpuszcza i na stronie 4 znowu zamieszcza
            artykuł o AHE. Temat się im trochę wyczerpał więc artykuł jest króciutki i
            znowu nie rzetelny,
            Cytuję: "Ta niepubliczna uczelnia prowadzi działalność bez uprawnień i zgody
            MNiSW w niema stu miejscach w Polsce...". W swoich artykułach Gazeta
            wytłuszczonym drukiem pisała, że nie legalnych placówek jest 61. Rozumiem, że
            wg Wyborczej 61 to niemal 100...ciekawe czy 100 to już niemal 10 000:)
            Przytoczone są poglądy 6 senatorów rektorów publicznych uczelni, którzy
            uważają, że AHE trzeba zlikwidować. To tak obiektywne jak używać argumentu, że
            Naczelny Dziennika uważa, że Trzeba zamknąć Wyborczą. I cytat na koniec
            artykułu senatorów z komisji nauki, edukacji i sportu: "...niepokojące
            zjawisko niezgodnego z prawem kilkudziesięciu studentów". Rozumiem, że sprawa
            ta dotyczy KILKUDZIESIĘCIU STUDENTÓW? kikudziesięciu czyli mniej niż stu, tak?
            Senatorowie pełniący tak ważne funkcję są mało precyzyjni? czy artykuł znowu
            pisany na kolanie i się pismakom przeoczyło, że sprawa dotyczy
            kilkudziesięciu... ale tysięcy studentów? Gratuluje dziennikarstwa
            śledczego...wyśledźcie jak Wam się udało z tysięcy zrobić kilkadziesiąt w tak
            ważnym temacie
            • Gość: ja Re: Uczelnie panstwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 22:17
              BRAWO!!! BRAWO!!! BRAWO!!! świetne uwagi
            • Gość: mumia stale wychodzą na jaw nowe punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 09:00
              informacyjno-rekrutacyjne
              pisze się 'nielegalny'
    • Gość: marek Prawdziwa cnota krytyk się nie boi. A jakoś Makary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 11:48
      milczy w tej sprawie. Komentarze pisują rzecznicy, rektor lub cała grupa
      umoczonych w tej uczelni.
      • mr_kagan Re: Prawdziwa cnota krytyk się nie boi. 07.08.09, 11:51
        Od tego przeciez Makary ma rektora!
    • Gość: wrona Łódzka AHE do likwidacji? IP: 89.231.24.* 07.08.09, 13:01
      witam wszystkich!!!
      jestem studentką AHE na I roku (od października juz na II)
      transportu i do tej pory nie mam żadnych zastrzeżeń co do
      funkcjonowania szkoły.
      Martwi mnie wiadomość o jej likwidacji, poniewaz co będzie ze
      studentami??? Gdzie dokończymy kierunek??? Mi zostało 2,5 roku
      nauki!!!
      Może mi to ktos wyjaśnić???
      • mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? 07.08.09, 22:38
        Zapytaj sie pani Kudryckiej i Pana Michnika!
        Gość portalu: wrona napisał(a): Gdzie dokończymy kierunek??? Mi
        zostało 2,5 roku nauki!!! Może mi to ktos wyjaśnić???
        • zue2 Re: Łódzka AHE do likwidacji? 08.08.09, 00:13
          I jeszcze..... Pana Stasiaka .Bo to z powodu jego kreatywnego i innowacyjnego interpretowania prawa uczelnia (a co za tym idzie studenci) ma problemy
          • mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? 08.08.09, 09:40
            Bez owego kreatywnego i innowacyjnego interpretowania prawa, to
            uczelnia ta nigdy by nie przekroczyla 'magicznego' progu tysiaca
            studentow i nie wyremontowala i przebudowala tylu pieknych
            zabytkowych budynkow w srodmiesciu Lodzi i nie dala by pracy tylu
            Lodzianom...
    • Gość: robol To niech zniknie i będzie spokój. Natura nie IP: *.anonymouse.org 07.08.09, 23:15
      znosi próżni. Zaraz wypełni lukę jakaś inna fabryczka magisterków dla których
      dyplom jest wszystkim.
      • mr_kagan Re: To niech zniknie i będzie spokój? 08.08.09, 09:37
        A co ze studentami i pracownikami AHE?
        • Gość: student Znajdą sobie miejsce w nowym cyrku Mr Kagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 13:30
          Czy jesteś adwokatem AHE?
          • Gość: P. Re: Znajdą sobie miejsce w nowym cyrku Mr Kagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 14:36
            Niektórzy mogliby sobie darować takie komentarze... ;/ Ja mam przed sobą jeszcze
            rok i nikomu nie życzyłabym takich perypetii... a już na pewno nie kopałabym
            leżącego! To przerażające, że ludzie czerpią satysfakcję z nieszczęścia innych
            ;/ Po prostu cudnie ;?
            • Gość: Kagan Re: Znajdą sobie miejsce w nowym cyrku Mr Kagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 16:31
              No coz, to jest Polska!
              Gość portalu: P. napisał(a): Niektórzy mogliby sobie darować takie
              komentarze... ;/ Ja mam przed sobą jeszcze rok i nikomu nie
              życzyłabym takich perypetii... a już na pewno nie kopałabym
              leżącego! To przerażające, że ludzie czerpią satysfakcję z
              nieszczęścia innych ;/ Po prostu cudnie ;?
          • Gość: Kagan Re: Znajdą sobie miejsce w nowym cyrku Mr Kagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 16:30
            Nie jestem niczyim adwokatem. A kogo ty reprezentujesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka