07.07.06, 18:08
W jesiennej "ramówce" TVP nie będzie już "Czterech pancernych i psa"
i "Kapitana Klossa", o co apelowali do władz telewizji kombatanci z
Porozumienia Organizacji Kombatanckich i Niepodległościowych (POKiN) w
Krakowie - poinformował rzecznik POKiN Jerzy Bukowski

To dranie jedne, a ja tak lubiłem Gustlika oglądać.
Obserwuj wątek
    • tow.stalin Re: skandal 07.07.06, 18:18
      pit-zeolit napisał:

> W jesiennej "ramówce" TVP nie będzie już "Czterech pancernych i psa"
      > i "Kapitana Klossa", o co apelowali do władz telewizji kombatanci z
      > Porozumienia Organizacji Kombatanckich i Niepodległościowych (POKiN) w
      > Krakowie - poinformował rzecznik POKiN Jerzy Bukowski
      >
      > To dranie jedne, a ja tak lubiłem Gustlika oglądać.

ale gustlik to był gorol, zero prawdziwie niemieckij krwi ;)
      • pit-zeolit Re: skandal 07.07.06, 18:21
        tow.stalin napisała:

ale gustlik to był gorol, zero prawdziwie niemieckij krwi ;)

Dlatego taki silny był, drogi Koba.
        • oppelner_os Re: skandal 08.07.06, 17:29
          www.superexpress.pl/se/index.jsp?place=subSpecial&news_cat_id=40&news_id=111512&scroll_article_id=111512&layout=1&page=text&list_position=1
          :))))

Beda jaja:))))
    • rico-chorzow Boże!!,kto wygra wam 07.07.06, 18:23
      po raz któryś wojnę?
      • pit-zeolit Re: Boże!!,kto wygra wam 07.07.06, 18:25
        rico-chorzow napisał:

> po raz któryś wojnę?

Bogusław Linda z AK-67 panie Rico.
        • rico-chorzow Re: Boże!!,kto wygra wam 07.07.06, 18:30
          Przecież nie jest takim strategiem jak Szarik.
          • pit-zeolit Re: Boże!!,kto wygra wam 07.07.06, 18:31
            rico-chorzow napisał:

> Przecież nie jest takim strategiem jak Szarik.

Szarik ma godnego następcę Rico, psa Cywila.
            • rico-chorzow Re: Boże!!,kto wygra wam 07.07.06, 18:34
              pit-zeolit napisał:

> rico-chorzow napisał:
              >
              > > Przecież nie jest takim strategiem jak Szarik.
              >
              > Szarik ma godnego następcę Rico, psa Cywila.

Przecież żaden cywil nie był dobrym strategiem,do tego trzeba wykształcenie w
              szkole wojskowej jak Szarik.
              • pit-zeolit Re: Boże!!,kto wygra wam 07.07.06, 18:38
                rico-chorzow napisał:

Przecież żaden cywil nie był dobrym strategiem,do tego trzeba wykształcenie w
                > szkole wojskowej jak Szarik.

Cywil był szkolony w szkole milicyjnej. Numery robił nie gorsze niż Szarik,
                który przegryzł gardło Hitlerowi.
                • oppelner_os "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:00
                  W ruskiej TV nie ma cenzury i bedziesz mogl obejrzec ten serial, he he
                  • pit-zeolit Re: "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:02
                    oppelner_os napisał:

> W ruskiej TV nie ma cenzury i bedziesz mogl obejrzec ten serial, he he

Q..wa nie mam ruskiej w mojej kablówce. Nakopał bym do rzici tym "kombatantam"
                    ze styropianu. A już Klosa i jego kumpla Brunera to nie przeżyję Oppl.
                    • oppelner_os Re: "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:07
                      Ciekawe, czy posiadane DVD z tymi serialami trzeba bedzie oddawac na policji i
                      czy beda rewizje i konfiskaty plyt DVD z tymi zakazanymi serialami, he he

Niektorym decydentom juz calkiem sie w glowach popier...olilo:)))))

P.S. A co bedzie ze Zwirkiem i Muchomorkiem?
                      • pit-zeolit Re: "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:11
                        Wiesz q...wa Oppl. głupota ludzka jest straszna. Uważają ludzi za idiotów, że
                        ktoś pancernych czy Klosa bierze jako źródło edukacji historyczne w
                        dzisiejszych czasach. Tak jakbym brał poważnie np. film "Złoto dla Zuchwałych"
                        czy "Tylko dla Orłów"
                        • oppelner_os Re: "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:16
                          Dokladnie tak jest ale widocznie sa wyjatki od tej reguly.
                          Widocznie ci "kombatanci" uwazaja, ze Polacy sa tak inteligentni jak oni:)))

• pit-zeolit Re: "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:20
                            oppelner_os napisał:

> Dokladnie tak jest ale widocznie sa wyjatki od tej reguly.
                            > Widocznie ci "kombatanci" uwazaja, ze Polacy sa tak inteligentni jak oni:)))

Oppl. to nie żart, właśnie w TV widziałem "kombatanta" z Krakowa ok 60-siątki.
                            Im dalej od wojny tym więcy "kombatantów".A tak po prawdzie to kombatanci w
                            R.P. to leża w grobach albo dożywają żywota w biedzie.
                            • oppelner_os Re: "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:24
                              Podobnie jest z "kombatantami" tzw. powstan slaskich, bo z kazdym rokiem ich
                              przybywa, he he

Dlugowieczni sa:)
                              • pit-zeolit Re: "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:28
                                oppelner_os napisał:

> Podobnie jest z "kombatantami" tzw. powstan slaskich, bo z kazdym rokiem ich
                                > przybywa, he he
                                >
                                > Dlugowieczni sa:)

Dej spoko wuja. To już nawet nie jest śmieszne, ci ludzie powinni mieć ponad
                                100lat. A pewnie mają jak ten z Krakowa 60-ąt. Sami są inteligentni inaczej i
                                innych też traktują swoją miarą.

Kończę Oppl. Miłego weekendu.

Pit
                                • oppelner_os Re: "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:45
                                  Nawzajem Pit:)))
                              • zamek10 serio, tak mówisz? to wymień nazwisko 07.07.06, 19:45
                                któregokolwiek żyjącego uczestnika powstań śląskich. czekam , łgarzu
                                • rico-chorzow Re: serio, tak mówisz? to wymień nazwisko 07.07.06, 20:03
                                  zamek10 napisał:

> któregokolwiek żyjącego uczestnika powstań śląskich. czekam , łgarzu

Znam jednego Slązaka powstańca tzw.śląskich powstań,Rola-Zymierski:))),niestety
                                  został pogrzebany w ojczyźnie:)))
                                  • zamek10 znam jednego świadka Jehowy, który jest 07.07.06, 20:05
                                    esesmańskim pomiotem, niestety nie wiem, gdzie zostanie pochowany
                                    • rico-chorzow Re: znam jednego świadka Jehowy, który jest 07.07.06, 20:15
                                      zamek10 napisał:

> esesmańskim pomiotem, niestety nie wiem, gdzie zostanie pochowany

Essmanom nie wolno było być świadkami Jehowy,byli przez hitlerowski nazizm
                                      prześladowani,ale Rola-Zymierski był tzw. powstańcem śląskim,podobnie jak -jak
                                      chłopak z Sosnowca - Jan Kiepura,no ale ten miał przynajmniej ładny głos,nie
                                      wiem dlaczego imał się karabina na obcym terytorium jako polski terrorysta.
                                      • zamek10 ale wnukom esesmanów wolno 07.07.06, 20:19
                                        w Polsce wogóle wszystko wolno...przez to jest tak , jak jest
                                        • rico-chorzow Re: ale wnukom esesmanów wolno 07.07.06, 20:23
                                          zamek10 napisał:

> w Polsce wogóle wszystko wolno...przez to jest tak , jak jest

Dlaczego czepia się Pan moich dzieci?:)
                                          • zamek10 dlaczego czepia się pan moich bohaterów, 07.07.06, 20:39
                                            mojej religii i mojej ojczyzny?
                                            • rico-chorzow Re: dlaczego czepia się pan moich bohaterów, 07.07.06, 20:45
                                              zamek10 napisał:

> mojej religii i mojej ojczyzny?

To proszę wymienić bohaterów,ojczyznę,o relgię nie pytam,ale to tylko
                                              wszystko,żeby Pana zostawić w pańskiej jedynej wiedzy ojczyznowatej.
                                              • zamek10 panie rico, nie wiem,czy pan jest psychopatą 07.07.06, 20:51
                                                i nic mnie to nie obchodzi, ale daj se pan spokój. ja na te pańskie prymitywne
                                                zaczepki nie będę odpowiadać, może jakiś sierioża, czy któś na pana poziomie
                                                będzie się z panem bawił w te kulki
                                • oppelner_os Wilhelm Kochanek z Repecka 07.07.06, 20:06
                                  Jeden z zyjacych jeszcze uczestniko tzw. III powstania slaskiego.
                                  • zamek10 Re: Wilhelm Kochanek z Repecka 07.07.06, 20:08
                                    i Józwa Beznogi z Wodzisławia Śląskiego. ostatni uczestnik powstań zmarł cztery
                                    lata temu i pochodził z Bierunia albo Lędzin
                                    • oppelner_os Re: Wilhelm Kochanek z Repecka 07.07.06, 20:14
                                      Przeciez jeszcze 4 lata temu bylo ich pieciu!
                                      • zamek10 zgodnie z twoją wypowiedzią z każdym rokiem 07.07.06, 20:16
                                        ich przybywa, więc obecnie powinno być według ciebie ze 20!
                                        • oppelner_os Re: zgodnie z twoją wypowiedzią z każdym rokiem 07.07.06, 20:33
                                          Czy ty nie zrozumiales ironii w moich slowach?
                                          Na kazdej uroczystosci zwiazanej z tymi powstaniami przybywaja kombatanci,
                                          ktorzy nie maja nic wspolnego z powstaniami slaskimi lecz z AK itp.
                                          Optycznie z kazdym rokiem jest ich coraz wiecej. W tym roku na Annaberg bylo
                                          wiecej kombatantow niz rok temu.
                                          • zamek10 twoja ironia niestety to szyderstwa z Polski 07.07.06, 20:43
                                            więc taka ironia mi stanowczo nie odpowiada...a jak coś piszesz, to bierz
                                            odpowiedzialność za słowo, a nie próbuj za pomoca kłamstw udowadniać,że masz rację
                                            • rico-chorzow Oppelner,Zamek to je frela, 07.07.06, 20:47
                                              yno uone tak omiom ryagować:)
                                              • zamek10 szlezjery reaguja tak tylko wtedy, jak 07.07.06, 20:52
                                                im braknie wurztu i piwa
                                                • rico-chorzow Re: szlezjery reaguja tak tylko wtedy, jak 07.07.06, 20:55
                                                  zamek10 napisał:

> im braknie wurztu i piwa

Tak,Zameczko,A TERAZ Cię zjem:)))
                                                  • zamek10 no comment 07.07.06, 20:57
                                                  • rico-chorzow Re: no comment 07.07.06, 20:57
                                                    No teraz jestem smutny:(
                                                  • oppelner_os Ty to jestes Rico pies na frelki, he he 07.07.06, 21:03
                                                    :))))))))))))))))))))))))))))))
                                                  • rico-chorzow Re: Ty to jestes Rico pies na frelki, he he 07.07.06, 21:04
                                                    oppelner_os napisał:

> :))))))))))))))))))))))))))))))

Dyć mje jus nazwli - babski lojtnant:-)))))))
                                                  • oppelner_os Re: Ty to jestes Rico pies na frelki, he he 07.07.06, 21:06
                                                    Hanys-Hans tak ciy nazwou, pra?

:)
                                                  • rico-chorzow Re: Ty to jestes Rico pies na frelki, he he 07.07.06, 21:08
                                                    oppelner_os napisał:

> Hanys-Hans tak ciy nazwou, pra?
                                                    >
                                                    > :)

Ja:))),ta pieronizna:)))
                                                  • oppelner_os Re: Ty to jestes Rico pies na frelki, he he 07.07.06, 21:10
                                                    Chyba miou recht, hi hi

No to nie przeszkadzom ci Rico:)
                                                  • rico-chorzow Re: Ty to jestes Rico pies na frelki, he he 07.07.06, 21:14
                                                    rico-chorzow napisał:

> oppelner_os napisał:
                                                    >
                                                    > > Hanys-Hans tak ciy nazwou, pra?
                                                    > >
                                                    > > :)
                                                    >
                                                    >
                                                    > Ja:))),ta pieronizna:)))

Niy je jo 100% zicher,yno szau gynau,auswal wortow jy godki,przyjrzi siy
                                                    gynau,karlus by Cia downo "hyrtoń ukryńciou",ynkszy tyn,co kyntnisy mo
                                                    wyeklerowouby Cia ynkszy:)),tak broni yno frela chopa,abo to co mo lib:)
                                                  • oppelner_os Re: Ty to jestes Rico pies na frelki, he he 07.07.06, 21:16
                                                    Ja i do tego ta jej zmiennosc nastrojow:)))))
                                              • oppelner_os Re: Oppelner,Zamek to je frela, 07.07.06, 21:02
                                                Chyba mosz recht Rico, to musi byc frela:)
                                            • oppelner_os Twoja ocena w ogole mnie nie wzrusza milik 07.07.06, 21:00
                                              Kto ci powiedzial, ze ja nie biore odpowiedzialnosci za moje slowa?
                                              Wlasnie, ze biore a jak ci sie cos nie podoba to nie czytaj - proste nie?
                                              Poza tym nie z toba prowadzilem dyskusje lecz z Pitem.
                                              Nikt cie nie prosil o komentarz:))))
                                              • zamek10 niemniej odpowiedziałeś n a moje pytanie, 07.07.06, 21:02
                                                licząc,że nie wiem, kto to jest Wilhelm Kochanek z Repecka...
                                                • oppelner_os Zawsze odpowiadam na pytania zamusiu:) 07.07.06, 21:04
                                                  • zamek10 szkoda,że kłamstwem.... 07.07.06, 21:05
                                                  • oppelner_os ee tam zaraz klamstwem:) 07.07.06, 21:06
                                    • zamek10 rzygać się chce od twoich kłamstw 07.07.06, 20:14
                                      przeczytałes to nazwisko na stronie Muzeum w Tarnowskich Górach; kiedy to w 1971
                                      roku była obchodzona 50 rocznica powstań,pan Kochanek przekazał tam swoje pamiatki
                                      • oppelner_os Re: rzygać się chce od twoich kłamstw 07.07.06, 20:15
                                        Bzdura! Jeszcze 4 lata temu zylo 5 powstancow!
                            • zamek10 Re: "Tri polaka, gruzin i sabaka" 07.07.06, 19:43
    • stefan_ems Re: skandal 07.07.06, 21:03
      Szkoda, dla jednych komedia dla drugich "ku pokrzepieniu serc".
      • rico-chorzow Re: skandal 07.07.06, 21:07
        stefan_ems napisał:

> Szkoda, dla jednych komedia dla drugich "ku pokrzepieniu serc".

No,mogą być i smutne komiksy:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka