Dodaj do ulubionych

A 20 kwietnia

27.02.13, 09:05
Świyntujom ślonske Poloki pamiyńć swego nojwiynkszego dobroczyńcy, ślonskigo, elementarnego cymbała.
www.dziennikzachodni.pl/artykul/771065,parada-korfantego-znudzi-czy-zbudzi,id,t.html
Daty niy należy mylić z inkszym dobroczyńcom, haha
Obserwuj wątek
    • szlyzjer88 Re: A 20 kwietnia 27.02.13, 09:38
      cirano napisał:

> Świyntujom ślonske Poloki pamiyńć swego nojwiynkszego dobroczyńcy, ślonskigo, e
      > lementarnego cymbała.
      > www.dziennikzachodni.pl/artykul/771065,parada-korfantego-znudzi-czy-zbudzi,id,t.html
      > Daty niy należy mylić z inkszym dobroczyńcom, haha

Ale nom szlyzjerom ch..j do tego. My 20 kwietnia fajrujym gyburstag inkszego i to profdziwego dobroczyńcy szloonsoluff.
      pl.wikipedia.org/wiki/Adolf_HitlerPyrsk
      • zyga_1 Re: A 20 kwietnia 27.02.13, 12:08
        Przijemno i sympatyczno gymba mioł nosz firer. Toki cirano to mhusi bouc podhobny, moze to jeygo familio je????
        • szlyzjer88 Re: A 20 kwietnia 27.02.13, 13:35
          zyga_1 napisała:

> Przijemno i sympatyczno gymba mioł nosz firer. Toki cirano to mhusi bouc podhobny, moze to jeygo familio je????

Czi familio to niy mom baldygo pojencia. Ale że wielkiym fanym uonkla Adka tyn synek yest to proffda na 100 procynt.
          Pyrsk
    • rico_srola_hozuf2 Re: A 20 kwietnia 27.02.13, 09:40
      Wiemy, wiemy chiulu niymyty, ty sia przigotowujesz do uobchodów geburstaga tfoiygo firera. Fany sie przigotuj i uopaski ze hakynkrojtzem na prawo rynka jednokomórkowy pojhebie.
      Czim sia i pacz tam jako.
    • Gość: fiksum _dyrdymała Re: A 20 kwietnia.. IP: *.rudcom.pl 27.02.13, 10:28
      nieustający odpust srola i schwanzparaden poltonia...

www.youtube.com/watch?v=9CKJEpfawCI&feature=related
      • cirano Re: A 20 kwietnia.. 27.02.13, 12:57
        Mo Ruski armia... Polokom radziłbych sie milij do nich uśmiychać...
        • rico_srola_hozuf Re: A 20 kwietnia.. 27.02.13, 13:07
          Jak sie wezmom za Polouków to i za szlyzjerstwo i szwabstwo. Ino drzazgi bydom lecieć.
          • Gość: ! Re: A 20 kwietnia.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 13:17
            Zoboczcie jak nosz znajomy Fatum szuko dziouchy, coby podupic- szkryflo co jes singlym. Borok niy mo geldu na puf, abo?
            • szlyzjer88 Re: A 20 kwietnia.. 27.02.13, 13:24
              Gość portalu: ! napisał(a):

> Zoboczcie jak nosz znajomy Fatum szuko dziouchy, coby podupic- szkryflo co jes
              > singlym. Borok niy mo geldu na puf, abo?

Tyn goroll couy sfuj ziwot na ryncznym jadzie. Juzas rynka go qrewsko napiepscho.

Pyrsk

• Gość: ! Tukej momy noszygo boroczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 14:34
                Robiyma sciepa na puff do Fatuma?:-)

sympatia.onet.pl/forum/czy-mezczyzni-boja-sie-kobiet-4s,0,670579,86520545,czytaj.html
                • szlyzjer88 Re: Tukej momy noszygo boroczka 27.02.13, 14:44
                  Gość portalu: ! napisał(a):

> Robiyma sciepa na puff do Fatuma?:-)
                  >
                  > sympatia.onet.pl/forum/czy-mezczyzni-boja-sie-kobiet-4s,0,670579,86520545,czytaj.html

A to schwaine goroll. Myśla co by na GGG ta akcjo zaczonć. Tam uon bardzo świentojebliwego zgrywo, a sia goroll mynczy som i jego rynko.
                  Pyrsk
                  • zyga_1 Fatumek 27.02.13, 17:10
                    Fatum mo na imie Jacek. I cołki czos godo, że mo lipsta Ślonzoczka, kiero- tu achtung- nie pohradzi godać po naszymu. Jo sondza, że to postac wirtualna a tyn pieron to pedau, pardon gyj. Chyntnie, by przelecioł wszistkich chopów. A Fto wie może taki cirano........??? MOM TAKE PODEJRZENIA, bo tyn pieron coś ciynko śpiywo.
                    Czimcia sia chopy i dejcie pozur na thyły.
                    • Gość: hihi Re: Fatumek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 17:53
                      No ja kiedys myslalem, ze tyn kolo to tak ino tam sie zgrywo- robi se z tych Szlysjerow jaja i tyle. Ale on chyba na powaznie?

"No teros tukej rzondzi Jacus- uon jes bossym, ale mos recht tyn synek wyciepuje nosze posty do hasioka, bo uon jes richtig unruchik; mo tysch jaki dupny problym ze kopfom. Kamraci we szynku mje godali, co uon durh sznupo jako frela bes nec, ale yno, coby podupic. Borok niy mo geldu na puf, abo? Jo mysla, co my tukej mogymy sobiyc jako sciepa , tak coby hop sie poszou do nojblizszygo pufu. Pyrsk!"
                    • szlyzjer88 Re: Fatumek 27.02.13, 17:58
                      Zigi jo żech dawno godou co tyn fatum to gorollski zbok yest.
                      Czim sia chopie i tysch dej posur na tyły.
                      Pyrsk
                      • Gość: hihi Re: Fatumek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 20:53
                        Hanys-Hans placze, Adas M nie pozwala mu na zabanowanie Gymbalskiego:

schlesien.nwgw.de/FGGG/gymbalski1.jpg
                        • Gość: hihi Re: Fatumek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 20:57
                          Hanys-Hans naszkryflou:
                          "Sam je skan pruby zablokowania gymbalskiego. Wychodzi na to rze pracownikoow Gazety wyborczyj niy do rady zablokowac´ oni majom wyrzsze prawa..."

• szlyzjer88 Re: Fatumek 27.02.13, 21:20
                            I zobocz chopie te stare poskomusze cipy chcom waltschić ze gorollami o fraj Uoberszlyzjen. Pora gorolli pschiszuo cosik naszkryfloć na GGG i juzas puaczom. Chcom banować.
                            Takie s niych szlyzjery jak z koziyj rzici rajzyntascha, Ino renty we Rajchu brać poradzom.
                            Pyrsk
                          • rico_srola_hozuf Re: Fatumek 27.02.13, 21:46
                            Tyn Gymbalski mie sia uod poczontku podoboł, fajnisty karlus. Ale te podhciepy ze gnojoka GGG mogom mu zroubic krziwda. Majom bandyty po fatrach douświadczynie.
                            • Gość: SzaraMasc Re: Fatumek IP: *.play-internet.pl 27.02.13, 22:21
                              Przeciez Szlysjery to tchorze, oni ino na forach mocni, a najodwazniej som ci co ze Rajchu szrajbujom.
                              • Gość: hihi To jakis zjeba genetyczny:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 11:47
                                Ballest,
                                pewnie wiesz, że wędrując po Śląsku odnalazłem ulicę swojego nazwiska. Później
                                dowiedziałem się, że pradziadka Anzelma nazywano "Hanys", bo był ze Śląska.
                                Dawno temu, kiedy wędrując autostopem o zmierzchu szukałem noclegu, trafiłem na
                                skraju wsi na dziadka z dziwną porcelanową wygięta fajką, który mówił w trudnym
                                do zrozumienia języku.
                                -jak chcę noclegu, to mam porąbać drewno.
                                - Porąbałem, ułożyłem pod ściana i zostałem zaproszony na "kofej z roraj".
                                Później była długa rozmowa. Opowiedziałem o sobie i na koniec padły słowa: "Das
                                ist Deustsche-Schlesische blut".
                                Jakieś 5 lat temu przypomniałem sobie starzyka i jego słowa. Rozmowy ze starą
                                ciotką utwierdziły mnie w tym, co tylko podejrzewałem. Tante Ira godała, nie
                                mówiła, że Onkel Anzelm był w familii nazywany Hanysem, bo pochodził z tamtych
                                stron. Zapytana, czemu tak dziwnie mówi, nie po polsku nie po niemiecku -
                                zaniemówiła.

Wielu jest bastardów i karajcoków. Są też czystej krwi Ślązaków, którzy się
                                sprzeniewierzyli.
                                Teraz nie wiem, co bardziej się liczy - więzy krwi, czy emocji.
                                Moja ukochana Hanyska w szkole średniej zadeklarowała się pod względem
                                narodowości. Wcześniej nie odczuwała takiej potrzeby. Teraz, dzięki niej
                                poznałem Śląsk i jego historię i wykorzystując wiedzę oraz wykształcenie
                                potrafię stanąć w obronie tego, co jest mi bliskie.

Ubolewam przy tym, że są ludzie, którym bliżej Śląska niż mnie, a są gorsi od
                                Hadziajów.

forum.gazeta.pl/forum/w,34281,103648614,103654080,Re_czymu_Gorole_nie_majom_Heimatu.html
                                Kolor oczu i skóry ma determinować rasę.

Kiedy oczy mam niebieskie, jasne włosy i opalam się na "Indianina", bo na
                                brązowo nigdy się nie opalę, to kim do cholery mogę być przy ponad 180cm
                                wzroście i potężnej budowie ciała?
                                forum.gazeta.pl/forum/w,34281,103689860,103740306,Re_czy_kolor_oczu.html
                                • Gość: Hynio Re: To jakis zjeba genetyczny:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 17:01
                                  Mocie wiyncyj informacji uo Fatumie? Cza namierzyc tego ciula!
                                • rico_srola_hozuf1 Re: To jakis zjeba genetyczny:-) 28.02.13, 18:38
                                  Miołech podyjrzynia co uon rhobi we chiula tych szlyzjerów ale teroz widza, że uon jest chyba skrziwiony umysłowo.
                                  • Gość: hihi Jacek Fatumowitz tropi starozakonnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 12:40
                                    Re: Wlodek mo sie dobrze.
                                    Autor: 1fatum ☺ 02.03.13, 11:32 Dodaj do ulubionych
                                    OdpowiedzNie przepadam za lewicą, ale też nie krytykuję bezpodstawnie i niczego, co jest dobre nie odrzucam.

Wśród całej masy polityków on wypada całkiem nieźle. Nie jest oszołomem i używa rozumu. Na pewno jest lepszy od każdego z PiS-u, choć intencje mają podobne. Jedynie mam wątpliwości czy ta informacja jest prawdziwa?

24. Włodzimierz Cimoszewicz - Dawid Goldstein naparkiecie.pl/ftopic12022.html

• szlyzjer88 Re: A 20 kwietnia.. 27.02.13, 13:28
          cirano napisał:

> Mo Ruski armia... Polokom radziłbych sie milij do nich uśmiychać...

Cirano chopie ty sia do niych couy czas milij usmiechosch. Mogymy my szlysiery czuć sia bezpiecznie. Zrobimy gorollom ekskurs na Syberia, ty byndziesch pschewodnikiem.
          Gorollen raus.
          Czim sia chopie. Pyrsk
          • Gość: GeograF Wam shlonzoki trza zrobić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.13, 17:32
            leczenie wstrząsami elektrycznymi, najlepiej z polskich kabli z firmy z Myślenic, kilkanaście wstrząsów i oberszajsy będą myśleć racjonalnie i wiedzieć w jakim państwie mieszkają
            • szlyzjer88 Re: Wam shlonzoki trza zrobić 27.02.13, 17:56
              Gość portalu: GeograF napisał(a):

> leczenie wstrząsami elektrycznymi, najlepiej z polskich kabli z firmy z Myśleni
              > c, kilkanaście wstrząsów i oberszajsy będą myśleć racjonalnie i wiedzieć w jaki
              > m państwie mieszkają

Chopie tu yest Fraj Sztadt Uoberszlyzjen.

Pyrsk
            • Gość: poltoń$$ Wam poltonie trza tak zrobić IP: *.opera-mini.net 27.02.13, 19:03
              geograf ...tobie widać pomogła ta kuracja,skoro ordynujesz.A jako żyrandol na ulicznym słupie, z globusem na kabelkach w dół ....dość racjonalnie byś się prezentował,kretynie.
              • gymbalski Pit!!! 28.02.13, 22:03
                A co ten Artjom Gembalski wypisuje pod nickiem Ulpan, ze Ty mu grozisz na forach:-)
                • gymbalski Re: Pit!!! 28.02.13, 22:06
                  "Sluchaj pit-zeolit, jak juz sie podszywasz pod nazwisko osoby, o ktora w innych postach szantazujesz i obrazasz - to proponuje"
                  • Gość: hihi Re: Pit!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 22:19
                    forum.gazeta.pl/forum/w,34281,142878665,,Wiemy_wto_je_Gembalski_.html?v=2
                    • Gość: W Artjom"Ulpan" Gembalski IP: *.play-internet.pl 28.02.13, 23:21
                      zas szaleje
                • pit-zeolit Cześć Gymbalski 01.03.13, 08:47
                  gymbalski napisał:

> A co ten Artjom Gembalski wypisuje pod nickiem Ulpan, ze Ty mu grozisz na forac
                  > h:-)

Marian ochu.....ał zupełnie. Już raz robił "gańba" bratu i familii swoimi wpisami w necie, a teraz robi reklamę jego twórczości na gnojoku GGG. Nie wiem czy Julek byłby z tego zadawolony.
                  Ja już rzadko zaglądam na fora, a gnojok napawa mnie wyjątkowym wstrętem i mam go i jego uczestników w głęboko d.....pie. A Marian to wyjątkowa kreatura, już zapomniał co szkryflou na Polskę i Polaków i teraz ta świnia, powołuje się na polskie prawo. Tak bezczelny może być tylko szlyzjer. Mam nadzieję że w końcu przyjdzie czas na zrobienie porządku z tą nazistowską kloaką GGG.
                  Parsk
                  • Gość: SzaraMasc Re: Cześć Gymbalski IP: *.play-internet.pl 01.03.13, 09:32
                    Zebrac wszystkie posty tej kreatury i zaniesc gdzie trzeba. Niech sie bydlakiem zajma
                  • zyga_1 Re: Cześć Gymbalski 01.03.13, 09:54
                    Jego bhracik, wetna sia, niy byłby zadowolony z jiygo twórczości. A jes uona bogato.
                    • Gość: SzaraMasc Kojarze kilka nickow tego typa IP: *.play-internet.pl 01.03.13, 10:04
                      Wasz Marjanek
                      Kara Boza
                      Artjomka
                      Ulpan
                      Bokertov1947

Byly inne, ale nie pamietam
                      • rico_srola_hozuf Re: Kojarze kilka nickow tego typa 01.03.13, 11:46
                        Polski Profesor, polskiej wyższej uczelni muzycznej, powiem więcej rektor tej uczelni ma wielce uczonego brata, który szcza i sra na Polaków. Ciekawe jaka będzie reakcja tzw. opinii publicznej na ujawnienie tego faktu. Czy ten brat i jego rodzina będzie zadowolona z takiej zakały?
                        • Gość: SzaraMasc Re: Kojarze kilka nickow tego typa IP: *.play-internet.pl 01.03.13, 12:35
                          A moze oni mysla o gorolach dokladnie to samo? Gorzelik, Slupik, Kutz tez sa wyksztalceni...
                          • rico_srola_hozuf Re: Kojarze kilka nickow tego typa 01.03.13, 13:04
                            To jes moglisch. Ale to by znaczyło, że momy sporo koników trojańskich i to co szkryflo prof. Marek jes 100% prawdom. Jo myśla co po leku trza by sia brać za tom V kolumnę.
                            • Gość: M Re: Kojarze kilka nickow tego typa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 13:24
                              Jakis czas temu zagadalem na ten temat znajomych, ktorzy mieszkaja w jednym z podopolskich miasteczek, gdzie wiekszosc ludnosci stanowia autochtoni. Powiedzieli, ze jeszcze kilka lat temu to co sie dzieje na slaskich forach to jakas nieliczna banda frustratow, ale ostatnio rowniez w realu cos sie zmienilo. Znajomi Slazacy, ktorzy jeszcze niedawno mowili dzien dobry, zagadywali na ulicy, zapraszali na grilla- nagle przestaja ich poznawac na ulicy; w sklepie slychac glupie komentarze o hadziajach i okupacji. Dzieci w szkole slysza od kolegow, ze maja sie wynosic, bo to nie ich ziemia. To nie tylko internetowy Benek Kurzawa czy tez glupawe rapy dohtora Mioda. Oni istnieja naprawde. Benek ma profil na fejsie, gdzie pisze swoje rasistowskie komentarze i znajomi sie z nim zgadzaja,a po profilach widac, ze nie sa to jacys uposledzenei gornicy czy bezrobotni. Dohtor Miod naprawde gra koncerty, gdzie cala sala wrzeszczy "Gorole raus" czy "jebac Polske".
                              • rico_srola_hozuf Re: Kojarze kilka nickow tego typa 01.03.13, 13:55
                                Opolszczyzna jest trochę inna ale to kwestia czasu żeby to przeniosło sie do nas. Polska po prostu nie trzyma tego w garści. Pozwala, żeby posłem został taki Plura i inni, którzy rozwalaja państwo od środka. Nienawiść, bo tak to trzeba nazwać, opolskich ŚLązaków do Polaków zawsze się tliła. I nie jest wynikiem czasów wojennych czy powojennych. Propaganda niemiecko nazistowska skutecznie wszczepiła tym ludziom nienawiśc do Polaków. Tak jak mówiłem, czas się wziąć za V kolumnę.
                                • Gość: fiksum _dyrdymała Re: Kojarze kilka nickow tego typa IP: *.rudcom.pl 01.03.13, 14:08
                                  poszukaj i poczytaj trochę dzieła p.p. Sobierajskiego, Okrzesika,Spyry, komuszego aktywu...ze Stalinogrodu i Gorolowca , a .....będziesz bardziej okrzesany. Nie musisz trzymać się drzewa albo kołka w płocie, jak pijany wiecznie poltoński warchoł.
                                • Gość: Traa Re: Kojarze kilka nickow tego typa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 18:19
                                  Joachim Knychała (ur. 8 września 1952 w Bytomiu, zm. 28 października 1985 w Krakowie) – seryjny morderca kobiet, znany jako "Wampir z Bytomia" lub "Frankenstein". W latach 1975-1982 zamordował na Śląsku pięć młodych kobiet.
                                  Pochodził z rodziny protestanckiej, wychowywany był przez matkę i despotyczną babkę. Jego ojciec był Polakiem, a matka Niemką. Babcia Knychały nie potrafiła wybaczyć swojej córce związku z polskim mężczyzną. Nienawiść tę przekładała na małego Joachima. Był przez nią, a później również matkę, notorycznie poniżany. Obie nazywały go "polskim bękartem". Również rówieśnicy dokuczali mu z powodu różnej narodowości rodziców, nadając mu przezwisko "Szwaba"

pl.wikipedia.org/wiki/Joachim_Knycha%C5%82a
                            • Gość: ! Re: Kojarze kilka nickow tego typa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 18:53
                              Pan wojewoda tys bou we RASiu

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/405270,Wojewoda-slaski-skreslony-z-listy-czlonkow-RAS
                    • petronella.kozlowska Re: Cześć Gymbalski 25.03.13, 21:42

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3386950,2,1,Fryderyk-Gembalski.html
                      • Gość: Sztywny Hanys Re: Cześć Gymbalski IP: *.free.aero2.net.pl 25.03.13, 23:14
                        Ja, to moźe być familia noszego Marjanka Hajrysia.
    • Gość: fiksum _dyrdymała A 20 kwietnia..zyga jełop zezre zakąskę IP: *.rudcom.pl 01.03.13, 12:03
      i zasra resztę srolii obsrańców...
      www.youtube.com/watch?v=G8qnsK0PRmI&feature=related
      • zyga_1 Re: A 20 kwietnia..zyga jełop zezre zakąskę 01.03.13, 16:44
        Rico a ty zaś uo jednym.
    • Gość: P Re: A 20 kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 13:27
      Sandman 03.03.13, 22:39:54

"Znam bardzo dobrze pochodzenie językowe zacytowanego tekstu. To nie jest żadna gwara śląska, to jest żargon, jaki powstał na katowickiej części Śląska
      w latach okupacji hitlerowskiej, w szeregach „hajociorzy” (człoków organizacji Hitler Jugend). Byli to chłopcy w wieku 15 do 16 lat, a nie starsi, gdyż siedemnastolatków powoływano już do Wehrmachtu. Nie umieli sobie przyswoić języka niemieckiego,
      a udawali, że nim się posługują.
      W wypowiadanych zdaniach łączyli niemieckie rzeczowniki z polską gramatyką i składnią. Jedno zdanie pytające, oparte na ich wypowiedziach, stało się przysłowiem: „Hast du gewidziol die kleine prosiontka hinter stodoła?” (Czy widziałeś te małe prosięta za stodołą). My, młodsi od nich, ale już lepiej znający język niemiecki, po usłyszeniu takiej paplaniny, przerywaliśmy im w ich stylu: „Nie gebrauchuj tela fremdych ausdruków, bo jo tego nie dulduja”. Poprawnie po niemiecku zdanie to brzmiałoby: „Gebrauche nicht so viele fremde Ausdrücke, denn ich kann das nicht dulden” - nie używaj tyle obcych wyrażeń, bo ja tego nie cierpię. Zacytowany tekst dowodzi, że jego autorzy nie znają języka niemieckiego. Raz piszą np. „tysięcy” innym razem „tauzynów” (od Tausend – tysiąc). Nie będę analizował tego typu tekstów, ale domyślam się, jaki przyświeca im cel. One zmierzają do wyprodukowania dowodów, uzasadniających zaliczenie śląskich gwar do języka niemieckiego. Nie potrafimy bronić naszej tożsamości narodowej."

• Gość: fanatyk Re: A 20 kwietnia IP: *.plastcom.pl 26.03.13, 08:13
        A po co tyn wtrynt? Co mo z tymatym? Co to za cymbał juzas sam miyszo?
        • Gość: Sztywny Hanys Re: A 20 kwietnia IP: *.free.aero2.net.pl 26.03.13, 09:57
          To mo barżo dużo wspólnygo z tymatem. Downo niy widzieliśmy noszego marjanka to się troszki niepokoimy uo zdrówko. Co niy kamraty?????????
          • pit-zeolit Re: A 20 kwietnia 26.03.13, 10:17
            Gość portalu: Sztywny Hanys napisał(a):

> To mo barżo dużo wspólnygo z tymatem. Downo niy widzieliśmy noszego marjanka to
            > się troszki niepokoimy uo zdrówko. Co niy kamraty?????????

Synek niy mo czasu, czeko na nocne telefony ude gorolli .

Parsk
            • konopelka3 Imieniny Mariana 27.03.13, 20:22
              Marian imieniny obchodzi: 9 lutego, 16 lutego, 29 kwietnia, 30 kwietnia, 1 lipca, 19 sierpnia, 11 października i 17 października.

Trzeba o tym pamiętać i dzwonić!

29 i 30 kwietnia już niedługo, zrobmy mu "Białe noce Leningradu"
              • petronella.kozlowska Re: Imieniny Mariana 28.03.13, 10:37

• Gość: Sztywny Hanys Re: Imieniny Mariana IP: *.free.aero2.net.pl 28.03.13, 11:43
                  Znomy karlusa, przed wyjazdem pracowoł we Gleiwitz.
                  • Gość: haha Re: Imieniny Mariana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 12:08
                    30 kwietnia bydzie rocznica smierci fiera!
                    • cirano Re: Imieniny Mariana 28.03.13, 12:26
                      Zamow msza za jego czorno dusza, lebrze.
                      A do siebie poproś o pora szarych komorek, te by ci sie przidały
                      • Gość: Sztywny Hanys Re: Imieniny Mariana IP: *.free.aero2.net.pl 28.03.13, 12:32
                        Ciranko, fto sia przezywo tyn sia tak nazywo. Fany hitlerowskie żeś juz poszył i uopaski na rynka??? Już niydugo bydziesz mógł poszpacerować z tym na geburstag twygo wodza. Dej pozór ino na polizei, bo nawet we Niymcach uoni tygo niy lubiom. Nojlepi w nocy to mojo dorada. Czim sia i zalóż tyn piaskowy mundurek.
                        • cirano Re: Imieniny Mariana 29.03.13, 10:53
                          Sztywnym nigdy niy bydziesz, chyba że zioolym, ale tym żeś jusz jes
                  • petronella.kozlowska Re: Imieniny Mariana 29.03.13, 11:01
                    i tam byl przesladowany bedac doktorantem Politechniki Slaskiej
                    • Gość: Sztywny Hanys Re: Imieniny Mariana IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.13, 11:14
                      Z tego co wiem, to uon pitnał byndonc zwykłym laborantem. Mioł tyz wczesniej wypadek, wyloł mu sie kwas na klatę. Ci co z nim pracowali to go pamiyntajom jako Poloka a niy Ślonzoka.
                      • Gość: Alojz Lojte mom do Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 11:24
                        Gryfny konsek na dzisioj, amigos!:-)

Marian, Marian Ciągle znikasz nocami. Nigdy niema cię z nami. ooo Marian Przestań zadawać się z ... menelami z degeneratami ooo Marian Ciągle znikasz nocami Nigdy niema cie z nami ooo Marian Przestań zadawać się z ... menelami z degeneratami Lepiej pij pij w domu z rodzicami

www.youtube.com/watch?v=3c7n_yNthQU
                      • petronella.kozlowska Re: Imieniny Mariana 29.03.13, 11:30

W.64524 22.05.1980
                        Instytut Chemii Nieorganicznej Gliwice, Polska
                        (Marian Gembalski).
                        Teczka-pojemnik
                        Teczka-pojemnik stanowi prostopadłościan, utworzony
                        z jednego kawałka kartonu przez nacięcie
                        i zgięcie tego kartonu wzdłuż krawędzi prostopadłościanu.
                        Na krawędziach ścian bocznych (1) i (2) i ich
                        wkładek (3) i (4) wycięte są szpary (5) i (6), w które
                        wsuwa się zakładki (7) i (8) ściany (9). W ścianie tej
                        również znajduje się wycięcie (10) dla włożenia zakładki
                        (11) wyprofilowanej z przedłużenia ściany (12).
                        Ściana (12) zachodzi w płaszczyznę ściany (9) tworząc
                        jej uzupełnienie i równocześnie zamknięcie teczki. Dla
                        ułatwienia wyciągania teczki i miejsca jej przechowywania,
                        posiada ona otwory (13) wycięte w ścianach
                        względnie na krawędziach ścian. Dla wzmocnienia
                        konstrukcji teczki, ściany (1) i (2) zaopatrzone są w
                        zakładki (14) i (15). (3 zastrzeżenia)

forum.gazeta.pl/forum/w,639,102973021,103128054,projekt_glupiego_patentu_.html
                        22 maja 1980 r. Marianek zlozyl wniosek na patent

• Gość: Sztywny Hanys Re: Imieniny Mariana IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.13, 11:42
                          No, kożdy orze jak może. To jes dziwne, że jako chemik powinien coś wymysleć w dziedzinie chemii, np. Cyklon G. Dla goroli. To by sie podobało kamaraden ze gnojoka ggg.
                          • petronella.kozlowska Re: Imieniny Mariana 29.03.13, 11:47

potem wyjechal do Niemiec i pracowal u Benkerta zajmujac sie podtruwaniem Niemców

www.benkert-group.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka