Gość: hehl IP: *.os1.kappa.pl 03.08.09, 21:17 Przestańcie już z tymi Żydami bo ciągle tylko Żydzi to, Żydzi tamto, aż się rzygać chce. Jedźcie sobie do Izraela i tam bez końca wypisujcie o Żydach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polka Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.lodz.mm.pl 03.08.09, 21:28 Dlaczego mamy pamiętać o żydach skoro oni wykazują taki antypolonizm .... to straszne ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.4web.pl 03.08.09, 22:01 Z szacunkiem będę pamiętać o Żydach z Łodzi i żałować, że obecnie jest to tak mała społeczność. Co do rzekomej antypolskości: 1. poczytajcie sobie książki z dwudziestolecia międzywojennego o pielgrzymkach Polaków do Ziemi Świętej - zobaczycie jacy oni byli antyżydowscy 2. ta sama uwaga tylko o pierwszym tomie Wspomnień Moniki Żeromskiej Żydzi mieli pełne prawo być antypolskimi - nasi przodkowie traktowali ich gorzej niż jesteśmy w stanie w tej chwili to pojąć. To pierwsza sprawa. Druga jest taka: nie wiem, jak przedmówcy, ale JA nigdy nie spotkałam się z jakimikolwiek zachowaniami antypolskimi Żydów (ani w Łodzi - znam dużą część tutejszej społeczności [tę przy Fundacji Laudera], ani w Izraelu). My Polacy mamy już taki brzydki zwyczaj, że lubimy powtarzać obiegowe opinie jako prawdy objawione. Po trzecie: jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś o stosunku obecnych Żydów izraelskich do Polski to przeczytajcie sobie książki Szewacha Weissa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.lodz.mm.pl 03.08.09, 22:23 ja nie chcę wracać do przeszłości (żydzi wydający wyroki na polaków jako pracownicy UB członkowie rządu i twórcy partii komunistycznej) ale chętnie podyskutuję o współczesnym traktowaniu polaków przez żydów. naginanie historii (jedwabne) oraz dziwnie żydowskie przesycenie władzy w polsce. szkalowanie polaków (GW) napastliwość na Radio Maryja ..... przecież to widać jak na dłoni. Szkoda że naród który zawdzięcza swoją teraźniejczość narodowi polskiemu tak bardzo zniszczył życzliwość wobec siebie. Pamiętajcie że teraz sami niszczycie ostatnie na świecie przyjazne i bezinteresowne poparcie polaków. Ciekawe kto wam pomoże jak przebierzecie miarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehl Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.os1.kappa.pl 03.08.09, 22:59 "Żydzi mieli pełne prawo być antypolskimi - nasi przodkowie traktowali ich gorzej niż jesteśmy w stanie w tej chwili to pojąć." Jasne, tylko czemu najwięcej ich było akurat w Polsce- 3 mln? Niemcy przecież traktowali ich lepiej, szczególnie podczas II wojny a u Polaków mieli taki ciężki los... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:00 A po co????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partacz Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: 188.33.6.* 03.08.09, 22:12 bo to Twoi prodkowie gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.toya.net.pl 03.08.09, 22:31 Mój dziadek przeżył wojnę chociaż był wtedy mały ale powiedział mi kiedyś dwie rzeczy. 1. Jak się źle dzieje w kraju to nie przechodz za Odrę. 2. Żydzi to naród cwaniaków i handlarzy. Chcą opanować cały świat(Unia , USA). Polacy powinni bronić swojego kraju przed takimi ludzmi. Ja powiem tyle że niechcę żadnych więcej pomników, srików, świąt ani imprez pojednawczych. Mamy swoje problemy i musimy się zajmować ważniejszymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSman [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.09, 22:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Pamiętajmy o Żydach z getta 03.08.09, 22:22 Z ponad 230 tys. Polaków narodowości żydowskiej z getta wywieziono do obozów śmierci ponad 60 tys. Może warto wspomnieć co stało się z pozostałymi mieszkańcami Łodzi narodowości żydowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.toya.net.pl 04.08.09, 16:49 A może powinno się powiedzieć Żyd narodowości polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny_johny Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.stucsb.hr 03.08.09, 23:09 czytam i nie wierze. jak to ma znaczenie żydzi czy nie żydzi? to przeciez mieszkańcy naszego miasta, nasi sąsiedzi, którzy zostali wymordowani. czy to nie dostateczny powod aby uczcic ich pamiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.toya.net.pl 04.08.09, 11:30 a kiedy sa wspominale polskie ofiary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matys Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.80-202-202.nextgentel.com 03.08.09, 23:11 Szkoda , ze władze Łodzi tak się nie troszczą o łódzkie dzieci, łódzki sport, łódzkie miejsca pracy, tylko palcem do d..y chcą wjechać zakłamanym Żydom, stawiając ich na pierwszym miejscu,budując im pomniki. Moglibyście przestać pisać i mówić o żydach bo to są najwięksi rasiści na świecie, prowokatorzy i krytycy wszystkiego co nie żydowskie. Jak można kazać świętować dni eksterminacji żydów z getta łodzkiego, skoro Izrael na oczach całego świata rozbudował sieć gett w Palestynie?To jest dopiero hipokryzja i kuriozum Odpowiedz Link Zgłoś
us.sa OTO EFEKTY 03.08.09, 23:23 I oto efekty działalności poronionej ekipy władz Łodzi która wespół z lizusowską Gazetą Wyborczą obrzydziła ten temat (problem) przeciętnemu mieszkańcowi Łodzi. Nie chodzi to tylko o szkodnika Kropiwnickiego i jego żałosną działalność. Nie trzeba być być wcale antysemitą aby krytykować tego zakalca. Kompletna indolencja w codziennych problemach miasta i niebywała aktywność w upamiętnianiu społeczności żydowskiej przynosi zatrute owoce. Tak właśnie kmioty z UMŁ i ślepo ich oklaskująca GW hodują łódzki pospolity antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:49 > Szkoda , ze władze Łodzi tak się nie troszczą o łódzkie dzieci, > łódzki sport fakt, pamiętając właśnie o łódzkich Żydach, powinni, bo zarówno Widzew, jak i ŁKS powstały dzięki żydowskim przedsiębiorcom... Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Pamiętajmy o Żydach z getta 04.08.09, 11:48 O ile ŁKS miał bardzo ścisłe kontakty żydowskimi środowiskami. Fakt założenia przez żydów oraz bliska współpraca z fabryką Izraela Poznańskiego to Widzew nie. Juliusz Heinzel przybył do Polski z Czech a jego ojciec był Niemcem. Dodatkowo Widzew był klubem robotniczym a nie przyzakładowym/fabrykanckim jak WiMa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.toya.net.pl 04.08.09, 16:06 Proponuje Pani Podolskiej rajd po hotelach łódzkich w celu zebrania informacji na temat zachowań żydów i grup żydowskich.Oczywiście, o ile recepcjonistki czy kierownicy hoteli zechcą mówić, bowiem presja i obawa o zarzuty antysemickości są ogromne.Poza tym, jak to w życiu, są przyzwoici żydzi i mniej(szczególnie w czasach komuny).Mnie i mojej rodzinie w życiu pomogły dwie osoby, w tym moja nieżyjąca koleżanka, żydówka.To na nią mogłem zawsze liczyć-i nie chodzi tutaj wyłącznie o wsparcie finansowe.A poza tym, ludzie jak żydzi potrafią się wspaniale bawić.Wiem, bo byłem na niejednej imprezie.Inaczej mówiąc;konglomerat ludzkich zalet i wad-tyle, że żydowskich.Może nadal pokutuję stare animozje, ale jedni i drudzy powinni je likwidować w zarodku.ŚWIAT JEST PIĘKNY! Odpowiedz Link Zgłoś
us.sa Żałosna jesteś Gazeto Łodzka 04.08.09, 16:52 O co cho? Co to za kasowanie wpisów? Niewygodne prawdy Gazeto? Jakie zasady naruszył mój post? Rasizm? Wulgaryzmy? - nie zauważyłem. Za wiele w nim prawdy i pokazywania wszych słabości? To żałosne, jakbym znalazł sie za jednym zamachem w komunie. Najlepiej wykasować trochę (celnej) krytyki. To spotyka mnie na tym forum nie pierwszy raz. Sory, ale nie warto tu pisać ani dyskutować. Gazeta woli publikować to co tu widać - tak, aby komentatorzy sami się ośmieszali swoim rasizmem, głupotą czy uprzedzeniami. Gdy ktoś wytyka wam błędy i zanurzenie w miejskich układach szybciutko jest usuwany. Gratuluję dobrego samopoczucia. Prowincjonalna mentalność komusza, mini-cenzurka i hipokryzja - oto cała Gazeta Łódzka. Pamiętacie załosne wypociny redaktora naczelnego i reakcje na ich krytykę? Było masowe kasowanie postów. Boicie się, jesteście słabi, unurzani w układzikach i powtorze to, co wcześniej wykasowaliście: od łodzian dzieli was p r z e p a ś ć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.astral.lodz.pl 04.08.09, 20:15 a gdzie wyczytałeś, że Juliusz Heinzel był założycielem WIDZEWA, dzisiejszy Widzew - Robotnicze Towarzystwo Sportowe wyrosło z Towarzystwa Gimnastycznego założonego przez Orzera (później Oskara) Kona. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiaczek_z_importu Re: Pamiętajmy o Żydach z getta 04.08.09, 09:21 Te obozy koncentracyjne to akurat dla palestynczyków zorganizowały ościenne państwa muzułmańskie.. To raz, a dwa - poucz się synku trochę historii: jak Żydów z Łodzi mordowano, to Izraela nie było, więc o co kaman? Należy o nich zapomnieć, bo w obecnych czasach państwo Izrael nie może sobie poradzić z Palestyńczykami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefek Re: Pamiętajmy o Żydach z getta IP: *.onlinehome-server.info 23.08.09, 14:22 Co ty krakowiaczku z importu (z Izraela?) tu za herezje siejesz! Jakie państwa ościenne? Muzułmanie na terenach okupowanych przez Izrael wybudowali getto Palestyńczykom? To Izrael wybudował mur odgradzający Palestyńczyków na ich ziemiach, kontroluje wodę i dojazdy do pracy. Syjoniści mają w tym doświadczenie, przecież otoczenie Adolfa Hitlera składało się z żydów - syjonistów. To żydzi Żydom zgotowali ten los, wspierani przez żydowskich bankierów z USA. W łodzi nie mordowano tylko Żydów, mordowano przede wszystkim Polaków, żydzi często współpracowali z Niemcami i donosili na Polaków, a jak wkroczyła Armia Czerwona to witali ich kwiatami i zgłaszali się do partii. To żydzi z NKWD mordowali Polaków - żołnierzy AK i polską inteligencję. Kiedy już wystarczająco dużo osób dowie się jaki faktycznie był was udział w obu rewolucjach - Francuskiej i Bolszewickiej oraz obu wojnach światowych (co już wychodzi na jaw) to możecie pakować manatki! Zapamiętaj sobie te słowa: Nie jesteście u siebie! To Polska! (choć na razie okupowana przez żydostwo udające polaków) To nie Izrael zrabowany Palestynie! Wszystkich ludzi nie wymordujecie, choć są plany zredukowania liczy Polaków do 15 milionów. Sami sobie szykujecie to co was kiedyś spotka i na pewno nie będzie to przedsiębiorstwo Holokaust które stworzyliście by robić swoje geszefty, by móc oskarżać i pluć na Polaków którzy oddawali za was życie! Za to co zrobiliście razem z Niemcami a potem z bolszewikami i to co robicie teraz nam Polakom, spotka was zasłużona kara, która na was spadnie. Nie patyczkować się rodacy z nimi, tylko walić prawdą między oczy. Wszystko o czym tu napisałem jest do zweryfikowania w internecie i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
daxbr Pamiętajmy o Żydach z getta 04.08.09, 00:14 Pamietajmy o Zydach a zapomnijmy o Palestynczykach mordowanych dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiaczek_z_importu Re: Pamiętajmy o Żydach z getta 04.08.09, 09:13 Lewactwo jak zwykle żenujące.. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Pamiętajmy o Żydach z getta 04.08.09, 10:33 CO Palestynczycy maja wspolnego z lodzkimi Zydami? Nie wydurniaj sie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOŚĆ ZYDÓW!!!! [...] IP: *.smrw.lodz.pl 04.08.09, 00:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO))EB A czy Żydzi pamiętaja o nas,poza roszczeniami ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.09, 08:18 To jakieś chore,my mamy czcic pamięc a Żydzi maja roszczenia finansowe a już im we łbach świta że to my wywołaliśmy II wojnę! A wszystko dla kasy,,przeciez dobrze wiedzieli co Niemcy robią z Żydami i co ? niccc ,,pilnowali kasy w bankach USA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO))EB Wiecie dlaczego Żyd nie jest typowym rolnikiem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.09, 08:38 Tylko wykorzystuje słabszych do pracy na roli(kibuce-ich obozy pracy)? BO ZIEMIA NIE DAJE SIĘ OSZUKAC !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ded Pamiętajmy o Żydach z getta IP: 217.149.243.* 04.08.09, 10:26 Tylko dlaczego za moje pieniądze? Wydarzeń godnych upamiętnienia w Łodzi było wiele, ale ja ciągle słyszę tylko żydzi i holokaust, żydzi, holokaust, żydzi, holokaust.... K**** już się rzygać chce od tego. Może by tak w końcu o przyszłości zacząć myśleć... naszej, polskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Szechterzeitung cenzuruje prawdę o Żydach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:57 Poniekąd trudno się dziwić, patrząc na skład personalny tego brukowca. Każda prawda o Żydach traktowana jest jako antysemityzm. Przed Holocaustem antysemitą był ten, który nie lubił Żydów. Obecnie jest nim ten, którego oni nie lubią. P.S. Należy pamiętać o wszystkich, którzy zginęli podczas okupacji. Wyróżnianie jakiejkolwiek nacji jest niemoralne. Świadczy to źle o tych, którzy to robią. Bo załatwiają swoje partykularne interesy. Geszeft robiony na śmierci innych to śmierdzący geszeft. Ale są tacy, którym pieniądze nie śmierdziały nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GB Nie da się ukryć - to jakaś obca kultura. IP: 212.51.205.* 05.08.09, 09:47 Niestety - to obca kultura , nie pasująca do Europy . Dlatego jak mówi historia , ta nacja wszędzie była przeganiana. Tylko pieniądze powodują ,że z nią jeszcze się liczą.Ale może się ponownie / oby nie/ znaleźć ktoś , kto weźmie same tylko pieniądze - reszta moze okazać się niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_powolny12 Re: Nie da się ukryć - to jakaś obca kultura. 05.08.09, 23:40 A tradycja prawna to skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tradycja Prawna Re: Nie da się ukryć - to jakaś obca kultura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:57 Z Rzymu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pal666 Pamiętamy o Żydach z getta łódzkiego.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 15:17 ... a kto pamięta o ofiarach Radogoszcza ? Kiedy, Gazeto, pisałaś o tym ? Jak dawno temu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxxYyy Re: Pamiętamy o Żydach z getta łódzkiego.... IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 23:36 Mam nadzieję, że łodzianie będą mądrzy i oleją tę cała prożydowską fobię Kropiwnickiego jaką są obchody likwidacji getta. Mnie jako człowieka 50-cioletniego urodzonego po wojnie średnio to obchodzi. Zaś dla współczesnej młodzieży to już zupełna egzotyka. Nie uszczęśliwiajmy się na siłę. Zmarnowano duże pieniądze na te obchody a wiele dzieci chodzi głodnych i niektóre rodziny żyje w lokalach poniżej godności ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_prawdziwy Pamiętajmy o Żydach z getta 24.08.09, 01:14 Ten niby rozwój miasta przez Żydów to był maksymalny wyzysk polskiej siły roboczej!!!:)))))a oni o nas pamiętają? tak, jak przypominają sobie o kamienicach:))) jakim prawem mamy pamiętać o ludziach którzy nie pamiętają o grobach swych bliskich i żądają by obecne władze je remontowały:)))może najwyższa pora odwrócić sytuację z XIX w. i przestać schylać przed nimi kark ale niech oni zaczną to robić:)))getto to sprawka Niemiaszków a nie nasza:))) redaktorzyną z GŁ radzę pamiętać o coraz większej łódzkiej nędzy i coraz większej liczbie żebraków w podziemiach obok redakcji:)))może chodząc pijani do i z pracy ich zobaczycie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamięć Pamiętamy - o litwakach kolaborujących z caratem IP: *.anonymouse.org 24.08.09, 08:48 o władzach getta kolaborujących z Niemcami, o żydach wspierających masowo "władzę ludową". Oni każdej silnej władzy się podlizywali - i nienawidzili polaków. Odpowiedz Link Zgłoś