Dodaj do ulubionych

Autobusy, droga kołowania - coś dla CBŚ

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.09, 08:45
Witam
Minął już jakiś czas od zakupu AUTOBUSÓW - czy ktoś nimi wogole jeździ, czy służą jako magazyny powietrza??

Następne plany włodarzy lotniska, aż przerażają - droga kołowania za
170 mln zł - wychodzi 68 mln zł/km (~17 mln €/km) - a podobno autostrady są w PL najdroższe w budowie.
miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6842071,Beda_pieniadze_dla_lotniska.html

Uważam że naszym lotniskiem powinno zainteresować sie CBŚ lub CBA
Rozwój oczywiście popieram, ale patologi mówie NIE.
Obserwuj wątek
    • Gość: FL Re: Autobusy, droga kołowania - coś dla CBŚ IP: *.lewandow.net.pl 22.07.09, 11:50
      Czyżby Darek Joński vel Ciołek bez Polotu postanowił popisać na tym forum? :)
      Pozdr,
      Kuba
      • Gość: abc Re: Autobusy, droga kołowania - coś dla CBŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:19
        jeśli to darek joński to doskonale wie gdzie sie udać z doniesieniem
    • Gość: Randy Marsh Re: Autobusy, droga kołowania - coś dla CBŚ IP: 78.155.123.* 22.07.09, 12:27
      > Rozwój oczywiście popieram, ale patologi mówie NIE.

Droga wolna, możesz to zgłosić. Daj znać.

Randy Marsh
      • Gość: meteo_expert Re: Autobusy, droga kołowania - coś dla CBŚ IP: *.skomur.pl 23.07.09, 00:19
        Dopóki nie zwiększymy ilości destynacji z EPLL autobusy będą jeździły z powietrzem, bądź będą stały na płycie na "pokaz" na zasadzie - - -> mamy autobusy.. Z tego co zaobserwowałem żeby nie skłamać to autobusy wykonały kursów tyle,że można policyć je na palcach obu rąk...Stoją na płycie, bo robią wrażenie potrzebnych by wszyscy myśleli że są mega potrzebne i muszą kursować między strażą pożarną a płytą....Droga kołowania? Słyszę o tym parę lat i nie mam zamiaru za chwilę spierać się z sympatykami lotniska, którzy zawsze mają racje i oczywiscie wszystko przebiega zgodnie z planem.

Dobraj nocy
    • Gość: Andrzej Re: Autobusy, droga kołowania - coś dla CBŚ IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.07.09, 10:22
      Witam.
      Każdy ma trochę racji. Ryanair nie chce korzystać z nowej płyty i z
      autobusów. Autobusy są wykorzystywane tak jak sutuacja na to pozwala
      i są takie potrzeby. Kiedy zostanie zbudowany nowy terminal autobusy
      będą już cały czas w użyciu.
      Polecam zaglądać na:
      http://www.epll.net/forum/viewthread.php?
      forum_id=24&thread_id=636
      • Gość: Andrzej Re: Autobusy, droga kołowania - coś dla CBŚ IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.07.09, 10:34
        Przepraszam za zamieszanie ale nie chce mi wskoczyć właściwy link.
        Zapraszam do tematu Dziś na lotnisku 2009. 04.07.2009.
        Miłego dnia.
        • seba84ldz Re: Autobusy, droga kołowania - coś dla CBŚ 23.07.09, 11:59
          Andrzej o której będziesz dzisiaj na lotnisku?
      • Gość: w Nowy terminal - magazyn powietrza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.09, 00:43
        Ryanair jest linią niskokosztową - nic dziwnego że nie chce autobusów.
        Czy ktoś mając pusty,wygodny parking przed blokiem wybierze NOWY parking gdzieś w oddali - w dodatku z niewygodnym dojazdem - ja nie dziwie sie że nikt nie chce korzystać z nowej płyty.

"Kiedy zostanie zbudowany nowy terminal autobusy będą już cały czas w użyciu" - jako magazyny powietrza, tak jak nowy terminal.

Jako normalny obywatel zadam pare ironicznych pytań potwierdzających sens inwestycji, a raczej polityke rządzących "zbudujemy, Remob.. lub pochodne zarobią, a potem zobaczymy, na pewno MY nie stracimy"

Ile samolotów stało na nowej płycie??

Ilu regularnych pasażerów przewiozły autobusy (za kilka lat jak otworzą nowy terminal będą stare, zamortyzowane(Koszt kapitału)??

Jaki jest stopień wykorzystania SALONIKA VIP (kto za to zapłacił)??

Jaki jest stopień wykorzystania terminala (czy chcemy następny nieprzemyślany magazny powietrza)??

Jaka jest częstotliwość lądowań (po co droga kołowania)??

Czy nie można już projektując "na wyrost" nowy termianal zrobić to zgodnie z jakimiś standardami - rękawy?? (polecam St Marten)

Może jestem marudą, a może trzeźwo patrze na to co dzieje się na lotnisku - NIEGOSPODARNOŚĆ - chciałbym mieć 20 połączeń dziennie, super terminal, regularne linie, ale jestem realistą.
        Wolę nowy fabryczny, może przebicie lini kolejowej(w to akurat średnio wierzę)

P.S. Nie nazywam się Darek J., jestem normalnym obywatelem.
        Temat był celową prowokacją do spojrzenia trzeźwo na świat.
        • protz Re: Nowy terminal - magazyn powietrza 24.07.09, 09:19

> Jaka jest częstotliwość lądowań

Co roku coraz wieksza.

>(po co droga kołowania)?

Potrzebna jest.

> Czy nie można już projektując "na wyrost" nowy termianal zrobić to zgodnie > z ja
          > kimiś standardami - rękawy?? (polecam St Marten)

Chyba sam sobie zaczynasz przeczyć.
          • Gość: Stachanowiec Re: Nowy terminal - magazyn powietrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 22:52
            Co do zgłoszenia niegospodarności na lotnisku - to zgadzam sie
            1000% ! CBA miało by co robić .
            Autobusy - mogły zaczekać
            Terminal - potrzebny do skuszenia w koncu powaznych przewoznikow
            Natomiast CBA lub inni mogliby sie wziasc za :
            - kierownictwo
            - zatrudnianie plecakow
            - tworzenie na sile nowych stanowisk jak np. ref. ds obslugi VIP do
            salonu VIP , ktory byl uzywany pare razy
            - za stanowisko doradcy zarzadu w osobie zony Pana Michala
            Kaminskiego
            - sprawy drobne
            Jak chcecie inne waly poznac ----pytajcie
            Aha i nie mozna zapomniec o pijanstwie kierownictwa

pozdro
            Stachanowiec
            • Gość: J Re: Nowy terminal - magazyn powietrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 07:11
              To nie truj dupy na forum tylko zgłoś gdzie trzeba.

J.
              • Gość: abc Re: Nowy terminal - magazyn powietrza IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.09, 09:59
                a u mojego znajomego w pracy to szef nie placi podatku, kierownik
                gwalci pracownice a portier handluje prochami, CBA ABW CBŚ MO ZOMO
                SM US ZUS mieli by co robić -mowie wam !!
                • Gość: Stachanowiec Re: Nowy terminal - magazyn powietrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 06:26
                  To byly czyste fakty......chodzi o to , ze to "wasze" miejskie
                  ladowisko nigdy sie nei rozwinie ( przy obecnym ukladzie sil
                  politycznych w miescie ) , bo kasa idzie na pierdoly, na
                  niepotrzebne stanowiska, na jakies tam imprezy niby dla pracownikow,
                  itd. Ja nie zamierzam isc nigdzie z tym , bo popierwsze nie mam
                  czasy , a po drugie niemialbym sie z czego smiac , np. z pijanego
                  kierownictwa , z waszej wiary w rozwoj lotniska itd. Dziekuje
                  skonczylem.
                  • Gość: abc Re: Nowy terminal - magazyn powietrza IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.09, 06:53
                    wy naprawde wierzycie ze jak sie zmieni uklad w miescie to lotnisko
                    zacznie sie rozwijac ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka