ferdek527 29.01.10, 15:54 Witam. Mam pytanie: czy "ruszyło" coś odnośnie zatrudnienia w budowanej obecnie bazie Polo Marketu? Za odpowiedzi serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krataa Re: Polo Market - Kłobuck 29.01.10, 18:37 wątpie, ludzie dalej posyłają CV przez neta, ale narazie chyba cisza. Jeśli będzie ktoś wiedział coś wiecej sama będe wdzięczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jasia Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 17:59 As Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowany Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.02.11, 20:26 co to jest to IK i dlaczego nie odezwałeś się wcześniej? i może wiesz ile czasu potrzeba na zamknięcie działalności :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracjan Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 02.02.11, 22:32 IK . to inaczej kod kreskowy na produkcie,masz dla przykładu dać ileś kg cugru i wklepujesz kod kreskowy do tzw.czytnika kreskowego poprzez zczytanie go z belki ,jak wrzucisz to w czytnik jedziesz dalej w daną lokalizacje pod regałem pokazaną na czytniku.i masz kolejny produkt do wydania kilka kg mąki i ponownie wklepujesz.więc masz już 2 sztuk itd.i do normy Ci jeszcze daleko;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.play-internet.pl 05.03.11, 15:14 Siemka jest w tym momecie rekrutacja na Magazynierow zapraszam do odwiedzenia biura w magazynie przed Kłobuckiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 13:44 polomarket to kolejny obóz pracy , na początku obiecanki cacanki a po trzech miesiącach okresu próbnego 360 stopni obrót , zus + dojazdy = 800 złoty , za tone oferują 21 zło , próg do wyrobienia to 100 ton , czyli 2100 zł na miesiąc , po opłatach zostaje 1300 złoty , szkoda że wogóle sie tam zatrudniłem , ból kręgosłupa , nóg i rąk , zero wolnego , chcieliby żeby robić 24/7 , kasa nie jest współmierna do tego jak trzeba tyrać , nie zatrudniajcie sie tam szkoda życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 16:13 masz racje kolego takie firmy jak polo lubią ciulać roboli najlepiej za 800pln zapier..... to im pasuje a kierowniczki to prócz biedronki żadnej innej firmy niewidzieli szkoda gadać. pozdrawiam optymistów którzy chcą zarabiać po 4 tyś brutto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 21:10 Jak Ci cos nie pasuje to sie zwolnij a nie bedziesz pie...l takie glupoty ze sie nie da zarobic bo chlopaki z palcem w dupie robia powyzej 150 ton miesiecznie i wcale przy tym sie nie mecza bo chodza na przerwy, tyle wolnego w innej firmie nie dostaniesz wiec nie pie...ze sie nie zarobi. jak jestes nierob to spie...j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecznie bezrobotn Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 01:51 witajcie. Ja mam podobny problem. Jestem po rozmowie z tymi młodymi ludzmi w szkole na skorupki. Jak się pytałem to powiedzieli że się odezwą w ciągu miesiąca bo chcą wszystkim dać szanse. Trudno wyczaić czekam i czekam ponad miesiąc. Rozpocząłem nową pracę, nie łudzę się na to że niby się odezwą. Słyszałem pogłoski, że te rozmowy na stanowiska "umysłowe" to pic na wodę, podobno obstawiają swoimi ludzmi. Nie wiem czy to prawda. Tak czy inaczej roboty budowlane pełną parą - hala z zewnątrz prawie gotowa. Szczerze to nie mam już nadziei, że się odezwą choc pewnie odpowiadałem na rozmowie. Pozdrowionka ze słonecznej Kalifornii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tir Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 01:58 hę, a o jakie stanowiska chodzi. Bo jak się orientuję to chyba umysłowe. Roboli będą tak czy siak potrzebować. I teraz pytanko do wtajemniczonych. Jak z kierowcami. Czy potrzebują kierowców z doświadczeniem i jaką kategorią. Czy są to ciągniki siodłowe czy zwykłe ciżarówy kontenery. Znaczy się czy kat. C wystarczy czy trzeba przyczepy do tego C+E ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackie Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sanetja.pl 20.02.10, 13:44 Ale zaraz, że co wam budują w Kłobucku? Pierwsze słysze, ale to w Kłobucku czy pod Kłobuckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodowity pierdoła Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 20:50 No przecia nam budują magazyn polomarketu za cmentarzem w stronę Częstochowy. No niby to jeszcze tereny miejskie tzn Kłobuck. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 08:24 może ktoś zna jakieś nowości na temat PoloMarketu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chętny Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 18.08.10, 20:55 przeczytaj odpowiedź "ciekawego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacownik 1 centrum Re: Polo Market - Kłobuck IP: 82.177.36.* 23.09.10, 22:58 Witam ja pracuje w 1 Centrum logistycznym Polo Market , pracuje już tam 7 lat przez ten okres bywało różnie ale generalnie jestem zadowolony z pracy i zarobków . Jeśli jest ktoś zainteresowany pracą na tym 2 Centrum koło Częstochowy to chętnie powiem na czym ta praca wygląda i na jakich warunkach i za ile tu u nas ludzie pracują itd. itp. Chętnie odpowiem ta pytania . Pytania proszę kierować na mojego meila seweryn863863@wp.pl pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filek Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 11.10.10, 18:11 wysłałem meila, ale cisza. Na razie nie doczekałem się odpowiedzi. Na forach znalazłem raczej negatywne opinie, więc chętnie się dowiem czegoś pozytywnego od długoletniego pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smuga grozi nam giganytyczny korek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 16:40 czy ktoś z decydentów pomyślał jak będzie wyglądał ruch na już i tak zatłoczonej drodze po uruchomienie gigantycznego magazynu ze śluzami na ok 60 TIR-rów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: grozi nam giganytyczny korek ? IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 18.08.10, 20:54 Witam. Pogrzebałem trochę w necie o pracy w sklepach Polo market i opinie pracowników wszystki negatywne. Zarobki 1200 brutto- szeregowy pracownik, zastępca kierownika- 1500 w tym nadgodziny. Niestety są to zarobki w sklepach,a nie w magazynie. Wiem tylko, że magazynierzy będą zatrudnieni w oparciu o własną działalność gospodarczą. Co z resztą stanowisk - nie wiem. Może do kogoś się odezwali??? Jeżeli nie to widać, że badają rynek za ile ludzie przyjdądo pracy, ja jako kontroler jakości wpisałem 2500 netto, ale chyba ich nie stać........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: grozi nam giganytyczny korek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 09:10 Ty osama z kłobucka,ciebie to można zatrudnić ale jako kiblowy,Język wypowiedzi masz odpowiedni.Ależ bydełko mieszka w tym Kłobucku.Znam tam pare osób i wiem jakie tam chamstwo i nierozgarnięte towarzystwo mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
tuska123 Re: grozi nam giganytyczny korek ? 19.08.10, 11:43 Otwarcie Polo Marketu planowane na październik,osoby na stanowiska są szkoleni już w innej filii pod Poznaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może pracownik Re: grozi nam giganytyczny korek ? IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 08.09.10, 18:07 W tym tygodniu są umawiani ludzie na rozmowę z kimś z Polo Marketu w Kłobucku. Ciekawe na jakich zasadach? Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Re: grozi nam giganytyczny korek ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.13, 14:04 chyba rozmowy zakończyli Odpowiedz Link Zgłoś
kieras8 Re: grozi nam giganytyczny korek ? 12.01.14, 19:26 Czy ktoś się w końcu zlituje? Odpowiedz Link Zgłoś
kieras8 [...] 12.01.14, 19:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duze(S) Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.net.stream.pl 10.09.10, 14:23 witam ja ruszam na spotkanie w srode o 16:30 moze sie czegos wiecej dowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.apus-net.pl 11.09.10, 15:48 a na jakie stanowisko jak powiedzieli Ci przez tel? też idę w środę ale widzę że w różnych godzinach ludzie poumawiani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avansoviec Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 14.09.10, 15:18 Witam. Byłem na rozmowie- magazynier praca na własny rachunek-brutto prez pierwsze 3 miechy 2500 brutto minus ZUS i podatek wychodzi około 1700 na rękę. Oczywiście brak urlopu i chorobowego. Później podobno jest lepiej ale ile to sobie można zgadywać. Chłop z którym gadałem w porządku. Myślęjednak że większość ludzi nie będzie chciała zakładać działalności. Napiszcie co o tym sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 14.09.10, 15:20 Cześć. Może ktoś ma informację ile zarabiają chłopaki w centum w Giebni? Tam podobno to działa już od 10 lat. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duze(S) Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.net.stream.pl 16.09.10, 07:15 dokladnie tak jak kolega nawinoł zamota jest z tym otwarciem działalnosci ale moze hajs bedzie wiekrzy bo masakara jest w czwe na tym stanowisku ja sie zastanawiam...moze juz ktos mial z tym doczyniania i wie o co biega pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 07:30 Avansoviec , pracowałeś w MA ? :) ( czy nadal tam pracujesz) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avansowiec Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 16.09.10, 20:24 Pozdrawiam Pana Rafała Krakowskiego z MEGA AVANS do zobaczenia na zasiłku dla bezrobotnych Ha Ha Ha!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Re: Polo Market - Kłobuck 29.01.12, 21:22 [url=http://naforum.zapodaj.net/6575856a13cc.jpg.html][img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6575856a13cc.jpg[/img][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Re: Polo Market - Kłobuck 29.01.12, 21:23 [url=[url=http://naforum.zapodaj.net/6575856a13cc.jpg.html][img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6575856a13cc.jpg[/img][/url]]Tekst linka[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.wilga.pl 16.09.10, 09:34 Z działalnością własną to jest tak że masz niby własna firmę i pracujesz na Zlecenie POLO Market. Jeśli sa jakieś załadunki dostajesz zlecenie i pakujesz TIRa, jeśli nie ma to albo liżesz zlecającemu "rowek" albo czekasz na następne zlecenie aż sie zlituje , albo odpalasz działkę żeby mieć zlecenia. Ot POlska niepolska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Polo Market - Kłobuck IP: 89.230.155.* 23.10.10, 16:22 praca w polo-markecie taka jak każda inna ,za leżenie nikt ci nie zapłaci .co niektórzy wypisują bzdury bo nigdy nie pracowali w polo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny badziew Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 04.11.10, 19:14 No tak podsumujmy: 1700 na rękę. Zero urlopu. Zero świadczeń socjalnych. Koszty dojazdu z miasta 200 pln, ksiegowa 50, założenie działalności 200 pln Jak będziesz na zwolnieniu to sam sobie płacisz !!! Jak będzie potrzeba to będziesz pracował, jak nie to idziesz do domu. Czyli raz dymasz 12 h a raz 3 h !!!!!! Czyli dają najmniej ile można, jednocześnie zwalając na pracującego wszelkie kłopoty z pracownikami. Gratuluję sprytu i bezczelności. To że od wypłaty odciągają za uszkodzone podczas załadunku art. już wam nikt nie powie podczas rozmowy !!!!!!!!! Brakuje im chętnych- miało nie być ogłoszeń w prasie, ale jednak były potrzebne.......... Opinie wszystkich praconików negatywne!!!!!!!!! Ktoś z Polo pisze jak to niby wspaniale płacą!!! HA HA HA !!!!!!!!!!!!! Pewnie kierownik wszedł na forum i usiłuje trochę zachęcić naiwnych............. Powodzenia......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czrodziej Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 20:40 w sto procentach się z tobą zgadzam kolego ja popracuje tam trzy miechy do wiosny bo za nic dostaje 2700 brutto a potem zawijam się na swój biznes bo innego wyjscia niema to jest poprostu kpina z ludzi!!! no ale cóż żyjemy w takim kraju a nie innym pozdrawiam wszystkich ambitnych i optymistów którzy liczą na 4 tyś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 20.03.11, 22:41 tylko panowie weźcie pod uwage że tam pracuje jeszcze 2 razy więcej ludzi...a po za tym u nas w CL2 jest leprza stawka na dzień dobry niż w tej giebni...a co do akordu jak będziesz robił tak sobie zarobisz teraz wszędzie trzeba pracować.i mniej więcej stawka będzie ta sama jak w giebni , jak niepasuje zagranica czeka...wejdzie euro ... to wszyscy wrócą ... gdyż stawka się powoli zrównuje z ue...niech do nas wejdzie euro, a po za tym czekać kilka lat to niebędzie całego etatu jak gdziekolwiek w zakładach pracy, będzie wszędzie trzeba mieć swoją działalność.., mało zainteresowanych pracą w polo ... hmmm... niech się zwolnią podejrzewam że szybko by się znaleźli nowi pracownicy.a to że macie za nic nierobienie płacone to powinniście być też zadowoleni...możesz siedzieć w domu też będziesz siedział iwtedy niebędzie tej kasy i niebedziesz narzekał....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: Polo Market - Kłobuck IP: 193.138.241.* 20.03.11, 23:05 do abc - idioto, kretynie bez podstawowej znajomości ortografii i składni, kto ci poczwaro pozwolił zabierać głos?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.03.11, 23:17 Cóż za mentalność... I nie ma się co dziwić, że naród wyśmiewany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 21.03.11, 16:53 cwaniaków niebrakuje!! a do pracy mało ludzi ... powodzenia w pracy za granicą...skoro tak się sracie to po co , i dlaczego tam jesteście.wiadomo za granicą leprzy grosz...więc dajcie pracować innym....a i jeszcze jedno z tego co nawet widać niejeden cwaniak jest w polo a zaraz się przygasił bo coś rozjebał.....albo jakiś lizus... tacy tam nieporobią.bo ich inni wygryzą....kolega z MC pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Polo Market - Kłobuck IP: 195.205.171.* 23.03.11, 14:56 ''z tego co nawet widać niejeden cwaniak jest w polo a zaraz się przygasił bo coś rozjebał'' - hehe, dokładnie. STOP CWANIAKOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoncjo Re: Polo Market - Kłobucki Buraku!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 22:57 z zagranicy nikt nie wroci wiesniaku jeden - napewno nie ja - bo bombe je.... w Polske i bedzie wreszcie Koniiec tej paranoii a nie kraju POLSKA (ktora jest sprzedana) a t y jak jestes niewolnikiem swego losu , badz se nim dalej frajerze!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Polo Market - Kłobucki Buraku!!!! IP: *.opera-mini.net 18.02.12, 09:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki hałas Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 07.10.10, 17:46 Witam. Jak odczucia ? Myślę, że sytuacja będzie podobna do tej w Radomsku tzn. - dużo miejsc potencjalnej pracy, ale za grosze to jest 1200-1500 na rękę. Dla bezrobotnego to może i jakieś wyjście( tego z Kłobucka) Dla osób z Czewki 1700 na rękę minus dojazd i ci zostaje 1500 na waciki. Jak ktoś ma jakieś info to pisać, pisać......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avans__byly Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 15:50 Witam. Widzę , że ciekawe pozdrowienia napisałeś do Pana Krakowskiego . A Ty kim jesteś ? Można wiedzieć :) Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.alfanet24.pl 23.10.10, 21:19 No to się przedsiebiorczość rozwinie powstanie kilkadziesiąt firm w '' statystyce'' ot Polska cała zrobią z ludzi biznesmenów z dochodem 1700 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalizm polski Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.net.stream.pl 24.10.10, 13:32 Do tego perspektywa emerytury w wieku 65 lat w kwocie 800 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 11:20 Czy wie ktoś może kiedy planowane sa pierwsze zatrudnienia na stanowisko magazynier ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moris Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 19.12.10, 13:48 o ile wiem, to rozmowy co do zatrudnienia magazynierów już się odbyły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 01:11 tak, rozmowy już się odbyły ale mogli by już dzwonić do osób ktore sa na tych listach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 18:44 Co tam słychać u nietoperzy w pierdołowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.147.1.35.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.12.10, 20:37 hmm no ja się dostałem na magazyn i hyba sie zdecyduje z tą działalnością ktoś jeszcze też sie zastanawia pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 12:00 podobno dużo ludzi się właśnie zastanawia , a dzwonili do Ciebie już, żeby otworzyć działalność ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.12.10, 12:35 do mnie dzwonili, mam zacząć od 15 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:46 Jak się pisze chyba," HYBA" z takim błędem,to można zostac tylko cieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Polo Market - Kłobuck IP: 195.205.171.* 28.12.10, 15:01 tez sie dostalem na magazyn, wpisalem minimalna place 2500 zł..... a jednak zawdzwonili, wzieli wymiary na ciuchy robocze i kazali załozyc dzialalnosc, do 1 marca sie musze tam zgłosic i podpisze z nimi umowe (ciekawe jak ona wyglada).... Musze wyrobic jeszcze ksiazeczke sanepidowska....Ogolnie troche zamoty jest i koszt załozenia i jezdzenia wyniesie kolo 700 zł..... Wiem ze bede szybko pracował wiec sie na to pisze, licze ze przy moich ruchach bede te 4 tys brutto zarabiac....tymbardziej ze we wczesniej pracy na budowie byl zapierdziel straszny non stop i dawalem spokojnie rade za 10 zł na godzine i 4 miesiace w domu sie siedzialo w okresie zimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.182.43.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.12.10, 15:40 ludzie skończcie z tymi łapankami za słówka żenada , a tak wogule to niby od 1 lutego bynajmniej ja ale jak czytam przedmuwców to jedni wcześniej drudzy pużniej ,oby niebyło tak że tyle zachodu a oni sobie będą selekcje robić i po miesiącu powiedzą papa i całe załatwianie i kasa w błoto no zobaczymy pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 18:11 No, ty zapewne zostaniesz szefem wychodków.Nietoperze z pierdołowa to jewscze pisać nie umieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Polo Market - Kłobuck IP: 195.205.171.* 29.12.10, 21:20 przeciez bedzie podspisywana umowa chyba na okres dłuzszy niz 1 miesiac??? pozatym selekcja to chyba byla podczas rozmow kwalifikacyjnych?? ja tam dzwonilem sie upewnic czy aby napewno jak zaloze firme to podpiszemy umowe i powiedzieli ze mam miejsce zagwarantowane.... taka selekcja jak napisal kolega wyzej byla by bardzo nie wporzadku, biorac pod uwage koszt zalozenia firmy itp. Sam jestem ciekaw jak to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziej Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 20:27 witam w polo pracuje od 22lutego narazie nuda jazda na pusto slalomem co do zarobków to narazie na godzine przez 3 mc, potem akord . wydaje mi sie że cudów niebedzie na akordzie bo jest zbyt mało sklepów na południu Polski tj około 90 w pierszym centrum logistycznym mieli ponad 300!!! i tam zarobki mogły siegać 4 tyś tu w kłobucku niebędzie tak dobrze.Poprostu obiecanki pomogły zwerbować tutaj wielu ludzi ale gdy zderzą się z rzeczywistością akordu napewno wielu odejdzie gdy zarobią 2tyś brutto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ommenmenn Re: Polo Market - Kłobuck 26.12.10, 11:29 czesc polo rusza najprawdopodobniej 1 lutego chodzi tutaj o osoby na retraki prosze o kontak osob ktore sie zalapaly i sa zdecydowane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 11:33 hej ommenmenn jak cos to odezwij sie na dankla69@wp.pl bo ja chyba bede udawała sie do tego kołchozu w libidzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruszewnia Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 27.12.10, 19:45 siemka kto sie zalapal do polo to pisac na nr gg 32393674 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ściema Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.2.10.147.tvksmp.pl 29.12.10, 19:21 Zus 350 ??? dobry bajer!!!!!!!!!! CZyli masz 2 tys minus koszta i zostaje ci 800 na rękę. Bravo, bravo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.146.127.155.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.01.11, 19:38 zalatwiam załatwiam i co wizyta u księgowego i zaraz odradził zobacze nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.01.11, 20:40 A dlaczego odradził bo ja mam zamiar od jutra zacząć załatwiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.147.151.159.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.01.11, 17:29 no właśnie niewiem i teraz sprawdza to, chodzi tutaj głównie o ryczałt i warunki umowy ,a kiedy masz zacząć od 1 lutego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Polo Market - Kłobuck IP: 195.205.171.* 04.01.11, 18:08 ja startuje od 1 marca (ciekawe czemu tak pozno jak niektorzy miesiac wczesniej) :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Polo Market - Kłobuck IP: 85.202.157.* 04.01.11, 20:04 Witam ja startuje 1 lutego. Mógł byś da znac co z tym ryczałtem?? Zastanawiam się co wybrac. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.01.11, 21:35 Ja mam zacząć od 15 lutego i zastanawiam jak to będzie wyglądało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 11:20 Ja tez mialem tel przed swietami i kazali sie stawic do pracy na 15 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Polo Market - Kłobuck IP: 188.33.165.* 05.01.11, 15:48 witam ja byłem na rozmowie w listopadzie jestem z Częstochowy dzwonili czy zgadzam sie na załorzenie własnej działalnosci i że w ciągu dwóch tygodni będą dzwonic co dalej z tą firmą itd. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 05.01.11, 23:33 czesc a czy ktos orientowal sie w biurze rachunkowym ile wyjdzie na czysto po odliczeniu wszystkich oplat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.a-plus.net.pl 05.01.11, 23:39 Z tego co się dowiedziałem to opłat jakieś 500zł,ja zaczynam 15 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.01.11, 12:54 A dlaczego tylko 500? Mnie wychodzi więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Polo Market - Kłobuck IP: 195.205.171.* 06.01.11, 13:20 startuje ktos 1 marca?? jak tak to prosze o kontakt na gg 6566169 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.a-plus.net.pl 06.01.11, 13:42 350 zus 50 księgowa urząd skarbowy tego nie wiem,morze wyjść troche więcej Odpowiedz Link Zgłoś
damned-woman Re: Polo Market - Kłobuck 06.01.11, 17:18 ...pracuje na budowie POLOmarketu w Kłobucku i informuję, że ...szykuje się jakieś miesięczne opóźnienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 06.01.11, 19:34 czesc jak sie orientowalem u ksiegowej i z jej wyliczen wyszlo ze jak dostane od polo 2700 do powinienem na czysto wyjsc po odjeciu wszystkich oplat okolo 1600/ 1700 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Polo Market - Kłobuck IP: 77.252.171.* 06.01.11, 20:39 przez pierwsze dwa lata na własnej działalności macie mały zus czyli 350zł + 50 zł księgowa i to są wszystkie koszty. podatku nie zapłacicie ponieważ łatwiej załatwic sobie fakturki np za paliwo, komputer, nowe meble ciuchy itp itd. w polo można zarobić duże pieniądze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.01.11, 21:00 A miałeś wcześniej działalność? Czy to jest na ryczałcie? Trochę dużo tego wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.a-plus.net.pl 06.01.11, 21:19 Morze ktoś mi podpowie jak się opodatkować bo nie mam pojęcia którą formę wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 06.01.11, 22:02 ma ktos jakies swoje informacje od swoich ksiegowych bo nie wydaje mi sie zeby to bylo tylko do odprowadzenia maly zus i ksiegowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.146.255.230.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.11, 12:47 ja w poniedziałek będe wiedział jak i co z podatkiem, głównie chodzi o pkd w ryczałcie a liniówka nie jest zabardzo opłacalna na tych warunkach,jak to panowie podsumowali na rozmowie kwalifikacyjnej że ten system sie sprawdza tylko ciekawe dla kogo .....pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Polo Market - Kłobuck IP: 46.113.22.* 08.01.11, 13:14 do mnie prawdopodobnie będą dzwonic w przyszłym tygodniu odnosnie tego jak załorzyć działalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.a-plus.net.pl 08.01.11, 17:05 Ja dostałem takiego e-maila Witam, Uprzejmie informuję, iż w z związku z wejściem w życie z dniem 1.01.2011 Ustawy o zmianie ustawy o podatku dochodowym (Dz. U. z 23 list. 2010 nr 219 poz.1442) osoby, które wybrały formę opodatkowania RYCZAŁT muszą wykreślić nr PKD 82.92.Z z wpisu do ewidencji działalności gospodarczej. Osoby, które już zdążyły otworzyć działalność i podały we wniosku EDG 1nr PKD 82.92.Z i jednocześnie chcą rozliczać się RYCZAŁTEM muszą dokonać korekty w Urzędzie Miasta/Gminy i wykreślić ten numer. Osoby, które dopiero będą składać wniosek o otwarcie działalności gosp proszę o podanie dwóch poniższych nr PKD: Przeładunek towarów w pozostałych punktach przeładunkowych – PKD 52.24.C Niespecjalistyczne sprzątanie budynków i obiektów przemysłowych – PKD 81.21.Z Powyższą informację przesyłamy na podstawie : www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,2010,nr,219/poz,1442,ustawa-o-zmianie-ustawy-o-podatku-dochodowym-od-osob-fizycznych--ustawy-o.html Karolina Wcisło Specjalista ds. personalnych POLOmarket Sp. z o. o. 42-100 Kłobuck, ul. Główna 3 tel. kom. 518 010 676 e-mail: karolina.wcislo@polomarket.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Polo Market - Kłobuck IP: 195.205.171.* 08.01.11, 22:05 ja tez to dostalem ;/ i niestety juz zalozylem i teraz bede musial zmieniac :/ jakby nie mogli napisac wczesniej. wie ktos jak i gdzie zmienia sie to pkd????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.a-plus.net.pl 09.01.11, 12:27 tam gdzie składałeś edg-1 po prostu robisz korekte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Polo Market - Kłobuck IP: 195.205.171.* 09.01.11, 13:39 napewno tam sie bedzie dało?? bo wniosek edg1 złozylem juz jakis tydzien temu.... NIE bede musial jezdzic do GUS czy US ?? a wybralem ryczałt bo ksiegowa powiedziala ze to jest najbardziej odpowiednia forma przy tej dzialalnosci, chyba ze bede wykonywał jeszcze jakies inne usługi.... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.a-plus.net.pl 09.01.11, 13:53 wypełniasz jeszcze raz edg-1,zmieniasz wpis w ewidencji dzialalnosci gospodarczej to wszystko, z reszta w gminie o wszystkim wiedza i ci powiedza co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Polo Market - Kłobuck IP: 195.205.171.* 09.01.11, 14:22 to dobrze, a nie wie ktos czy oprocz wniosku EDG w urzedzie trzeba jeszcze gdzies jezdzic cos załatwiac ( ZUS, US ) ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Polo Market - Kłobuck IP: 85.202.157.* 09.01.11, 12:35 Witam. Jaka forme opodatkowania wybraliscie? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Polo Market - Kłobuck IP: 193.138.241.* 08.01.11, 14:59 morze to jest głębokie i szeroki a tobie proponuję powrót do podstawówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 17:01 Takie pytanie z innej beczki, macie już jakieś doświadczenie w jeździe na wózkach czy to będzie pierwsza Wasza taka praca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.a-plus.net.pl 09.01.11, 17:46 trzy lata jazdy wózkiem a co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 17:59 a jest ktos bez doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Polo Market - Kłobuck IP: 195.205.171.* 09.01.11, 18:15 ja, i nawet nie mam kursu.... ale podobno maja zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Polo Market - Kłobuck IP: 85.202.157.* 09.01.11, 20:15 4 lata na ratraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.11, 20:18 Ja 6 lat jeździłem wózkiem ale uprawnienia muszę zrobić ponieważ te co mam były wewnątrzzakładowe i tutaj będą nieważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 09.01.11, 22:27 czesc ile mozna zarobic w tym polo tzn po odliczeniu wszystkich oplat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wozkowy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.net.stream.pl 27.11.12, 15:15 To ubijaj snieg dalej kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITER Re: Polo Market - Kłobuck IP: 188.33.84.* 10.01.11, 11:17 JA MAM DOSWIADCZENIE NA WÓZKACH JEZDZIŁEM 6-7 LAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazynier Giebnia Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 19:08 Witam. Pracuję w CL1 w Giebni i mogę troche rozwiać Wasze wątpliwości. Podobno w Marcu ma ruszyć u Was CL2, ale nie wiadomo bo juz chyba rok jest opóźnienia. Jeśli masz działalność zgłoszoną, że zaczynasz np. 5 stycznia to już musisz płacić ZUS. Nie ma jak ktoś tu pisał, że ludzie się nie zgodzą na działalność. Nie zakładasz-nie pracujesz. Założenie działalnośći praktycznie nic nie kosztuję(nie wiem skąd bierzecie takie kwoty). Ryczałt nie polecam(księgowa powinna Wam odradzić na samym początku). Od wynagrodzenia musicie odliczyć sobię 350zł ZUS(jeśli mały-pierwsze 2 lata), księgowa no i koszt dojazdu(jak wszędzie). Co do kursu na wózki(w Giebni kurs na wszystko) to w CL1 musiałeś mieć kurs przed podpisaniem umowy, i tak retraki-na suchym(MC) i chłodni(MF), widlaki-wydawka na zwrotach(MZ), reszta na paleciakach elektrycznych(m.in. taki). Co do wynagrodzenia magazynierów w Giebni - Na suchym i chłodni: Mixerzy-akord, nie jestem pewien ale chyba w granicach 2-3gr za IK. Ładowacze, foliarka-nie pamiętam. Retrakowcy-akord, chyba 80gr od palety? Sprzątanie-chyba 12zł/h Wiadomo akord, kiedy zrobisz wtedy idziesz do domu. Zwroty: Surowce-akord od balota Wydawka-15zł/h Przyjęcia-14zł/h Promocja 13,5zł/h OMM-13zł/h Karcher-12zł/h Sprzątanie-12zł/h W miesiącu +-200h To chyba tyle na teraz, jakieś pytania-pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.01.11, 19:28 Do MAGAZYNIER GNIEBNIA Dzisiaj dostałem taką wiadomość od rodzinki z Bydgoszczy i ciekaw jestem ile w tym prawdy Rozmawiałam z kolegą, który pracował pod Inowrocławiem, był on kierownikiem magazynierów. Potwierdza, że można tam zarobić 3000 brutto.Stawka akordowa jest bardzo niska w związku z czym trzeba pracować po 14-18 godzin, żeby tyle zarobić. Założenie własnej działalności jest po to, aby obejść przepisy kodeksu pracy. I jak byś mógł to napisz ile średnio przeciętnie brutto zarabia magazynier za 200 godzin w miesiącu w akordzie i dlaczego nie polecasz ryczałtu Jak coś możesz odpisać na gg 10646410 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.a-plus.net.pl 10.01.11, 20:56 Jak będziesz wiedział coś wiecej napisz na gg 2383342 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.inowroclaw.mm.pl 11.01.11, 11:56 na świeżym masz placone od tony 21pln zrobisz 145 ton dostajesz premie 500 pln + dodatek za pozycje to wychodzi ci jakies 3700 na rachunku oczywiscie minus zus podatek ksiegowa. jak masz faktury jakies i maly zus to wychodzisz jakies 3200 na czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
gracjan8888 Re: Polo Market - Kłobuck 11.01.11, 13:52 do kolegów z Giebni z czego roliczacie te jakjeś małe fakturki?? i ile u was dostaje osoba taka która zaczyna prace wstępną (ile ma za godzine bez podatku) rozumiem,że kolega poniżej jest na kompletacji jaką ilość też pozycji trzeba mieć by wyrobić tą norme. i czy można się jakoś rozliczać z Paliwa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.inowroclaw.mm.pl 11.01.11, 15:18 środki czystości telefony i przede wszystkim paliwo. na dzien dobry masz 12zl na h przez 1 miesiąc później juz idziesz na swoje czyli akord ile zrobisz tyle zarobisz. zeby dostać premie nie licza sie pozycje wystarczy te 145 ton przerzucić. na rannej zmianie zaczyna sie od dzialu N czyli jogurty sery masla idt za to jest placone 3gr od pozycji(+ waga oczywiscie) srednio wychodzi jakies 150-200 zl w miesiacu z tego ci zabiora jakies 5 dyszek za uszkodzenia/straty ktore sa odliczane kazdemu po rowno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazynier Giebnia Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:46 200-210 godzin to masz w większości na Zwrotach, gdzie 99% ma płacone od godziny. Na reszcie magazynów masz znow w 99% akord, ale nie koniecznie, zależy na jakim stanowisku jesteś. 14-18goodzin jak pisałeś to nie robią! Bez przesady, zależy jak grupa jak się wyrabia, raz robią np. 10godz, a raz np. 6-7. Jak już ktos pisał, na akordzie zarobisz tyle ile zrobisz. Jeden zarobia np. 2500pln, a drugi np. 4000pln. Co do ryczaltu to księgowa sama odradzała, że coś tam jest nie zgodne i przy kontroli mogą być kłopoty. Działalność jest po to aby nie bawić się w księgowości dodatkowe no i opłaceniu składek oraz jak napisałeś obejściu przepisów, bo normy godzinowe ich wtedy nie obchodzą itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.01.11, 17:05 Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanko Piszesz że są grupy To rozliczani będziemy jak grupa czy indywidualnie? jeżeli jako grupa to po ile osób są grupy? Odpowiedz Link Zgłoś
gracjan8888 Re: Polo Market - Kłobuck 11.01.11, 17:00 z tego co mi wiadomo że w tym roku zmiana jakaś wyszła co do odliczeń właśnie na paliwo tylko jeszcze niejestem dokładnie doinformowany,i czy można mieć samochód osobowy jakoś zarejestrowany niewiem może na jakjeś zapotrzebowanie czy coś czy jakoś typu van ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc mikser giebnia Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 13:35 widzę ze macie wiele pytań chłopaki, postaram się w kilku słowach opowiedzieć Wam jak wygląda praca w polo: -u nas na kompletacji na magazynie suchym (jeździsz wózkiem elektrycznym i układasz na palecie towar który zamawiają sklepy)w giebni mamy płacone 0,075 go za 'ik' w miesiącu musisz przerobić 33000 ik żeby dostać 500 zł premii-jest to praca na akord czyli im więcej i szybciej będziesz latał tym więcej zarobisz czyli : 33000x0.075+500=2975 zł -haczyk polega na tym, że zatrudnieni jesteśmy na zasadzie prowadzenia własnej działalności gospodarczej więc nie są to czyste pieniądze na rękę od tego trzeba odliczyć koszt ZUS (przez pierwsze dwa lata możecie być na małym ok 350zł albo od razu możecie przejść na duży ok 850zł jeśli ktoś chce), i podatek dochodowy ( wielkość kształtuje się w zależności od tego jaki macie ZUS oraz od tego ile macie faktur firmowych i odradzałbym Wam kupowanie np mebli na fakturę czy telewizorów bo jak się skarbówka do Was dobierze to będziecie płakać) i księgową 50/100 zł +/- czyli na małym na rękę wychodzi ok 2500 , na dużym ok 2000 -w miesiącu żeby zrobić limit trzeba przeje!ac ok 250-350 ton* ( u nas rekordziści robili po ok 70000-80000 ik na miecha i przerabiali do 550 ton w miechu sic! ) dzieląc to przez ok 20 dniowy miesiąc pracy wychodzi nam minimum 10 ton dziennego przerobu - także jest to raczej praca na okres do 3 lat bo później pojawiają się problemy z bolącymi plecami wyskakującymi dyskami itp(niektórzy mieli już problemy po pierwszych miesiącach:) -raz chodzimy na 6 godz a raz na 12 - w zależności od tego ile jest palet do kompletacji, czyli raz od 6-18/18-6 a raz od 8:30-16/20-3 (totalna dzicz godzinowa:) -kilka lat temu udało się wywalczyć 10 dniowy płatny urlop (suma zarobków z 3 ostatnich miechów jest dzielona przez ilość przepracowanych dni i wychodzi Wam dniówka jaką dostaniecie) mamy również 10 dni urlopu nie płatnego tzn na żądanie -dobra rada-nie dajcie się waszym przyszłym kierasom-szkolili się u nas i kilku z nich to na prawdę zwykłe lole z głupimi textami aa...no i Wasz przyszły kierownik magazynu tez raczej żyleta będzie ale jak dobrze się zorganizujecie i nie będziecie się wzajemnie podpierd!lać to może sobie z nimi poradzicie -jakies pytania jeszcze macie to piszcie * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llllllll Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 10.02.11, 12:46 Ruszyło już to centrum? jak się pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umberto Re: Polo Market - Kłobuck IP: 80.54.172.* 20.05.11, 01:45 a w święta tam sie pracuje przeciez sklepy pozamykane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 20.05.11, 03:14 ale na 2 dzień po świętach towar musi być już w sklepie więc różnie zależy jaki magazyn... na MC różnie to bywa... ostatnio mieli wolne a MF pracowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikawa Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.54.168.179.tvksmp.pl 18.02.11, 14:30 Jak możesz to daj mi jakies namiary na siebie. Pracuje od 1 lutego na OWS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.11, 17:54 A co to jest OWS?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Projektant Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.02.11, 18:01 OWS - OPERATOR WYSOKIEGO SKLADU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.02.11, 21:42 do PROJEKTANT: ty jestes z MF? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.11, 22:57 a MF co to?? a na OWS brali z doswiadczeniem czy jak ?? bo nie wiem gdzie ja bede.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.a-plus.net.pl 19.02.11, 06:27 Na miotle,przyjdziesz zobaczysz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 13:03 czy wie ktos jakie stawki beda na mikserach na cuchym bo te sku...syny nie chcą nic powiedziec a i kiedy będa przelewy na konto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lllll Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 13.07.11, 07:50 Wszystko zależy od formy opodatkowania. Jeśli masz książkę przychodów i rozchodów to możesz odliczyć wszystko to co związane z firmą i dojazdami (paliwo, naprawę samochodu, przeglądy samochodu, telefon itd). Ile się zarabia? Wszystko zależy od Ciebie. Masz ok 12 zł brutto na godzinę w pierwszym miesiącu. Masz stały wydatek na ZUS 366 zł + księgową(50-100 zł) więc jeśli natrzepiesz więcej godzin to po odciągnięciu ZUSu więcej wyjdziesz na czysto.. A w miesiącu masz gdzieś 140-160 godzin pracy, wiec nie licz, że na godzinówce zarobisz krocie. Później masz akord i masz okazję się wykazać i zarobić. Ja w drugim miesiącu wyszedłem prawie 2500 zł brutto. A teraz jest już dużo lepiej. A co do normy.. Nie ma norm do wyrobienia. Jest próg, który jeśli się przekroczy dostaję się dość dużą premię. Nie wyrobisz - nie dostaniesz premii ale nic się nie stanie. Próg robią najlepsi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Polo Market - Kłobuck IP: 46.112.164.* 11.01.11, 19:18 witajcie juz niewiem czy czekac bo juz mysle o znalezieniu innej pracy mieli dzwonic odnosnie własnej działalnosci i nic cisza juz sie zaczynam rozglądac za inną pracą co radzicie i czy ktos wie kiedy rusza polo market? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
gracjan8888 Re: Polo Market - Kłobuck 11.01.11, 19:25 już są 3 tury z tego co widać nawet po forum pierwsza 1luty retraki zamagazynowanie ,2 idzie 15 lutego kompletacja i 3 tura 1 marca więc już raczej powinni dać Ci znać skoro masz tam pracować dawają ok. 1,5 mieś wcześniej a nawet 2 mieś.że masz na jakiś termin założyć działalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Polo Market - Kłobuck IP: 46.112.164.* 11.01.11, 19:49 dzięki jak cos to podaje mail gdy bys cos więcej wiedział piter06121980@interia.pl pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazynier Giebnia Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 19:52 Rozliczasz się SAM. Co do faktur etc. zapytajcie sie księgowej to Wam wszystko wyjaśni. Działalność zakładasz około 2tyg., najdłużej czekasz za sanepidem, jeśli masz już książeczke to możesz nawet w tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TITO Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 23:27 Powiedzcie mi czy trzeba byc vatowcem jak to jest? Jak to wyglada my bedziemy im wystawiac faktury czy rachunki uproszczone? Bedac vatowcem to by z tej pensji nic nie zostalo, nie pamietam zeby na rozmowie cos wspominali. Jak to wyglada z ich strony dostajemy jakies fakturki od nich co tydzien i na ich podstawie wystamiamy czy jak. Mamy sobie pilnowac godzin i sami z tego pozniej im wystawiamy rachunek, jak to wyglada. I jaka forme opodatkowania wybrac zeby wyjsc na plus, ryczałt według mnie jest najkorzystniejszy chyba. Bo paliwa raczej nie odlicze bo na osobowe podobno sie juz nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 18:40 witam jesli chodzi o odliczenia to można odliczyć sobie paliwo jesli jest się na książce ale tylko za dojazdy do pracy i nic po za tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.11, 10:31 czemu tylko za dojazdy do pracy a nie calosc?? przeciez w celach dzialalnosci gospodarczej bedzie sie wykonywac wiecej km niz tylko do pracy prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik POLO Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 13:16 Nie trzeba być VATowcem, ale można, najlepiej zapytać się księgowej co będzie najbardziej korzystne. VAT oczywiście doliczają do wypłaty. Rachunkami, czy fakturami się nie martwcie bo oni o wszystko zadbają i wystawią za Was. Poza tym nie trzeba nic umieć bo szkolą na miejscu ( także na wózkach i obsługi terminali). Pytasz się czy masz sobie pilnować godzin? Stary to jest nowoczesna firma i oni nie pozwolą sobie żebyś sam sobie liczył godziny. M-Dostaniesz identyfikator z czipem i będziesz go zbliżał do czujnika, tym sposobem zapisujesz swoją obecność w dyskobazie. A jest możliwość że będziesz pracował na akord, wtedy wiadomo. Co do wypłaty to jak się wprawisz to można wyciągnąć sporo. My w Giebni pracując po 6-8 godzin przy małym ZUSie zarabiamy około 2,5 tys. a jak jest dużo raboty to nawet można zarobić 4 tys. Trzeba się przy tym bardzo nabiegać. Oczywiście są tacy co zarabiają koło 1,5 tyś i tacy co wyciągną w dobrych miesiącach nawet około5-6 tyś, ale to "maszyny" które nie muszą jeść ani odpoczywać. Gożej jest na dużym ZUSie, ale można wyżyć z tej pensji. Co do paliwa to można sobie odliczać ile się chce:) Trzeba to po prostu wpisywać w ewidencję przebiegu pojazdu. Kto Wam to sprawdzi czy byłeś w pracy 2 razy w ciągu dnia czy mozę 8 razy w miesiącu odwiedzasz Urząd Skarbowy, a może jeżdzisz na szkolenia. Trochę wyobraźni:) wszyscy kombinują nawet ci co dojeżdżają rowerami. A rachunki za telefon też można odliczać i za remonty, za art. biurowe. Księgowa na pewno pomoże we wszystkim. Jakieś pytanka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa.a Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.02.11, 18:00 a na jakim magazynie jestes jesli mozna wiedziec? i jaka pelnisz funkcje, mixera czy OWS... i w jaki sposób macie płacone, wagowo czy od produktu. 2500zł to na reke czy brutto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik POLO Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 09:51 Mikserzy na magazynie suchym mają płacone od ilości składowanego towaru na palecie. Liczone są kartony i displeje. Od każdego kart. i disp. masz płacone parę groszy tzn. u nas 7,5 gr. a na AD prawie 12 groszy,nie wiem jak u was ale chętnie się dowiem. Retrakowcy mają płacone od przewiezionej palety, czy to na magazynie dostaw, czy przy przesunięciach. Za każdą robotę płacą + - około 1 zł. Na chłodni płacą nam od przerobionej tony. Mikserzy mają dodatkowo płaconą premie za przekroczony próg. Jeżeli nie zrobisz progu to zapomnij o 2500. Ale jeżeli zrobisz próg to na chłodni zarobisz brutto 3700 a na suchym około 3000. Oczywiście od tej kwoty odejmij koszty ( ZUS, księgowa, podatek). Próg na chłodni to 140 ton a na suchym to 33000 ików czyli kartonów i displeyi. Za sztuki nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty joo Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.inowroclaw.mm.pl 24.02.11, 11:38 145 ton pajacu, nie wprowadzaj w blad jak juz cos piszesz. kretyn !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.11, 19:09 witam. a mam takie pytanie zeby odliczac koszty np drukarki komputera itd to trzeba zglosic biuro w urzedzie gminy??? czy bez tego mozna te koszty odliczac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik POLO Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 09:55 Zapytaj się księgowej po to jej płacisz żeby móc się o takie rzeczy zapytać, ale z tego co wiem to można spokojnie odliczać komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 12:30 powiedzcie mi a jakie zycie w giebni mają wózkowi? to jest to samo co mikserzy tylko bardziej wszechstronni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik POLO Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 10:03 A co to znaczy wózkowi? Tam prawie wszyscy jeżdżą na wózkach. Retrakowcy którzy jeżdżą na wózkach wysokiego składowania zmieniają się co do kilka dni i raz jeżdżą na magazynie wysokim, raz na dostawach. Zarabiają lepiej niż mikserzy i nie muszą dżwigać 300 ton miesięcznie. jak komuś nie chce się dżwigać, slbo nie może ze względu na zdrowie proponuję pracę przy foliarce, albo pracę sprzątacza. Przy małym ZUSie można z tego wyżyć i się nie namęczyć. Na zwrotach też jest dobrze bo nie pracujesz na akord. Mikserzy za to nieżle zarabieją, ale coś za coś, muszą się spora napracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer CL2 Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.02.11, 10:32 wlasnie o taką odpowiedz mi chodzilo. dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 22.02.11, 23:11 a jak płacą u was na mroźni?? bo chyba jest większa stawka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.02.11, 09:49 narazie nic nie wiadomo, dali godzinowke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 23.02.11, 14:21 a w giebni jaka stawka na mroźni?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.inowroclaw.mm.pl 24.02.11, 11:41 w giebni nie ma mroźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.netcominternet.pl 24.02.11, 14:00 a to najniższą temp. macie na świeżym od 2 do ok.8 stopni?? czy jest jeszcze jakiś magazynek co ma poniżej 0 ??i chodzi mi właśnie o to tam gdzie są same mrożonki, bo z tego co się obiło o uszy ponoć coś jest i leprza kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 24.02.11, 17:10 Mam pytanko do kolegów z Giebni W jakich godzinach pracują u Was na świeżym i na ile zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemar Re: Polo Market - Kłobuck IP: *.masterkom.pl 01.03.11, 12:35 Mam pytanie dla osoby pracującej w CL1 ... Jak z perspektywy czasu oceniacie bezpieczeństwo pracy w CL1, czy zdarzają się wypadki i jakiego rodzaju (jeśli mają miejsce),pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś