Dodaj do ulubionych

Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 08:23
widać, że nie jest w stanie nic z tego zrozumieć!
Co się musi stać, jakie mu trzeba okulary aby wreszcie zobaczył rzeczywistość ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.180.109.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 08:27
      Jak tylko Olsztyn zaczął walczyć o obwodnicę, to pojawił się ruch palikota i zaczyna odwracać uwagę od spraw ważnych dla miasta. Tak Warszawka rozgrywa Olsztyn?
      • Gość: seba Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 09:06
        Dokładnie, co za ciule, tylko bałaganu narobić
        • Gość: ed Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: 195.117.152.* 24.06.13, 11:17
          Nigdy zwolennikiem arbuza nie byłem i nie będą ale faktem jest, iż na tle przytoczonych przez niego argumentów to palikotowcy sobie nie tylko w stopę ale i w jądra strzelili. Choć nie wiem czy te ostatnie są tym lewakom do czegokolwiek potrzebne :)
    • Gość: Roman Grzymowicz: " z takimi bajkami sobie radze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 08:30
      Panie Prezydencie !!!
      Co pan znowu za bajki opowiada!!!!!
      Nie panuje Pan nad inwestycjami w Olsztyn ie !!!
      Do tej pory brak projektu linii Tramwajowej ( czas miną dla wykonawcy FCC w grudniu 2012 roku) Dlaczego nie ukara Pan zachodnią firme karami umownymi?, na Polskim wykonawcy pewnie by pan nałożył kare...
      Nie umie Pan Zmobilizować Zachodnie firmy do zatrudniania ludzi z Olsztyna.
      • Gość: yhmm Re: Grzymowicz: " z takimi bajkami sobie radze IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 08:35
        • Gość: yhmm Re: Grzymowicz: " z takimi bajkami sobie radze IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 08:36
        • Gość: uwm Re: Grzymowicz: " z takimi bajkami sobie radze IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 08:42
          Nie ma co dyskutowac z Palikotami, jezeli maja do zarzucenia tylko to ze prawo zamowien publicznych jest do dupy (bedac w sejmie.nie potrafia go zmienic) gdzie aby wszystko bylo zgodnie z prawem wygrywa najznisza oferta a pptem okazuje sie ze Hiszpanie wala MANIANE to sorry ! Wywalenie wykonawcy laczy sie z rozpisywaniem nowego przetargu, bez projektow to opoznienie byloby 1,5 roku. Trzeba potem wegetowac z firma ktora jest nieprofesjonalna mowiac delikatnie. PALIKOTY do roboty ! zmiencie prawo zamowien publicznych aby cena nie grala glownej roli ! PALIKOT lapska na Olsztyn kladzie, chce mieszac i dezinformowac !???? Podbijac wlasne slupki poparcia kosztem naszego miasta !
          • Gość: słowak Re: Grzymowicz: " z takimi bajkami sobie radze IP: *.31.204.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 11:06
            W innym mieście hiszpanie nie zagrzali by nawet pięciu miesięcy robiąc taką
            Maniane...
            Olsztyński Prezydent jest za miękki .Powinien chwycić ich za morde i do roboty.
            A on tylko gada,że jest ok.
      • Gość: PORAZKA Re: Grzymowicz: " z takimi bajkami sobie radze IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 12:46
        to w jaki sposob Prezydent rozbil mierne, slabe i z kapelusza argumenty palikotowcow to jest smiech na sali. Moi podopieczni lepiej by to przygotowali, a z polityka nie maja.nic wspolnego. Zal patrzec na tych nieudolnych wyslannikow z Warszawy !
      • Gość: olsztyniak Re: Grzymowicz: " z takimi bajkami sobie radze IP: *.180.7.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 12:58
        Warszawka i palikoty chcą z Olsztyna skansen zrobić, zmarginalizować i wewnętrznie skłócić. Zrobić tak żeby tu niczego nie było. Nie daj Boże miasto i region by się rozbudowały i nie było by gdzie na działki przyjeżdżać.
        • Gość: no tak Ale głosować będa mieszkańcy, nie partia Palikota IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.13, 13:19
          > Prezydent Piotr Grzymowicz nie pozostawia też suchej nitki na partii Palikota

Pamiętliwy. Nie daruje tego "arbuza". Cały ratusz dziś zatrudniony na forum. Rzecz w tym, ze to nie palikotowcy będą odwoływać Grzymowicza, lecz mieszkańcy Olsztyna.
          • Gość: NGOS ile masz za te komentarze?słyszalem ze 2zl. od os. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 17:24
            ty partyjny parchołku, ile placa ci za te komentarze, słyszałem że Janusz daje 2 zł od głosu???
          • Gość: tadeusz Re: Ale głosować będa mieszkańcy, nie partia Pali IP: 192.249.57.* 28.06.13, 21:34

bez sensu to całe referendum na rok przed wyborami, zresztą mało kto pójdzie głosować i prezydent pozostanie na stanowisku
        • Gość: o! Re: Grzymowicz: " z takimi bajkami sobie radze IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.13, 14:13
          Gość portalu: olsztyniak napisał(a):
          > Warszawka i palikoty chcą z Olsztyna skansen zrobić, zmarginalizować i wewnętrznie skłócić. Zrobić tak żeby tu niczego nie było. Nie daj Boże miasto i region by się rozbudowały i nie było by gdzie na działki przyjeżdżać.

I jeszcze tych naszych jezior im się zachciewa. Ale Grzymowicz rozgryzł te zakusy i im na złość - zabetonuje Krzywe. O!
    • Gość: hh Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 08:36
      wkurza mnie uległość P. Prezydenta wobec wykonawców największych inwestycji , nie wiem , czy jeszcze P. Prezydent panuje nad tramwajowiskiem np.
      • Gość: haha Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 09:09
        i z tego powodu odwolamy Prezydenta, jakis obled i bzdura totalna. Brak argumentow palikotowcow jest niesamowicie widoczna...
      • Gość: AnyJanusz NGOS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 10:12
        Przciez całe FCC sie sypie, Grzymowicz moze ich karac moze ich nawet wyrzucic i co wszystko na rok do czasu rozstrzygniecia nowych przetargów stanie a kasa z Uni przepadnie
    • Gość: dżordż Grzymowicz ma rację, ale... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.13, 08:39
      jak ludzie wyprowadzają się do pobliskich gmin, to nie jest wyludnienie?? Dziwne... Poza tym co z pozostałymi zarzutami?? Ja też powiem. Nie wiem jak polemizować z tymi bzdurami prezia.
      • Gość: yhmm Re: Grzymowicz ma rację, ale... IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 09:07
        do reszty zarzutow.? te zarzuty to o kant tylka rozboc mozna, polityczna akcja bulterierow palikota. Smutne ze w Olsztynie Warszawa rozgrywac bedzie swoje polityczne gierki. ZERO MERYTORYKI w zarzutach formulowanych przez polityczny ruch Palikota.
        • Gość: dżordż Re: Grzymowicz ma rację, ale... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.13, 09:41
          Ja nie jestem od żadnego palikota. I jeszcze więcej bym ich wypisał ;)
      • Gość: rasowa Re: Grzymowicz ma rację, ale... IP: 81.15.230.* 24.06.13, 09:30
        wogole z tym oskarzaniem o wyludnianie to jakas porazka... wg tych tępy ludków Palikota, którzy urządzają te referendum to ja jestem wyludniona !! Śmieszne żarty.. Przeprowadziłam sie z Podgrodzia na Tęczowy Las i wielka afera ! idzcie do szkoly sie uczyc a nie jakies zarty urzadzacie
      • Gość: AntyJanusz Re: Grzymowicz ma rację, ale... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 12:17
        jak polemizować z osobami nie zaangażowanymi w sprawy miasta, z karierowiczami partyjmi? jak ? Olać na drzewo !
        • Gość: Młot Re: Grzymowicz ma rację, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 12:20
          Weź się trollu do roboty. Nie jesteś ani śmieszny, ani mądry. Piszesz komentarze z kilkunastu loginów i zgrywasz przy tym kozaka. Nie tocz piany, zajmij się czymś sensownym.
          • Gość: Malwina Re: Grzymowicz ma rację, ale... IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 12:51
            Szczerze mowiac punktowanie nieudolnych i zero merytorycznych palikotowcow jest czyms dobrym dla miasta. Slyszalam ze juz powstaje ruch majacy walczyc z palikociarnia olsztynska, klamstwem i obluda ! Tacy ludzie nie powinni byc w polityce, Olsztyn nie zasluguje na wielka a zarazem nedzna polityke kontrowersyjnego ruchu Palikota.
    • ewa1-23 Kto zbiera podpisy za referendum? 24.06.13, 08:45
      Od kiedy, gdzie i kto?
      • Gość: Iwona Re: Kto zbiera podpisy za referendum? IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 09:03
        Ruch Palikota, niekompetentne osoby ktore przedkladaja wysokosc swoich slupkow poparcia ponad dobro miasta. Kto organizuje referendum na rok przed wyborami ? w Elblagu juz wiadomo ze przez takie dzialanie urzad nie bedzie w stanke uchwalic budzetu.na 2014 rok. Destabilizacja, destrukcja a najwazniejsze rosnace slupki poparcia. Nie bede wspominal o samych czlonkach olsztynskiego ruchu bo jest to zenada i poziom bardzo niski.
        • Gość: Młot Ręce opadają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 09:17
          Panie Grzymowicz!!!!!

Rozwój to duzi inwestorzy i kreatywne pomysły!!! W Olsztynie za Pana kadencji nie ma jednego i drugiego. Chciałbym, żeby powiedział Pan swoje brednie prosto w twarz mi i moim znajomym. Jest to jednak niemożliwie. Wie Pan dlaczego? Bo nie ma nas w Olsztynie. Po liceum wyjechaliśmy na studia na lepsze uniwersytety, a teraz pracujemy w innych miastach. Wielu z nas chciałoby wrócić w rodzime strony. Ale tak się najpewniej nie stanie. Bo nie mamy po co!! W Olsztynie nie ma pracy dla mądrych, wykształconych ludzi.

Rozwojem nie jest budowanie brzydkich placów. To nie jest inwestycja. To ładowanie kasy w beton. Za Pana kadencji Olsztyn został bezpowrotnie oszpecony i nie stało się nic, co mogłoby polepszyć ekonomiczną sytuację miasta. Każdego roku z Olsztyna uciekają kolejne inteligentne osoby. Jednak Pana to nie zastanawia. Lepiej powołać się na jakieś bzdurne statystyki i rankingi.
          • Gość: gość Re: Ręce opadają. IP: 81.15.230.* 24.06.13, 09:27
            do Młot: ej.. Młot ale z Ciebie MŁOT !
          • Gość: mi tez opadaja Re: Ręce opadają. IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 09:31
            Co ty za brednie piszesz ? PaliGniot Ci kazal ? Ludzie wyjezdzaja za granice bo jest taka a nie inna sytuacja w calej Polsce, po czesci ruch paligniota za to odpowiada, chociazby glosujac w istotnych kwestiach w sejmie ramie w ramie z platforma. Dzie ruhowi pracujemu do 67lat ! Duzy inwestorzy ? nikt.na mazury i warmie.nie przyjedzie bo rzad w ktorym uczestniczy ruch paligniota wykluczyl komunikacyjnie caly region, brak obwodnic.i autostrad to.sa problemy najwieksze regionu i Olsztyna! Palikoty skonczcie swoja chucpe !
            • Gość: Młot Re: Ręce opadają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 09:37
              No tak, czyli wszystkiemu winny jest rząd i sytuacja ekonomiczna na świecie. Nie przeszkadza to jednak innym miastom w Polsce się rozwijać. Bo oczywiście im spada manna z nieba.

Albo nie masz pojęcia o tym jak jest zarządzane miasto, albo Grzymowicz kazał pisać Ci te brednie. W sumie teraz nie dziwie się, że w Olsztynie jest jak jest, skoro wszystkiemu winni są "oni" z Warszawy. Przecież Grzymowicz to awangarda rozwoju, wizjoner i osoba, która w pocie czoła pracuje nad ściągnięciem inwestycji do Olsztyna.
              • Gość: haha Re: Ręce opadają. IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 10:04
                Lizusy palogniota zrobia i powiedza wszystko zeby tylko przypodobac sie Januszkowi. Pisza bzdurne argumenty i mysla ze ludzi sa tak glupi ?? Buraki palikota chca zablysnac w Olsztynie ? zdestabilizowali juz Elblag, teraz czas na Olsztyn ??? Won polityko Warszawska z naszego Olsztyna !!
              • Gość: AntyJanusz sztandar Palikota-edukacja seksualna dla 11 latków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 12:19
                juz wiekszych bzdur jak ten ruch Palikota gada nie słyszałem
          • Gość: tylko referendum! Re: Ręce opadają. IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.13, 09:45
            Inwestycje powinny czemuś służyć. Przynosić zyski, albo przynajmniej lepiej organizować życie, poprawiać wygląd miasta. A w wydaniu Grzymowicza jest to tylko kładzenie ogromnych ilości betonu tam gdzie go nie potrzeba, wycinanie miejskiej zieleni, co już wszyscy zaczynamy odczuwać tego lata i - praktycznie - zamienianie śródmieścia w slumsy. Zmarnowane miliony bez żadnej korzyści dla mieszkańców, arogancja wobec ludzi zaangażowanych, którzy znają się na rzeczy i proponują sensowne rozwiązania. Komu służą betonowe place - patelnie, dla kogo Grzymowicz chce betonować kolejny plac? Po co budowa "autostrad" przez miasto, kiedy najpilniej brakuje nowych przejazdów przez tory kolejowe, bo to jest wąskie gardło miejskiej komunikacji?
            A ciągłe pierwsze miejsce Olsztyna w ogólnopolskich konkursach na różne paskudztwa - nic to Grzymowiczowi nie mówi?
            • Gość: UW Re: Ręce opadają. IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 10:18
              Nie wiem czy jest sens polemizowac ze szczekaczem Palikota ale podpowiem Ci ze dzieki inwestycjom drogowym biznes sie rozwija. Przyklad ulicy Tuwima gdzie po wybidowaniu czteropasmowej ulicy powstaly.nowe miejsca pracy poprzez wybudowanie Energii (300-400) miejsc pracy, basen uniwersytecki (30 miejsc), Lidl (30-40 miejsc), no i tak wyciete zostaly krzaczory, drzewa ale.ludziom dojezdzajacym do uwm jedzie.sie szybciej.i przyjemniej, do tego slusza inwestycje drogowe. Ile miensc pracy w basenie olimpijskim 80? ile miejsc w galerii warminskiej 1000 nowych miejsc pracy. Czlowieku argumenty paligniotow sa bezzasadne i durne wrecz. Widac ze piszesz komentarze z Centrali bo odrazu widac ze nie znasz Olsztyna !
              • Gość: Młot Re: Ręce opadają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 10:21
                Powiedz to moim znajomym, którzy mają wysokie kwalifikacje. Niech idą pracować na basen, albo do Lidla.

Ty naprawdę jesteś tak głupi, czy tylko udajesz? Tu chodzi o pracę dla osób z wysokimi kwalifikacjami. Dla kreatywnych, mądrych młodych ludzi
                • Gość: bolek Re: Ręce opadają. IP: *.147.155.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 10:42
                  Po Twoich wypowiedziach widać totalny brak inteligencji i wyciągania wniosków. Bez inwestycji drogowych tj. Obwodnica którą blokuje rząd nie będzie w Olsztynie dużych inwestorów bo niby jak tu dojadą... Niech jeszcze Twoi koledzy podziękują spolecznikom typu Biedziuk ktorzy blokują wiekszosc inwestycji w Olsztynie
                  • Gość: Młot Re: Ręce opadają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 10:45
                    Spoko, podziękuję. Biedziuk to mój kolega :)
                    • Gość: bolek Re: Ręce opadają. IP: *.31.241.235.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 11:06
                      A ok czyli chcecie zrobić z Miasta skansen, a płaczecie ze nie ma pracy dla wykształconych ludzi. Nic dziwnego ze pisze to Młot.
                    • Gość: Ork Re: Ręce opadają. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 13:17
                      Palikot i jego mlodzwiezowka to karierowicze partyjni, sa zalosni
                • Gość: AntyJanusz Re: Ręce opadają. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 11:04
                  widać ze Palikot zatrudnil juz swoich pupilkow do komentarzy, powiedz ile Janusz wam płaci>??Ile z budzetu panstwa płacimy na wasze literackie pensje? Mi tez rece opadaja jak czytam takiego mlota
                  • Gość: AntyPiotek Re: Ręce opadają. IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.13, 17:27
                    widać ze Grzymowicz zatrudnil juz swoich pupilkow do komentarzy, powiedz ile Piotr wam płaci>??Ile z budzetu panstwa płacimy na wasze literackie pensje? Mi tez rece opadaja jak czytam takiego mlota
              • Gość: xxxxxx Re: Ręce opadają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 14:38
                Pobudowano siedzibę Energa przy Tuwima gdzie powstało 400 miejsc pracy? Dokładnie tyle samo miejsc pracy zostało zlikwidowanych przy ulicy Kościuszki (dawna siedziba Energa S.A.) ubawił mnie ten argument.
            • Gość: Leo Re: Ręce opadają. IP: *.31.241.235.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 12:19
              To powiedz jak cokolwiek rozbudowywać bez wycięcia krzaczka czy choćby jednego drzewa. 4 pasmowe arterie powinny być standardem dla głównych ulic tak by móc się sprawnie przemieszczac po mieście. Zaraz powiesz ze al. Obrońców Tobruku czy al. Tuwima nie powinny nigdy powstac bo to "autostrady". Twoim zdaniem to najlepiej zwezic ulice a na środku sadzić drzewa?
          • Gość: Kuba Re: Ręce opadają. IP: *.barczewo.macrosat.pl 24.06.13, 10:37
            Ale na tym forum jak widzę jest mniej komentarzy rozsądnych jak Twój. Pan betonowicz powołał swój sztab antyreferendalny. Ciekawe ile im płaci? :)
            • Gość: do kuba Re: Ręce opadają. IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 10:58
              Z Barczewa tz Palignioty sciagaja na Olsztyn ?
              • Gość: Kuba Re: Ręce opadają. IP: *.barczewo.macrosat.pl 24.06.13, 11:02
                Z Olsztyna i nie paligniot :)

A Ty z Ratusza nadajesz kiciu z komórki, żeby nie rozpoznano twojego betonowego adresy IP? :)
                Daj spokój i napisz ile ci prezio płaci?
            • Gość: zmieniarek Re: Ręce opadają. IP: 193.93.104.* 24.06.13, 11:19
              Jakub no. Nie przesadzaj. To, że pracujesz w Urzedzie Miasta Barczewa, nie oznacza że musisz wstydzić się swojej przynależności partyjnej/ sympatii politycznych.
          • Gość: miś Re: Ręce opadają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 11:09
            jak wyjechałeś z Olsztyna to zanim zaczniesz wypisywać takie idiotyzmy, przyjedź tu i zobacz ile się dzieje...
            • Gość: miś Re: Ręce opadają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 14:52
              Gó... się dzieje. O!
        • ewa1-23 Re: Kto zbiera podpisy za referendum? 24.06.13, 09:22
          Nie jestem i nie byłam sympatyczką RP, ale odpowiedz, proszę, czym mierzysz tzw. "poziom"? "Poziom" czego? Bo ja np. mogę powiedzieć, że P. Grzymowicz prezentuje bardzo niski poziom etyczny, ponieważ okłamał mieszkańców, że Aleją WP. nie będą jeździły tiry. I to w żywe oczy. Albo, np. uważam, że w Olsztynie jest bardzo niski poziom kultury jazdy kierowców samochodów. Nie chcę się rozwodzić, ale po naszych ulicach jeżdżą takie chamy, że chyba kupię kamerkę. Choć z drugiej strony - co mi po tym, skoro zapewne nikt nie wykorzysta nagrań do ukarania piratów, bo pewnie policja nie będzie zainteresowana (w szczególności, jeśli okaże się, do kogo należy samochód). Co do RP - ta partia jest praktycznie nieobecna w Olsztynie i podejrzewam, że DLATEGO chce zorganizować referendum, ponieważ nie jest uwikłana w żadne układy. Przecież nie powiesz mi, że PiSowi podobają się rządy w Olsztynie.....a jednak - siedzi cicho. DLACZEGO??????
          • Gość: do ewy Re: Kto zbiera podpisy za referendum? IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 09:39
            Sztuczny kutas i swinski leb w sejmie to dla Ciebie fajna sprawa ? Wspolczuje. Brak argumentow merytorycznie uzasadnionyh to dla ciebie nic ? za klamstwa referendalne w Elblagu juz komisarz przepraszam. Na prawde powodzenia jezeli lubisz obcowac z takimi ludzmi. Odwolanie prezydenta na rok przed wyborami to poroniony i tylko polityczny pomysl, koszty jakie my mieszkancy poniesiemy sa ogromne i nieuzasadnione. Jakby doszlo do odwolania, w co watpie, nowy prezydent wybrany w nowych wyborach porzadzi 3-4 miesiace. W czasie samych wyborow i referendum olsztynskie inwestycje, budzet miasta ulegna zniszczeniu, z tymi inwestycjami nie zawsze sie zgadzam ale jak one padna to razem z miastem. Palikoty o tym nie mysla, maja to gdzies, wazne sa slupki i poklepanke po plecach przez Janusza...
            • Gość: mix Miłośniku ciągania druta IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 14:19
              "Głupota ludzka nie zna granic. Można mieć pretensje do posła Palikota o wszystko ale wypominać mu konferencję w czasie której użył jako rekwizytu sztucznego penisa i atrapę pistoletu jest zwykłym cynizmem. Przypomnę Panu, że konferencję tą pan Palikot zwołał ją po tym jak na komendzie policji funkcjonariusz zgwałcił studentkę. Przełożeni bronili tego policjanta posługując się takim m.in. argumentem, że studentka jest tak brzydka, że nikt by jej nie tknął. Drugim powodem zwołania tej konferencji było zmuszanie, grożąc pistoletem, uczennic gimnazjum przez strażnika miejskiego i policjanta do tzw. innych czynności seksualnych - seksu oralnego. No ale dla "katolickiego" dziennikarza to pikuś."
              (~J-k napisał(a)
              2009-01-12 23:00

Rozumiem, że jesteś przeciwnikiem poglądów Palikota. Ale czy musisz być równocześnie przeciwnikiem przejrzystości i uczciwości?
      • Gość: AntyJanusz Re: Kto zbiera podpisy za referendum? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 10:14
        jak to kto durzyna Janusza Palikota gdzie -wszedzie tylko po co podpisywac sie partyjna inicjatywą, dawac partiom pole do popisu, co to zmieni, tak jak w Elblagu wygra Pis lub PO, ja nie popieram partyjnych akcji medialnych i nie podpisze sie pod tym
        • Gość: rollor toć ewa ci napisała, że nie jest od palikota ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 12:51
          po co ferment siejesz i każdego kto jest za referendum, wrzucasz do wora palikotowego? są za referendum, bo nie widzą szansy dogadania się z prezydientem. ludzie mają dość jego władania i będą za referendum ze względów niszczenia miasta, tak uważają. chcesz z tym dyskutować? podałeś swoje argumenty, oni podają swoje. taka jest ta dyskusja, czyli dyskusyjna.

więc przestań ubierać ludzi w partyjniackie rozgrywki, mają dość grymowicza i już!
          • Gość: mix Czy galoty niektórym aż tak drżą ??? :) IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 14:28
            Świadczy to tylko o tym, że przeciwnicy referendum z braku jakichkolwiek merytorycznych argumentów sięgają do bardzo niskich pobudek dążąc do zdyskredytowania podjętej inicjatywy. Dla mnie nie jest ważne, kto podjął tą inicjatywę sugerowaną już niejednokrotnie na forum. Ważne jest to, że znaleźli się odważni stawiający sprawę jasno. Aż żal czytać, jaka trwoga ogarnęła przywołanych do społecznego zweryfikowania ich dotychczasowych poczynań w referendum.
            • Gość: Irek Re: Czy galoty niektórym aż tak drżą ??? :) IP: *.181.19.146.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 15:50
              Ci odważni chcą sie zwyczajnie promować kosztem miasta nie mając merytorycznych argumentów. Namieszać zrobić referendum, zeby później jak w Elblągu komisarz przepraszał za kłamstwa. Grupka nieznanych wcześniej ludzi chce się lansować bo niedługo wybory i trzeba gdzieś zaistnieć.
              • Gość: mix Re: Czy galoty niektórym aż tak drżą ??? :) IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 23:46
                Nie wiem, co chcą Ci "odważni". Natomiast nie mam żadnych wątpliwości, że odpowiedzialni za stan miasta przestraszyli się wcale nie mało perspektywy zweryfikowania ich przez wyborców. Jeżeli jest tak dobrze, w co nie tylko ja mam poważne wątpliwości, to jaki sens ma ten zmasowany atak na inicjatorów referendum? Przecież podczas referendum wyborcy jednoznacznie ocenią, kto ma rację. Sposób reakcji nie tylko Prezydenta Grzymowicza poddaje w słuszną wątpliwość jego przekonanie o własnej nieomylności i społecznej akceptacji poczynań. Co będzie - nie wiem. Wiem natomiast o tym, że mieszkańcy Olsztyna mają demokratyczne prawo wypowiedzieć się na ten temat bez względu na podejmowane próby dezawuacji i stosowanej praktyki niezbyt parlamentarnego zamykania ust zwolennikom referendum.
    • Gość: non Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.13, 09:21
      Gazeta napisała:
      Niewykluczone, że z powodu opóźnień przy projektowaniu i budowie torowisk w Olsztynie miasto wolałoby nawet, by FCC zrezygnowało z kontraktu. Ratusz mógłby też wtedy poszukać innego chętnego do prowadzenia tej inwestycji. Dla kontraktu byłoby jednak lepiej, by stało się to, gdy gotowe będą wszystkie projekty torowisk. Niestety, kluczowe wciąż są w przygotowaniu.
      olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,14140586,Wielka_firma_upada__Co_z__szesnastka__i_tramwajami_.html
      A ja się zastanawiam czy tej inwestycji w tramwaje w Olsztynie dopilnowano dobrze, czy cały czas było oczekiwanie żeby firma padła. Dlaczego?
      • Gość: acha Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 10:31
        Rozumiem ze szukasz sensacji ? watpie bys ja znalazl...
    • Gość: AntyJanusz zero programu, tylko bicie piany lizusow palikota IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 09:23
      śmeichu warte te komentarze członków Ruchu Palikota na GW, przecież wszyscy wiedzą, że od rana siedzicie na kompach i pisza te bzdury. Dla mnie Palikota za tego jego pomysły: edukacja seksualna dla 13latków, adopcja dzieci dla par homeseksualnych czy zdejmowanie krzyza(ktorego nawet bali sie zdjac) jest własnie smeichu warte, przeciez za ich działaniem w Oslztynie nie idzie zaden program, zadne konkrety, tylko szum i pokazanie sie w mediach lizusów Palikota, nie zdzierzę ich postawy, przeciez do tej pory zaden z nich nie zaangazowal sie w zadną!! podkreślam zadną! akcje społeczną. Należe do jednego z NGos i wiem , że tam są ludzie ktorzy mają prawo wypowiedzi na temat rozwoju Olsztyna, a nie palikotwocy.
      • Gość: Młot Re: zero programu, tylko bicie piany lizusow pali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 09:26
        Też należę w Olsztynie do tzw. NGO. I nie jestem lizusem Palikota. Co ma fakt organizowania referendum przez Palikota, do tego, że w mieście faktycznie źle się dzieje?
        • Gość: Ulcia Re: zero programu, tylko bicie piany lizusow pali IP: 81.15.230.* 24.06.13, 09:37
          Mojej koleżanki babcia mieszka w tym bloku na Okrzei.. to podobno jakis typek olewa sprawe i nic nie opłaca.. Kurde to ja też bym chciała do Spółdzielni nic nie płacić ! Ej ... czemu oni maja tak fajnie... ale krzykacze
      • Gość: Kati Re: zero programu, tylko bicie piany lizusow pali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 11:10
        Widać, że należysz do NGO bo połowa komentarzy to twoje. Pracy nie ma, a Grzym ci NGOsa sponsoruje? Czego się boisz, że tak głośno krzyczysz za prezydentem?
    • Gość: krzroy Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.13, 09:35
      Ludzie, co wy z tym Palikotem! Wystarczyło śledzić na bieżąco, od początku kadencji Grzyma, co dzieje się w Olsztynie. Czytaliście opinie Olsztyniaków o różnych posunięciach prezydenta? Pamiętacie jeszcze beton-place, żółte barierki i świecące pały? A nikomu niepotrzebne bus-pasy? A może remont Bałtyckiej? A może Wąwozową? A masakra zieleni w mieście? A dziury w drogach których nikt nie remontuje? I jeszcze 100 innych podobnych przedsięwzięć? To nie Palikot, to Grzym! Bez Palikota konieczne już dawno było referendum i wywalenie tego szkodnika z ratusza! Razem z całym jego zapleczem! Nikt tylko jakoś nie miał chęci żeby to zorganizować.
      • Gość: atleta Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: 81.15.230.* 24.06.13, 09:43
        Nie jestem emigrantem, albo wyludnionym czy opróźnionym jak to ogłaszają Palikotowcy jako wyludnieni. Zmieniłem miejsce zamieszkania gdyz AWF w Olsztynie niestety nie ma. Kocham Olsztyn bo to moje miasto ! Gdzie mogę zgłosić fakt, że czuje sie upokorzony przez takie coś ? Razem z kolegami którzy mieszkamy w Gdansku wspieramy Pana Panie Prezydencie ! Cała Oliwa kocha Olsztyn i naszego prezydenta ! Dziękujemy za basen olimpijski !
        • Gość: Mongoł Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 11:17
          Zgłoś to proboszczowi.
    • Gość: AntyJanusz NGOS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 09:41
      Referenda to jest akcja obywatelska i ponadpartyjna, a w Olsztynie partia chce pod szyldem miłosci do Olsztyna chce wmówic mieszkańcom ze jest tak strasznie źle, bylem ostatnio na spotkaniuw w bibliotece wojewodzkiej w sprawie strategii i tramwajów, i okazuje sie ze srodowisko Ngo nie uwaza ze jest tak zle, jest jak w wielu miastach wiele do poprawy, ale dyskusja z miastem i Grzymowiczem, ktory nomen omen byl na spotkaniu jest prowadzona, i to jest konkret!, a nie popisy medialne i awantura, casus Elblaga ze poza ogromnym obciazem budzetu (koszt referendum) nie zajda w Elblagu zadne zmiany, Pis i Po podziela sie lupami, tak naprawde zmienilu sie tylko twarze, czy na rok przed wyborami w Olsztynie warto obarczac budzet referendum???!! Otoz nie warto, a lepiej te zaoszczedzone pieniadze zainwestowac w wiekszym wymiarze w budzet obywatelski! Kropka
      • Gość: Młot Re: NGOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 09:50
        I właśnie tu wychodzi sedno sprawy. Ludzie mieszkający w Olsztynie wiedzą, że jest wiele do poprawy, tylko nie wiedzą JAK WIELE. Naprawdę z zewnątrz widać o wiele więcej. I właśnie z zewnątrz widać w jak szybkim tempie Olsztyn staje się totalnym zadupiem.

A co do referendum. Co za różnica, czy referendum organizują obywatele, czy Palikot? Czy gdyby było ono organizowane przez jakieś apolityczne stowarzyszenie wówczas byś je poparł? Jeśli tak, to znaczy, że coś z głową szwankuje. Albo jest się za referendum, gdy są do niego powody, albo nie. Bez względu kto je organizuje.
        • Gość: AntyJanusz Re: NGOS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 10:02
          mysle ze z twoja glowa cos szwankuje, strasznie istotne jest kto i dlczego ta akcje organizuje, widze ze mlodziezowka Palikota dziala i pisze teakie bzdury, przeciez te hasla z plakatu to jakies bzdury, a te wyludnienie to juz chyba smiech na sali, inicjatywa musi byc poparta faktami, trzeba rozmawaic z urzednikami a potem krytykowac, a jesli nie a tak jest w olsztynie, to znaczyze to dzialania wylacznie partyjne!! finansowane przez pieniadze z budzetu panstwa, przeznaczone na dzialalnosc parti, i to jest chore wiec jesli chodzi o glowe to sugeruje zmiane terapii
          • Gość: Młot Re: NGOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 10:05
            Hasła może są sformułowane ogólnikowo, ale powodów do wywalenia Grzymowicza jest cała masa. Jeśli ty ich nie widzisz, to faktycznie nie ma o czym z Tobą dyskutować. Tobie najbardziej przeszkadza, kto organizuje referendum.
            • Gość: MOWIE JAK JEST Re: NGOS IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 11:11
              Mi najbardziej przeszkadza ze to Mloty Palikoty parryjne ogranizuja ta akcje bez zadnych konkretow, zorganizowac byleby zorganizowac. Jak bede chcial odwolac Grzymowicza to mu podziekuje za rom w wyborach, po cholere teraz tworzyc ten caly szum ? No a wlasnie po to ze Ruch Palikota tego potrzebuje przed wyborami do Europarlamentu !!!
              • Gość: ech Re: NGOS IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.13, 11:22
                Gość portalu: MOWIE JAK JEST napisał(a):
                > po cholere teraz tworzyc ten caly szum ? No a wlasnie po to ze Ruch Palikota tego potrzebuje przed wyborami do Europarlamentu !!!

I tobie to strasznie przeszkadza? Zamiast samemu zorganizować się, startować, siedzisz na kanapie jak stara ciotka i "masz za złe", że inni coś robią? Kto będzie chciał głosować na partię Palikota, ten będzie na nią glosował, przyjmij do wiadomości, że obywatele maja różne poglądy - ale obrażać się z tego powodu to śmieszne. Już przed wojną Wańkowicz szydził z tej polskiej przywary. Ostatnio się okazało, że i "Debata" ugrzęzła w takim głupstwie...
                • Gość: obywatel Re: NGOS IP: *.180.7.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 14:47
                  Ta robią "coś" kosztem obywateli i miasta, super sposób na "tanią" promocje. Zbilzaja sie wybory do europarlamentu to zrobimy wokół siebie troche szumu w końcu referendum się za darmo zorganizuje, bieżące inwestycje zostaną zatrzymane, budżetu podobnie jak w Elblągu nie uchwalą, ale co tam się wypromujemy...
          • Gość: skiba Re: NGOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 10:25
            " trzeba rozmawaic z urzednikami a potem krytykowac"
            LOL, ktoś tu się boi o swoją posadkę... i to w godzinach pracy! :D
            • Gość: AntyJanusz Re: NGOS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 11:06
              hahaha tak sczegolnie ze pracuje w prywatnej firmie i sam sobie ustalam godziny pracy hahaha, zanim zacznie sie krytykowac to trzeba wogole cos w swoim zyciu zrobic, moze w koncu pojdziesz do pracy??Wynajęci przez Palikota komentatorzy zenujace! I oni sie nazywaja obywatelski komtet?!
              • Gość: Chłosta Re: NGOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 11:08
                Aaaa, to pewnie nazywasz się Centkowski :)
                • Gość: rollor chłosta, celna i dotkliwa ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 13:35
                  powtórzę, antyjanuszowi, ludzie chcą referendum, to mają go prawo zrobić, nie chcesz, będziesz głosował przeciwko i już.
                  partyjniactwo zostaw w swojej kieszeni, skoro ci to tak bardzo przeszkadza.

sam uważam, że referendum, może tu podkreślam, może nic nie zmienić. ale jeśli ktoś czuje, że te miasto przestaje być dla ludzi, to zgadzam się z oburzeniem i słowami krytyki skierowanymi do ludzi, którzy tym miastem zarządzają. a że krytyka nie jest wysłuchiwana, tylko obśmiewana i zwyczajni ludzie są traktowani podmiotowo, no to się chyba lekko zdenerwować można. i jeżeli jeszcze raz ktoś tu za rozwój wrzuci drogi, tramwaje, to się też lekko zdenerwuje.
                  infrastruktura jest potrzebna, tu nie ma wątpliwości. za nią muszą iść inwestycje przyciągające powstawanie produktu. jeśli twoim zdaniem, 1000 pracowników w powstającym centrum handlowym coś wytworzy, to niestety masz negatywną ocenę z ekonomii. to samo dotyczy lidla, basenów itd. to są usługi związane z konsumpcją. wystarczy, że ludzie zaczną kupować usługi tańsze, gdzie indziej, to niestety te miejsca pracy padną i nie będą miały znaczenia. oczywiście nie mówię tu o przyciągnięciu takiego inwestora jak michelin do olsztyna, bo drugiej takiej inwestycji nie będzie. inwestycję np: w miejsca pracy długofalowe, tego w olsztynie, niestety, brak. w olsztynie największy pracodawca michelin, wygrywa, ale zaraz za nim są uwm i urzędy. a uniwesrytet i urzędy powinny być na końcu, pod względem zatrudnienia.
                  • Gość: mix Re: chłosta, celna i dotkliwa ... IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 23:28
                    Fama głosi, że w Galerii Warmińskiej ma powstać prawie 200 nowych punktów sprzedaży. Kto i dlaczego jest zainteresowany takim nowym obliczem wspieranych małych firm w tym mieście???
    • Gość: tak Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 09:49
      Bez Palikota konieczne już dawno było referendum i wywalenie tego szkodnika z ratusza! Razem z całym jego zapleczem! (radni).
      • Gość: Asik Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.centertel.pl 24.06.13, 09:59
        Grzymowicz to najlepszy prezydent Olsztyna. Konkretny, odpowiedzialny. Ci co chcą go wywalić to jakieś polityczne dupki. Nie dajmy się zwariować!
      • Gość: oki Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.13, 10:01
        Gość portalu: krzroy napisał(a):
        > Ludzie, co wy z tym Palikotem! Wystarczyło śledzić na bieżąco, od początku kadencji Grzyma, co dzieje się w Olsztynie. Czytaliście opinie Olsztyniaków o różnych posunięciach prezydenta? Pamiętacie jeszcze beton-place, żółte barierki i świecące pały? A nikomu niepotrzebne bus-pasy? A może remont Bałtyckiej? A może Wąwozową? A masakra zieleni w mieście? A dziury w drogach których nikt nie remontuje? I jeszcze 100 innych podobnych przedsięwzięć? To nie Palikot, to Grzym! Bez Palikota konieczne już dawno było referendum i wywalenie tego szkodnika z ratusza! Razem z całym jego zapleczem! Nikt tylko jakoś nie miał chęci żeby to zorganizować.

Co za ludzie! Przecież dotąd nie było żadnej krytyki. W żadnej gazecie. A tym bardziej w "Debacie", która wychwalała prezydenta każdego dnia.
        Beton-place wszystkim się podobały od samego początku.
        Żółte barierki są ozdoba miasta.
        Świecące pały to samo szczęście.
        Bus-pasy codziennie pokazują swoją przydatność.
        Remont Bałtyckiej jest mądrze, sensownie i sprawnie prowadzony.
        Wąwozowa to perła naszego miasta.
        Zieleni nikt nie wycina. A jest jej tyle, że już nie ma gdzie sadzić nowej.
        Dziury w drogach? Jakie dziury w drogach?
        "Nie wiem, jak z takimi bzdurami polemizować". Było tak pięknie, póki nie przyszedł wredny Palikot i rozrabia.
    • Gość: koko Grzymowicz jest OK IP: 151.88.22.* 24.06.13, 10:04
      mam do niego zaufanie.
      dobrze by bylo zrobic porzadne bezplatne parkingi (dlugie kolejki do lakarzy) przy szpitalach.
      (lub platne przez NFZ.)
    • Gość: AntyJanusz NGOS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 10:04
      to sa działania partyjne i finansowane z budzetu panstwa, przez członków partii Ruchu palikota to nie sa zadni spolecznicy i nigdy nie nimi bylo, chca dostac stolki i kase tylko takie sa ich cele, takiej inicjatywy nikt zdrowo myslacy nie poprze, ja nie bede popierał Palikota i zadnych partyjnych komitetów.
    • Gość: antyJanusz NGOS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 10:08
      mysle ze Grzymowicz trafnie opisał sytuacje, w koncu to sa dzialania partyjne a nie obywatelskie, niegdy zadnego z inicjatorem nie widziałem na zadnych spotkaniu merytorycznym, czy to na kosnultacjach społecznych, czy debatach, to o czym my tu mowimy?
      • Gość: zaniepokojony Re: NGOS IP: *.180.13.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 10:24
        Partia Palikota chce zaistnieć kosztem Olsztyna. Robienie referendum na rok przed wyborami to tylko dodatkowe koszty dla miasta zastopowanie prowadzonych inwestycji i pewnie jak w Elblągu realna szansa na nie ustalenie budżetu na kolejny rok. Nie mają żadnego poważnego lidera, po prostu tania promocja partii kosztem miasta.
        • Gość: admin Re: NGOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 14:58
          No i po ch*j piszesz gościu z komórki z tego samego IP? Tak samo inny koleś pisze z playa, inne IP też są te same.
          Schizofrenia?
          • Gość: antyPALIKOT Re: NGOS IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.13, 20:58
            a inny koleś pisze z vectry, inny z neostrady. Czy to kolejne argumenty by w Olsztynie odbyło się referendum ??
    • Gość: Ania Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 10:18
      Pamiętajcie ludzie, że
      - Palikociarze poparli przedlużenie wieku emerytalnego - największ przekręt XXI wiku!!!!!!!!!!
      - zmuśmy prezydenta by wywalił połowę durnych dyrektorów.......
      - pamiętajcie, że Radą Miasta żądzi sitwa PO - niejaki Pan Tandyrak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Mar Prezydent widzi tylko cyferki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 10:21
      Jak zwykle zamiast widzieć to co rzeczywiście dzieje się w mieście. prezydent widzi tylko cyferki 0,3 %, 1% itp a nie ludzi i ich problemy. Z czego się to wzięło, z jakich wyliczeń? Społeczeństwo to nie grubość powłoki betonowej i długość pręta zbrojeniowego - tak się tego nie liczy...
      • Gość: małgorzata Re: Prezydent widzi tylko cyferki... IP: 81.15.230.* 24.06.13, 10:35
        to dobrze ze pan prezydent umie przedstawic jak to w rzeczywistosci wyglada. Z dnia na dzien zaczynam coraz bardziej doceniac ludzi którzy kochaja nasze miasto. Pozdrawiam pana panie prezydencie, wszystkie panie z urzędu cywilnego, które pomogły mi podczas urodzin nmojego wnuczka ukochanego Maksymiliana.
        • Gość: haha Re: Prezydent widzi tylko cyferki... IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 11:15
          cyferki to fakty, a Ruch PaliGniota lubi jak najmniej faktow, wtedy klamstewka najlepiej wychodza...
    • Gość: alla Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.13, 10:59
      Byłam w Giżycku. Kolorowo, równe chodniki, zieleni mnóstwo. Może warto brać przykład z mniejszych miast - Iława, Ostróda, Giżycko w sprawach istotnych dla mieszkańców.
      • Gość: AntyJanusz Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 11:02
        Ostróda jest szczególnie dobrym przykładem, deficyt budzetowy 60procent, hala targowa, gdzie nie ma targów i jeden inwestor OPB ktore wylacznie buduje w tym miescie a i stadion bez druzyny:) Wystraczy wyjsc na spacer na Dlugie i zobaczyc jak jest pieknie, masa olsztyniaków sie tam zbiera, ja uwielbiam szlak do jakubowa
        • Gość: Łomatko Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 11:07
          To teraz idź pod Ratusz, spójrz na Okrąglak i dostrzeżesz piękno w wydaniu olsztyńskim. Nic tylko zapraszać turystów i pokazywać rozwój!
          • Gość: no tak Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.13, 17:09
            no tak, tylko to tak wygląda od 20 lat, paligniot ma jeszcze jakieś inne argumenty ?
        • Gość: też antyjanusz Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.13, 11:12
          To teraz sobie przypomnij dlaczego nad Długim wygląda tak, jak wygląda, a jak miało wyglądać, gdyby Grzymowicz zrealizował swoje chore wizje.
    • Gość: Kapitan Wrona Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.static.chello.pl 24.06.13, 11:26
      Jeśli tekst Prezydenta zawiera ewidentne manipulacje, trudno traktować tego człowieka poważnie.

- Wg statystyk GUS (a nie Pana Grzymowicza) od marca 2009 do stycznia 2013, czyli za czasów panowania jaśniepana bezrobocie w Olsztynie wzrosło ok. 40%, tj. z 5.7% do 8.3%.
      Te dane są dostępne na stronie GUS.

- Jeżeli chodzi o populację, to GUS także przewiduje wyludnianie się Olsztyna, chociaż faktycznie w najbliższych latach będzie jeszcze przybywało kilkudziesięciu mieszkańców. Osobiście w to wątpię, wystarczy wprowadzenie karty Warszawiaka, żeby Olsztyn stracił automatycznie kilka tysięcy osób.

- z tekstu wynika, że Partyjny Pan gniewa się na inne partie że działają. Trochę to śmieszne, zważając na bogatą upartyjnioną przeszłość Pana Piotra, w której zaliczył Polska Zjednoczoną Partię Robotniczą, SDRP, SLD, PSL a nawet stowarzyszenie Ordynacka ("grupa trzymająca władzę" :) ). Naprawdę się uśmiałem.

- z tekstu wynika, że partyjna mentalność Prezydenta nadal ma się dobrze. Zapomina on bowiem, że to mieszkańcy a nie Palikot decydują o tym czy referendum ma się odbyć i kto w nim wygra. Być może coś przeoczyłem, ale zdaje się że wszystko jest tu zgodne z prawem.

- mała porada dla Prezydenta (ale już ostatnia) - zamiast skupiać się na walce z tymi co referendum ogłosili i skończyć jak w Elblągu, radzę zająć się swoją pracą i skandaliczną sytuacją tych durnych inwestycji które wymyślił razem z Centkowskim i Żmiją. To na tym polegnie nasze słońce.
    • Gość: ABw Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 11:52
      obawiam sie,ze palikotowcy nie dorastają panu do pięt w skłócaniu mieszkańców. Wyprowadzka do sąsiedniej gminy to nie wyludnianie miasta? Skąd te cyferki? Proszę wierzyć,że gdyby nie względy finansowe też pobudowałbym dom np w jonkowie. Jak poprzednik sugeruję zaangażować się w kontrolę inwestycji,miast obmyślać plan zemsty i mnożyć swe papierowe sukcesy. Mógł pan napisać,że do referendum nie powinno dojść ze względu na fakt otrzymania nagrody menagera roku. Zastanawiam się czy taka arogancja jest do wyuczenia czy to jest w genach.
    • Gość: Kapitan Wrona Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.static.chello.pl 24.06.13, 12:01
      Przeprowadzka do sąsiedniej gminy to oczywiste wyludnianie miasta!

Ale ten pan może przeżyć i 100 wykładów Wesołowskiego i nigdy to do niego nie dotrze.
    • Gość: RON Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 12:45
      Ze smutkiem należy stwierdzić, że obecne trendy zmiany prezydentów miast i innych organęw administracji samorządowej to fala przelewająca się przez Polskę. Wynika to prawie wszędzie z chęci inwestowania bo są pieniądze. I tu pojawia się problem. Nie umiemy jako społeczeństwo i nie umieliśmy i co gorsza nie nauczymy sie zarządzać inwestycjami. Chcemy wszystko wszystkim i sprawiedliwie poczynajac od bogatego na lumpach kończąc. A tak nie da rady. Chcemy ażeby wszystko było naj .. naj... naj... A w efekcie mamy bajzel. I tak to będzie dalej trwało bo podporządkowujemy sie ogółowi, który nie zawsze jest najmądrzejszy. Potrzeba ludzi rzutkich i mądrych. Takich mamy ale z zasady nie chcemy sie ich słuchać bo najmądrzejszy jest Polak tele, że po szkodzie.
      • Gość: artur Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: 81.15.230.* 25.06.13, 07:08
        ale dyskusja ! w Polsce widze, że jest jakaś moda na referenda.. Czyżby Polska była tak bogatym państwem, że stać obywateli na robienie takiego happeningu rok przed nowymi wyborami ? W zadnym innym Panstwie nie ma takich szopek
    • kacprzycki Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... 24.06.13, 13:33
      krzysztof.kacprzycki.pl/?p=1947 okazuje się że słowa napisane 16 czerwca, nadal pozostają aktualne. Zapraszam wręcz do krytyki, ale nich będzie ona konstruktywną. Elbląg mimo zmasowanego ataku chyba wszystkich, wybrał mam nadzieję mądrze. Za krzywdzące uważam dla całego regionu, ba wręcz niebezpieczne deklaracje separatystyczne! Wspólnie w trójkącie Olsztyn - Elbląg - Ełk możemy dużo więcej zrobić, niż tak każdy w swoją stronę ciągnąć. Współpraca wręcz uważam jest konieczna i i dla wszystkich opłacalna.
      • Gość: mix Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 14:00
        Panie Kacprzycki, mimo wielu słów uznania dla pańskiej działalności w Radzie Miasta, moje stanowisko w tej sprawie jest zupełnie inne. Jeśl jest Pan za oceną pracy samorządowców, to takim instrumentem jest własnie referendum. Nie widzę żadnej innej możliwości przeprowadzenia takiej oceny, jeżeli ma ona merytorycznie i praktycznie dotyczyć zdecydowanej większości składu władz miasta. Jeżeli referendum ma zdestabilizować miasto, bo pozwoli rozmyć odpowiedzialność, to czym dotychczas zajmowały się władze miasta, skoro jeszcze nikt takiej odpowiedzialności nie poniósł za realizację wątpliwej jakości inwestycje? Czy ten ciąg na bezmyślne betonowanie miasta ma trwać dalej? Co miasto straci a co zyska, gdy zamiast czteropasmówek w śródmieściu pojawi się trochę zieleni i uratuje się ostatnie skwery i zieleńce przed zabudową?

Pisze Pan - "moim celem nie jest robienie zamieszańia, którego skutki sla meiszkańców mogą okazać się katastrofalne w skutkach!". A ja z kolei chciałbym zakończenia tego zamieszania robionego wcale nie przez mieszkańców, stowarzyszenia czy Komitet Referendalny. Przykro mi, ale odnoszę wrażenia stawiania problemu na głowie. Poza jakimiś straszącymi ogólnikami, że może być gorzej po odwołaniu dotychczasowych władz miasta, nie przedstawia Pan żadnego merytorycznego argumentu uzasadniającego taki pogląd. Proszę konkretnie odpowiedzić, czy władze miasta już dzisiaj przygotowują się do sabotażu a wypadku nie pomyślnego dla nich wyniku referendum?
      • Gość: AA Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: 213.73.25.* 24.06.13, 14:33
        A co panie Kacprzycki smrodek się zrobił? Odwołać chcą? A to brzydkie świntuszki. NASTĘPNY NIERÓB, KTÓRY SKOŃCZYŁ NA OBIETNICACH!!!! No chyba, że nie wiem o czymś co Pan załatwił mieszkańcom? Bo nic nie przychodzi mi do głowy. Won z ratusza komuchu -nieudaczniku!!!!! I jak studiów nie jesteś w stanie skończyć to przynajmniej przez szacunek dla czytelników pisz bez błędów. Albo niech ktoś ci sprawdza.
        • kacprzycki Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami 24.06.13, 21:35
          Do aa - cóż ja do oponentów odnoszę się z szacunkiem - zapraszam na mojego bloga www.krztsztof.kacprzycki.pl oraz do bip, by skutki moich blisko 150 interpelacji ocenić. Zajmowałem sie gospodarką odpadami, moja czasem nazywana upierdliwością determinacja pomogła wyjść z impasu :) wszystko zapisane w protokołach komisji i sesji Rady Miasta. Przedszkole - udało się wraz z mieszkańcami ochronić przed prywatyzacją, skomunikowanie Zacisza z centrum miasta, zabieranie głosu w sprawach bałaganu inwestycyjnego itd

Jak na radnego z głębokiej opozycji, no cóż mieszkańcy ocenią. Następnym razem proszę choć trochę mnie sprawdzić, zapytać z chęcią się odniosę do spraw merytorycznych.

A radni nie są do tego by załatwiać tylko rozwiązywać problemy systemowo. Przyznaję że czasem jest z tym problem ale po to nosimy głowy na karku, by szukać rozwiązań. Przy okazji dziękuję Wszystkim, którzy poświęcili czas na to, by wraz ze mną zmierzyć się z problemami.
          • kacprzycki Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami 24.06.13, 21:40
            No co do błędow to racja, teraz jeszcze mi technika płata figla - przepraszam - adres bloga to
            krzysztof.kacprzycki.pl, zawsze ciotka google podpowie.
            • Gość: AA Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.13, 07:56
              Może i niekulturalny (za FB). Nawet może być cham i zgorzkniały prostak. Ale nie oszust i komuch. Nie jesteś w stanie mnie obrazić. Nie jesteś w stanie obrazić kogokolwiek. Bo nieuk jesteś, kłamczuch i nieudacznik.
        • Gość: aa2 Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.13, 23:05
          AA- Ty być może przez szacunek błędów nie robisz...ale przez szacunek do kogo skoro pisząc w ten sposób nie masz go nawet dla siebie... nie obrażajmy się nawzajem nawet wyrażając krytykę bo to bardzo brzydkie i wskazujące na jakże słabą osobowość....młodą gniewną bądź starą zgorzkniałą...
      • Gość: michał Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 14:54
        co Pan osobiście zrobił Panie Kacprzycki , żeby powstrzymać szaleńczą wycinkę drzew o Olsztynie. No niech Pan powie a potem krytykuje tych cvo chcą was odwołać
        • Gość: Z SLD Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.play-internet.pl 25.06.13, 06:04
          Do @Michał: krzysztof.kacprzycki.pl/?p=1121 kolega Przewodniczący interweniował w tej sprawie, zanim jeszcze zwrócono na ten fakt uwagę. Po tej interpelacji zaczęto coraz częściej poruszać ten temat i kontrolować co się sadzi, co się z tymi naszadzeniami dalej dzieje.
      • Gość: elk Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 15:03
        Sorry, Panie Kacprzycki, ale mieszkam w Ełku i nie chcę mieć nic do czynienia z Olsztynem. Od czasu jak Ełk jest pod Olsztynem, miasto przeżywa upadek.
        Dlatego trzeba ogłosić secesję i udać się pod Białystok.
        Precz z Olsztynem!
        • Gość: warmiak46 Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.hsd1.fl.comcast.net 25.06.13, 00:06
          mieszkam w Ełku i nie chcę mieć nic do czynienia z
          > Olsztynem. Od czasu jak Ełk jest pod Olsztynem, miasto przeżywa upadek.
          > Dlatego trzeba ogłosić secesję i udać się pod Białystok.
          > Precz z Olsztynem!

Chlop z elku :
          - Panie, a kto to jest ten Gasipies?
          - A to taki jeden z Bilgoraja i nie nazywa sie Gasipies tylko Paliruch, czy jakos tak...
          - No, a za co on zbil tego Goraja?
          - Pewnie za to, ze Goraj tez byl z Elku...

Jezeli znudzil ci sie gest Kozakiewicza, zastosuj gest Reytana. Nie zapomnij, ze guziki moga sie jeszcze wielokrotnie przydac, wiec nalezy je pozbierac, bo bieda...
      • Gość: janosik Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.13, 15:31
        tja, Elbląg wybrał mądrze. te same osoby, tylko w nieco innej konfiguracji. Jak tak samo ma być u nas, to szkoda kasy na referendum...
        fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/983611_592980670732423_950361552_n.jpg
        • Gość: ente Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 15:45
          Ale odwołamy szkodnika Grzybowicza.
          I to jest wystarczający powód, by zorganizować referendum.
        • Gość: dokładnie Re: Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.13, 17:14
          co w Elblągu dały te wybory ? No właśnie nic ! oprócz straconych pieniążków na referendum. Przepraszam słupki Palikotów pewnie wzrosły, przynajmniej im się tak wydawało że wzrosły, a tak naprawdę ich kandydat dostał kopniaka w d...
    • Gość: emma Grzymowicz musi odejść jak najszybciej !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 16:41
      Grzymowicz musi odejść jak najszybciej !!! Za jego rządów Olsztyn z nieco staroświeckiego, ale przyjaznego ludziom i podobającego się przyjezdnym miasta stał się bezdrzewnym pokracznym brzydactwem pełnym betonu, bruku, żółtych barierek. Zlikwidowanie przejścia przy Alfie - naturalnego traktu pieszego, masakra drzew, betonowe place, światła na każdym skrzyżowaniu, które sprawiają, że przejście kilkuset metrów zajmuje pół godziny, traktowanie pieszych i rowerzystów jak obywateli drugiej kategorii, idiotyczne buspasy i "śluzy" na Grunwaldzkiej, brzydota, brud i tandeta na każdym kroku przepełniają czarę goryczy.
      Grzymowicz musi odejść jak najszybciej !!!
      • Gość: PaliGniot do WAWY Re: Grzymowicz musi odejść jak najszybciej !!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.13, 17:20
        Palikoty muszą z Olsztyna odejść jak najszybciej !
        -kłamią,
        -sieją dezinformację,
        -przynoszą wstyd swojej partii (poprzez sianie zgorszenia i kłamstw)
        -chcą skłócić mieszkańców
        -nie mają żadnych merytorycznych przesłanek (oprócz powtarzania dwóch słów "beton", "drzewa")
        -nie respektują wyborów innych mieszkańców (tych ponad 30tys. którzy zagłosowali na Grzymowicza i jego program wyborczy, m.in. szerokie ulice!, tramwaje!, basen!, park naukowo-tech!, artyleryjska! itd.)
        -narażają podatników na koszty referendum
        -narażają podatników na koszty ewentualnych wyborów
        -nie myślą poważnie o Olsztynie
        -pożądają swojego własnego sukcesu
        -można pisać i pisać

PALIKOTY DO WARSZAWY i tam słupki napędzać, a nie z Olsztyniaków osłów robić !
      • Gość: ANTYBURAK 2 złote za oddane głosy-Janusz Palikot IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 17:33
        Daje 2 złote za oddan głos, 1 zł za komenatrze-Janusz Palikot, to jest jakas porazka co tu sie dzieje
    • Gość: partyjny chlew Grzymowicz: "Nie wiem, jak z takimi bzdurami po... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.13, 17:29
      Jak mozna popierać działania tych partyjnych lizusów, przeciez to zenujace
    • Gość: olsztyńska bzdura To my mieszkańcy jesteśmy "bzdurami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 17:56
      Dla prezydenta to my mieszkańcy Olsztyna jesteśmy "bzdurami", z którymi nie warto polemizować. Prezydent wie lepiej, że my "bzdury" kochamy beton, nienawidzimy drzew, marzymy o beton-placach, pałach, buspasach, śluzach itp. Prezydent zawsze wie lepiej i nie będzie z bzdurami rozmawiał , bo przecież bzdury to bzdury.
      GRZYMOWICZ MUSI ODEJŚĆ !!!
      • Gość: antyjanusz Re: To my mieszkańcy jesteśmy "bzdurami" IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 20:28
        Jak to k...a odejść?
        A kto mi da pracę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka