Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 20:33 Zenada. Jak się nie ma argumentów to się robi referendum - nikt lepiej niz sprzątaczki i technicy nie odda gustów Satrapy Prezydenta. Żal... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Taaa Prezydenckie referendum w Nowym IP: *.net-partner.pl 17.08.09, 21:00 a dlaczego Kropiwnicki nie zostanie dyrektorem? Przecież na tym też się nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Prezydenckie referendum w Nowym 18.08.09, 22:01 zagłosuj: kropastop.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzy Świetny pomysł 17.08.09, 21:34 Super, niech sprzątaczki decydują,...świetna odpowiedź na to że się żąda w GW aby listy otwarte dramaturgów miały decydować. Jedni powinni mieć tyle do powiedzenia co i drugie. To jest teatr który ma realizowac linie kulturalną Urzędu Miasta, a nie grup artystów czy dziennikarzy. Mam nadzieję że nawet jesli Brzoza zostanie to natychmiast zrezygnuje bo chyba zrozumiał że nie realizuje celi właściciela teatru. Niech idzie tam gdzie mu będą płacić za zdobywanie nagród czy teatr dla inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Świetny pomysł 17.08.09, 22:31 " teatr, który ma realizować linię KULRURALNĄ Urzędu Miasta" No, nie brzmi to zachęcająco... Michaluk stanąwszy na czele gniewu ludu sprawi,że tego Brzozę czapkami zakryją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Świetny pomysł IP: *.toya.net.pl 18.08.09, 09:41 "Brygada szlifierza Karhana" wiecznie żywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec księgowe, kasjerki i stolarze wybiorą dyrektora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 21:47 Efekty dyktatury Kropaszenki... Soviety wracają... Ludu pracujący, czy chcecie towarzysza Brzozę na stanowisku dyrektora? Czy może wolicie aby publicznie złożył samokrytykę przez towarzyszem Michalukiem? Teatr ma być dla ludu, nie dla burżujów krzyknęła towarzyszka Bożenna Jędrzejczak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zy Re: księgowe, kasjerki i stolarze wybiorą dyrekto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:42 Między innymi z takich powodów wyprowadziłem z przyszłej stolicy kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
presse123 O, to i może wybierzemy Michaluka? 17.08.09, 23:00 Michaluk nigdy nie taił, że jest zwykłym żołnierzem Kropy. Wybór z woli ludu pracującego miast i wsi uczyni z oddanego dyrektora - dyktatora oficera. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: O, to i może wybierzemy Michaluka? 18.08.09, 00:10 Cóż... "chęci szczerej" Michalukowi nie brakuje... Jeszcze tylko zamiast sceny jakieś wymiotarium i jakiś sympatyczny fundusik świadczeń dobrowolnych na zapleczu i gra gitara !I git ! Teatrum Szpcelburga w mieście Kapusiogrodzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Prezydenckie referendum w Nowym IP: *.4web.pl 18.08.09, 00:31 KROPO, łodzianie podziękują ci w najbliższym czasie za całe zło, które wyrządziłeś naszemu miastu. Mam nadzieję, że za twoje 160 podróży i malwersowane pieniądze łodzian wreszcie rozliczy cię prokurator!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Teatru Re: Prezydenckie referendum w Nowym IP: *.toya.net.pl 18.08.09, 01:40 Proszę państwa, jestem pracownikiem Teatru Nowego a mojej tozsamosci nie ujawnie, bo nie wiem, czy za referendum nie pojawia sie szykany. Przeraza mnie to, co dzieje sie teraz w Teatrze, to, ze dostajemy telefony od p naklaniajace nas do tego, zeby nie glosowac za Brzoza, bo jego los jest juz postanowiony. Nie znam pani Jedrzejczak, nigdy nie mialem z nia stycznosci, bo pracuje w innym dziale. I nie rozumiem, dlaczego nagle ta osoba stala sie tak akwywna i dlaczego zalezy jej tak bardzo, na tym, zeby dyrektor opuscil nas. Ale zwracam sie do prosba do ludzi, ktorzy moga wplynac na decyzje, ktore dotyczna nie tylko dyrektora, ale i nas, zwyklych pracownikow - nie zmuszajscie nas do glosowania za albo przeciw, podejmijcie decyzje sami, bo jestescie od tego i zrobcie to szybo. Bo zwlekanie i chaos sprawia, ze cierpimy my, pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Prezydenckie referendum w Nowym IP: *.4web.pl 18.08.09, 08:21 To cytat z innego forum dotyczącego tej sprawy: "List nic już nie da bo czapkaszenko już wybrał spolegliwego wasala na stanowisko dyrektora. Teatr ma być zgodny z katolicko ultraprawicową linią władzy. Niedługo w teatrze będą sprzedawać "sztukę mięsa", wodę święconą i jarmułki." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franka Następny sezon będzie nalezał do pani Bażenny, IP: 81.15.172.* 18.08.09, 08:30 już dała miastu próbkę swojego talentu, reżyserując igrzyska dla ludu i obsadzając w roli głównej prezydenta. Bawmy się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzinka Prezydenckie referendum w Nowym IP: *.toya.net.pl 18.08.09, 08:57 a może referendum w sprawie odwołania Michaluka, bo ten naprawdę mąci dla utrzymania stołka. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Prezydenckie referendum w Nowym 18.08.09, 16:04 "...dla utrzymania stołka"? e tam, o ile mi wiadomo Michaluk jest adwokatem i posada atasze kulturwalnego w Zanzibarze mu nie grozi tak jak Kropie. Razem z Dulewiczem i Kasprzykiem może być trzecim blauwajsem w koronie łódzkiej palestry. Ech, te kinderbalety w radzie adwokackiej,ech, to zdobywanie Kresów ( "ziemię Polaków z Wileńszczyzny enkawudzistom tanio sprzedam"), a do tego jeszcze "hej sokoły" Michaluka... i tyjater jak ta lala )))) Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Prezydenckie referendum w Nowym 18.08.09, 09:55 Wygra ten, który dostarczy dobrą opinię od swego proboszcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Prezydenckie referendum w Nowym IP: *.4web.pl 18.08.09, 12:52 Ja pierdzielę, a mze tzreba by było zapytać łodzian? Dwie otwarte pertycje zebrały sporo ponad 1000 podpisów za. Bez widzów , nie ma teatru, czego by nie wmyslił, z szacunkiem dla niego, stolarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Prezydenckie referendum w Nowym IP: *.toya.net.pl 18.08.09, 19:15 ohydny koniunkturalizm Michaluka powołującego się na śp.K.Dejmka. Tylko audyt w Nowym, ale to mało prawdopodobne, bo w NIK-u PIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Prezydenckie referendum w Nowym IP: *.bannet.com.pl 18.08.09, 19:32 Mam propozycję, niech tendencyjni autorzy artykułów w GW pojadą do Warszawy i tam zasięgną opinii na temat Brzozy. Pracował on w Warszawie w Teatrze Studio (doprowadził go do upadku) i został z hukiem wyrzucony. To nie żaden artysta tylko manipulant. A na koniec kilka słów do Brzozy, na spotkaniu z aktorami powiedział, że jak pracodawca kogoś nie chce to sie powinno odejść z godnością i to mu na odchodne polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Prezydenckie referendum w Nowym IP: *.toya.net.pl 18.08.09, 19:45 kolego warszawiaku o czym Ty piszesz? Jakiego upadku? Był dyrektorem T.Studio przez 7 lat i teatr za jego dyrekcji odnotował wiele sukcesów. A w Nowym w Łodzi za sprawą Czapczenki i jego wiernych nominowanie Królikiewicza i Zelnika to całkowita klapa i upadek teatru. Dopiero objęcie dyrekcji przez Z.Brzozę zaczęło przywracać Nowemu dawną rangę. Więc bez demagogii warszawiaku! Odpowiedz Link Zgłoś