Dodaj do ulubionych

Kanał w Tv - Kino Polska!

IP: 81.219.160.* 23.12.03, 14:23
Gzie znajduje się nowy kanał telewizyjny
Kino Polska?
Mam kablówkę(Toya), ale nigdzie go nie uświadczam.
Na forum telewizja ludzie już komentują
zajawki.
Czy ktoś w Łodzi odbiera ten kanał.
Pozdrowienia - hiacynta
Obserwuj wątek
    • Gość: STUDI Re: Kanał w Tv - Kino Polska! IP: *.prokom.pl 23.12.03, 14:34
      Dostepny jest juz od dluzzego czasu na platformie cyfroej Polsat Cyfrowy, a takze od sobty na platfornie Cyfra+

Kanal jako kanal bez reklam bedzie kanalem dodatkowo platnym.
      A kiedy racza ubogie pod wzgledme oferty archaiczne kablowki ten kanal zakupic by byl w ich ofercie - nie wiadomo. Prawdopodobnie bedzie tak jak z TVN24
    • Gość: STUDI Nie warto si enim podniecac IP: *.prokom.pl 23.12.03, 14:39
      Pierwsze dni oficjlanej emisji pozwalaja stwierdzic ze nie warto sie nim podniecac. Glownie stare kroniki filmowe. Malo filmow i duzo powtorek.

Jedyna zaleta ze bez reklam!!!!.

Ponadto w trakcie testow niektore filmy puszczano w formacie 16:9 (znowu sie klania znaczne zacofanie technologiczne telewizji kablowych).
      • Gość: hiacynta Re: Nie warto si enim podniecac IP: 81.219.160.* 23.12.03, 14:46
        Dzięki STUDI.
        Na temat mojej kablówki nie wypowiadam się,
        gdyż musiałabym zakląć b. nieprzyzwoicie.

Pocieszyłeś mnie. Podniecenie opada.
        A jednak trochę szkoda...
        Pozdrawiam
        • Gość: STUDI Re: Nie warto si enim podniecac IP: *.prokom.pl 23.12.03, 14:57
          W sumie to ja jestem rozczarowany. Archiwa TVP zawieraja rowniz dawne programy rozrywkowe, filmy dokumentalne itd.

Same polskie filmy - to naprawde szybko sie wyczerpie repertuar. Niestety poczatek jest niezbyt zachecajacy. Tym bardziej ze w przypadku platform cyfrowych ma byc promocja i zacheta do wykupu dodatkowej opcji z tymze kanalem.

Wystarczy go tylko ogladac tak przy okazji.

Beda bloki tematyczne, np. przedwojenny film polski, komedie... Trailery sugerowaly np. emisje 40-latka.

Szkoda ze nie ma kanalu nie tlyko z polskimi filmami, ale w ogole z produkcja ze zlotego okresu TVP w latach 70-tych i nie tlyko.

Ale niestety mamy tylko Kino Polska .....
          • p8 Re: Nie warto si enim podniecac 23.12.03, 15:05
            Wiesz ile polskich filmów zalega w archiwach??
            Samych filmów które były robione tylko w łódzkiej wytwórni starczy na parę lat.
            A wolę kanał ze starymi kronikami niż kolejne fakty tomka lisa i
            reżimową "publiczną" telewizję.
            lol
            • Gość: STUDI Re: Nie warto si enim podniecac IP: *.prokom.pl 23.12.03, 15:16
              Gowna z t. Lisem, pania Drztyzga i ca
              • Gość: STUDI Re: Nie warto si enim podniecac IP: *.prokom.pl 23.12.03, 15:19
                Wierz mi ze TVP, TVN Polsat nie nadaje sie do gladania.

Jedynie to C+ (za sporadycznie format panoramiczny, dobrzy dzwiek, jednoczesne dwei wersje jezykowe - bo oryginalny + napisy to oklase lepiej brzmi od wersji z lektorem), Ale Kino!, Planete (bo nie ma reklam i porzadnie tlumaczony) do biedy Discvoery (tlyko te reklamy co 5 minut i co 3 dznie tlumaczony przez ignorantow).

HBO odpada za kiepska jakosc obrazu, dzwieku i obcieta do polowy klatke az do nieprzyzwoitosci.
                • Gość: mat28 Re: Nie warto si enim podniecac IP: *.interserwer.pl 23.12.03, 16:02
                  Ty to masz delikatną siatkówkę...
      • Gość: mat28 Re: Nie warto si enim podniecac IP: *.interserwer.pl 23.12.03, 16:00
        Moim zdaniem jest się czym podniecać. Program cały czas nadawany jest w fazie
        testów i dlatego sa powtórki. Kino Polska prezentuje po prostu na razie to, co
        będzie pokazywać, kiedy testy już zostaną zakończone. Oprócz polskich filmów
        przed- i powojennych będzie cykl o reżyserach, polskie kroniki filmowe (fajnie
        sie je ogląda - można powspominać stare czasy i pośmiać się z widoku pustych
        półek :)) i inne programy z polskich archiwów. A swoja drogą zauważyłem, że
        bardzo dobra jest jakość dźwięku (na dobrym sprzęcie oczywiście).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka