Dodaj do ulubionych

Późny jak pociąg

IP: *.chello.pl 07.01.06, 08:35
taka to już jest podróż koleją!!!moja podróż 1 stycznia z Łodzi do W-wy
wygladała podobnie!!!pociąg relacji Jelenia Góra - W-wa ,na który miałem
wykupiony bilet,miał 120 minut spóźnienia!!!na szczęście spóźniłem
sie "tylko" 2 godziny(pojechałem innym środkiem komunikacji)widocznie kolei
jest nie po kolei!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: -0- Re: Późny jak pociąg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 10:17
      Jechałem ostatnio kilka razy pociągiem. Już z Olsztyna wyjeżdżały z
      kilkuminutowym opóźnieniem, bez żadnej przyczyny. Zapytałem się konduktora
      dlaczego mamy spóźnienie, odparł, że nadrobimy. No i dorobiliśmy jeszcze 10
      minut spóźnienia.
      Oni sie po prostu opie..ją!
    • Gość: MK Re: Późny jak pociąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 11:00
      A czemu nie piszecie o autobusach, które wogóle przestały jeździc do niektórych
      miejscowosci bo drogi zawiane sniegiem.
      • Gość: -0- Re: Późny jak pociąg IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.01.06, 12:20
        Nie wiem czy zauważyłeś ale artykuł jest o PKP.
        Nie piszemy też o taksówkach, karetkach pogotowia, lotnictwie, bojerach,
        sankach, pijanych kierowcach, pogodzie, homoseksualiźmie, chlebie, sklepach
        ogrodniczych, hotelu sejmowym, metodach spawania, maszynach rolniczych, budowie
        cepa itd.
        • Gość: KZ Re: Późny jak pociąg IP: *.olsztyn.mm.pl 07.01.06, 15:09
          A czemu?
        • Gość: Marysia Re: Późny jak pociąg IP: *.olsztyn.net.pl 10.01.06, 11:06
          hahahahaah dobre ... niech się naucza niektórzy czytać ze zrozumieniem
          brawo !
    • Gość: jamjest Re: Późny jak pociąg IP: 194.213.204.* 09.01.06, 15:37
      "Kolej tłumaczy się, że tak musi być. - Rozumiem czekających, ale musimy
      pamiętać o wszystkich pasażerach - mówi Antoni Orłowski, naczelnik przewozów i
      gospodarki taborem w Olsztynie. - Gdyby pociągi na nich nie poczekały, te osoby
      nie miałyby jak wydostać się z Olsztyna. To były ostatnie pociągi do ich miast"

Przepraszam, ale nie o wszystkich pasażerach kolej pamięta. Pociąg z Krakowa
      przez Warszawę nie jest już skomunikowany z tymi ostatnimi wieczornymi
      osobowymi! W nowym rozkładzie przesunięto go o godzinę! Jak tu teraz
      gdziekolwiek dojechać ??? Olsztyn staje się przez to już zupełną prowincją.
    • Gość: frey Re: Późny jak pociąg IP: *.wroclaw.mm.pl 01.02.06, 13:49
      ...wstalem rano, 20 stopni mrozu, w domu temeratura ok. 10 stopni powyzej zera -
      z powodu mrozow pekla rura z cieplowni, przez co kaloryfry zimne; ubralem sie
      przemylem gebe zimna woda, poszedlem na parking - niestety z powodu
      zamarznietego zamku w samochodzie nie moglem dostac sie do srodka przez 20 min.,
      w koncu wszedlem - jednak akumulator nie ma sily zakrecic - zamknalem auto;
      poszedlem na przystanek mpk - duza grupka ludzi, pewnie z tego samego powodu co
      ja, niektorzy czekaja na autobus juz od 40 minut; zadzwonilem po taksowke,
      przyjechala po 15 minutach, szofer przeprasza, ale maja dzisiaj urwanie glowy,
      nie wyrabiaja sie, pytam jak odpalil auto - trzymam w garazu, nie bylo problemu
      - odparl, jestem zly ze nie mam garazu, prosze o kurs na dworzec pkp; ale pociag
      to juz musi odjechac punktualnie - mysle - przeciez przyjezdza z innej strefy
      klimatycznej, cieplejszej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka