iszkariota 25.08.09, 16:07 a co na to opiekun NASZEGO forum, czy można spodziewać się reakcji, czy osobiście linkować teksty do RPO ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witoldzbazin Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 25.08.09, 16:08 linkuj na siebie też...uczciwość tego wymaga trollu Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 25.08.09, 16:12 Też się dziwię z powodu braku reakcji moderatora forum. 1/4 postów pisanych w wątkach przez jedną i tą samą osobę nadaje się do natychmiastowego usuwania. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 25.08.09, 16:15 też się dziwię ze to jedna i ta sama hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach IP: 94.254.210.* 25.08.09, 16:16 Ale przyznajcie że fajne jest to jego widzenie świata, my-oni, logi-nielogi, pis-po, światopogląd wąski jak szpara nieskończenie wąska, jest w tym dowcip, a jak się nakręci na swoje prowokacje... Zresztą słyszałem że on jest pracownikiem podkręcającym klikalność i też bym się nie zdziwił jakby wyborcza się do tego posunęła. Zwłaszcza że czasem faktycznie ciężko uwierzyć że ktoś taki faktycznie żyje Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 25.08.09, 16:21 Nie wiem czy podkręca, czy nie podkręca, w ilu osobo-nickach występuje. Nie jest to trudne do wychwycenia bo te nicki chodzą stadami, a każdy z nich pa ściśle określony zakres słownictwa i wytypowane osoby do atakowania. Ja tylko zwróciłem uwagę, że RPO stanowczo i jednoznacznie wypowiedział się w tym temacie, a brak reakcji ze strony opiekuna forum stanowi godzenie się na ograniczanie praw obywatelskich uczestników normalnych, zdrowych dyskusji na forum. Żle się czuję będąc atakowany, podbechtywany i prymitywnie prowokowany i zmuszony do ostateczności będę linkował teksty na stronę RPO. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 25.08.09, 16:26 hehehehe ORMO czuwa:) A jak już tak będziesz "współpracował" z kim należy (hehehe), to koniecznie nie zapomnij serdeńko o... sobie. Wiesz, te przyjemniusie teksty, jakie poświęcasz nie tylko urzędnikom państwowym, ale też, hm, forumowym rozmówcom, naprawdę warte są tego, by niektórzy na stolcach się z nimi uważnie zapoznali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach IP: 94.254.210.* 25.08.09, 17:01 Proszę proszę jaki groźny Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 25.08.09, 16:31 iszkariota napisał: że RPO stanowczo i... szkoda ze tak stanowczo się nie wyPOwiedział kiedy chłopaka z Witkowic zabili,za to chętnie skazuje żołnierzy WP na sądy i POniewierkę do kitu z takim rzecznikiem...a pisze to jako rezerwa WP,książeczkę może zabrać na dzień dobry,nie będę płakał przy takim rządzie co stocznie sprzedaje i ma KATAR hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 26.08.09, 14:39 Fajne są te twoje niby haki na wszystkich, serio, ty normalnie jak jakiś rapmen wpdasz ni z gruchy ni z pietruchy z jakimiś bzdetami. Bardzo debilna forma przekazu całkowicie zaciera treść wypowiedzi nawet jeśli coś w nich jest. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Zmyślny tytuł, 25.08.09, 16:20 szkoda tylko, że sugerujący coś absolutnie opacznego. Jak widać, niektórzy gotowi zbratać się nawet z "diabłem", by komuś zamknąć usta, a jednocześnie zawsze gotowi przymykać oczka na rzeczywiste problemy. Ale to nic nowego, co nie panie wielbicielu starych porządków, czyli i cenzury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Zmyślny tytuł, IP: 94.254.210.* 25.08.09, 17:03 O sobie też nie zapomni ale najpierw troszczy się o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 Powstrzymać postokradów 25.08.09, 17:18 Nim będzie za późno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toja_news Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach IP: *.toya.net.pl 25.08.09, 17:54 W oświadczeniu opublikowanym na stronie internetowej swojego urzędu włącza się do debaty na temat chamstwa ogarniającego internet, zainicjowanej na łamach "Gazety" przez publicystę "Polityki" Jacka Żakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 25.08.09, 20:08 Dokładnie, całkiem sporo tekstów na ten temat, a kazdy z nich pasuje jak ulał do sytuacji na forum Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach IP: 94.254.155.* 26.08.09, 12:49 Ciekawe swoją drogą że tylko w Polsce i w chinach jest cenzura forum mimo orzeczenia sądu że admin nie odpowiada za głupoty wypisywane przez troll_newsów oni się panicznie boją. Wszystkie bardziej zaangażowane wątki to nawet na oślej nie lądują tylko od razu w kosmosie. Zresztą cenzura to taka polska świecka tradycja nawet taki pomysł jak reality show TYLKO W POLSCE został ocenzurowany. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 26.08.09, 14:50 Gość portalu: kol napisał(a): > Ciekawe swoją drogą że tylko w Polsce i w chinach jest cenzura forum mimo > orzeczenia sądu że admin nie odpowiada za głupoty wypisywane przez > troll_newsów. W Chinach jest bo taki ustrój. W Polsce jest bo taka kultura internautów. Nawiązując do przysłowia mówiącego o tym, że im większa kultura społeczeństwa tym niższe ogrodzenia, w internecie im wieksza kultura tym mniej ingerencji adminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Ale w drugą stronę też to działa IP: 94.254.155.* 26.08.09, 14:58 I pragnę zauważyć że nie ma czegoś niższego niż kultura francuskich internautów a doprawdy trudno zauważyć ingerencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Toż to prawdziwy troll_news! IP: 94.254.155.* 26.08.09, 15:21 Raczej wyjątkowo upierdliwe, tak się spasły na tym śmietniku że głowa mała. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Toż to prawdziwy troll_news! 26.08.09, 15:44 Gość portalu: kol napisał(a): > Raczej wyjątkowo upierdliwe, tak się spasły na tym śmietniku że głowa mała. Po stanowczej interwencji admina przycicha(ją), po czym jazgot zaczyna zagłuszać normalną rozmowę. Parę razy to juz przerabialiśmy. Teraz chaos znów króluje. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Toż to prawdziwy troll_news! 26.08.09, 16:13 Nie, żebym tęsknił za dyskusją z Tobą (no bo i co nowego mógłbyś z siebie wydać?:/), zwracam tylko uwagę, że dyskutując tak zawzięcie z trollem rzeczywistym, właściwie kompromitujesz zarówno siebie, jak i własnoręcznie wywołany temat. O to w gruncie rzeczy chodzi? Hm, chyba nic a nic mnie to nie dziwi. W końcu wiadomo komu do kogo jest najbliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Toż to prawdziwy troll_news! IP: 94.254.155.* 26.08.09, 17:09 Twoje insynuacje i prowokacje na poziomie najwyżej egzaltowanych licealistek to dopiero kompromitacja, gadaj sobie z klonami, rzeczywisty prostaku z problemami i frustracjami nierzeczywistymi. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 Re: Toż to prawdziwy troll_news! 26.08.09, 17:11 Proszę nie tak ostro jeszcze mu się ciśnienie podniesie i nasz troll postokrad gotów zejść! Jest przekarmiony i nie może się denerwować bo pęknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filoma(TT) Re: Toż to prawdziwy troll_news! IP: 193.238.18.* 26.08.09, 17:28 Postokrady raczej są pozbawione praw honorowych więc jakby jego opinie, zresztą mniejsza o to ja serio sądzę że to jakiś produkt agory, bo tak idealnie pasuje do niego definicja trolla ze to aż nienaturalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach IP: 188.33.102.* 26.08.09, 22:38 A co na to tv toya dostarczyciel bigiego? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 01:11 > co na to opiekun NASZEGO forum, czy można spodziewać się reakcji, czy > osobiście linkować teksty do RPO ? Opiekun właśnie wrócił z urlopu, przedziera się przez te odmęty durnoty i zauważył, że o ile dwa nicki nie zmieniły za bardzo charakteru swoich wypowiedzi, to część ich przeciwników stała się bardziej zacięta i nawet schamiała. Linkuj zatem do RPO, byle sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filoma(TT) Nie ma skutku bez przyczyny IP: 193.238.18.* 27.08.09, 02:28 A jaki moderator takie forum. Skoro nie zauważałeś ich chamstwa do tej pory to jak wogóle je zauważyłeś? Miałeś jakiś kurs w wakacje? Miłej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filoma(TT) Re: Nie ma skutku bez przyczyny ps IP: 193.238.18.* 27.08.09, 02:39 Czyli jednak miałem rację bigi to wyrób agory doskonałoe przeciwieństwo jej domniemanego czytelnika, czyli betonowy, popierający pis głupek. Ledwo moderator wraca już do niego oczko puszcza. Do tego redakcja się posunęła żeby zwiększyć klikalność!!! Ciekawe czy papierową wyborczą też lotne komanda wykupują żeby na lipę podnieść nakład? Sądząc po tym co się tu dzieje na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Jakie siedzenie takie widzenie IP: 94.254.223.* 27.08.09, 08:18 Kiedyś brite pisał że big troll to kretyn bo każdy rasista to kretyn, ale skoro bigi teraz pracuje z nim w jednej redakcji no to koledzy. Stajesz w obronie rasistowskiego kretyna TYLKO DLATEGO ŻE ZOSTAŁEŚ ADMINEM? Ciekawe co byś zrobił żeby dostać naprawdę jakieś stanowisko a nie wirtualne. Jesteś zatem, brite kolegą kogoś kogo całkiem niedawno uważałeś za kretyna więc kretyniejesz? Czy sytuacja zmusza cię do zeszmacenia? Już nie odpowiadaj tylko, to było pytanie retoryczne, każdy wie Odpowiedz Link Zgłoś
brite kolego kol 27.08.09, 11:21 Skończą Ci się wreszcie te brednie? Pisząc pod nickiem kol jesteś ostatnio największym trollem tego forum - Twoje wypowiedzi mają właściwie tylko jeden charakter - ofensywny, obraźliwy wobec każdego rozmówcy, istniejesz tylko po to, by dowalać. Twe wypowiedzi niczego nie budują, tylko niszczą. Nawet longeta próbuje zapodawać jakieś konstruktywne wątki (choć oczywiście nie bez pogardliwego tonu) - Tobie się to jeszcze nie zdarzyło. > bigi teraz pracuje z nim w jednej redakcji Ta wypowiedź ostatecznie dowodzi, że piszesz dla pisaniny, wymyślając w locie pierwszą lepszą bzdurę, by dowalić rozmówcy. Naucz się dyskutować zamiast pyskować, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: kolego kol 27.08.09, 12:31 > Nawet longeta próbuje zapodawać jakieś konstruktywne wątki Doooooooo-ooobra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: kolego kol IP: 94.254.223.* 27.08.09, 13:55 Niestety nie jest to prawda a tylko zgrabna erudycja najwyraźniej biguś ci to powiedizał gdyż sam coś takiego wymyślił a ty bezmyślnie powtarzasz i to jest twoja sztuka dyskusji, a prawda jest w tych kilku postach powyżej, młodzi ludzie sprzedają poglądy w tym kraju nawet za tak mierne stanowisko. Czy to bieda czy brakuje im czegos innego? Naucz się myśleć zamiast klepać cytaty na doidatek z funkcjonalnego analfabety i nie jestem twoim kolegą, sam jak widzisz obrażasz innych sugerując że ktoś chciałby nim być. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 Niestety 27.08.09, 17:54 To prawda, ale cieszę się że mu sie otwierają oczka na zjawiska nowe dla niego. Kolega brita longet wogóle funkcjonuje na tym forum dla napastliwych postów i prostackich prowokacji ale brajtu jeszcze tego jakoś nie zauważył, zauważył natomiast Ciebie. Niech zgadnę, tylko Ty nie pracujesz w agorze? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 08:38 Mam nadzieję że urlop się udał i wróciłeś wypoczęty:) Miałem czuja że nad forum został zwinięty na czas jakiś parasol ochronny i nastąpiło rozpasanie nieokrzesania... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 To powinieneś się brajtu cieszyć 27.08.09, 08:44 Ze nareszcie ktoś wziął się za to co już dawno powinien tu zrobić jakiś moderator, ale tak się trafia nieszczęśliwie że same palanty chyba były do tej pory w tej roli i tobie też jakby sodóweczka już daje. Czy to najwyższa godność jaką pełniłeś do tej pory że tak ci się porobiło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: To powinieneś się brajtu cieszyć IP: 94.254.223.* 27.08.09, 09:13 Zakolegował się z postokradem i jego klonami, szkoda chłopca, a mówili nie wychylaj się boś na to w uszach za cienki, to nie słuchał. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 09:37 Ciekawe, o jakie to dwa nicki chodzi... Głowię się i głowię i tak sobie myślę, że chyba wiem _o_kogo_kaman_;) No tak. Wystarczy mieć inne poglądy i już się zostaje, hm, wyróżnionym. Tylko..., czy odmienna wizja otaczającej nas rzeczywistości upoważnia do swoistego napiętnowania? Czy została wdrożona w życie jakaś obowiązująca wszystkich wykładnia i forumowicze jak jeden mąż winni pisać na tę modłę? Bo, umówmy się, multum "nieporozumień" na FŁ (zresztą nie tylko tu, praktycznie w całym necie) powstaje na kanwie polityki. I od razu też uznajmy: od niej się nie ucieknie, żeby nie wiem jak kto zaklinał świat. Nie będę się wypowiadał w imieniu drugiego wyeksponowanego, bo on sam niewątpliwie potrafi w tej sprawie zająć stanowisko, ale ja absolutnie nie roszczę sobie pretensji do noszenia honorowego (hehehe) miana trolla nr 1 czy nr 2. Po raz już nie wiem który zwracam uwagę szanownego wypoczętego Moderatora, że wyłącznie oddaję pięknym za nadobne. A i to robię bardzo, ale to bardzo zachowawczo, bo na całe mnóstwo codziennych wybitnie chamskich zaczepek, niemal absolutnie nie reaguję. Istnieje na tym forum od pewnego czasu kuriozalny byt, którego jedynym celem jest nieustanne monitorowanie wpisów rzekomych trolli, a wszystkie jego wpisy są stekiem prostackich, wręcz wulgarnych jazd personalnych. Chyba nikomu nie udałoby się znaleźć jednego merytorycznego wpisu tego indywiduum i co ciekawe szanowny Twórca tego akurat wątku, tak ponoć zniesmaczony forumowymi, upadającymi obyczajami, akurat z owym grubianinem grucha sobie jak para gołąbków. Ja się na nic i nikogo nie skarżę. Ja jestem dorosłym facetem i dlatego wiem, że niemożliwe jest być lubianym przez wszystkich. Każdy, dosłownie każdy ma jakiegoś "fana", który tak czy inaczej zechce umilić mu życie. Jeśli zajmuję stanowisko w tej sprawie to wyłącznie dlatego, żeby ktoś zupełnie postronny, jakiś nowicjusz na FŁ nie odniósł wrażenia, że ta niby światła, zdecydowana większość użytkowników tego portalu, ma absolutną rację w rzeczonym temacie. Nie, nie ma jej, bo wśród tych jakoby opanowanych, empatycznych i kulturalnych ludzi, można znaleźć multum ordynusów i prowincjuszy. Ta przygniatająca masa od samego zarania FŁ wskazywała "odmieńców", każdy wpis nie po linii powodował osobowe połajanki, żeby nie nazwać tego ostrzej. Zawsze "starszyzna" znajdowała sobie wioskowego głupka i bez żenady oraz umiaru wskazywała takiego brudnym paluchem. Ów się w takich sytuacjach odcinał, a oburzona takim zachowaniem "elita" już to kipiała złością, już to z wysoce podniesioną i obrażoną główeńką, opuszczała to "zaśmiecone" miejsce. Przykładów na to jest aż nadto, w swoim czasie popełniłem nawet stosowny post, który (co sobie cenię) został zauważony i wyróżniony przez część nienastroszonej na okrągło publiki. I jeszcze coś: założyciel wątku zdaje się nie dostrzegać jakiegoś zadziwiającego wspólnego frontu, który za wszelką cenę chce ograniczyć wolność słowa w polskim internecie. Pod pozorem wyeliminowania z netu chamskich treści, media za podszeptem pewnych polityków urabiają forumowiczom i blogowiczom "odpowiednią" opinię. Już mniejsza o rzeczywisty powód tego ataku na net. Problem w tym, że jak się okazuje wciąż mnóstwo jest zwolenników obowiązującej przed _odzyskaniem_wolności_ cenzury. Jako moderator możesz ciąć i likwidować poszczególne posty i całe wątki. Jako, mam nadzieję, sprawiedliwy, dojrzały i niewyrywny facet, będziesz to robił w wyjątkowych sytuacjach i nie będziesz się kierował osobistymi sympatiami. Pozostań w swej roli uczciwy, a będziesz się golił bez większej odrazy;) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 09:43 Arbeit, Biguś, Arbeit. Tylko Arbeit nas wyzwoli. Arbeit to jest to! Bigusiu, nie pozostaje Ci nic innego jak założyć Big-band o nazwie "Big-and-Troll". Jesteś Big Wielki jak Elvis. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 09:58 Masz, jak niemal zawsze, ciekawe spojrzenie na temat. Takie, rzekłbym, hm, niekonwencjonalne. Big-bendu zakładał nie będę, bo... już dawno taki powołałem. W tym poście, o którym wspominam wyżej, a w którym trzy z postaci (w tym ja, oczywista) to obrzydliwe straszydła. Reszta, co jasne, to wyłącznie pozytywne kreacje. Miło mi, że odwołałaś się do Elvisa, a nie do... Lenina, która jak wiadomo - wiecznie żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 10:20 Czytałam dziś o Arbeicie i to mnie rozbawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_kloss Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 10:24 przyslowie napisała: > Czytałam dziś o Arbeicie i to mnie rozbawiło. A cóż takiego rozbawiło cię w zdaniu Arbeit Macht Frei? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 10:44 Poczytaj dzisiaj o Arbecie, to będziesz wiedział, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 10:48 O Arbeicie, oczywiście. Przepraszam za błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 10:24 No tak. Teraz już rozumiem skąd ten Elvis... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 09:49 Tylko..., czy odmienna wizja otaczającej nas rzeczywistości upoważnia do swoistego napiętnowania? Głównie nie o wizje tu chodzi, a sposób jej wyrażania. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 09:58 Aż się narzuca znane powiedzenie o belce w oku... Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 11:30 Biggs, wymieniłem owe "dwa nicki", bo są oczywistym punktem zapalnym forum. Najgorzej, że żadna ze stron tych wiecznych konfliktów niczego się nie uczy, a wręcz obie ciągną siebie w dół, kontynuując to beznadziejne piekiełko. Ty łapiesz się jak dziecko na obelżywe ataki niejakiego kol, tracisz nad sobą panowanie i jazda zaczyna się od nowa. Lubię dyskusję, nawet zażartą, tylko niech ona wreszcie do czegoś doprowadzi, coś zbuduje, a nie jak zwykle kończy się na tym, że wszyscy są upaprani w tej samej kupie. Nuda i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 11:52 Wskaż te miejsca, z łaski swojej, w których "łapię się" na te zaczepki kola (czy innych jego mian, jak np. towarzystwoochronytrolli10, filoma(TT), a dawniej super_tos i jeszcze kilka, zresztą mniejsza o to, tylko ślepy nie dojrzy, że cymbał* trzepie tu chamskie bzdury sądząc, iż taki przemyślny jest...), ile razy dałem ćwokowi* satysfakcję odpowiedzią, ok? Może w 1 (słownie - jednym) procencie nie zdzierżyłem i dałem odpór. Chyba przyznasz, że nie jest to nazbyt wielkie zainteresowanie tym mułem*. Sam zresztą uznałeś za stosowne zareplikować, kiedy kolo tylko lekko Cię szturchnął, a nie odniosłeś się np. do mojego, hm, elaboratu. Ale ja nie mam pretensji, bo przecież wiem, że brak odpowiedzi też jest jakąś odpowiedzią, a przecież nie wątpię, że się z moim stosunkiem do Twojej wypowiedzi zapoznałeś. Tu nie ma osób, które nie miałyby czegoś za kołnierzem. Z Tobą włącznie, bo zarzucałeś mi rzeczy, które nie miały miejsca. Przyjmij, że ja dla "świętego spokoju" tego miejsca nie zmienię nagle optyki. Mógłbym tę idyllę zapewnić tylko tak, że poszedłbym stąd w diabły. Może i tak kiedyś zrobię, nie wiem, ale na razie... mi się nie chce. Spójrz na problem(?) rzeczywiście bezstronnie, a "odkryjesz", że guzik prawdą jest, iż to dwa straszydła są odpowiedzialne za wszystko co tu się dzieje. Nudne i żenujące stały się te oskarżenia, którymi częstuje się wyłącznie i na okrągło osoby prezentujące nie kryty, wyrazisty pogląd polityczny, tyle, że niezgodny z oczekiwaniami bywającej tu większości. * słów tych użyłem w pełnej świadomości i trzeźwości umysłu i wcale nie zamierzam się ich wstydzić czy się z nich wycofać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłopotliwe kwestie Beznadziejna inicjatywa Rzecznika IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.09, 12:04 Zaiste, szczyt to obłudy walczyć z forumowiczami, a zaniedbywać sfery aktywności zawodowej funkcji, na jaką został powołany dr Kochanowski jest ucieczką do przodu. A sławetny abonament RTV, a przekraczanie szybkości, zaniechanie w wielu sprawach w imię poprawności politycznej. A tak na marginesie; największe chamstwo w necie kreowane przez usługowych najemników, często też przez etatowych urzędników państwowych i samorządowych. UMŁ też nie jest bez winy. Tamtejsze BAM regularnie opluwa niewygodnych władzy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Beznadziejna inicjatywa Rzecznika 27.08.09, 12:11 Zwróciłem uwagę na to, że istota rzeczy praktycznie założyciela wątku nie obeszła. Co gorsza, mało kto tu się przejmuje faktem, że na naszych oczach sonduje się możliwość udupienia niewygodnych. Ma być miło i sympatycznie. Nie tylko w merdiach, w necie też, bo dotarło do dzierżących wszelaką władzę, że to właśnie tutaj kwitnie niezgoda na kłamliwą retorykę. O Kochanowskim tym razem zamilknę. On już tyle razy "dał ciała", że przestałem go rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Beznadziejna inicjatywa Rzecznika 27.08.09, 12:23 big_news napisał: > Zwróciłem uwagę na to, że istota rzeczy praktycznie założyciela wątku nie >obeszła. Uprzejmie informuję, że istotą rzeczy dla założyciela wątku jest jedynie sposób przekazywania przekonań, a nie one same. Czytam w tym wątku posty o jakimś kneblowaniu, o cenzurze, o zamykaniu ust, wreszcie o celowym zatrudnianiu prowokatorów dla podniesienia "popularności" forum GW i zdaję sobie sprawę, że to jest próba odwrócenia uwagi od istoty rzeczy jaką jest kultura i szacunek dla innych. Tylko o to mi chodziło bo cel dyskusji nie uświęca środków jakimi posługują się rozmówcy i nie chodzi o to kto będzie miał ostatnie słowo, bo najczęściej to ostatnie jest najgłupsze. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Beznadziejna inicjatywa Rzecznika 27.08.09, 12:37 I wyłącznie z troski o te kulturę i szacunek dla innych zatytułowałeś ten wątek tak jak to zrobiłeś? Masz ludzi za bezmyślnych durni, czy jak? Zarówno człon big oraz _, a za nimi jednoznaczne określenie, to nic nie sugerujące, przypadkowe połączenie? Gdyby to wymocił jakiś głupek, to może i uznałbym, iż nastąpił nieszczęśliwy zbieg okoliczności. Ale przecież obaj doskonale wiemy, że jest na wskroś inaczej. No, chyba, że się jednak mylę co do intelektu niektórych osób... Wiesz co, postarałbyś nieco bardziej. Już kiedyś pisałem, wprost do Ciebie, że w realu możesz być całkiem miłym kompanem. Jednak tutaj, robiąc takie numery, a dodatkowo rżnąc głupa, niestety nie uda się nam znaleźć nici porozumienia. Przecież Ty nieustannie zrywasz ten cieniusieńki postronek. I robisz to z całą rozwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Beznadziejna inicjatywa Rzecznika 27.08.09, 12:42 Dał nam przykład ataku personalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filoma(TT) Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach IP: 193.238.18.* 29.08.09, 20:25 Może i faktycznie te dwa słowa napisałeś z pełną świadomością i trzeźwością umysłu ale reszta jak zwykle na haju. Te dziwne manipulacje i rozmienianie problemu na drobinki, byle tylko zmienić wizerunek rozpaczliwie. Kiedy się dowiedziałem że molestujesz admina w celu urobienia go osobiście za pomocą siły perswazji i zdolności hipnotycznych... Niektórzy schizole potrafią być naprawdę planowi i metodyczni a ty do nich należysz ale chore działania chore skutki przynoszą nie uciekniesz od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filoma(TT) ps IP: 193.238.18.* 29.08.09, 20:28 I może faktycznie tak jak groziłeś/zapowiadałeś/obiecywałeś poszedłbyś stąd sobie na zawsze, ale nie możesz. Kiedyś już poszedłeś stąd na zawsze i powiedziałeś że nie wrócisz a nie może postokrad dwa razy odejść na zawsze z tego samego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htc Slepy kataryniarz IP: *.toya.net.pl 01.09.09, 18:18 Z małpą, to jest bigi i longet tylko który jest który? Nie sposób zgadnąć może się zamieniają Odpowiedz Link Zgłoś
agresywna.kijanka Re: Slepy kataryniarz 01.09.09, 18:35 "Ich" jest wiecej, to widoczne w każdym wątku. Osoba tylko jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htc Re: Slepy kataryniarz IP: *.toya.net.pl 01.09.09, 18:45 W zasadzie rzekłbym idiota jeden o bardzo rozpoznawalnym stylu, taki troll z gatunku prostak prowokator. Ale w zasadzie to forum powinno zmienić nazwę z forum łódź na prostackie zaczepki i chamskie wycieczki klonowanego trolla. Są tacy co lubia pyskówki ponad wszystko. Poczytaj co on dziś pisał tak się buc nakręcił że musiał kogoś zbluźnić a ponieważ ostatnio od wszytskich dostał kopa prócz brajta co dziwnym swędem mu się podlizuje po urlopie to mu chyba zwieracze puściły znowu Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Slepy kataryniarz 01.09.09, 18:47 Gość portalu: htc napisał(a): > W zasadzie rzekłbym idiota jeden o bardzo rozpoznawalnym stylu, taki troll z > gatunku prostak prowokator. Ale w zasadzie to forum powinno zmienić nazwę z > forum łódź na prostackie zaczepki i chamskie wycieczki klonowanego trolla. Są > tacy co lubia pyskówki ponad wszystko. Poczytaj co on dziś pisał tak się buc > nakręcił że musiał kogoś zbluźnić brawo...co za autobiografia chyba masz jednak trochę jaj i uczciwości hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htc longet chłop z jajami, nawet trzema IP: *.toya.net.pl 01.09.09, 18:51 Bo mu się ptak nie chce wykluć. Kopiowanie śladem biga cudzych dowcipów na takim małym forum? Postokrad bezmyślny, ręce opadaja Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 uderz w stoliczek 01.09.09, 18:52 bigowi już się nicki popitoliły, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htc Re: uderz w stoliczek IP: *.toya.net.pl 01.09.09, 18:54 Tak, ma coś takiego że powtarza wszystkie zgrabniejsze zdania od swoich rozmówców dlatyego długi czas myślałem że to jakiś boot forumowy. Zresztą kto wie wyborcza do wszystkiego sie posunie w czasach kryzysu Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: uderz w stoliczek 01.09.09, 18:57 towarzystwoochronytrolli10 napisał: > bigowi już się nicki popitoliły, hehe. hehehe...kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 Re: uderz w stoliczek 01.09.09, 19:01 wiele razy synku, ale teraz jakby najbardziej malowniczo. Najwiekszą niespodzianką tego forum byłoby gdyby okazało się że to nie klony biga się tu produkują tylko idioci są wszyscy tacy sami. Wituś a wiesz że paździoch też robi w ochronie? Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: uderz w stoliczek 01.09.09, 19:12 na szczęście z szaletu przejście do ochrony ci nie grozi hehehe licz dalej złotówki i nie zapominaj o papierze w kabinie Odpowiedz Link Zgłoś
paralentum Teraz wszystko jasne 01.09.09, 19:52 A ty się wykazałeś i awansowałeś? Tematy około kiblowe i odbytnicze oraz wycieczki gejowskie zajmuja w twej pisaninie tyle miejsca że od razu kojarzyłeś się z jakimś kryptogejem z kibla. Nie dziwne. Czytanie o tywoich doświadczeniach wiele uczy, nikt z tego forum nie poda już ręki ochroniarzowi z manu bez rękawiczek gumowych, dziekujemy longi ale chyba wszyscy się domyślali. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: longet chłop z jajami, nawet trzema 01.09.09, 18:53 Gość portalu: htc napisał(a): > Bo mu się ptak nie chce wykluć. Kopiowanie śladem biga cudzych dowcipów na taki > m > małym forum? Postokrad bezmyślny, ręce opadaja co ci zostało...tylko ręce reszta już dawno w zisie-syfilisie hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 Re: longet chłop z jajami, nawet trzema 01.09.09, 18:58 Bredzisz już tak hermetycznie że tylko psychiatra może cię zrozumieć, widać że chcesz kogoś obrazić ale niestety jak ten haiku psychol na murach tak ty bazgrzesz po tym forum i zero sensu, chyba że czyjś post wytnij-wklej ale czasem nie rozumiesz tego na co odpisujesz i jest dowcip nie zamierzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htc Re: longet chłop z jajami, nawet trzema IP: 94.254.139.* 03.09.09, 17:52 A jak z ptakiem wykluł się? Pewnie będzie wróbelek Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 21:42 Bigusiu, teraz przypatrzyłam się temu wątkowi uważniej i nasuwa mi się kilka uwag. Dobrze byłoby, byś już skończył pisać o napiętnowaniu rozżarzonym żelazem, kneblowaniu, wyrywaniu włosów i języków, wyłupianiu oczu u tych odmieńców i szeregu innych wymyślnych tortur, bo nic takiego nie ma tu miejsca. Przecież, do cholery, nie możemy być wyłącznie jednomyślni, bo pomrzemy z nudów. A cóż to za zuchwałość z Twojej strony, iż chcesz się samozwańczo ogłosić forumowym Trollem Nr 1? Lepiej stań się twórcą forumowego tańca "Big-and-Troll". Ale widzisz, tak myślę, że wioskowy głupek sam się wykreował. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 27.08.09, 22:14 >Bigusiu, teraz przypatrzyłam się temu wątkowi uważniej i nasuwa mi się kilka uwag. Dobrze byłoby, byś już skończył pisać o napiętnowaniu rozżarzonym żelazem, kneblowaniu, wyrywaniu włosów i języków, wyłupianiu oczu u tych odmieńców i szeregu innych wymyślnych tortur, bo nic takiego nie ma tu miejsca. Dobrze byłoby, byś wskazała, w którym miejscu użyłem tak obrazowych określeń, a jeśli Ci się to nie uda, to chociaż adekwatnych przenośni. Mam przekonanie graniczące z pewnością, że mimo najwyższych starań niestety Ci się to nie wyjdzie. >Przecież, do cholery, nie możemy być wyłącznie jednomyślni, bo pomrzemy z nudów. O nic innego nie apeluję, o nic innego nie proszę, jak tylko o poszanowanie mniejszości, przez produkującą się tu przytłaczającą większość, za czym pójdzie pełen pluralizm poglądów. >A cóż to za zuchwałość z Twojej strony, iż chcesz się samozwańczo ogłosić forumowym Trollem Nr 1? Moja zuchwałość ulęgła się wyłącznie w Twojej nieskończonej wyobraźni. To Brite mnie tak widzi (a Ty za nim chyba), na co zresztą wcale nie zareagowałem wpakowaniem się na pierwszy stopień podium, a i drugiego też nie przyjąłem z podziękowaniem. Coś mało uważnie jednak prześledziłaś dyskusję. >Lepiej stań się twórcą forumowego tańca "Big-and-Troll". Wybacz, ale tej propozycji nie przyjmę, bo ona mało pociągająca jak dla mnie jest. >Ale widzisz, tak myślę, że wioskowy głupek sam się wykreował. Myśleć każdy może, jeden lepiej - drugi gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
paralentum To wspaniale 27.08.09, 23:54 Odkryłeś że każdy może myśleć, więc moze zacznij albo chociaż spróbuj, i pomyśl co inni myślą o pouczającym słodkim pierdzeniu sam na sam ze sobą jakie tu uskuteczniasz. To faktycznie pouczający wątek i jakby wniosek się taki nasuwa: ludzie nie lubią miejsc gdzie każdy może mówić co chce, i nawet jak cenzury nie ma zawsze znajdą się tacy którzy ją wymuszą. W naszym wspólnym oczywiście interesie. Takie jakby homo sovieticus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol uff IP: 89.108.250.* 30.08.09, 23:22 Co za ulga że nie ze mną. Pokładziny samic w tym wieku chyba nigdy mnie nie będą interesowały Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: uff 30.08.09, 23:38 A jakaż ulga dla mnie! Pokładam się ze szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: uff IP: 94.254.149.* 31.08.09, 08:52 Tak to działa w tym wieku, cieszę się twoją radością nadal szczęśliwy że z daleka. A wielu masz tu fanów których musisz informować o swoim stanie emocjonalnym? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: uff 31.08.09, 09:44 Jak widać, obydwoje wzajemnie się uszczęśliwiliśmy, bo z daleka. Im mi dalej od ciebie, tym czuję się szczęśliwsza. Pokładam się i turlam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: uff IP: 94.254.149.* 31.08.09, 10:15 Tak ja też umiem docenić że nigdzie wkoło żadne trolla z cieczką się nie turlają. Miłych pokładzin, i nie turlajcie się przy ludziach bo zwyczaje godowe trolli niezbyt są ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: uff 31.08.09, 10:22 Kto nie chce, niech nie patrzy. Bardzo miło i zdrowo jest się pokładać i turlać. Polecam wszystkim bez wyjątku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Tak słyszałem IP: 188.33.111.* 31.08.09, 10:58 Ze to forum to miejsce tarła troli ale że pokładzin??? Pornotrolling!!! Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Tak słyszałem 31.08.09, 11:03 Gość portalu: kol napisał(a): > Ze to forum to miejsce tarła troli ale że pokładzin??? Pornotrolling!!! ciebie to nie dotyczy szczawiu... masz własny gruszkowy hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Tak słyszałem IP: 188.33.111.* 31.08.09, 11:32 Dziękujemy, koniec karmienia Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach 01.09.09, 19:43 Widzę że opiekun trochę szatkuje wątki i posty trolla o wielu jaźniach, ale to wszystko mało, mało. Ktoś jeszcze powinien pomóc bo to robota na trzy zmiany, w dni powszednie i święta bo remissio występuje coraz rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht Re: Rzecznik Kochanowski o big_trollach IP: 94.254.201.* 05.09.09, 00:33 Toya odezwij się Odpowiedz Link Zgłoś